När är det okej att shoppa?

Jag vet inte om jag är lite fånig? Eller bara försiktig? Men när man väntar barn så har man en enorm lust att handla på sig barnartiklar. Det har ialla fall jag. Men så är det liksom något i mig som gärna säger STOPP. Man vet ju trots allt inte vad som kan inträffa. Och tänk om man skulle stå där med en massa bebisprylar som helt plötsligt inte behövs. Tanken är skrämmande.

När är det okej att börja shoppa?

Jag har en så länge bara inhandlat en ”vagnmobil”, inget märkvärdigt kan jag tycka. Men så finns det dom som redan i vecka 15 eller kanske ännu tidigare inhandlar vagn, spjälsäng, kläder, leksaker och bjöjor. Såklart man kan ”fönstershoppa” och drömma lite om hur underbart det ska bli att få överösa nytillskottet med grejer. Och har man äldre barn som man sparat diverse olika saker ifrån som ligger och väntar på att bli upplockade från källaren så är väl det jätte bra, men hur vågar man planera och handla innan vecka 30?

Normalt sätt så går man 40 veckor, det betyder att man då har 10 veckor på sig att planera om man börjar vecka 30. Låter mera rimligt. Eller?

En tvillinggraviditet går längst till vecka 38, och oftast hoppar det igång tidigare… Jag är nu i vecka 32 och tänkte jag skulle våga att införskaffa lite bra-ha-grejer.

Grabbarna behöver inte längre gå strumplösa när de äntligen behagar att komma ut, se här så söta små strumpor mormor köpt 🙂

blandat 014.JPG

  1. Jag tyc ker att man får välja själv när man börjar shoppa. Är själv i v.32 och har inte börjat handla än, däremot har jag fönstershoppat.

  2. jag är tvilling o min mamma gick över tiden med oss. hon blev igångsatt efter 41v. så visst kan tvillingfödslar gå hela vägen, o längre. jag o brorsan vägde ca 3,5 kg styck, stackars mamma!!!

  3. Väntar själv oxå tvillingar och min Bm har sagt att när man e i v. 25 e det bra att att ha det mesta klart eftersom att tvillingar oftast kommer tidigt. E själv i v25 nu men änsålänge e bara bilbarnstolarna klara men innan v. 30 räknar jag med att vara klar med allt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..