Det lilla som kan bli stort…

Jag skulle vilja göra ett glatt inlägg. Sprudla med min lycka och vara så glad som jag brukar. Nej livet tar sina vändningar och det kan inte alltid vara bra. Det känns som jag sörjer någon som har dött. Jag och Micke går igenom en livskris. Alla undrar vad som händer och jag har inte velat dela med mig av det. Varken jag eller Micke har varit oss själva. Ibland känns det som jag bara vill gömma mig och släppa allt. Jag har inte kunnat vara närvarande för någon inte ens min familj. Men det är dags att ta tag i det nu!

Vi är inte unika, det är inte första gången som ett äktenskap prövas. Men det är väldigt jobbigt för oss båda. Jag äkskar min man och mina barn över allt annat på jorden.

Från och med nu ska jag bara uppakatta det som betyder något. Även det lilla som kan bli så stort…

image

 1. Jag blir verkligen ledsen och berörd. Ni är så öppna och härliga och lätta att tycka om. Lite tokigt eftersom jag aldrig ens träffat er! Vill bara skriva här och skicka en varm hälsning. Ge inte upp. Om det finns ett litet hopp så fortsätt kämpa. Prata prata prata. Ge varandra utrymme att tänka. Stor kram

 2. Sänder en styrkekram till er båda & hoppas ni löser det. Vet exakt hur det känns. Hade en sådan för ett par år sedan, men vi löste den efter många om & men.

 3. Ni kommer att fixa det här!
  Min sambo och jag går också igenom en jobbig tid, på något sätt har det gått lite snett. Det är jättejobbigt och mitt hjärta gör ont. Men jag vet att det kommer att fixa sig, kanske inte just idag, men en dag, snart så kommer det att ordna sig 🙂
  Genom att tro på varandra och kämpa, så kommer det att bli bra! 😉
  Ta små, men stadiga steg framåt 🙂
  Kram

 4. Amor vincit omnia står det på väggen i vårt sovrum. Tack för att du är öppen. Är så trött på att allt bara ska vara bra o tpooen hela tiden, för så är det inte. Prata med varandra.

 5. Ni är tyvärr varken de första eller de sista. Ta tid för eftertanke var för sig men även att söka styrka och kärlek hos varandra. Det är verkligen inte lätt att hålla kärleken på topp hela tiden, särskilt inte när man försöker att jobba omlott för att barnen ska slippa dagis eller dra ut på föräldraledigheten. Kämpa på Madde! Kramar

 6. Ussch det låter hemskt, jag och min sambo har också en kris just nu men vi försöker verkligen få det att funka.
  Det tär mycket på båda men vi vill ju leva ihop så vad gör man? Har men desstutom två underbara barn så måste man kämpa!!!
  Käpma Madde alla lyckoönskningar från mig !

 7. Tack för att du delar med dig av din sorg. När jag och min man har haft det tufft så har vi gått i parterapi och oj, utan den hade det aldrig funkat. Livet är tufft ibland, ni har så mycket med era barn och småbarnstiden är inte den enklaste vad gäller äktenskapet. Ge inte upp och tro att gräset är grönare någon annanstans, det är INTE så. Varma kramar❤ från erfaren fyrabarnsmamma och bonusmamma som fortfarande, nu när barnen är vuxna är gift med deras pappa/min prins!!!!

 8. det är som du säger, inte första äktenskapet som blir testat till sin spets. alla har nog gått igenom den krisen, bästa rådet är nog , prata, prata , prata… att gå varsitt håll för att hitta sig själv tror jag inte på, hur ska man då hitta varandra?
  som någon skrev, gräset är inte grönare på andra sidan, och oj vad det stämmer bra .

  Hoppas att ni rider igenom denna stig och ser varandra , och hittar tillbaka. ..

 9. Goa Madde. Alla har som sagt livskriser. Jag tror att man kommer ut ännu starkare på andra sidan och att kärleken kommer att växa sig ännu starkare. Ta hand om din underbara familj. /Sara

 10. vi hade en stor kris för 2½år sedan, eller ja jag mådde så fruktansvärt dåligt efter vårt 2a barns födelse.. jag och min man levde varsina liv.. ingen närhet, ingen kommunikation, ingenting.. han frågade inte heller hur det eg var med mig.. utan allt var sååå intensivt, så svårt, så jobbigt… men efter det när det värsta liksom var över, så har det varit så mycket bättre!! :))
  se till att hålla varandra i handen när det blåser som värst! <3
  kram!

 11. En livskris behöver inte handla om förhållandet som sådant kan vara andra saker i ens liv som gör att man hamnar i en kris. Och då kan förhållandet påverkas av det. Vet själv när jag har krisat gör det lite då och då många gånger handlar det inte om förhållandet med min man utan om helt andra saker och då påverkas ju även förhållandet men vågar man ta hjälp och prata om saker och ting så brukar det mesta reda upp sig till det bästa. En varm kram till hela er familj ..våga be om hjälp vad det än är ….

 12. Kriser och andra problem man kan ha i ett förhållande är mindre kul och desto mer jobbigt…. Ni är ju alltid så gulliga och måna om varandra, försök hitta tillbaka till det viktigaste. Kanske ”tillsammanstidutanbarn” skulle hjälpa, börja om från början, dejta, ”Vadvardetjagföllför” osv.
  Hoppas ni reder ut denna storm, skogen står kvar titta bara bortom träden.
  KRAM

 13. Hej!

  Kämpa på, livet är brokigt ibland men det blir bättre efteråt! Läs en bok som jag tycker hjälpt mycket att förstå varandra. ”kärlekens fem språk” av Gary Chapman. Riktigt bra bok som jag tar fram med jämna mellanrum!

 14. Alla förhållanden har sina duster och det är jobbigt. Ni är alltid så gulliga och måna om varandra! försök hitta tillbaka till varandra ni är starka och tillsammans klarar ni detta!<3
  Stor kram Felicia!!

 15. Ida: Vart sjutton skulle hon säga så? Om jag känner till Mirka rätt är hon den sista som skulle få för sig att ”skvallra” och prata om andra. Kom med bevis eller var tyst!

 16. Maria: Om du går in på Mirkas frågelåda så var det någon som undrade vilka av familjerna från programmet som skilt sig och då nämnde hon Madde och Micke. Där har du beviset. Så tagga ner lite va…

 17. Hoppas ni hittar tillbaka till kärleken, säger som någon annan, ta hjälp med parterapi. Kommunen har flera att tillgå, ibland behöver man någon annan som ställer de obekväma frågorna. Kram

 18. ann: Nej det kan jag inte för det är inget inlägg, det är under Mirkas frågelåda. Du kan själv besvära dig med att gå in på hennes blogg?

 19. Ida: nu har jag besvärat mig på att gå in på hennes frågor och svar och inte hittat det någonstans. Och det verkar jag heller inte vara ensam om. Så vi lägger ner den diskussionen och låter Madde själva prata för sig istället för att påbörja en spekulation.

 20. maria: Mirka skrev att Madde hade gått med det på offentligt på Facebook, men strunt samma. Du har ju redan bestämt dig för att jag bara hittar på allt. Roligt för dig att du inte är ensam om att tro det. Tack för mig.

 21. Ida: Kan du kopiera in det inlägget och visa oss för som sagt jag hittar det inte heller.

  Någon som har länken till Maria Wallqvist blogg.

 22. I min frågelåda har det kommit massa frågor om vilka par som separerat och eftersom Madde här om dagen skrev om det i sin offentliga facebook-sida med över 5000 följare så antog jag att det var ok att svara med bla de som ett av paren. Nu hoppas jag med hela mitt hjärta att de hittar sin väg tillbaka till varandra! Jag vet ingenting mera om saken än det som har skrivits här på bloggen och/eller på officiella fb-sidan….

 23. Mirka skönt att du kan säga att det är sant att de skall skiljas så det inte bara är ett ryckte som går runt här på bloggen.

  Tycker synd om er Madde och Micke och önskar Er lycka till!

 24. Det kan bli bra fast det känns jobbigt nu. Äktenskap är som andra relationer, man har bra dagar och man har dåliga.

  Jag har ett starkt minne från min tonårstid då en av mina äldre, gifta släktingar satt och morrade över sin make. Hon sa: -”Skilsmässa, det har jag aldrig tänkt…men MORD!”

  Just då bara skrattade jag lite men idag då jag själv är gift och har barn så kan jag tänka tillbaka på det hon sa och förstå hennes känsla.

  Ibland tänker jag att jag skulle vilja packa ner mig själv i en pappkartong och posta mig till Sibirien….

 25. När jag läste de tidigare inläggen förstod jag att det var något sådant som skavde. Önsker er lycka till och håller tummarna för att ni tillsammans tar er igenom den här krisen. Kram.

 26. Kan verkligen rekommendera er att ta professionell hjälp. Det har vi gjort vid flera tillfällen och nu har vi det bättre än någonsin.

  Lycka till!

 27. men snälla madde kan du inte uppdatera din blogg någon gång emmellanåt?förstår att ni har det jättejobbigt men ändå

 28. Stor kram till dig och din familj, Madde! Hoppas att allt löser sig till det bästa.

  Och SKÄMS Ida, Mirka och alla ni andra som gottar er som om det vore julafton i andras misär. Inte ok beteende, ni är ju vuxna människor för h-vete!

  / Emelie, 23 år.

 29. Kram till dig Madde. Bry dig inte om dom som gottar sig för rätt som det är så kan dom drabbas själva……En del är inte vuxna här det märks.Du vet och ser och läser vilka dina vänner är.Hoppas du mår bättre snart.kram.

 30. Vill bara säga kämpa på o att vi alla har dessa kriser för el senare.
  Vi hade vår största 07-08 men valde att gå vidare tillsammans.Kmr i håg hur fruktansvärt DÅLIGT jag mådde.Jag var inte säker på något o bara grät o hade ångest
  Sjönk de djupaste man nog kan göra faktiskt
  I år firar vi 20 år:)
  Man har två val.Ett är att stanna kvar o kämpa o ett är att lämna.
  Försök o hitta tillbaks till vad de var som fick er att falla för varann o försök dra i dom trådarna.
  Småbarnstiden är jobbig o man hinner knappt vårda sin relation o de blir känningar.
  Iaf så är du inte ensam så du vet:)
  Tycker ni kompletterar varandra bra..
  Slutar ned två citat
  :Håll i håll av håll om varann
  Älska mig mest när jag förtjänar de minst
  Många kramar Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..