Ikväll ska jag hypnotiseras på tv4

Har ni varit riktigt rädda någon gång? Ni vet sådär sjuuukt rädda så ni bara skakar och får ångest? 

Det har jag. Jag har vissa fobier i livet som är riktigt jobbiga att leva med. En del skrattar och tycker det är roligt ”äsch va faan det där är väl inget!” Men jo det är det!

Mina stora fobier är att gå till tandläkaren, fiskar och att flyga.

Så ska vi analysera detta? När jag var liten så träffade jag på en riktig häxa till tandläkare, hon var så opsykologisk som man kan bli när man ska handskas med barn med tandläkarskräck. Jag var rädd innan och efter några besök hos henne så blev det absolut inte bättre. Tog mig igenom detta trots allt, gick till tandläkaren, fick tandställning och allt gick mycket bättre. Tills jag i vuxen ålder träffade på denna tandläkare igen. Allt rasade och mitt mod som jag byggt upp var totalt borta. Usch! Fortfarande är jag livrädd!

Min fiskfobi vet jag inte riktigt vart den kommer ifrån? Som liten fick jag fisk, ogillade smaken (förlåt mamma) och sedan dess aldrig käkat fisk, nja förutom fiskpinnarna jag tvingade i mig som mindre. Uhhh. Lärde mig simma lite senare än alla andra, då jag fick för mig att det fanns fiskar som skulle käka upp mig i badbassängen i simhallen. Tänk om det skulle vara fiskar i vattnet!? Tanken på att dyka och se det vackra undervatten livet ger mig rysningar – shit va otäckt! Fiskar ser otäcka och fula ut – så länge de bor i ett akvarium eller långt ifrån mig är de fina. Sen att mina ”vänner” tycker att det är jätte kul att spexa med mig gör ju inte saken bättre. Tänkt dig själv att vakna på morgonen och du är på väg att hämta morgontidningen i brevinkastet och där sitter det en stor ful gädda intryckt – ANDAS!!!! Eller när du har gjort köttbullar och ska plocka fram lingon, och i lingonburken har någon lagt en fisk som stirrar på dig – ANDAS!!!! Fan så elakt. Jaja jag kan bjuda på mig själv och mina nojor men näää det är inte alltid kul. För mig är dessa upplevelser på riktigt förknippade med rädsla och ångest!

Flyga. Varför är jag rädd för att flyga? Har aldrig gjort det, kanske är det därför jag är rädd? Rädd för det okända. Men jag är ju ganska tuff annars och jag älskar utmaningar. Kanske beror det på att det ologiska blir logiskt? Det känns ju egentligen helt ofattbart att något så stort och tungt kan lyfta och faktiskt flyga. Jag gillar att alltid ha kontroll, här kan jag inte ha kontroll. Jag måste helt enkelt lita på den som flyger. Och ja, det kan ibland kännas otäckt att åka bil med någon som jag tidigare inte åkt med. Jag vill gärna lägga mig i och kommentera fast jag själv inte har körkort. Haha hur korkat är det? Och för att toppa det hela med att jag ska förlika mig med att flyga så har folk skrämt upp mig med att man kan få tandvärk när man flyger. Yeah!

Flyga – tandvärk – störta i ett hav med massa fiskar! GRATTIS MADDE!

Men som tur är så finns det metoder som kan hjälpa, och jag kan inte bli gladare. Självklart provar jag.

Ikväll ska jag hypnotiseras av en hypnotisör som heter Ulf Sandström. Han är Diplomerad Hypnoscoach
NLP Practitioner
Certifierad Trauma Tapper (EFT). Han har hjälpt många människor att övervinna sina rädslor och inre kamp. Vill du träffa Ulf så besök honom här eller här .

Ulf jobbar även hos den kända hypnosexperten Fredrik Praesto som bla hypnotiserat Adam Alsing.

Ulf

Ulfen och jag!

Jag kommer att berätta mera om hur det gick och hur det kändes att vara under hypnos efter programmet 20.00 på TV4 ikväll. Har ni frågor så tveka inte, fråga på!  

 

 

 1. Men vilka himla tjaskiga kompisar Du har! Göra så mot Dig när de VET hur dåligt Du mår av det? Hoppas verkligen att Du har nytta av hypnosen. Jag skall hålla tummarna för att det skall gå bra.

 2. Men vilka himla tjaskiga kompisar Du har! Göra så mot Dig när de VET hur dåligt Du mår av det? Hoppas verkligen att Du har nytta av hypnosen. Jag skall hålla tummarna för att det skall gå bra.

 3. Hej !älskar er familj ni gör hela programmet ! :)och dina barn är sjukt gulliga <3speciellt Viktor stora kramar från mig <3

 4. Hej !älskar er familj ni gör hela programmet ! :)och dina barn är sjukt gulliga <3speciellt Viktor stora kramar från mig <3

 5. (Måste kolla).Alla har vi våra nojjor för olika saker och ting. Det är fullt mänskligt men också möjliga att bli av med. Det finns psykoterapeuter, andra typer av terapeuter och annat som kan få oss att bli av med våra rädslor.Du nämner rädd att flyga. Det är inte konstigt när man sitter inträngd i en kabin på 10.000 meters höjd och inte kan göra ett förbaskat något om nåt händer. Men det händer ytterst sällan flygolyckor med tanke på hur m¨ånga plan som lyfter och landar överallt i hela världen. Du reagerar helt intinktivt och det är inte konstigt alls.Ormfobi, spindelfobi flygrädsla och liknande är sånt som kallas ”enkla fobier” inom psykiatrin (fast de inte är särskilt enkla för de som har dem) , men kan botas av en erfaren terapeut på bara ett par timmar. Ibland kortare tid än så.Så jag önskar dej all lycka i kvällKao

 6. (Måste kolla).Alla har vi våra nojjor för olika saker och ting. Det är fullt mänskligt men också möjliga att bli av med. Det finns psykoterapeuter, andra typer av terapeuter och annat som kan få oss att bli av med våra rädslor.Du nämner rädd att flyga. Det är inte konstigt när man sitter inträngd i en kabin på 10.000 meters höjd och inte kan göra ett förbaskat något om nåt händer. Men det händer ytterst sällan flygolyckor med tanke på hur m¨ånga plan som lyfter och landar överallt i hela världen. Du reagerar helt intinktivt och det är inte konstigt alls.Ormfobi, spindelfobi flygrädsla och liknande är sånt som kallas ”enkla fobier” inom psykiatrin (fast de inte är särskilt enkla för de som har dem) , men kan botas av en erfaren terapeut på bara ett par timmar. Ibland kortare tid än så.Så jag önskar dej all lycka i kvällKao

 7. Hej! Jag hatar att gå till tandläkaren. Särskillt när jag skulle dra ut en tand:-(Det var inte roligt. Och jag tycker också att det är läskigt att flyga :o)

 8. Hej! Jag hatar att gå till tandläkaren. Särskillt när jag skulle dra ut en tand:-(Det var inte roligt. Och jag tycker också att det är läskigt att flyga :o)

 9. Hej!Jag vet hur det är att vara skit rädd för något. Själv har jag fobi för spindlar. Drömmer jag mardrömmar så är det om spindlar i sängen eller instängd i ett rum med massa spindlar. Får panik när jag ser en och det räcker med att den är 3mm stor. Jobbar i en lågstadieskola och fritids och det har hänt flera gånger att barnen skämt nästan ihjäl mig med nått litet kräk och det går inte hålla inne känslorna jag flyr och börjar gråta i värsta fall svimmar jag. Tycker det är så obehagligt . Jag kommer aldrig komma över min rädsla för jag skulle dö innan terapin skulle vara över. Hoppas det går bättre för dig 🙂 Jätte kul att se er varje Måndag i rutan, vill se alla program på en gång. Barnen är så söta, och ni oxå förstås 🙂 Stor kram på er / Mikaela 🙂

 10. Hej!Jag vet hur det är att vara skit rädd för något. Själv har jag fobi för spindlar. Drömmer jag mardrömmar så är det om spindlar i sängen eller instängd i ett rum med massa spindlar. Får panik när jag ser en och det räcker med att den är 3mm stor. Jobbar i en lågstadieskola och fritids och det har hänt flera gånger att barnen skämt nästan ihjäl mig med nått litet kräk och det går inte hålla inne känslorna jag flyr och börjar gråta i värsta fall svimmar jag. Tycker det är så obehagligt . Jag kommer aldrig komma över min rädsla för jag skulle dö innan terapin skulle vara över. Hoppas det går bättre för dig 🙂 Jätte kul att se er varje Måndag i rutan, vill se alla program på en gång. Barnen är så söta, och ni oxå förstås 🙂 Stor kram på er / Mikaela 🙂

 11. Hej!Jag vet hur det är att vara skit rädd för något. Själv har jag fobi för spindlar. Drömmer jag mardrömmar så är det om spindlar i sängen eller instängd i ett rum med massa spindlar. Får panik när jag ser en och det räcker med att den är 3mm stor. Jobbar i en lågstadieskola och fritids och det har hänt flera gånger att barnen skämt nästan ihjäl mig med nått litet kräk och det går inte hålla inne känslorna jag flyr och börjar gråta i värsta fall svimmar jag. Tycker det är så obehagligt . Jag kommer aldrig komma över min rädsla för jag skulle dö innan terapin skulle vara över. Hoppas det går bättre för dig 🙂 Jätte kul att se er varje Måndag i rutan, vill se alla program på en gång. Barnen är så söta, och ni oxå förstås 🙂 Stor kram på er / Mikaela 🙂

 12. Hej!Jag vet hur det är att vara skit rädd för något. Själv har jag fobi för spindlar. Drömmer jag mardrömmar så är det om spindlar i sängen eller instängd i ett rum med massa spindlar. Får panik när jag ser en och det räcker med att den är 3mm stor. Jobbar i en lågstadieskola och fritids och det har hänt flera gånger att barnen skämt nästan ihjäl mig med nått litet kräk och det går inte hålla inne känslorna jag flyr och börjar gråta i värsta fall svimmar jag. Tycker det är så obehagligt . Jag kommer aldrig komma över min rädsla för jag skulle dö innan terapin skulle vara över. Hoppas det går bättre för dig 🙂 Jätte kul att se er varje Måndag i rutan, vill se alla program på en gång. Barnen är så söta, och ni oxå förstås 🙂 Stor kram på er / Mikaela 🙂

 13. Hej!Jag tror att de allra flesta ogillar att flyga, men inte alla som vågar erkänna. Själv biter jag ihop och låtsas att jag är hur lugn som helst, hur det känns inuti är en annan sak…Härliga barn ni har!

 14. Hej!Jag tror att de allra flesta ogillar att flyga, men inte alla som vågar erkänna. Själv biter jag ihop och låtsas att jag är hur lugn som helst, hur det känns inuti är en annan sak…Härliga barn ni har!

 15. Hej Madeleine! 🙂 Ni är min favoritfamilj i Familjen Annorlunda! 🙂 Skulle vara jättekul om du kunde skriva upp alla barnens hela namn på bloggen! Kram

 16. Hej Madeleine! 🙂 Ni är min favoritfamilj i Familjen Annorlunda! 🙂 Skulle vara jättekul om du kunde skriva upp alla barnens hela namn på bloggen! Kram

 17. Såg programmet för första gången i går, blev ju nyfiken då jag sett din blogg här. Modiga är ni som ställer upp och vilka gulliga ungar ni har. På återseende i en TV nära mig nästa vecka!

 18. Såg programmet för första gången i går, blev ju nyfiken då jag sett din blogg här. Modiga är ni som ställer upp och vilka gulliga ungar ni har. På återseende i en TV nära mig nästa vecka!

 19. Hejsan..Har precis hittat in till din blogg, då jag alltid sitter framför tv:n och tittar på familjen annorlunda. Så har tittat igen din blogg lite nu, och jag måste verkligen säga att du gör ett fantastiskt jobb, som mamma och fru… Själv har jag två små killar, vilket kan vara nog med jobb ibland, jag är helt beundrad över hur du orkar och hur mycket kärlek man får tillbaka… Måste säga att ni alla är helt fantastiska.. Hur starka ni är… Det skall man aldrig glömma!!Kram/Emma

 20. Hejsan..Har precis hittat in till din blogg, då jag alltid sitter framför tv:n och tittar på familjen annorlunda. Så har tittat igen din blogg lite nu, och jag måste verkligen säga att du gör ett fantastiskt jobb, som mamma och fru… Själv har jag två små killar, vilket kan vara nog med jobb ibland, jag är helt beundrad över hur du orkar och hur mycket kärlek man får tillbaka… Måste säga att ni alla är helt fantastiska.. Hur starka ni är… Det skall man aldrig glömma!!Kram/Emma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..