Min stora familj.

Jag vill bara ut i solen, vilket härligt väder vi har! Men istället sitter jag inne med två febriga barn tråkigt nog. Dessutom så ska jag undvika solen när jag är gravid, annars får jag ”fläcktyfus delux”. Dvs jag får pigmentfläckar i hela ansiktet och  mer fräknar än någonsin. Fräknarna gör mig inte så mycket men fläckarna buuu så tråkigt

Hur tänkte jag här då, gå höggravid över sommaren? Många har undrat vad som fått mig att ändra mig i frågan om att skaffa flera barn. Jag är väldigt öppen i bloggen, men en del saker vill jag hålla för mig själv så därför går jag inte in på några detaljer. Men jag kan säga som så att det var absolut inte planerat, men såklart efterlängtat sedan den dagen gick fick reda på att jag var gravid. Man kan göra abort och välja att avbryta graviditeten, men det var inget alternativ för mig.

Även om jag har många barn så har jag väldigt starka åsikter kring att ha många barn. Jag vet vilket jobb det är för att få det att gå runt och mina barn ska ha samma möjligheter precis som andra barn i ”normalstora” familjer. De ska kunna idrotta och ha fritidsintressen, det är jag benhård på. Har man valt en stor familj så får man också se till att få ihop livspusslet. Folk kommer alltid ha åsikter om hur många barn man ska ha och inte, fast egentligen är det upp till var och en och det respekterar jag. En del vill inte ha barn alls, även om jag tycker det är jätte konstigt så lägger jag ingen vikt på det. Jag har fått många frågor från andra som också valt att ha en stor familj hur jag tacklat alla åsikter och kommentarer? Jag tar helt enkelt inte åt mig, det finns ingen anledning! Så är det också så att de som har mest åsikter är oftast dom som stått en ”närmast” tråkigt nog. Kvinnor är specialister på att trycka ner andra kvinnor och speciellt när det gäller föräldraskapet. Jag har erfarit det och visst blir man besviken. Jag fick höra att min närmsta väninna suttit på vårt arbete och berättat för våra gemensamma arbetskamrater vilken dålig mamma jag är. Jag vet ju bättre såklart, men att ens gå så långt? Det är bättre att lägga den energin på bättre saker, att förbränna lite på en promenad kanske?

Jag är otroligt stolt över min familj oavsett storlek och jag vet att jag är den bästa mamman för mina barn ♥

Nu ska jag prova mina nya promenadskor och beta av ett av många utvecklingssamtal, vi hörs senare 🙂

IMG_3133

 1. Vilken härlig och ärlig blogg! Väntar själv mitt första barn och undrar om du skulle kunna tipsa om saker små som stora som kan vara bra att ha under graviditeten? Krämer för magen, övningar, klädesplagg odyl? 🙂 bra att ha grejer vill säga.
  Tack på förhand!

 2. Haha, folk ska väl skita i hur många barn jag väljer att vilja ha… Om jag nu kan få de, så att säga… Jag vill ha 4 och är inne på min 3a som växer i magen just nu. Men det krävdes några missfall innan denna lilla verkar vilja stanna kvar *hoppas*!
  Kram och hoppas ni får en härlig helg❤️
  http://www.lotte4.blogspot com

 3. Om man vill ha barn eller inte om hur många man vill ha är väl inget som någon annan har att göra med. Sedan finns det ju många som verkligen vill ha barn men som inte kan få några så det kan ju vara väldigt känsligt. Jag skulle aldrig ifrågasätta varför någon väljer bort barn även om jag själv aldrig skulle kunna tänka mig det, det är helt enkelt något som var och en själv måste få avgöra. Jag tycker egentligen inte att det är speciellt konstigt att det finns de som frivilligt väljer bort att få barn, alla är vi ju olika och vill olika saker i livet och det får man ju lov att respektera.

 4. Hej trevligt men när du skriver så låter det som att det är du som valt detta själv du utrycker dig i jag form men man är ju två om det

  1. Jag utrycker mig i jag form eftersom jag skriver om mina egna känslor!

   Och självklart är vi två om det! Men jag vill också understryka att man inte alls behöver vara två om det tyvärr. När jag väntade mitt första och tredje barn så var jag helt själv om det och det var inte alls självvalt.

 5. Hej.
  Apropå det här med andras människors kommentarer och åsikter om hur många barn man skaffar eller inte så vet jag presic hur det känns när dem närmaste ger en hemska kommentarer om varför osv. Min mamma kastade ur sig presic vad hon tyckte nu när hon fick reda på att vi väntar våran nr 7 nu i Augusti 2014 och det har inte varit någonting som har sårat mig värre. Men det värsta var nog när hon sa att jag inte klarar av dem barn jag har, vilket jag absolut gör. Jag skaffar inte flera barn än vad jag själv klarar av. Men hjälp och stöd av underbara vänner och min man som sa att jag är den bästa mamman för mina barn så har jag lyckats släppa den värsta besvikelsen av händelsen och detsamma gäller dig. DU är en underbar mamma för dina barn och ingen känner varken dig eller dina barn bättre än du själv. Stå på dig och låt inte andra påverka dig, du är STARK!!
  Vill också påpeka att jag är daglig läsare av din blogg och jag älskar den!!!

  Stor kram på dig!!!!
  //KRAM Veronica (snart 7barnsmamma)

 6. Bra Madde!! Skit i subban!! Vad var det jag sa ingen gillar henne när dom ser hur hon är.Det straffar sig blir hon/han nog varse.Kram.

 7. Åh, Madde!

  Du är underbar! Jag blir imponerad över din självsäkerhet. Det du åstadkommit hittills visar på hur stark du är som kvinna i alla avseenden.

  Du satsar på din konst, din familj, ditt liv. Samtidigt orkar du och framför allt vågar du dela med dig av allt detta.

  Jag vill ge dig ett ord Madde; STARK!!!

  Lycka till med ert nya hjärta som tickar i din mage!

  Kramar Kim

 8. Förstår precis hur du menar och önskar jag också kunde skaka av mig alla dumma kommentarer. Nu väntar jag nummer sju om ca två månader och har inte vågat berätta för någon och har inte heller vågat gå till Mvc för jag är rädd att någon ska se mig.
  Hemskt vad elaka kommentarer kan ställa till det!
  Lycka till med din graviditet, du verkar vara en stark kvinna!

 9. Just det där med att kvinnor trycker ner andra kvinnor är ju solklart och tyvärr vanligt. Antagligen ser dom inte ens att dom gör det, utan bara kör på av gammal vana. =S Jag tycker precis som du att man får skaffa noll barn eller flera, det är föräldrarnas/förälderns val. Lycka till med din graviditet =)

 10. Du behöver absolut inte förklara dig om varför du är gravid.. Livet blir som det blir ibland. Det trodde jag folk fatta.

 11. Hej.
  Man gör såklart som man vill men jag kan inte förstå det där med ”det var inte planerat”. De flesta vuxna vet väl ändå hur barn blir till? Och att det finns sätt att undvika oplanerade graviditeter?

 12. Men fina vännen! Ja folk har alltid åsikter. Och man kan tex vara dålig förälder om man tex ”bara” har 2 barn. På förskolan klarar dom av flera barn fast med egna är det mer ett fulltid. Jag känner själv att jag inte skulle klara så många men det är upp till var och en. Klarar du det så är det ju det viktiga. Du är iaf fett grym! Ha ha… jag tror absolut man kan klara det där. Och när man väl är i det så är det också nog en annan sak. Jag känner dock redan att det är stopp vid 2 barn men man kanske ändrar sig. Jag älskar ju de mina trots deras trotsiga sidor.

  Kram! <3

 13. Grattis till graviditeten!
  Snygga skor, var har du hittat dom? Skulle behöva ett par nya, sen fötterna inte allt är sig lika efter graviditen.
  Va fan är det för vän som snackar skit?

 14. Jag tycker att det är rätt sjukt att ”stora familjer” är ett sådant samtalks ämne foetfarande. Vist har alla rätt till en åsikt. Men varför göra sig hörd om den om den gör någon annan illa?

  Jag älskar stora familjer och skulle själv vilja ha en. Men sambon har satt stopp här vid 3 så det respekterar jag. Han kan ju ändra sig i framtiden 😉

 15. Grattis till graviditeten!
  tänk att folk ska tyck så mycket om hur andra väljer att leva sitt liv! gör man något utanför normen får alla helt plötsligt så många åsikter. jag kan bli tokig på sånt. du behöver absolut inte förklara dig på något sätt varför ni väljer att skaffa ett till barn. det har vi inte med att göra. du är fantastisk och inspirerande. vill gärna ha en fjärde, men har nyligen gjort en gbp op så det får vänta ett tag å så är minstingen bara 6 mån 🙂
  kram på dig fina människa! /Linda

 16. Jag har ställt frågan till dig o det va absolut inte menat åt nåt negativt håll. Har ju själv fem barn o skulle vilja ha fler men inte min man. Min sista va oxå oplanerad o så älskat o välkommet….
  Önskar er all lycka!!
  Finns inget bättre än bebisgos o är ärligt talat lite avis..hihi

 17. Jag beundrar dig att du har så många barn man väljer själv hur många man vill skaffa. De har folk inte med att göra. Jag har själv ”bara” 2 men jag skulle vilja ha flera men jag får inte utsätta mig själv med en graviditet eller förlossning till min barnmorska berättade på efterkontrollen i Norrköping att jag ska nog vara nöjd för både jag o min dotter kunde ha strykit med när jag förlöste henne. För de gick alldeles för fort o förlorade alldeles för mkt blod. Så känner jag nu att jag har 1 pojke o 1 flicka så får vara nöjd med de jag har. Men min mans 2 äldre systrar har 4 var o hans två mindre syskon har 2 var. Så jag får nog nöja mig med att vänta på att min bror ska skaffa bebis. De där med livspusslet med barn i bilden även om vi har 2 så har vi ett livspussel jobb, hämta barn handla osv. Mkt kalas som man ska åka på. O sen så klart bor en av hans systrar ner mot Göteborg. Men liksom jag tror de där med livspussel tillhör att bli förälder. för innan man fick sitt första hade man bara sig själv o tänka på nu har man 1 eller 10 o tänka på att få med allt osv :). Jag tycker verkligen att du är en topp mamma som gör verkligen allt för dina barn. Jag fick höra massa när jag skaffade min dotter jaha hur ska hon orka de skiljer 2 år o 8dagar mellan mina troll. Först vart jag ledsen/arg. Sen tänkte jag va fan låt asen prata de är mitt liv, mina beslut. Tycker du jag är en dålig mamma så tycker . Så mitt ord lägg inte energi på de där onödig jag förstår att de svider när de är en nära vän men ingen vän skulle göra så mot sin vän. Jag har en vän som har en dotter som fyller 2 år o en som blir 6 månader men jag älskar henne lika mkt för de även om hon har 2 eller 10

 18. Har också märkt att alla ska lägga sig i så mycket när någon blir gravid! Och när man blir fler o fler familjemedlemmar. Vet att mamma fick utstå en del kommentarer också när hon oväntat blev gravid med 4:e barnet.
  Bara för att man är gravid ger det inte rätt att alla ska lägga sig i hur man ska ha det osv. Gläds istället! tycker jag iaf.
  Du är min förebild för du är dig själv lika mycket som du är en mamma och du är stark! Bebisen i magen kommer bli så lycklig som har dig som mamma och med så många syskon att leka med 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..