Om jag skulle bli?

En stilla söndag med regn har passerat. Jag har gjort så lite som möjligt, vilat utan att egentligen kunnat vila. Jag känner mig stressad inombords, det är antagligen därför jag inte får ro i kroppen för att faktiskt få en ordentlig vila. Mycket tankar. Alla som nyfiket undrar ”har bebisen kommit” men jag förstår det är klart man undrar. Men jag LOVAR jag berättar när hon är här. Det som är mest stressande är nog barnvakten vi måste ha när vi åker till förlossningen. Jag hade ordnat med barnvakt, en vän till mig hade lovat att ställa upp men så vet jag att hon själv har mycket att göra och att höra ”nu måste du föda för jag ska göra det eller jag ska göra det” har bara varit jobbigt för mig. Känn ingen press liksom, men föd gärna nu eller helst nyss. Nej det går ju inte. Nu har det löst med barnvakt ändå, mormor kommer hit och det känns tryggt. Fast jag måste säga att det hela den här tillsynsgrejen har fått mig stressad och jag brukar sällan känna mig stressad över saker och ting.

10270637_628349837242015_4258436785643672569_n

En något mörkar jag från förförra hösten. Om jag skulle bli mörk igen? Sugen på förändring.

Sommarlovet avslutades med nybakade kolakakor och gos i soffan. Barnen har så mycket förväntningar inför skolstarten och de har inte gjort annat än att prata om det idag. Jag är så glad för lillas Adams skull, äntligen kommer dagen han har väntat på sååå länge. I morgon välkomnar vi vardagen ♥

augusti38

  1. Konstigt det där att jag alltid vill färg håret på våren och hösten, men bra där att du påminner mig om att jag passar bäst i ljust hår. Jag brukar ju ändå alltid ångra mig 😀

 1. Men lilla vän..När är hon beräknad att komma? Att gå över tiden är inte bra, förlorade själv mina tvillingar. Moderkakan är inte gjort för att hurlänge som helst syresätta barnet. PDS i magen är jätte vanligt.. be om att bli i gång satt…du vill inte behöva begrava ditt barn,tro mig! Ta hand om dig

  1. Men vilken upplyftande kommentar. En sådan kommentar som verkligen vill läsa såhär nära inpå sin förlossning. Jag beklagar såklart att du förlorat dina tvillingar, och även om det bara var med välmening som du skrev detta så ber jag dig SNÄLLA skriv inte såhär till någon annan. Det är inget man vill höra eller läsa när man är höggravid. Extremt stressande och opsykologiskt att skriva såhär!

   Men för att stilla din oro så kan jag berätta att jag ännu inte gått 40 fulla veckor.

   1. Men vilken skum kommentar av ”annikin”, inget man vill höra som höggravid. Och har du inte ens gått 40 hela veckor är det ju inte någon fara, då har du ju inte gått över tiden. Så vad snackar hon om? Det är ju alltid bättre att förlossningen får sätta igång att sig självt när barnet är redo. Försök att ta det så lugnt du nu kan med 8 barn.

 2. Först vill jag tacka för en härlig blogg. Förstår att det är svårt att slappna av när man ska lösa med barnpassning. Var precis samma för mig när vi skulle få vårt andra barn. Lite lättare för oss kanske som hade planerat snitt. Hela min familj bor 63 mil ifrån och kunde inte hjälpa till. Men till slut så löste det sig. Vill önska dig all lycka till med allt som komma skall.
  Med vänlig hälsning,
  Anna

 3. Skulle inte du bli igångsatt i veckan?
  Jag önskar dig all lycka till. Kanske föder vi på samma dag. Jag är i vecka. 39. Har varit intressant att följa din graviditet då vi verkar vara i ungefär samma vecka 🙂

 4. Färga inte håret, svårt att få jämn nyans på så långt och kanske olikt slitet hår. Lägg istället lite mörka slingor som kan pigga upp. Du passar mycket bättre i ljust.

 5. Men det är väl inget som säger att barnet dör för att det kommer lite senare. Gick själv över två veckor. Visserligen var pojken stor men förlossningen gick bra och vi båda mådde bra. Önskar dig lugn och ro inför förlossningen Madde

 6. det är väl inte så lätt att veta när madde har BF. vi som fött jag själv 8 friska barn utan att något hänt. Inga missfall eller nåt ksn nog aldrig någonsin sätta oss in i situationen hur det känns. Så kära människor försök visa lite empati för någon som förlorat 2 barn dessutom! Utan att hon skrivit denna kommentar så är det ju något som vi alla läser om vi vet att det händer. Jag själv anser att förlossningsvården gör faktiskt inte så mycket koller under den tiden du går över, det är aldrig bra att bli överburen.

 7. Hur kan man skriva nåt så jäkla klumpigt!!! Beklagar att det hänt dej A men använd huvudet!!!! Madde, min syster gick rejält över tiden, o det hoppas jag INTE att du ska göra!! Men hennes ”ungar” mådde hur bra som helst!! Lägg ifrån dej bloggen o bara ta hand om dej själv o låt oss undra!

 8. Hejsan Tycker du passar i vilken färg som helst men jag är nyfiken hur du gjorde när du gick från mörkt till blont igen Var du hos frissan eller ”fixade” du det själv hemma?
  Har gått från blont till mörkt och nu efter ett halvår tröttnat på det mörka och vill gå tillbaka till ljust.

 9. Hej Madde!

  ville bara säga att jag har tre små barn. Har haft snabba förlossningar, med tredje fick jag beviljad fast datum för igångsättning i vecka 38 pga foglossning och att jag sa att vi hade svårt med barnvakt, oro för snabbförlossning mm. Det var inga problem alls att få det. Det vart även den bästa förlossningen och den lika snabb som de andra trots igångsättning. Skulle jag vara du hade jag bett om det. Då skulle ni kunna slappna av mer gällande barnvakt mm. Datumet finns redan. Vi jobbar nu på ett fjärde barn och jag kommer be om igångsättning även nästa gång, så skönt! Kram till dig Madde och lycka till….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..