Panikslagen ser jag min lilla pojke åka iväg i ambulans…

En ganska lugn vecka har passerat. Och när man minst anar så bryts tryggheten ner.

Adam som satte i halsen och blev medvetslös fredagen den 13e, har åter igen skapat oro hos familjen. Vi hade precis käkat kvällsmat, pappa plockade undan disken och jag… vet inte vad jag gjorde men jag grejade väl med något? Barnen lekte och var glada, allt var som vanligt. Adam kommer fram till mig och sträcker upp armarna och ser likblek ut, varav hans läppar börjar ändra färg. Panik, inte igen! Jag tar upp Adam, ”skakar” om honom, men han blir bara mer och mer slö. Öppnar munnen, nej inget i munnen, inget i halsen heller men försäkerhets skull så kör jag ner fingrarna i halsen på honom. Han hostar till, skönt. Färgen kommer sakta tillbaka, men Adam vill nu helt plötsligt sova. Men det vill INTE mamma. Släpper ner honom på golvet och börjar leka med honom, hm, duschen är Adams favorit så vi klär av honom och låter Engla-Freja duscha med honom, det roligaste han vet. Och han ser piggare ut.

”Madde han blir sådär lustig igen”

Jag springer in till Micke i badrummet och ser Adam sitta i pappas famn och bli sådär slö och blek igen. Nää nu ringer jag 112. Känner hur paniken svärmar över.

”Nej Adam inte sova, inte försvinna, Adam VAKNA”

Under tiden pratar jag med larmpersonalen som jag nu skriker på, men hur jävla svårt ska det vara att skicka en ambulans???

Utan att jag ens behöver säga till så har nu Victor tagit på sig skorna och är på väg ut att möta upp personalen, äntligen kommer dom. Jag drar nu hela historian, om förra fredagen etc. Adam hinner nu piggna till. ”Han är inte lite trött bara då?” NEJ det är han inte, och skulle han vara det så är det inte det jag söker för ialla fall, IDIOTER! Ursäkta men va fan, den andra ambulanspersonalen ursäkta sig genom att säga ”nej du känner ju ditt barn bäst” ja det tro fasen det. Tog på Adam kläderna och packade skötväskan, kom på mig själv med att upprepade gånger tala om för personalen vilka undersökningar som bör göras. Och syresättningen är inget ni vill kolla nu kanske? ”nej då vi har utrustning i ambulansen för det” Jaha så väskan på ryggen är helt i onödan då? Vissa saker är rutinmässiga i vissa situationer kan man tycka. Ja jag är väl arbetsskadad. Orolig och panikslagen ser jag nu min lilla pojke åka iväg i ambulans…

Tänk om jag kunde klona mig själv… Och detta är inte för att vi är en stor familj, hade vi haft låt säga två barn så hade jag valt att stanna hemma med bara ett barn också, och i min situation, väldigt tvillinggravid med mycket värkar så är nog detta bäst.

Men det är hemskt. Jag vill ju vara hos min lilla prins. Det värker i mitt hjärta. Pratar med Micke i mobilen och han verkar pigg i ambulansen. Ringer mamma, börjar stortjuta, drar hela historian. Mamma börjar också, blir irriterad över glaset vin de tog till middagen. Suck. Lugnar ner oss och beslutar att jag ska höra av mig när jag vet mer. De små barnen somnar nu. Jag sätter mig vid datorn, fortfarande smått panikslagen, facebookar lite, pratar med Micke några gånger och de har nu fått träffa läkaren lite snabbt. Ingen fara. Ringer mamma igen. Sätter mig vid datorn, Micke ringer igen, fortfarande lugnt vi pratar en stund tills en sköterska kommer in på rummet ”ringer snart igen”. Tycker det tar alldeles för lång tid så jag ringar upp Micke istället ”Han är sämre igen, ringer sen” klick.

PANIK!!!

Och nu då? Kan inte beskriva tankarna som rusar genom huvudet, likt hundra hästar som skenar förbi. Tänk om? Nej det får inte vara så… Tittar på mobilen, tittar och tittar, men FÖRHELVETE RING! Sätter mig vid datorn. Micke ringer äntligen. Förklara att Adam blivit sämre igen, och återigen har han fått en liknande ”frånvaroattack” om man nu kan kalla det för det? Detta händer undertiden att sköterskan är inne hos dom, varvid hon slänger sig på larmknappen och ett akutlarm går. In kommer läkare och annan personal. De gör ett EKG för att kontrollera hjärtat, men det ser bra ut. Skönt. Adam blir snabbt bättre igen som efter alla dessa ”attacker” och börjar återhämta sig.

Usch, jag vet inte vad jag ska göra? Tänker i alla diverse olika banor. Epilepsi? Hjärtat? Fel någonstans i synapsverksamheten? Allergi? Men vad vet jag? Vill bara att min lilla prins ska bli bra. Och jag försöker prata med ”han där upp” jag gör allt jag kan. Ringer farmor och farfar som faktiskt bor i Linköping, så farmor åker upp till us och stöttar. Nu sitter jag här i soffan med en vännina som ställer upp och stannar hela natten om något skulle inträffa. Läget är nu stabilt, men Adam ska nu få ta flera olika tester så att vi förhoppningsvis ska kunna få svar på vad som är galet.

Jag ska nu lägga ner huvudet på soffkudden och försöka få lite sömn om det går, jag tvivlar.

adam sjuk igen.jpg

Min Adam…

  1. Men lille Adam då. Hoppas de finner ut vad som ger honom dessa attacker…och att han snart får komma hem igen.Många tankar till er alla!

  2. Usch vad jobbigt! Hoppas ni får svar på vad det är och att han repar sig. Inte lätt när du är höggravid heller… Kram

  3. Svär inte så hemskt, du är ju flerbarnsmor enligt artikeln. Har aldrig varit inne på din sida. Men förvånar mig inte att du har ett sånt språk.Stackars barn!

  4. Svär inte så hemskt, du är ju flerbarnsmor enligt artikeln. Har aldrig varit inne på din sida. Men förvånar mig inte att du har ett sånt språk.Stackars barn!

  5. nä fy vad hemskt hoppas verkligen att Adam blir bra igen och ni får svar på alla era frågetäcken! Har själv en liten kille på15månader, skulle reagera precis lika dant som dig.tänker på er! Tanja**

  6. nä fy vad hemskt hoppas verkligen att Adam blir bra igen och ni får svar på alla era frågetäcken! Har själv en liten kille på15månader, skulle reagera precis lika dant som dig.tänker på er! Tanja**

  7. Men vad otroligt. Hoppas ni får reda på vad som är fel och att grabben blir frisk igen. Sylvia kan förövrigt gå och gräva ner sig någon stans. Vad skulle det vara för fel på svordomar? Det är ju bara ord och kraftutryck som finns lika förankrat i svenska språket som tusentals andra ord. Varför skulle man inte använda dem? Och varför skulle man inte använda dem för att man är flerbarnsmor? Skärp dig!

  8. Men vad otroligt. Hoppas ni får reda på vad som är fel och att grabben blir frisk igen. Sylvia kan förövrigt gå och gräva ner sig någon stans. Vad skulle det vara för fel på svordomar? Det är ju bara ord och kraftutryck som finns lika förankrat i svenska språket som tusentals andra ord. Varför skulle man inte använda dem? Och varför skulle man inte använda dem för att man är flerbarnsmor? Skärp dig!

  9. Jag skulle varit mamma själv till 2 st om jag inte fått missfall. Jag beundrar dig verkligen att du har ork och vilja att ta hand om snart 7 st barn. Min mormor fick 14 st. 🙂 SKIT 🙂 i folk som Sylvia om du känner att du behöver svära för att lätta trycket på dina innre kännslor bara gör det. Sylvia och Co kan bara dra åt skogen. Detta är din blogg och så länge du inte skadar ngn och skriver olagliga saker borde folk minde their one bussines. Hoppas lilla gubben mår bra. Här hemma håller vi tummar och tassar för han.God Jul

  10. Jag skulle varit mamma själv till 2 st om jag inte fått missfall. Jag beundrar dig verkligen att du har ork och vilja att ta hand om snart 7 st barn. Min mormor fick 14 st. 🙂 SKIT 🙂 i folk som Sylvia om du känner att du behöver svära för att lätta trycket på dina innre kännslor bara gör det. Sylvia och Co kan bara dra åt skogen. Detta är din blogg och så länge du inte skadar ngn och skriver olagliga saker borde folk minde their one bussines. Hoppas lilla gubben mår bra. Här hemma håller vi tummar och tassar för han.God Jul

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..