Uppochner!

Sömnig uppdatering . Jag borde ha gått och lagt mig mycket tidigare än vad jag gjorde inatt. Klockan blev visst massor. Men jag har alltid varit en nattuggla. Såg en smörig film på TV4 igår”älska mig igen”. Jag är nog en en obotlig romantiker som alltid har drömt alldeles för mycket. Verkligheten är ju oftast något annat. Om inte så har man erfarit det några gånger. Men jag skulle antagligen kunna skriva en bestseller som skulle få Harley Quinn att blekna. Ja den är faktiskt redan färdig men jag är nog alldeles för feg för att publicera den. Det är ganska läskigt att veta att någon annan läser vad man har skrivit. Säkert alldeles för många skriftfel och så, men det är inte hur man stavar eller om man missar en särskrivning som är det viktiga i en text, det är vad man har att säga som berör och betyder något. Jag ska tänka på saken, men det vore väldigt roligt.

Den här dagen har varit uppochner. Tokiga känslor som väller över och orsakar en massa tårar. Obeskrivligt, det bara kommer. Men jag tar det med ett lugn, jag brukar bryta ihop och bli extra känslig under några dagar när jag har fått barn.  Det går över. Men det är helt att okej att må så här även fast man är egentligen är världens lyckligaste. Jag tycker det är viktigt att man förtydligar det. Och det är inte så lustigt att kroppen spökar efter allt man som gravid gått igenom. En del kanske inte känner av något av det här. Och andra kanske drabbas ännu mera. Det känns skönt att ha familjen nära just nu, jag skulle kunna pussa ihjäl dom tror jag. Jag älskar dom lite för mycket just nu antar jag  haha.

september30

september31

Charlie och Engla-Freja ♥

september32

september33

Colin och Tuva-Li  ♥

Helgen har varit helt fantastisk. Vi har inte gjort något speciellt egentligen, utan bara tagit dagen som den kommer, och vet ni det kan ibland vara det som blir bäst. Att inte alltid planera allt.

I morgon däremot har jag dagen inplanerad. Då börjar jag jobba igen. Ja ni läste rätt, jag börjar jobba. Efter dagislämning så styr jag och EmmyLou kosan mot tv-studion i Norrköping. Åh vad jag har saknat mina kollegor! Jag kommer kanske pussa ihjäl dom också?! Jag är så grymt taggad för en ny fräsch säsong av Snacket Går. Programmet kommer se helt annorlunda ut och jag tror ni kommer gilla förändringen. Förhoppningsvis kommer den här arbetande mamma att komma i några andra kläder än mjukbyxorna tills i morgon också. Kanske skulle gå igenom garderoben redan nu?

Så tänkte jag slänga ut en förfrågan åt en vän – är någon intresserad av en helt ny oanvänd Brio Go Next 2014 svart neon färg? Pris i butik 10 995 kr Säljes för 7600 kr medföljer gör en blå navy sittdel från 2013 för 500 kr extra. Är man intresserad av den blå navy sittdelen så kan den säljas separat för 1000kr (den är min) 🙂

briogonext2014

Mejla mig vid intresse madeleineilmrud@hotmail.se

 1. Hej
  Jag vill bara tipsa om annorlunda och rejäla träleksaker och riktigt fina sparkcyklar till dina barn. Kan tipsa om en bra web-shop som har ett litet men väldigt trevligt sortiment. Det är http://www.barnofritid.se. Anser du att inlägget är olämpligt är det bara att du raderar det.

 2. Jag tycker absolut du ska framföra din bok (text) så något förlag kan kolla! Tänk va häftigt och ge ut en bok 🙂 Heja dig!!!
  Å de där känslostormarna efter förlossningen känner man igen, undra hur jag själv blir efter denna gången….
  Ha en bra kväll, kram
  http://lotte4.blogspot.com

 3. Vet exakt vad du menar. Fick min underbara baby i tisdags och sen dess har jag knappt kunnat föra ett vanligt samtal utan att brista i gråt o när de frågar vad som är fel så vet man inte var man ska börja och samtidigt är det ingenting utan bara en massa hormoner som ska ut. Glädjen över ett nytt barn blandas med skuldkänslor över att man inte har ork eller tid med storasyster på två år när man sitter som fastgjuten i soffhörnet varannan timme.

 4. Hihi, skattar lite när jag läser ditt inlägg. Du skriver en av de mest lästa föräldrabloggarna och tycker det är läskigt att ge ut en bok, för folk kan läsa vad du skriver. Du är gullig du. Ge ut den på minbok.nu och dra av det som utgift i ett företag jag gissar att du har. Lycka till!

 5. Grattis till fina tösen! Tack för en ärlig och personlig blogg, läser med glädje! Har en fråga till ett proffs ang de där första dagarna med hormonstormar och tårar när man fött barn. när jag fick nr 2 tyckte jag det var svårt att förklara för nr 1 (6,5 år) varför mamma grät så mkt, jag var ju glad över bebisen. Har du nåt tips vad man säger till lite större syskon? Väntar nr 3 till våren och känner mig redan nu lite stressad över detta.

 6. Skulle gärna läsa din bok! Tycker om ditt sätt att skriva i bloggen ( ditt språk) så jag kan inte tänka mig att den är annat än bra 🙂

  Det är så bra att du tar upp saker som det här med känslor som svämmar över på olika sätt efter en förlossning. Allt är inte rosa fluff fluff direkt, för alla. Jag är som du! Kommer ihåg att jag satt och bölade första veckan framför nyhetssändningarna med första barnet för 7 år sedan. Då var det mycket om klimatförändringar och hur vi förstört världen. Kul kul att då sitta där med sitt första lilla barn och inse vilken värld vi lever i.

 7. Javisst är man extra känslig efter förlossning, jag tex satt och storböla när jag såg Bröderna Hårdrock på tv:n när jag fått min äldsta dotter, ohhh vad jag tyckte det var fint med dom där bröderna som brann för sin musik 😀

 8. Jag fick som panik-känslor & att jag bara ville gråta efter att Astrid föddes, även om jag var skit-lycklig! Men då förklarade tjejen på amningsjouren att när man ammar så finns det ett hormon som börjar sippra ut i kroppen & det kan ge just de där djupa sorgekänslorna. Hoppas det ”bara” är det du har för då kommer det gå över.. men jobbigt är det ju att känna så iallafall!
  KRAM fina <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..