Gravidmode!

Idag känner jag mig lite piggare. Men ändå inte bra. Tvillingarna fick vara hemma från dagis, men de andra har varit iväg. Hade en tid hos läkaren på mödravården. Jo hon ville sjukskriva mig tiden ut. Det var inte den vanliga läkaren utan en kvinna från Lund. Hon frågade om jag var trött. I väntrummet satt det en höggravid kvinna med sin man och dotter. Barnmorskan kommer ut och säger ”jaha på måndag klockan 07.30 har ni tid på förlossningen” Pappan lyste upp med världens smile ”har vi en bebis nästa vecka alltså?”  Vilken lycka för dom :-) Och där satt jag och fick tårar i ögonen. Herregud ja jag är känslig.

Jo det här med kläder för gravida. I Motala finns det inte en ända butik som säljer gravidkläder. Ganska illa kan jag tycka. Så väntar man barn i Motala så får man alltså åka till Linköping för att handla kläder. Om man nu måste ha mammakläder? Ja ett par mammajeans är ju schysst att ha och en mammakjol. Men sen måste man ju inte ha just mammakläder.

Så vad gör man om man inte har lust att åka till Linköping för att shoppa en liten blus, ja men visst man köper vanliga kläder som är lite anpassningsbara. Mammakläder brukar vara ganska dyra dessutom och varför ska gravida behöva betala mer för kläder som man antagligen bara kommer att använda dessa nio månader?

Jag hittade en blus på HM, jag och barnen poserar 🙂

image

image

image

image

Den var väldigt generös i modellen, här har jag på mig stl M. Och den är superskön!

image

image

Och så var den billig också 129kr

image

image

image

image

Húr gör ni andra? Shoppar ni mammakläder?

 1. Försöker undvika gravid kläder så gott det går just för att dom är dyrare plus att det är svårt att hitta snygga gravidkläder. Förra gången när jag väntade tvillingar så köpte jag typ två gravidplagg och det var myskläder. Klarade överaskande nog av att ha mycket av mina vanliga kläder under hela den graviditeten. Då var iofs tights väldigt modernt så sådana bodde jag i. Nu är det mer jeans mode och mkt kortare tröjor så det är svårare. Lånar en del kläder av snälla vänner. =) och köper några plagg som jag i sin tur kan låna ut åt andra. Fin blus du hittat.

  Mvh Katti

 2. Jepp galet mycket:nelly.com hm tradera tex..Kolla in tradera massa fint billigt knappt använt många ggr… klart du ska ha mammakläder kvinna!!!!!mvh Monica

 3. Förra graviditeten kunde jag ha mina egna kläder hela vägen igenom då jag gick ner rätt mycket i vikt, denna gång har jag köpt ett par mamma byxor på tradera, annars är jag en mjukisbyx och leggings människa:-) fin tröja du hittat:-)

 4. gick mest i mjukisbyxor som gravid och långa linnen från ginatricot.. 😉
  men under 2a graviditeten köpte jag 2 långärmade mama tröjor från H&M, samt 1 gravidlinne, + gravidjeans från mamalicious då!:)
  det var allt.. 🙂

 5. Jag har köpt lite tights på H&M och någon kortärmad tröja som täcker magen bra, sen använder jag mig av vanliga tunikor och lite längre tröjor. Några mammabyxor har jag sen förut… ingen kjol däremot..

  Mvh Kimsan

 6. Hej!
  jättefin blus! med första barnet jobbade jag heltid fram till sista veckorna och hade då dresscode på jobbet vilket gjorde att jag inte behövde köpa nåt särskilt till vardags men använde mig mkt av leggins och tunikor när jag va ledig (på slutet va jag så trött så jag bodde i mjukisbyxor.. ) med andra ville jag absolut ha lite vanliga kläder eftersom jag va mammaledig hela tiden med första och träffade folk i stort sett varje dag, men mina ben svullnade så mkt så jag kunde inte ens dra upp byxor som va 4 nr för stora över låren – det tog tvärstopp vid knäna! så fick nöja med med att köpa mammaleggins och strumpbyxor. Nu väntar jag 3e och blev erbjuden av en kurskamrat att prova hennes 2 byxor som hon inte hade användning av mer så nu ska jag använda dom flitigt och hoppas att jag inte svullnar allt för snabbt. fick dom billigt och de är så pass nya att jag kanske kan ge dom vidare till min svägerska när jag är klar =) men dom är supersköna!!
  ´gillar kjolar och går i skolan varje dag så en kjol kanske inte vore så dumt att komplettera garderoben med-

 7. Hej 🙂

  När jag väntade min nu 3 månader gamla Hugo så köpte ett par mammabyxor och ngr blusar. Blusarna kunde man klarat sig utan, men byxorna tyckte jag var ett måste. Det var verkligen skönt att ha byxor som gick över hela magen! Jag använde mkt tajta tröjor, allt får att visa den fina kulan! 🙂 Tycker H&M har väldigt bra utbud av fina mammakläder.

  Ha en skön helg, kram Emma.

 8. Överdel – mammakläder har jag aldrig köpt. Men byxor 🙂

  Byxor känns ju lite mera ”måste” då vanliga inte går att ha pga magen.

  Men vanliga tröjor går ju att ha, bara ta nån strl större.

  O mammabh är ju ett ”måste”.
  Synd de inte har större strl. än de har på tex. Lindex.
  Har idag sytt på ett extra ”knäpp-band” pga det stramar åt med deras största strl. 85D…
  Knäppt.

  Men men 🙂

 9. Hej! Vilken fin blogg du har och blusen från H&M är jättefin! Riktigt snyggt ser det ut och jag tror att det går att hitta vanliga snygga kläder i nån större storlek. Ska själv börja köpa nån storlek större nu 🙂 Håller med om att mammakläder är alldeles för dyra för den korta tiden man använder de.

  Ha en trevlig helg!! 🙂

 10. Under min första graviditet kköpte jag på mig en helt sjukt stor gravid garderob men använde bara hälften typ. Det jag älskade fick följa med på nästa med men eftersom jag är en riktig jeans tjej så var jag ju tvungen att köpa på mig mamma jeans. Men jag kollade runt på tradera mycket för där kan man fynda plagg för stora goa magen =) För att sedan sälja av som jag gjorde när mina lilla Léone kom. Vilket jag ångrar lite nu då jag är sjukt sugen på en 3:a =)

  Kramar!

 11. Har köpt tröjor, byxor och tights. Har så låg mage samt lång överkropp så tröjorna jag har normalt sitter som magtröjor. Så för mig är mammakläder ett måste… har köpt alla tröjor på tradera men byxor på hm. 🙂

 12. Köpte en del second hand,men köpte överhuvudtaget väldigt lite kläder när jag var gravid(inte ens ”vanliga”). Blev snål när det bara gällde några månader,men så kände jag mig ganska oglamorös och ful åxå…har därför lovat mig själv att nästa gång jag är gravid,då ska jag minsann unna mig lite läckra gravvokläder även om det bara är för några månader :)vill inte vara fulgravid en gång till.

 13. Hej! På bonprix.se så har dem jättebilliga mammakläder tycker jag 🙂 sköna byxor mm.. Köpte en mammaklänning där och den kan man ju använda efter graviditeten också ^^

 14. Jag har varit gravid 1 gång, min son är nu 1 år 🙂
  Och jag köpte ett par mamma-jeans, för vanliga jeansen gick inte över rumpan efter v. 20 ungefär =D
  Sedan hade jag vanliga leggings och toppar/tröjor

 15. Jag köpte ett par mammajeans på blocket för 50 spänn, använde dom 5 gånger. Annars hade jag mina vanliga kläder hela graviditeten! (inte jeans dock) 😉

 16. Jag har aldrig haft så mycket mamma/gravidkläder som jag hade med tredje barnet när jag upptäckte hur mycket fina praktiskt taget oanvända kläder det fanns på Tradera. Och jag tycker det var skoj att kunna byta kläder lika ofta gravid som jag gör annars. Sen sålde jag dem vidare

 17. hej! Förstår inte heller varför det ska va så dyrt! Här i ö-vik har vi bara p.o.p och det är ju svinigt dyrt! Men nu har vi fått en webbutik som har fina kläder till bra priser!! Kika in vettja mammafint.se
  mvh Emelie

 18. Hejsan allihopa!! Ja som sagt så har Mammafint öppnat butiken med fina öppningserbjudanden. Kommer inte att finnas ett plagg över 300 kr och det är fina kläder med bra kvalitet. För jag tycker att man ska få chansen att kunna köpa 2 eller kanske 3 plagg för 500 lappen 🙂 Man använder kläderna under en begränsad tid och vill kanske inte lägga ut alltför mycket. Följ gärna med mammafint.se på facebook också där blir det tävlingar m.m varje månad. Hoppas ni hittar något som passar. Mer kläder fylls på i butiken eftersom. Välkommen att kika in i butiken http://www.mammafint.se
  Mvh Jessica

 19. Jag hittade en del på HM men tyckte inte de hade de bästa kläderna. Sökte online på mammakläder och handlade på en shop som heter MammaGlad, http://www.mammaglad.com och tyckte de hade riktigt bra grejer. Annars har jag hört att Ellos ska ha bara kläder, men har inte köpt där själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..