Överraskningar!

Började dagen med att lata mig på soffan. Välbehövligt. Nu äter jag en creamy chokladnyhet som jag vet kommer att ge mig sura uppstötningar inom en kvart men just nu är det värt det. I slutet på den här veckan så kommer jag förhoppningsvis kunna dela med mig av mitt och Sahara silvers projekt vilket ska bli jätte roligt. Det sista inför ”releasen” ska det grejas med under morgondagen sen är det klart. Jag är så glad över detta så ni kan inte ana. Och det känns extra bra eftersom det är för en god sak skull.

Tänkte jag skulle hinna med att planera inför helgen också. Vi ska ta med barnen på en överraskningsresa. De vet att vi ska åka någonstans men mer än så vet de inte. Ni kan ju tänka er att de går på nerverna här hemma. ”Vad ska vi ha med oss? Hur länge ska vi vara borta? Ska vi åka båt? När kommer vi hem? Har vi varit där förut?” Hundra frågor och två hemlighetsfulla päron. Till det här så ska jag förbereda mat som vi ska äta under helgen. Och med det så förstår ni att vi ska sova borta någonstans, och det ska vi 🙂

För oss som är så många så är det absolut ekonomiska att faktiskt förbereda maten innan och ta med. Att käka ute blir ganska dyrt. Även om det är roligt att lyxa till med att slippa laga mat ibland så är det ganska mysigt att ha små ”picknickar”.

I en av matlådorna så ska vi ha med oss fläskfilegryta som vi åt häromdagen. Så gott och så enkelt!

Man steker fläskfile och kryddar med salt och peppar (jag brukar använda lite grillkrydda också) När köttet är genomstekt häller man över det i en gryta. Sen steker man champinjoner hela eller halva, färska eller på burk välj själv. När de är färdiga häller man över dom i kastrullen med fläskfile. Därefter tillsätter man grädde, lite salt och röd paprikakrydda (ganska mycket) Låt koka upp och voila, färdigt! Servera till ris och lite sallad. Det är så gudomligt gott!

mat25

mat27

Håller verkligen tummarna för att vädret är med oss nu i helgen 🙂

Eftersom jag inte vet hur pigg jag är i slutet på sommaren när Micke har semster så valde vi att hitta på något nu med barnen. En liten försemester kan man säga. Förhoppningsvis så kommer vi få en vecka i västervik i sommar också, det skulle verkligen vara underbart.

Vad ska ni göra i sommar?

 1. åh vad kul med en överraskningsresa! Kan tänka mig hur nyfikna barnen blir av det! 😀 smart idé tycker jag!
  Maten ser jättegod ut och verkar enkel att göra, plus för det.
  För mig blir det en lugn sommar, behöver nog ladda om inför nästa läsår, för det här läsåret har jag pluggat 150%, vilket har varit både roligt och stressigt. Och så kommer jag att arbeta ideellt lite under hela sommaren, det ska bli spännande och lärorikt!

 2. Hej godkväll i stugan 🙂 för mig och familjen blir det åka ut i stockholms skärgård vara några dagar ute hos min mamma pappa 🙂 sen ska vi åka till portugal den 31/7 till den 12 aug träffa farfar som bor där nere 😉 mysigt för hela familjen 🙂
  kram

 3. Hej 🙂
  Jag kommer också vara höggravid lagom tills allas semestrar 😀 så vi passar på att åka till Astrid Lindgrens Värld med barnen på fredag (medan man är rörlig) 😉 sen tar vi ett stopp på Ge-Kås en månad innan nedkomst för lite shopping! Och i augusti kommer 3:e tjejen i familjen <3 trevlig resa och en härlig blogg att läsa 😉

 4. Kul med överraskningar 🙂
  Vi ska till Öland å bo i husvagn å hitta på de som finns, Ölands djurpark lockar för dottern!
  Vad använder du för kamera??
  Min är sönder, letar tips på bra kamera!!

 5. Det lätt riktigt gott 🙂

  Överraskningar är aldrig fel.

  I sommar blir det bla en v i Sälen, kolmården, söderköping och evt lego land. Amlt är inte bestämt ännu. Men blir en hel del dags äventyr 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..