Lysande orange!

Idag har kroppen strejkat. Huvudet dunkar och jag känner mig helt slut. Dessutom så har jag fått graviditetsklåda. Ett rent helvete om man frågar mig. Känner mig som Natalie Portman i the black swan. Har ni sett den? Det kliar på benen, ryggen och magen. Inte nog med det så ser jag ut som Ranelid. Lysade orange. Så nu ligger jag i soffan och tycker lite synd om mig själv.

image

Jag har mer eller mindre alltid fått graviditetsklåda eller graviditetsheatos som det heter under tiden då jag varit gravid. När jag väntade Victor fick jag så kraftig klåda att jag under nätterna kliade sönder mig. Då fick jag äta atarax för att ens kunna sova på nätterna. Det värsta var att jag blev så trött på dagarna att jag inte orkade hålla mig vaken. Så jag åt dom inte så jätte länge.

Tokigt egentligen vad man kan drabbas av lustigheter under tiden då man väntar barn. Sådant man inte ens hade en aning om.

Visst är det underbart att vänta barn men vissa dagar så vill man bara svälja huvudet och byta kropp.

Någon som känner igen sig?

 1. Jag har haft graviditetsklådan under 3 graviditeter. Är fruktansvärt.
  Ngt som hjälpte mig till viss del var att äta vegetariskt. Detta pga att levern inte behöver anstränga sig lika mycket för att bryta ner veg.protein som för att bryta ner animaliskt protein. Lycka till!!

 2. Flera gånger under mina graviditeter har jag och min sambo pratat om att det vore skönt om dom kunde ”avlasta” och vara gravida för en dag. Tänk vad underbart att mitt i när man är som tyngst att få en dag där man kan springa å skutta..

 3. Jag hade graviditetsklådan när jag väntatde mina tvillingar och det var fruktansvärt. Jag låg på kalla lakan och hade en fläkt som gick precis vid magen.Det hjälpte inte mycket men ändå lite de sa till mig att det inte fanns något att göra utan bara att härda ut tills de kom.Jag lider verkligen med dig. Massor av kramar mia

 4. Klådan håller sig ganska snäll än så länge men jag har istället precis varit magsjuk vilket är sisådär skoj när man är gravid. Att fort behöva vänja magen vid mat igen för att få energi så man orkar fungera. Lagom tills jag börjar piggna till så trillade jag idag och fick foten snett under mig så nu haltar jag omkring.
  Vet inte hur många gånger denna graviditet jag har sagt att ALDRIG MER. Men som tur är så leder ju alla krämpor till något underbart, allt är som bortblåst när man får upp barnet på magen. ”Bara” 20 veckor kvar här 🙂

 5. Åh stackare! Sista veckorna under min graviditet (lilltösen är 2.5 vecka nu) fick jag hepatos. Värst var klådan under fötterna. Riktigt varmt bad tyckte jag lindrade för stunden. Fick tavegyl mot klådan, som jag blev trött av, men hellre det än klådan. Hoppas du får gå på regelbundna provtagningar så att inte det är någon fara för bebisen! Jag lider med dig.

 6. hejsan
  och grattis till bebisen …
  är en 6 barnsmamma ( blir 7-barnsmamma 🙂 🙂
  vet vad du pratar om… klådan är extrem, det är ju en påverkan på levern som gör d där… jag blev så sjuk -09 fick graviditets fettlever.. så las in veckan före jul .. gravid i v 29.. sjukdomen är så ovanlig så d tog en vecka för dom att komma på vad d va… sen så blev d akutsnitt, hade dom inte tatt ut plutten så hade jag dött…
  fruktansvärt…
  klådan var så extrem den sissta tiden så jag var helt sönder riven…
  Lycka till …

 7. Usch å fy för graviditetsklåda! Fick det med min första sisådär efter halva tiden, dock utan leverpåverkan. Det blev bara värre och värre och tavegylen hjälpte inte så när jag typ en dag innan beräknat datum blev jag igångsatt och dagen efter på beräknat datum kom min lilla prins och jag blev ÄNTLIGEN av med den förbannade klådan och min kropp som såg ut som ett enda stort skrapsår började läka. Dock blev andra graviditeten värre…. redan vecka 9 (!) började klådan… fick tavegyl som hjälpte litegrann, men det var bara att stå ut tills hon kom ut. Inte den gången var det med leverpåverkan så det var ju skönt det iaf! Hoppas du hittar nåt som kan lindra klådan!

 8. Usch å fy för graviditetsklåda! Fick det med min första sisådär efter halva tiden, dock utan leverpåverkan. Det blev bara värre och värre och tavegylen hjälpte inte så när jag typ en dag innan beräknat datum blev jag igångsatt och dagen efter på beräknat datum kom min lilla prins och jag blev ÄNTLIGEN av med den förbannade klådan och min kropp som såg ut som ett enda stort skrapsår började läka. Dock blev andra graviditeten värre…. redan vecka 9 (!) började klådan… fick tavegyl som hjälpte litegrann, men det var bara att stå ut tills hon kom ut. Inte den gången var det med leverpåverkan så det var ju skönt det iaf! Hoppas du hittar nåt som kan lindra klådan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..