Träning för gravida!

Eftersom vi ändå är inne på det här med graviditet så kan vi väl ta upp det här med träning under graviditet. Kanske är det många som väljer att inte träna under sin graviditet. Jag vet själv när jag var gravid, jag tänkte inte ens på träning. Jag var lat, antagligen världens lataste. Kanske handlar det också om rädsla? Man vill inte skada barnet där inne i magen. Och träna låter hårt. MEN jag ångrar så mycket att jag inte tränat under mina graviditeter. Självklart påverkar allmäntillståndet en hel del också. Man måste  lyssna på kroppens signaler och använda sunt förnuft. Det finns många fördelar med att träna under graviditeten. Mn får starkare och smidigare kropp, färre ogehag från muskler, leder, ledband, mage, tarm och blodomloppet. Lättare att hålla rek. viktöking. Underlättar att återhämta sig efter förlossning man ökar dessutom det allmänna välbefinnandet. 

Visst låter det bra?

Ja men det är lättare sagt än gjort. Var finner man inspiration till detta när man är gravid och kanske inte har tränat så väldigt mycket innan graiditeten? Innan man ens börjar träna så ska man göra en hälsokontroll hos sin barnmorska och därifrån få ett OK. Börja träningen försiktigt, har du tränat innan graviditeten så kanske man har en helt annan träningsfrekvens. Men man ska aldrig träna på maximal kapacitet. Något annat man alltid ska tänka på som gravid när man tränar är att alltid ha med sig vätska och frukt för att motverka blodsockerfall.

När jag väntade mitt första barn så gick jag på vattengympa. Det var jätte bra. Tyvärr så är detta något som inte är aktivt i min stad längre. Det kanske finns i andra städer, men jag tycker absolut att landstingen ska lägga mer fokus på gravida och nyförlösta mammor. Varför inte driva någon form av gravidgympa? Tror det skulle var uppskattat bland många mammor. Är man dessutom flera mammor så kan det vara enklare att komma igång med träningen. Att själv gå till gymmet kanske inte känns så upphetsande.

Tummen upp för gravidgympa eller vad säger ni?

bilder från lgn 538

Måste bara bjuda på den här härliga gravidmagen 🙂 Några minuter innan jag födde tvillingarna ♥

 

  1. Vilken härlig mage =) Jag får oxå en stor och härlig mage, många undrar om jag väntar tvillingar när jag är gravid =) Jag får stora barn 5 kg bebisar hihih När jag vänta oscar född 02 gick jag upp 40 kg, från 56 kg till 96 kg magen mätte 1meter och 37 centemeter runt hahahah Shit hihih. Läser din blogg emellanåt hinner inte alltid lämna en kommentar. ! Ni är en underbar familj !!! Jag måste fråga : Vad har du för lock tång ? Du är jätte fin i ditt hår !!! Önskar er en härlig dag ! kra från Ulrika med sju söner

  2. Jag håller med dig där.. Varför inte starta gravidgympa?? De låter som en toppenide juuh..

    Jag gick aldrig på gym när jag var gravid.. men jag gick i 1-2tim varje dag i streck.. Och de var riktigt skönt,, vare sig de var regn/blåst elr sol så gick jag iaf..
    Och jag gick ner allt på en gång efter lilla Felix tittade ut.. =) Magen bara försvannn.. Haha

    Kram

  3. Här i Malmö finns gravidgympa, gravidyoga osv finns även mkt för nyblivna mammor där man tar med sin bebis o tränar! Flytta till Malmö kanske!? Hehe

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..