Från Ö till A!

Igår stängde jag in mig i Victors rum, låg mest hela dagen. Värken är jävulsk och svullnaden ännu värre. Tänk att en liten tand kan ställa till så mycket problem. Tandläkaren ringde förut och jag förklarade hur jag såg ut. Hon tyckte jag skulle ringa vårdcentralen för att få hjälp med svullnaden. Hon trodde inte att den berodde på infektionen utan mer på en allergisk reaktion. Jag är ju överkänslig mot allt. Och även om tandläkaren använde det ”snällaste” bedövningsmedlet så trodde hon ändå att det var därför jag blivit sådan här.

Ringde vårdcentralen och fick prata med en sköterska. Hon kände igen problemen jag hade då hon själv blivit precis likadan och det berodde inte alls på att man fått en allergisk reaktion. Mer att tandläkaren satt bedövningen lite galet och träffat ett blodkärl. Ingen fara alls bara att stå ut. Det borde gå bort inom en vecka. Gör det inte det så får jag söka igen. Vet inte riktigt vad jag ska tro, misstänker nog ändå att det kan vara infektionen som gjort mig så här tjusig.

Kände mig lite bättre tidigare idag, men nu har jag ont igen.

Typiskt nog så var det här tvunget att komma just den här veckan. Imorgon får vi nämligen besök av Lennart ”Lelle” Modig och tv4 nyhetsmorgon. Jag gillar Lelle, på något sätt så fångar han alltid mitt intresse i sina repotage. så det ska bli roligt att träffa honom. Tjejen på tv4 ringde förut ”aha mhm du är alltså svullen, hur ser du ut?” Ja hur ska jag förklara bäst? Som en engelsk bulldog eller som en hamster? Jag får helt enkelt visa min bästa sida. Men äsch det är inte så jäkla farligt. Det är ju bara direkt sänd tv förbövelen! Tack gud för din tajming.

Här har ni skönheten.

Lyckades fånga en förvånad Micke på bild. Stackaren inte lätt att leva med en bloggande fru.

Vad gillar ni min nya tischa från isacouture? Det en av mina nya favoriter, coola och samtidigt jätte bekväma. Från Ö till A – Örjan Andersson. Dessutom är dom väldigt prisvärda. Med lite bling bling så blir man också lätt lite vardagsfin. När jag var yngre så skulle man alltid gå i fruit of the loome tischor, nu är det Örjan Andersson, känns helt rätt!

Stylesnob armband ni hittar dom HÄR.

Det var någon som undrade vart Charlies och Colins mössor med stjärnor kommer ifrån. Har kollat upp det och de kommer ifrån maxi. Det var ett tag sen jag köpte dom nu, men jag vet att de hade stjärntema på deras barnkläder únder hösten.

Nu är det dags att lägga kidsen för natten, hörs sen!

 

 1. Snygga bilder. Du, vad gjorde tandläkaren? Var du svullen innan du åkte dit? Jag har haft mkt besvär med tänder och svullnaden kommer med all säkerhet av tanden. OM det är den så ger det med sig när penicillinet verkar. Men frågan är om han öppnat tanden och lagt i nåt provosorium, du ska tillbaka skrev du.. Värker det så ska du gå tillbaka snabbt, och speciellt om inte svullnaden ger med sig snabbt. Tandläkarna ska inte ”skylla” ifrån sig.. Det är ju de som rotar i munnen och mkt kan hända. Hoppas det ger med sig fort för fy f-n för tandvärk,

 2. Du har kanske redan provat men annars så är ett hett tips att få lustgas när du är hos tandläkaren!!! Jag har extrem tandläkarskräck men går hos en fantastisk duktig tandläkare som har varit grymt tålmodig med mig! Har använt lustgas och har klarat igenom bland annat 2 rotfyllningar utan några problem! Kostar lite extra men helt klart värt det!

 3. Stackars dig 🙁 kan bara föreställa mig smärtan när jag ser dig på bilderna och svullnaden usch. Jag själv har aldrig haft problem med mina tänder! men jag har tandläkar skräk from hell. En gång sa jag till tandsköterskan ”i 10 minuter kan jag sitta här sen klarar jag inte något mer”. Hoppas det ger med sig snart!
  Kram <3

 4. Hej
  Ska kolla in när ni får besök av Lelle Modig idag!

  Usch för att svullna så…
  Då du säger att du är känslig mot allt, tycker jag att du ska kräva att de tar ämnesomsättningsprover på dig ( TSH T4 & T3)

  Ni är så härliga på måndagarna…(säkert andra dagar också)
  Kram Gizze i Värmland

 5. Hej fina du!
  Tänkte bara säga att jag såg ut som en enkindad hamster förra sommaren. Nu kanske ditt hat att göra med tanden på ett eller annat sätt, men ändå. Jag hade spottkörtelinflammation. Svullen och värken från helvetet. Tänkte bara nämna det ifall det inte ger sig för dig. Ha en fin dag!

 6. Kan du förklara för mig varför en 8 barnsmamma i direktsändning i nyhetsmorgon sitter och matar sin minsta unge med smör på fingret?
  Tycker det är rätt ohygigeniskt och äckligt att trycka in fingret i munnen på ungen,eller har jag fel som tycker det ser rätt ofräscht ut Använd en sked åtminstonde!!

 7. För några år sedan fick jag inflammation runt en av mina visdomständer vid 2 olika tillfällen ( Men det uppstod ej efter ett tandläkarbesök). Fick äta kåvepenin och citodon ena gången och andra gången gick inflammationen ner i hela käken så de låste sig och jag kunde inte ens få in lillfingrar mellan tänderna på 1 v :-p böev flytande föda och barnmat mot slutet..den gången började jag med kåvepenin men fick gå över till heracillin efter några dagar för bättre effekt samt Maxdos citodon…den gången svullnade jag upp så jag såg ut som en hamster på ena sidan haha . Nu tror jag ju inte att det ska gå så illa för dig…jag gick endast till tandläkare för att få hjälp ej till VC. Lycka till!

 8. Roligt att se er på morgonen i TV med frukost.
  Trist med tanden och kinden hoppas det löser sig.
  Brukar följa programmet Familjen Annorlunda. Är helt fascinerad av eran och de andra som är med om hur ni är lugna och ändå hinner med allt men det är roligt med barn.
  Har tittat på din blogg och jag gillar den. Har själv två bloggar: en fotoblogg där jag själv tar bilder och berättar till dem och länken dit är: http://dagnysfoto.bloggplatsen.se/ samt en blogg där jag skriver om mig och mina dagar och länken är: http://dagnysdagar.bloggplatsen.se/ och jag undrar om jag får lägga in länken till din blogg på mina bloggar?

 9. Att ni ens ”ids” skriva kommentarer/frågor här 😉 Själv tappar jag helt lusten att kommentera när jag inte får något gensvar. Tycker det är otroligt nonchigt att inte svara sina läsare 😉 Har ingen erfarenhet själv, men har ju sett många som ställt frågor här men aldrig fått något svar. Ge och ta – är mitt motto…

 10. Usch! Ett tips som jag brukar köra stenhårt när mina visdomständer kör igång är bakteriedödande munskölj. Vet inte namnet nu men det finns på Apoteket.

 11. Hej! Jag blir sådär svullen då tanden blir inflammerad, då har jag fått antibiotika av tandläkaren, annars så går det inte tillbaka. Har usla tänder så det händer då och då, värst var det en gång i underkäken, var enormt svullen, såg ut som om jag hade en ordentlig påssjuka. Prata med tandläkaren igen tycker jag.
  Hoppas det snabbt bättrar sig

  Maria i Skåne

 12. Lite snabb på knappen där. Det jag tänkte på med bakteriedödande munskölj är att det kanske dödar skiten om det nu är infektion så att du slipper gå till tandläkaren igen. Det brukar ta en vecka innan det ger sig på mig också med mina visdomständer men det blir iallafall inte värre och infekterat…

 13. Måste få kommentera en Anna som kommenterat angående att man inte får gensvar på sina kommentarer / frågor….jag har själv bloggar och jag svarar inte på alla kommentarer heller som jag får och därför är /behöver man inte vara nonchalant.

 14. Om du får tandvärk fler gånger eller om värken inte ger med sig. Be då din tandläkare skriva ut citodon. Den är stark men jag lovar den tar bort värken.

 15. Kärringa i skogen – Innan jag åkte till tandläkaren var jag inte svullen. Men efter tandläkarbesöket och sex stick med bedövningsmedel så blev jag uppsvullen som en fotboll i halva ansiktet. Tandläkaren trodde att det kunde beror på att jag är känslig mot bedövningen. Läkaren på vårdcentralen trodde att det berodde på att bedövningen tagit i ett blodkärl. Jag tycker nu att det faktiskt blivit liiiite bättre men fortfarande har jag en ordentlig svullnad och jo det gör ganska ont. Har nog aldrig haft någon sådan smärta förut i mitt liv!

  Tack för omtanken tips och råd, jag tar det till mig!

  Tom – Vilken jäkla tur att det inte var ditt barn jag matade då! Jag vet inte vad du har för hygien, men vi brukar tvätta oss innan vi äter!

  Dagny – Har kikade in på dina bloggar, superfina 🙂

  Isa – Citodon is tha shit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..