Min lilla toker blir stor!

Det här är helt galet. Jag har burit ner Tuva-Lis vagga i källaren, hon har blivit för stor för att ligga i den. Eller nja stor och stor hon är ju liten som en myra men hon både kryper och ställer sig upp nu. Precis som sina syskon är hon väldigt tidig i utvecklingen. Det kändes konstigt att bära ner vaggan, jag tänkte för mig själv att jaa det här är sista gången jag bär ner den här vaggan i källaren. Vi har bestämt oss för att vi inte ska ha mera barn nu. Det har jag ju sagt förut men nu är det så!

Det är väl självklart att man skulle älska ännu ett barn om det nu skulle bli ett barn till, det har ju inte med det att göra. Det handlar om att jag faktiskt tycker att man måste hinna med alla barn. Och faktum är ju att barn tar tid och ett barn måste få tillåtelse att ta tid. Barn har rätt att få ha fritidsintressen, och hur man än vrider och vänder så kan jag fortfarande bara vara en person – en mamma. Micke är också bara en person men fortfarande så tar barn tid.

Så kan man välja att vara en förälder som inte är delaktig, eller delaktig på samma sätt. Missförstå mig rätt, alla gillar ju inte sport och idrott. Men en del föräldrar tycks skaffa barn på löpande band utan att faktiskt engagera sig. Barn behöver stimulans och de behöver röra på sig. Och det ansvaret ligger på föräldrarna. Hur jag nu kom in på det här…?

Vaggan är nerplockad, nu ska pappa bara sänka spjälsängen också!

 

 1. Hej Madde Vad fort det går med barn,dom växer för fort tycker man . Du har så fina barn. Men nu ska du o Micke ha det bra i jul med alla barn.lev väl kram!!

 2. Hej Madde Vad fort det går med barn,dom växer för fort tycker man . Du har så fina barn. Men nu ska du o Micke ha det bra i jul med alla barn.lev väl kram!!

 3. Klokt resonerat angående barnfrågan ! Tycker ni gör ett kanon jobb med att se till att alla era barn får ha frititdsintressen och de små som är för små ser också sina syskon, vilket gör att de skapar ett intresse i tidig ålder 🙂

  Måste säga att era tjejer bli kopior av Micke haha! Killarna tenderar att likna dig mer. Va lustigt de kan vara 🙂

 4. Klokt resonerat angående barnfrågan ! Tycker ni gör ett kanon jobb med att se till att alla era barn får ha frititdsintressen och de små som är för små ser också sina syskon, vilket gör att de skapar ett intresse i tidig ålder 🙂

  Måste säga att era tjejer bli kopior av Micke haha! Killarna tenderar att likna dig mer. Va lustigt de kan vara 🙂

 5. Hej Madde
  Nä det är inte klokt vad tiden rusar iväg och barnen växer så det knakar.. Visst är det så att de kräver tid och det vill man absolut kunna ge dem. Har själv 4st och jag känner att ju äldre de blir så kräver de mer tid och är mer medvetna. Ibland känns det inte som att man gör annat än packar träningsväskor och skjutsar hit och dit… Och inte vill man ju vara de föräldrar som aldrig hinner komma och vara med bara för att man har ”för många” barn, det känns inte rätt vare sig mot sina egna barn elde som lägger ner tid på att träna el annorda de aktiviteter som barnen är med i/på.

 6. Hej Madde
  Nä det är inte klokt vad tiden rusar iväg och barnen växer så det knakar.. Visst är det så att de kräver tid och det vill man absolut kunna ge dem. Har själv 4st och jag känner att ju äldre de blir så kräver de mer tid och är mer medvetna. Ibland känns det inte som att man gör annat än packar träningsväskor och skjutsar hit och dit… Och inte vill man ju vara de föräldrar som aldrig hinner komma och vara med bara för att man har ”för många” barn, det känns inte rätt vare sig mot sina egna barn elde som lägger ner tid på att träna el annorda de aktiviteter som barnen är med i/på.

 7. Hej
  tycker det är roligt att läsa din blogg, min minsta är nästan jämngammal med din minsta, själv har jag 7 barn och lever i en hockey/konståkningsfamilj.

 8. Hej
  tycker det är roligt att läsa din blogg, min minsta är nästan jämngammal med din minsta, själv har jag 7 barn och lever i en hockey/konståkningsfamilj.

 9. Bra resonerat av dej! Härligt att någon med många barn verkligen tänker i de banorna – att man måste tillåta varje barn att få tid. Det KAN inte funka med +10 barn att alla har 1-2 aktiviteter var.. Eller??
  Tycker själv att det kan vara svårt att få till det med 2 barn, för man vill ju vara en engagerad förälder 🙂

 10. Bra resonerat av dej! Härligt att någon med många barn verkligen tänker i de banorna – att man måste tillåta varje barn att få tid. Det KAN inte funka med +10 barn att alla har 1-2 aktiviteter var.. Eller??
  Tycker själv att det kan vara svårt att få till det med 2 barn, för man vill ju vara en engagerad förälder 🙂

 11. Hej

  Det slog mig när du skrev om att alla dina barn varit tidigare att det ju inte är så vanligt. Mycket kul. Och du ska vara glad för det, (många tror det är fel på sitt barn bara för att allt kommer lite senare och det är ju onödigt, de flesta blir ju helt normala i slutänden).

  Har denna ”tidighet” fortsatt följa dina barn även när de blivit större? Hur klarar dina tidiga barn av en rätt så långsam svensk skolgång? Kanske de bara tycker det är skönt att slippa kämpa i skolan och med läxor eller mår de dåligt av att stå och stampa rent kunskapsmässigt?

 12. Roligt, att du tänker så när det gäller barnen…Mirka! från familjen annorlunda tog det som kritik när folk skrev om den saken.
  Hennes barn har inte vela ha fritids aktiviteter?! men, det är föräldrars sak att se till att dom får…men också jätte viktigt, dyrt?! det skulle dem tänkt på innan:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..