Min dag…

Alla mammors dag. Min dag som började helt fantastiskt. Jag fick sova tills jag vaknade och barnen gjorde frukost till både mig och Micke. Nyvaken slängde jag på mig klänningen, när jag satt där på sängkanten kröp Engla-Freja upp och tog på mig halsbandet. ”Du ska vara fin till frukost mamma!”

morsdag21

morsdag22

Wille tog kort på mig och EmmyLous fösta morsdag ♥

Magen har blivit jätte stor bara den senaste veckan och lillan där inne är aktiv. Jag har fått en hel del vatten i kroppen och jag är så galet svullen på kvällarna att det är svårt att röra sig. Fötterna känns tunga och klumpiga som tegelstenar. Jag försöker njuta så mycket jag kan. Känns som alla tjatar om det!? Åv vad mysigt, ta vara på tiden och njut. Fast nej jag tänker inte alls ta vara på tiden för jag vill inte. Ibland har man lust att säga så rakt ut. Jag älskar min bebis och jag tycker det är jätte mysigt när man känner henne sparka. Men allt annat är inte alltid jätte mysigt när man är gravid.

Tips på vätskedrivande för svullna preggotanter? Foppatoffler och tranbärssaft? Jag måste överleva sommaren 🙂

Efter frukosten så blev det hemmafix innan jag och barnen åkte till mormor för att gratulera på morsdag.

morsdag17

morsdag24

morsdag16

Mormor fick ett litet hortensiaträd att ha på balkongen som hon blev jätte glad över. Barnen hade med sig sina egengjorda presenter för de ville också överaska mormor. Tuva-Li busade med morfar Håkan och Adam ville visa att han lärt sig att ljuda enklare ord. Han skrev Grattis på morsdag alldeles själv.

När vi kom hem så blev jag uppvaktad med världens godaste jorgubbstårta som Wille och Micke hade bakat. Jag blev överlycklig! Haha tänk att en tårta kan göra en så lycklig ♥ Så fick jag en söt blomma.

morsdag20

Kan inte önskat mig en bättre morsdag.

 1. Tänkte bara slänga in ett tips som jag fick av barnmorskan mot svullnaden i fötter!!
  Iskalla fotbad och citronvatten 🙂 det funkar på mig i denna värme iaf!!

  Ha det fint!

  Kram

 2. Allt är inte så underbart när det gäller graviditet. Det känns som man hör antingen de värsta eller bästa historierna. Det kommer såklart va värt det sen 🙂
  Låter som du hade en fin dag iallafall <3

 3. Svullna o ömma fötter är inge kul. Är i vecka 35 och kan knappt ha mina tofflor Haha. Tur att de e sommar! Men jag kan verkligen rekommendera fotsaltet som säljs i Motalas saltrum. Det hjälper verkligen mot tröttheten och när de är ömma! + att man inte behöver fila fötterna, det är ju inte direkt lätt att nå 🙂 http://www.saltrummetimotala.se/index.html

  Hoppas dom inte svullnar mer nu!

 4. Fysisk aktivitet rekommenderar jag. Så fort jag känt mig svullen har jag tränat och gått promenader för att få igång blodcirkulationen, på yogan gör vi även riktade övningar för att minska svullnad i benen. Är själv i vecka 37 och känner mig inte så svullen. .. Sist jag var gravid kändes det mycket mer och nu är det ändå varmt ute. Sist rörde jag inte på mig.. Så ett tips!

 5. Jordgubbar och ananas är vätskedrivande…

  Är gravid i v 13 med nr 3 (eller 3-4 vi vet inte än). Mår skit! Gillar inte alls att vara gravid. Varken de förra gångerna eller denna… Mycket bättre när bebis väl är ute!

 6. Hej. Stödstrumpor från apoteket i enfärgat eller från nätet i all världens mönster samt att vila med fötterna högt är mina bästa tips. Gick upp 23kg med nr 1 o hade tår som prinskorvar 😉
  Ska ta på mina mönstrade stödstrumpor i morron då benen var svullna i dag trots attajag ej är gravid. /SSK:an med 3 barn

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..