Tjejkväll och terapi!

Man behöver sina vänner man mår bra av att ta en liten paus i vardagen. I alla fall gör jag det. Vad tyckte ni om kvällens avsnitt av Familjen Annorlunda?

image

image

Jag tyckte det var superkul. Grabbarna i ladys night var jätte trevliga. Synd bara att allt inte kom med i avsnittet. Martin kom ut till mig mitt under showen och dansade med mig. Tjejerna var som tokiga, uggla levererade och Andreas, ojojoj vilken kväll vi hade! Ledsen över mina glesa inlägg här på bloggen idag. Jag har tandvärk. Bland den värsta smärtan jag någonsin upplevt. Jag föder hellre åtta barn till. Det här i kombination med tandläkarskräck är inte alls bra. Jag får dödsångest på riktigt. Inte mycket som kan få mig att må så dåligt som jag gör som när jag besöker tandläkaren. Men stora framsteg, jag gick idag. Tog en massa bedövningsprutor men helt i onödan. Bedövning tog inte. Nu käkar jag antibiotika och måste tillbaka. Hemska tanke. Ska börja med kognitiv beteende terapi, hjälper det så blir jag överlycklig. Är det någon som har erfarenhet av det? Hoppas jag kan sova en stund nu, KRAM!

 1. Jag hade tidigare tandläkarskräck gick d på Eastman institutet i Stockholm kanske finns liknande där du bor. De är specialiserade på tandläkarskräck och har massa olika alternativ efter att ha varit där ett par gånger är min rädsla borta 🙂

  Hoppas det går bra

 2. Min man testa det för 5 år sedan. Det gick inte alls.. Han är lika rädd idag som innan.. Ska tilläggas att han inte tror på psykologer ett dugg.. Hoppas att det hjälper dig!

 3. Åh jag älskade gårdagens avsnitt! Riktigt roligt!! Har du träffat de andra familjerna??
  Jobbigt med tndkäkarskräcken:( hoppas att det snart blir bra o munnen på dig iaf!! Önskar er en toppen tisdag!

 4. Du är så härlig som alltid vågar bjuda på dig själv. Hoppas det snart blir bättre med tandvärken. Man kan absolut behöva en paus i vardagen och bara få umgås med sina vänner.

 5. Tyckte som vanligt att det var jättebra 🙂 snygg outfit och frisyr hade du också. Åh, jag vet det här med tandläkarskräck jag hatar också att gå dit. Har borrat två gånger under mina 17:år och jag hoppas på att jag slipper det fler gånger :(. Kram

 6. Det var ett bra avsnitt igår. Jag och mannen satt och pratade om att just ni inte är särskilt ”annorlunda” egentligen. Annorlunda i den bemärkelsen att ni har många barn. Men väldigt vanliga i alla andra bemärkelser.

  Kommer vi att få se mer av hundarna framöver i Familjen Annorlunda?

 7. Det var superkul att se programmet.
  Ni är så goa 🙂
  Visst är det kul när ens karl tycker man är för snygg för att släppas iväg hemifrån?!
  Jag tyckte skinnjackan och den röda väskan var asläckert….het Milf 😀 hehe

 8. Jag blev kvitt min spindelfobi med hjälp av kbt. Det bästa med hela grejen var att jag fick mer förståelse för vad det är som händer i kroppen när man blir så där extremt rädd. Jag tycker att jag ”vann” över mig själv 🙂

  Tack för att ni bjuder på er familj. Det är det enda tv-programmet jag följer slaviskt 🙂

 9. Åh stackare, tandvärk är överjävligt. Det gör så fruktansvärt ont att man inte vet var man ska ta vägen 🙁 Förstår dig så väl….

  Hoppas nu antibiotikan tar bort inflamationen så att du sen kan få ordning på tanden, been there done that…

  Kul avsnitt igår 🙂

  Kram kram

 10. Hej! Älskar Familjen Annorlunda och er familj är helt underbar!!! Har själv 5 barn och skulle gärna vilja ha fler. Håller med dig om tandvärken- hellre flera förlossningar på raken än det helvetet!

 11. Du frågar vad man tycker om gårdagens program. Men jag har lärt mig att man ska inte skriva i din (och andras) blogg/bloggar vad man egentligen tycker, för ni plockar ju bort allt som ni tycker missgynnar er, även om man inte skriver av elakhet. Igår kväll får familjen Wallqvist godkänt. That´s all

 12. Jättebra avsnitt igår, fast det säger jag iofs om varje avsnitt 😉
  Ni verkade verkligen ha jättekul med tjejgänget, kan tänka mig att du kunde hämta kraft till vardagen under en lång tid efter den kvällen, man märker verkligen att du trivs med att stå i centrum och det gör det extra kul att följa familjen annorlunda, själv skulle jag behöva gå i KBT mot min att-bli-filmad-fobi (jag får tunghäfta och panikångest så fort jag blir filmad) och den fobin är värre än tandläkarskräcken 😀
  Hoppas du blir hjälpt av KBT, själv hittade jag en bra tandläkare till slut som visste hur hon skulle hantera min tandläkarskräck och nu efter x antal år hos henne har jag t o m löst tandvårdförsäkring och går dit frivilligt en gång om året för vanlig tandkoll 😀

 13. Här har du en med tandvårdsskräck..var tvungen att dra ut en tand längst in i underkäken för några veckor sedan. Första gången fick jag som du flera sprutor men de tog inte ett dugg…fick komma tillbaka på ny tid och då fick jag förutom flera sprutor även Midazolan som ska vara starkt lugnande – men jag kände knappt något av det. Men tandjäveln tog de ut iaf – kände smärta men som tur var gick det FORT! Jag var skitnervös innan jag gick dit…

 14. Stackare inte roligt med tänder. Men det blir bra när den kommer ut. Ja så undrar jag är det någon tävling vem som är bäst i programmet på måndagar??? Vilken jävla ryggsäck som bor i skogen , så jobbig !!! Du gör rätt i att ta bort vissa gnällkärringar man orkar inte mad såna finns det inte någon förening dom kan vara med i…Haha Kram var som du är TOPPEN!!!!!

 15. Hej!

  Usch inget kul alls med tandläkaren jag har själv tandläkarskräck och vill helst ej gå till tandläkaren drar ut på det så länge jag kan tyvärr. Men skönt att du gick till tandläkaren blir ju bättre fast man mår dåligt när man ska gå, synd att bedövningen ej hjälpte. Styrkekramar till dig och hoppas du fick vila en stund.

 16. Jag ser alltid Kärringen i skogen kommentera och alltid snarlika kommentarer. Varför?
  Sitt du i skogen, sluta gå in på alla bloggar och njut av att vara en GNÄLLIG KÄRRING istället. Puss

 17. ovisa lovisa.. än en gång lägger du ner energi på att kommentera mina kommentarer.. Vad bär du för ryggsäck då?
  Näe, tkr du verkligen att man måst älska allt ALLA säger och gör. Hon frågade vad vi tyckte om programmet. ÄR det verkligen bara de som sväljer allt med hull och hår som ska få säga vad de tycker. Jag sa INTE vad jag tyckte den här gången så du kan inte veta om jag ska ”gnälla” eller inte. Jag gnäller inte, men som sagt. Har lärt mig att här får man inte vara det ”minsta” negativ. En förening för er ja -sägare och ”hållamedare” behöver ni i alla fall inte bilda, för den föreningen finns redan här. Vill du mig nåt personligen eller har du mer att säga. Då kan du få min e mail adress. VI behöver inte diskutera här. Det är inte rätt forum, Så enklast är det att du skriver VAD du tycker, så tycker jag mitt, och sen ger du F-n i mina åsikter. Ni vet inte hur många som kritiserar eller har andra åsikter eftersom de ju har möjighet att plocka bort det de inte tycker passar.. bloggerskorna.

 18. hej jag känner igen mig.de fråga när jag födde mitt andra barn om det gjorde ont….nä jag vet nått som är mycket mycket värre…tandvärk! man kan ju knappt göra någonting de dagarna,brukar bota det med att borsta tanden lite och värktablett + tandläkaren så klart,men man drar ju sig=(
  du och din familj är helt underbar och jag följer er varje måndag=)
  hoppas allt blir bra

 19. Asso jag ville egentligen bara säga att er familj är helt underbar, jag har alltid drömt om många syskon men har bara en bror. Blir ganska anvundsjuk varje gång jag ser på er familj. Ni är ju också så unga föräldrar och att ni klarar det är sjukt bra jobbat av er!
  Det var nog allt för mig, tack och hej!

  Ps. Han har förmodligen hört det många gånger men victor ser inte helt fel ut 😉

 20. Håller med kärringen i skogen, detta är klubben för inbördes beundran, kommer man inte med kommentarer som berömmer utseénde, viktnedgång eller liknande är man inte välkommen.
  Du måste lära dig att bemöta kritik Madde. Man kan inte dela dina åsikter i allt, och alla som ifrågasätter dig är inte avundssjuka

 21. Hej nu är det så att jag tror att Madde får stå ut med mycke skit. Det tycker inte jag men många älskar det .Bry dig inte Madde Ödsla inte din energi på dom.Vi som gillar dig gör det för att du är så go.Du har en bra blogg go girl!!!

 22. Håller med kärringen i skogen, du vill bara höra beröm annars så tar du bort inläggen.

  Hur många av barnen är bara dina? och hur många har ni gemensamt?

 23. Håll med du bara anne !! Kan du inte läsa?Det står i bloggen!!!! Alla barn är väl hennes eller?Vilka dumma frågor .Om du är så jävla nyfiken så läs bloggen.Man blir så trött på en del ljushuven. Förlåt Madde!! Och du Madde lär digAv Maria att ta negativa kommentarer För det kan hon haha!!!! Tusen kramar.Är med i bloggen mot HATBLOGGARE.

 24. Lovisa det jag frågade var vilka barn som hon och Micke har tillsammans och vilka han inte är far till ok. Jag tycker Micke är en helt fantastisk pappa till ALLA barnen så det handlar inte om det.
  Var någonstans har jag skrivit att jag inte gillar Madde däremot så frågade hon vad vi tyckte om programmet och då har man väl rätt att skriva både positiva och negativa kommentarer?

 25. På familjeliv står det att Micke bara är biologisk pappa till 5 barn. Vem mer förutom Victor och Oliver är han inte pappa till?

 26. Jag hade inte lust att skriva igen.. men eftersom den där ”lovisa” nästan personligen tar åt sig om nån kommer med minsta lilla som liknar ”kritik” mot bloggen eller programmet så kommer hon genast till Maddes försvar. Är du släkt eller…? Du ser, det är fler än jag som anser att man inte bara måste ”jamsa” med. Men jag har iinte gnällt, eller klagat eller nåt den här gången.. Jag har bara INTE tyckt. Inte ett skit.
  Men vad jag tycker folk ska ge FAN i, det är hur många barn Micker är far till, vem som är far till de äldsta osv. Det är en sak de inte behöver redovisa. jag kan läsa ut här att en del läser det där hemska forumet där de tror de kan behandla folk hursomhelat, att någon där kollat. Vem har rätt att veta VEM som är far till ett barn, eller HUR många, eller med VEM, utom just mamman och pappan till barnen? Tänk om det i en familj ”döljs” för barnet vem som är den BIOLOGISKE pappan av nån anledning, sen lever barnet med en person han tror är PAPPA… ska då nån utomstående kunna gå in och FÖRSTÖRA. Jag tycker det är vansinne..Vem som är pappa är upp till dem själva att bestämma. OCH om man vill skriva det på näsan på folk är också upp till var och en att bestämma!!!

 27. KBT hjälper om du själv är motiverad.
  Annars tror jag att ”rätt” tandläkare är böästa metoden. Jag har nyss betalat 55.000 för nya tänder eftersom jag haft tandläkarskräck i alla år. Det räckte med att hitta rätt tandläkare så gick det bra

 28. Brukar inte skriva några kommentarer men herregud vilken sandlåda! Jag kanske är dum men rätta mig gärna, men hade Madde inte tagit kritik och åsikter hade ovanstående kommentarsfält varit ungefär hälften till antalet!
  /E

 29. Har precis samma dödsångest inför tandläkarbesök. Här tar aldrig bedövningen när jag väl lyckats pressa ner mig i stolen.
  Senast fick jag sövas! Har gått till odontlogen i Gbg för skräcken men varför jag inte kan bedövas vet man inte riktigt…
  Hoppas det löser sig annars be om att bli sövd, jag kunde åka hem en timme efteråt.

  Mvh Ingegerd

 30. TACK för all feedback ang KBT. Jag vill verkligen tro på att det hjälper, och som du skriver Madelein, jag tror man måste vara motiverad för att det faktiskt ska hjälpa. Jag gör allt för att bli av med den här tandläkarskräcken.

  Och till er andra som har åsikter om ditt och datt – varsegoda!

  Jag kan ta kritik, ni däremot som gärna ger kritik kan inte ta kritiken tillbaka och absolut inte ett svar utan att anklaga mig för att vara otrevlig. Jag har aldrig valt att ta bort en ända kommentar om de inte varit väldigt kränkande. Det är ju trots allt jag som bestämmer på min blogg inte ni, och när man går över gränsen så accepterar jag det inte.

  Jag för gärna diskussioner och står för vad jag tycker. Men jag är inte mer omöjlig än att jag kan ändra mig. För visst lär man så länge man lever.

  Ha gärna åsikter men stå för dom, gömma sig bakom en datorskärm och alltid vara anonym inger ingen respekt hos mig!

 31. Micke är inte pappa till Viktor och oliver och Viktor och oliver har olika pappor dom ochså!

  Kan alla bara sluta haka på Madde hon är en underbar mamma och Micke är en underbar pappa! Det spelar väll ingen roll om några barn har olika pappor? Så sluta bara att hacka på Madde! Detta är hennes blogg och hon får skriva vad hon vill och hon kan ta kritik!!

 32. Tittade idag på play:) och är du så där inkonsekvent i vardagen med? eller blir du stressad av kamerorna? jag tänkte på scenen med maten ”har du tagit ett äpple? du fåååår inte ta äpple före maten…har du tagit ett äpple? äääät inte äpple före maten..” och du tittade inte ens på barnen under bordet? vafan? om de inte får äta äpple? gå och plocka av äpplet då? det var ju samma med slutandet med napp? hur länge höll ni ut? 2 timmar? det är precis sånt här som gör att barnen sedan inte lär sig gränser…annars var ju avsnittet jättekul, särskilt när Valle och barnen fixade tvättstugan:)

 33. Hej Madde ni är en jätte rolig familj att följa och ni såg ut att ha det jätte trevligt i förra avsnittet, hur var det att träffa Martin och de andra och är det några idoler för dig? 😀
  Längtar redan till nästa avsnitt!

  Såg att det var någon som hade skrivit det här innan men du borde uppdatera din header nu när alla har vuxit och så 🙂
  Ha en bra dag kram!

 34. Vad är det här för sandlåda? Den ena värre än den andra. Man undrar….Det är TV för fn ni tittar på.Skulle vilja se er som klagar i Tv .Då skulle man få ännu roligare tror jag.Antar att det inte är så jävla lätt du anna.Men du är såååå duktig antagligen. Jag önskar och tror Madeleine att du skiter i sånt här på hopp. Tack för mig. Tycker ni är TOPPEN

 35. Madde. Du har tagit bort mina kommentarer flera gånger. Om du anser att något varit väldigt!!!kränkande i dem kan du ta det med mig så jag får förklara i så fall. För det är inte min avsikt, Lägger man ut sig offentligt i bloggar och på tv får man nog lov vara lite öppen för alla former av kommentarer, utom personangrepp. Jag har levt dubbelt så länge som de flesta som kommenterar här tror jag och har en del åsikter. Jag är i den åldern att jag kan stå för vad jag tycker och jag anser inte att man bara ska vara ”godkänd” som kommentator bara för att hålla med i allt. Det stör mig att folk lägger energi på att kommentera andra hela tiden. Alla har rätt att tycka och då oavsett om det man tycker är negativt eller positiv. Kanske har en del nåt att lära av ”den gamla stammen”. Hur som helst. ALLA har rätt att titta på tv och att läsa. offentligheten gör nog att du får lov att tackla och ta emot sånt som kanske inte alltid stämmer med dina värderingar. Vi har alla rätt att tycka olika. Ställer du en fråga så får du räkna med olika svar. Men anser du att JAG kränkt dig, DÅ ska du tala om med exakt vad. Så man får ge sin syn. Inte min avsikt att kränka eller racka ner, jag säger bara min mening- Vad du ska göra är i alla fall att BITA ifrån när det gäller alla spekulationer om barnens pappor, Jag anser att man ska ha mkt goda själ för att använda folks personnummer för att ta reda på olika uppgifter. Det är bara fult tkr jag.. Men sen måste vi få tycka lite olika… har inte sett nån som gjort några direkta personangrepp annat än de som kommenterar kommentarer,, för de är inte alltid trevliga mot varann.

 36. Jag tycker inte alls att man ska behöva ta en massa skit på sin egen blogg bara för att man är med i tv. Självklart så får man ha åsikter, men att komma med personliga påhopp är ju en helt annan sak. Har man bara en massa kritik att komma med så kan man ju låta bli att skriva, det är inget man ska behöva stå ut med för att man ställer upp i tv. Man får inte heller glömma att det bara är en liten del av familjernas liv som visas och att vissa saker kan vara vinklade.

 37. Jag tror kärringen är besatt av dig i smyg. Hon värkar iaf inte göra nått annat än hänga här på dagarna. Och inte alltid likande kommentarer, haha dvs att Madde inte tillåter henne att ge henne kritik. Buuuhuuuu, get over it. Maddes blogg, maddes regler. Läs ej om de passar.. Jag hänger ockaå här en del men för jag tycker du är grym och snygg.

 38. Jag undrar vem som kommit med personliga påhopp. Annat än mot mig då. Du Karin, jag är en bra bit upp i andra halvan av livet, och reglerna i det liv jag lever är att man FÅR tycka olika. Tror du jag är besatt av henne! ??? Verkar tvärtom tkr jag, att du är det, hänger här för att ho är grym och snygg. Jag hänger här för att jag GILLAR hennes blogg. Lätt och roligt att läsa och mkt bilder!!! Precis som det ska vara. Sen vad jag ägnar min dag åt och VARFÖR har du inte med att göra. Jag kanske inte KAN göra annat än sitta vid datorn. Alla är inte likadana där heller. Jag kanske inte kan leva ett aktivt liv längre. Det vet INTE du. Men eftersom du ju helt klart anmärker på det jag skriver så lär även du sitta en hel del. Jag gillar INTE att kommentera andras kommentarer, men liksom Madde anser jag att man får lov att försvara sig om man blir påhoppad. Ägna er åt bloggen och skriv vad ni vill om den, så håller jag mig till den, men inte för den skull sagt att jag kommer hålla med i allt… Kramar alla goda medmänniskor…

 39. Karin, jag gillar inte kommentera andras kommentarer, Men VEm är besatt- Sen vill jag fråga dig om du VET varför jag sitter vid datorn. Jag kanske inte KAn göra så mkt annat. det vet fan inte du, Sen är det upp till var och en att tycka. Tycka olika är en rättighet vi har. Jag kan även jag tycka hon är trevlig och snygg, en snygg och trevlig blogg har hon. Men inte för det att jag håller med om allt. Men jag undrar ändå vem som kommit med personliga påhopp- har inte sett några.

 40. Visst har alla rätt att tycka vad dom vill.
  Både elakt och snällt, negativt och positivt.
  Bloggen den är Maddes och där har hon full rätt att godkänna eller inte godkänna precis vilka kommentarer hon vill.

  Rättigheter finns åt alla håll!!!

 41. Jävvla tjatande om ungen som inte är med. Om jag inte tar fel så har hon skrivit om det innan. Förresten så bestämmer hon själv om hon vill fortsätta berätta vfr den ene eller andre inte är med

 42. Självklart får man tycka vad man vill, men tycker du har en tråkig ton kärringen i skogen. Man behöver inte kommentera allt man inte håller med om… Lev livet leende istället;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..