Det syns inte utanpå.

Skitdag. Ja det är så jag skulle kunna förklara hur jag känner just nu. Trött på att graviditeten begränsar mig och får mig att känna såhär. Dessutom så känner man sig också så otroligt ensam i det. Ingen här hemma kan ju ens föreställa sig hur man mår. Och det syns ju inte utanpå hur man mår inuti. Smärtan slår mig över käften varje morgon. Min rygg är trasig, och jag har en höftskada sedan jag arbetade inom vården och fick en patient över mig. Den känns inte särskilt mycket annars men nu när jag är gravid så är det förskräckligt.

Jag vill kunna ta på mig löparskorna och springa!

M12

Jag har fått starka värktabletter för att klara dagarna. Men jag ogillar stoppa i mig en massa tabletter och ännu mera just nu. Jag blir påverkad och alldeles matt i kroppen av dom. Lite som att välja pest eller kolera, ont och ledsen eller drogad  och däckad. Jamen det är väl fantastiskt! Tur att alla dagar inte är så här. Nu blir det gravidyoga och förhoppningsvis känns det bättre sen.

Kram ♥

 1. Tråkigt att du inte får må bra, och som du skriver, det syns inte utanpå hur man mår.
  Jag väntar barn nr 4 och har sedan vecka 17 varit sjukskriven pga rygg/fogar/bäcken smärta. Det är inte alls roligt!
  Man är så begränsad i sin vardag..

 2. Läser gärna och ofta din blogg men idag blev jag besviken 🙁 fick i söndags avbryta vår graviditet på grund av att vår flicka hade hjärtfel, var då i v 22, hade älskat att känna mitt barn igen och få henne frisk efter en fullgången graviditet trots att det kunnat orsaka mig smärta.

  Tack ändå för en bra blogg men idag plågades jag av att läsa.

  1. Hemskt ledsen att du förlorade ditt barn Emma men det var en en ganska tråkig kommentar.

   Det just sådana som Madeleine som faktiskt vågar att prata om att det inte alltid är en dans på rosors att vänta barn som får andra att ta upp baksidan med att vänta barn. Och faktiskt, DET ÄR HELT OKEJ ATT INTE MÅ BRA OCH VÄNTA BARN! Och man måste definitivt kunna få prata om det.

   Min vännina blev djupt deprimerad pga sin graviditet och det tog över ett år för henne att bli sig själv igen och kunna ta till sig sitt barn. Hade hon bara vågat prata om det och söka hjälp så hade hon med all säkerhet kunnat få en trevligare upplevelse när hon väntade sitt barn och blev mamma.

   Tack Madeleine för att du skrev om det här! Inte för att du är djupt deprimerad men för att du faktiskt skriver så ärligt från hjärtat!

  2. Min väninna förlorade sitt barn i nionde månaden då det dog i magen, hon fick genomgå en vanlig förlossning för att föda fram det så var glad att det hände så pass tidigt för dig, bara i v 22 = kanske inte klaga alls då det var värre för henne.

   En annan väninna förlorade sitt barn när det var 8 månader gammalt så väninna nr 1 ska inte klaga, det var ju värre för väninna nummer 2 som fött ett levande barn och lärt känna och knyta an till det i hela 8 månader innan hon förlorade det. Å andra sidan hade väninna nr 2 ett barn sedan tidigare vilket inte väninna nr 1 hade så det kanske går jämnt upp? Bägge får klaga lika mycket?

   Allt är ju relativt, det finns ALLTID någon som har/haft det värre hur jävligt det än är, så ingen har någonsin ”rätt” att klaga på någonting med gott samvete 🙂

 3. Jobbigt när man har värk. Se opp så du inte får proppar igen. Man känner sig nere ibland inte konstigt. Massa hormoner som far omkring. Imorgon är det bättre ska du se. Kram.

 4. Hej Madde, jag är en av dom som sällan brukar kommentera men nu kände jag att jag var tvungen!

  Du är en grym kvinna. Jag vet att det är många som skulle vilja vara som du! Du utstrålar glädje och styrka. Det är nog inte många som kan förstå vilket jobb du gör med åtta barn hem och jobb.

  Du kanske ska tänka lite mera på dig själv! Åk iväg lämna mobilen hemma och bara njut 🙂 Så gör jag mellan varven!

 5. Vackra människa! Ta hand om dig, snart kan du springa igen.

  Trevlig blogg och riktigt schyssta bilder. Man skulle kunna tro att du är fotograf.

  Hälsningar Martin

 6. Hej Madeleine,

  Vet hur det känns…speciellt att man vill så mycket och kan så lite för att man är så trött. Du är iallafall en mycket vacker, positiv och klok kvinna. Heja heja!

  /Carina

  1. Åhh fina Carina…

   Ja ibland går musten ur en helt enkelt, men det är okej det med. Livet går upp och ner och konstigt och tråkigt vore det väl annars 🙂

   Välkommen till Allt För Föräldrar <3

   KRAM

 7. Trist att du har ont, hoppas det blir bättre snart! Har tänkt på en grej varje gång jag läser beskrivningen av din blogg.. Du skriver: Familjen består av mig, mamma Madeleine 30 år etc och sen: I mitt liv finns också… Micke och alla barnen. Varje gång jag läser det slås jag av att jag tolkar det som att familjen bara består av dig och sen kommer de andra liksom lite vid sidan av. Alltså att det låter så i texten p.g.a hur det är formulerat. Nu fattar jag ju såklart att det inte är så du menar, det behöver ingen tala om för det är ju självklart att familjen består av er allihop! Det är bara språkpolisen inom mig som reagerar på att det blir nåt slags syftningsfel eller bara konstigt formulerat.. Ingen kritik, bara en reflektion!
  Beundrar att du orkar gå igenom så många graviditeter och förlossningar! Själv har jag fått nog efter två- fast i hemlighet kan jag önska ett tredje barn, men vill inte gå igenom allt igen då jag hade så jobbiga förlossningar och förlorade så mycket blod. Dessutom fastnade andra barnet (min Charlie) på vägen ut och bröt överarmen.. så det blir nog bara två barn. Men de jag har är ju absolut bäst! 🙂

 8. Hej
  Det kanske du skulle tänka på innan du blev gravid hur det kan vara med kroppen Det måste du väl veta efter alla gravideteter Tänk positivt och inte bara gnäll hela tiden om magen .

  1. Du kanske själv skulle prova att va lite positiv och sluta gnälla..? Bara en tanke.. Bara för att man beklagar sig lite över att allt inte är fantastiskt med att vara gravid, innebär det inte att man inte vill vara gravid eller vill ha barnet. Dessutom är inte varje graviditet exakt likadan!

  2. Rätt! det borde hon tänkt på innan efter alla ungar….stackars Micke oxh barnen som ska behöva höra detta gnäll…sluta blogga och lägg den tid på dina barn….dina barn är en bekräftelse du måste få och därför detta eviga födande….är du inte lycklig över dina friska barn? vad och hur blir ert liv om barn nummer 8 har en skada/utvecklings störd???? har du ägnat det en tanke? du vet hoppas jag att hela ert liv ändtas…..sluta och gnälk för det är sååå d- pinsamt när det är unge nr 8…..ingen tvinga dig och skydd finns…..ej impad

   1. Men Anna är du här nu igen!?

    Ja jag blir inte förvånad men skriv av dig all bitterhet du har i kroppen. Det är helt okej. Du behöver säkert en kram och jag hoppas du får det så du mjuknar till lite. Det är inte hälsosamt att gå omkring och vara arg på andra människor hela tiden.

    SJÄLVKLART är jag lycklig över mina ”friska” barn och vet du… hade jag inte haft friska barn så hade jag nog varit lycklig över dom ändå! Jag har nära vänner i min omgivning som har barn med handikapp och dom är lika älskade som andra barn.

    Och du skriver att det är synd om Micke och barnen? Jaså det tycker du ja, men vad jag vet så är man två om att skaffa barn eller? Om det nu är så jävla synd om honom så borde väl han varit lika angelägen om att skydda sig som jag?! Du resonerar bara väldigt konstigt.

    Du säger att jag ska sluta blogga och ägna tiden åt mina barn. Med det tycker du alltså att föräldrar inte ska jobba? För det här nämligen mitt jobb.

    Dessutom måste jag rätta dig lite Anna, det är inte barn nr 8 jag väntar utan barn nr 9.

    🙂

    1. Bra Madde pa na bara 🙂 Vilket skamt..hon Anna skriver du ska sluta blogga men varfor kan inte hon sluta lasa istallet? Jag laser din blogg varje dag men har aldrig lamnat en kommentar…men nu fan blev jag sur. Surpuppe manniskor som tyvarr ar sa bittra och maste sanka sig sjalva sa djupt att dom skriver sanna har kommentarer. Jag har sjalv 5barn och har matt sa daligt varje gang..och? Ja det gar over, det vet vi och nar man val har fatt barnet sa kanns det som det var en strunt sak..Men nar man ar uppe i det sa maste man val anda fa klaga och da helst i sen Egen blogg, sen en kommentar till dom som mist sina barn. Tyvarr sa vet vi alla att det kan handa men det kan ju knappast vi andra eller Madde i det har fallet, stallas till svars for. Man maste ju anda fa saga sin mening om sin egen situation…..Trista manniskor…Kram Madde jag tycker du gor det bra!

   2. Å ingen är nog impad av din sura, bittra kommentar! Sluta läs bloggen då om du nu är så oimponerad och bara ska spy galla. Löjlig kommentar, omg, såååå pinsamt! Är du typ 14 eller?

 9. Det är jobbigt att ha ont men med lite kämparanda går det att motverka… se till att träna för att få balans i kroppen så du slipper smärtan. När jag har som ondast vill jag inte träna men gör det och vips så är smärtan borta. Har själv problem med rygg, bäcken, höfter och kunde knappt lyfta första barnet under första året eller gå promenader. Slutar jag kämpa och tycker synd om mig så faller allt fort, så nu kämpar jag på trots att jag även har jätte problem med magen och är illamående… bara 8 veckor kvar förmin del och jag är hoppfull och tror att denna gång kommer jag återhämta mig fortare!

 10. Jag känner igen det så väl med att gå och ha ont. Har diskbråck och artros i ländryggen. Daglig smärta och det är inte lätt att klara av vardagen. Jag är inte gravid i mer än vecka 11 än så länge men är beredd på att det kommer bli mycket värre ju längre in i graviditeten man kommer. Börjar redan känna av höfterna och dom har vart kassa sen jag fick diskbråcket 🙁

 11. Hej fina Madde. Hoppas du inte tar illa vid dig av sjuka påhopp Anna och Angelika mår nog inte så bra själva. Kram till er fina familj.

 12. Tråkigt att du har ont…. Hoppas du snart får må bättre ! Älskar oxå att ta kort& dina bilder är underbara! Kryapådigkramar klara

 13. Får du ett allvarligt sjukt barn, så kan du inte som förälder jobba (=blogga)som tidigare, barnet tar 100% av din ork och tid, kanske du måste tillbringa år på sjukhus..tänkte du på att du skulle kunna hamna i en sådan situation och inte kunna blogga och därmed förlora inkomst när du väljer att skaffa ett till? Grattis till 8 friska barn- en gåta för mig som har ETT sjukt barn.

  1. Sara,

   Som tur är så finns det sjukpenning om man själv eller barnet blir sjukt. Och jag vet faktiskt vad det innebär att ha ett barn sjukt.

   När jag väntade tvillingarna så blev min Adam sjuk och i flera månader fick vi tillbringa tid på universitetssjukhuset i Linköping.

   Har du förlorat din inkomst pga av ditt sjuka barn?

   1. Finns inga garantier , vare sig man välsignas med 1 eller flera barn…….men tyvärr är det så att man faktiskt kan förlora sin inkomst om man har ett barn som drabbas av sjukdom eller föds med en funktionsnedsättning. Sitter själv med den erfarenheten . Strider om varenda krona med FK som gör allt för att inte behöva ersätta förlorad arb.inkomst. Sedan några år tillbaka förlorar jag drygt 13 000 i mån av min inkomst pga funktionshindrat barn som kräver väldigt mycket tid & omsorg. Då jag för några år sedan kraschade av utmattning blev det även då en kamp med FK då orsaken till utmattningen berodde på all kamp,oro, kraft kring sonen vilket dom inte kunde ”godkänna” . Jaaa det låter inte klokt……men skyddnätet man tror ska finnas har stora stora hål . Sverige 2014 sorgligt men sant.
    Grattis till nya underverket , ser med spänning fram emot att få följa EmmyLou <3

  2. Kara nan, allt kan handa nar man vantar barn och visst kan nagot ga snett och barnet blir sjukt vid forlossningen. Men har ni manniskor tankt pa att allt behover inte handa nar dom ar sma? ska vi sluta skaffa barn for att Det kan handa nagot? Jag har vanner som vid vuxen alder har forlorat sina tva barn alder 28 och 32 i hjarntumor….Dom har passerat alla svara aldrar och blivit tva vuxna man med utbildning, familj och bra jobb…Men? Dom blev sjuka bada tva….Allt ingar tyvarr i livet…man far bara hoppas att man far ma bra och att alla runt omkring far vara friska. Sluta lagga bitterheten pa andra, ta itu med den, vi har bara ett liv!

 14. Är gravid med mitt första barn i vecka 13 och har kräkts en hel del, jag älskar mitt barn över allt- men jag vill redan nu bara ha november få ut hen, slippa känna mig tjock, att bristningarna bleks,slippa kräkas och ha konstant ont i svanken o huvudet. Självklart är det värt det, men förstår helt hur du känner. Det suger att vara gravid emellanåt, och det är så skönt att läsa att fler än jag känner så. Alla andra verkar ha en toppen graviditet, må perfekt. Och sen kommer jag, och mår pyton, jag har svällt åt alla håll och kanter, ”alla andra” får bara en söt liten bebismage. Creds till dig som vågar skriva om baksidan av att vara gravid, det ingen vågar tala om. Kramar till dig

 15. Vet precis hur du känner dig… Väntar mitt fjärde barn och mår rent ut sagt skit! Det får man inte gärna säga eller hur? Har varit sjukskriven på halvtid sedan v 8 pga fruktansvärt illamående. När det väl gett med sig i v20 kom foglossningen som ett brev på posten. Nu är jag i v33 och tar mig fram med hjälp av kryckor. Varje steg smärtar så jag har lust att skrika och ingenting, ja ni läste rätt, ingenting känns roligt! Det känns svårt att säga att allt är underbart när det verkligen inte är det.. Vill bara att bebis ska komma nuuuuu! Kämpar mig igenom dagen och går undan för att gråta en skvätt då och då.. Försöker för familjens skull hålla skenet uppe men det är svårt! Men jag kämpar på.. 🙂

 16. Alltså jag blir fascinerad över hur vissa människor beter sig.

  Verkligen hemskt att folk förlorat sitt barn, den smärtan önskar jag ingen! Men att sedan en annan människa ska behöva gå på tå och inte säga att han/hon mår dåligt för att nån annan har det sämre, det förstår jag inte.

  Sen att Madde får skylla sig själv?! Alltså va?!
  Ja hon har blivit gravid och jag hoppas väl att alla som läser här vet hur ett barn blir till. Men jag tror inte hon blir gravid för att hon vill gå igenom det här jobbiga, men det hör till för vissa, JA! Men som gravid kvinna har man rätt att klaga! Och det hon anser är skitjobbigt tycker nån annan är lyx, men sånt är livet! Allt är inte bra jämt och då får man säga det utan att nån bitter människa ska bli sur!

  Nej keep up the good work Madde!

  Min graviditet var helt gudomlig, mådde aldrig illa eller nånting. Men i slutet så fick jag oroligt mycket vätska i kroppen och det var jobbigt i min värld och det kände jag att jag hade rätt att klaga på! Sen glömmer man det när underverket är ute!

  Du är en förebild Madde! Jag ser verkligen upp till dig som är så kärleksfull mot dina barn och att du orkar, jag har en liten tös och är ibland SÅ trött på kvällarna så kan inte tänka hur det är att ha 8 (snart 9)

 17. Hej Madde!
  Jag tycker det är så grymt skönt och uppfiskande att läsa din blogg. Du är ärlig med hur livet faktiskt ser ut. Många bloggare vill visa upp sina perfekta liv där inga problem eller jobbiga situationer dyker upp. Men som för oss alla har även du problem och det är så klart piss tråkigt att du mår dåligt just nu och har ont. vet själv hur det är att vara gravid och må riktigt dåligt. Sova i sittandes ställning pga sammandragningar och halsbränna som gav mig kärlkrampsliknande symptom från vecka 18 var inte en höjdare. Kasta på en depression på det oxå. Ush nej yngsta dotterns graviditet var allt annat än fabulous. MEN trots att jag hatade den graviditeten så betydde ju inte det att jag inte ville ha min dotter. Hon var värd all smärta och elände. Vill du gnälla och berätta att livet är pest och pina så gör det, detta är din blogg å passar det inte folket så behöver dom inte läsa.

  Ta hand om dig och familjen!

 18. Hej !
  Jag tycker de är trist att läsa att någon som tyvärr har förlorat sitt barn går på dig på detta viset Madde. Ska du behöva känna dåligt samvete för att andra har de svårt???
  De måste väl vara upp till varje familj att själva bestämma hur många barn man vill ha??? Tycker ni verkar vara en toppenfamilj 🙂
  Även du måste väl ha rätt till att tycka att de kan vara jobbigt att vara gravid??? Du kämpar ju på iallafall.
  Om vi hela tiden ska behöva ha dåligt samvete för att andra förlorar sina barn eller rent av inte kan få barn-betyder de att alla andra ska avstå barn då???
  Nej jag tycker verkligen att de är roligt att höra att ni väntar ännu en liten tjej- hoppas att du snart mår lite bättre igen.
  Många kramar

 19. Du vet verkligen vilken knapp du skall trycka på för att få reaktioner och många inlägg. Personligen (Högst Personligen) tycker jag att man kan få klaga och bli trött under graviditeten men att blogga om det på det sättet du gör är att trampa på andra och det är du jäkligt medvetet bra på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..