Tomten är far till alla barnen!

Många undrar hur en vanlig dag hemma hos ser ut. Vi har oftast många aktiviteter och vardagen kan variera. Men som igår hade vi inget direkt inplanerat mer än satt vi skulle åka och köpa kläder till Engla-Freja som idag har klätt ut sig till skolans halloween firande.

Hämtar barnen från skolan och förskolan efter att jobbat undan lite på dagen. Victor har ganska korta dagar i skolan och är hemma hyfsat tidigt på eftermiddagen men som alltid så slänger han sig ändå i soffan helt slut. Strax efter att Victor somnat så kryper nästan alltid Charlie upp i soffan och vill sova också. Dom där två är som skalman med sov och ät klocka.

oktober36

oktober37

Jag gör mina tappra försök att väcka dom båda två, vilket också oftast resulterar i tårar och gnäll. Dom är otroliga dom där två. Så vill jag undvika den situationen så är det bara att sysselsätta grabbarna hela tiden. Och vänder man ryggen till så är det kört.

Några av de andra barnen leker kanske med dockor. Adam och Engla-Freja leker oftast väldigt bra ihop, och där brukar även Tuva-Li få vara med i leken trots att hon är mycket mindre. Hon är nöjd bara hon får sitta med. Man ser verkligen hur hon studerar leken för att sen ta efter.

oktober39

Colin kan gärna vara för sig själv att leka. Han går undan med sina favoritbilar och kan ligga på mattan själv i vardagsrummet och parkera bilarna i flera timmar. William gör nästan alltid läxorna direkt när han kommer hem från skolan. Sen spelar han gärna fifa fotbollsspel eller cyklar iväg till någon polare.

Jag städar undan lite, fixar med mat eller tvätt. Busar med barnen och bara är. Har en vännina på besök. Ofta så går vi ut och leker eller tar en promenad med Devil. Alla är väldigt måna om varandra hemma hos oss. Och lika viktigt som det är att få vara själv ibland lika viktigt är det att alla få vara med.

Sen är det kväll och nu sista tiden så har Micke tagit läggningen oftast,  jag har EmmyLou. Sen kraschar man i soffan, glor på tv kanske eller slösurfar på nätet. Men innan man somnar så måste sista tvätten hängas…

oktober41

Det finns alltid något att göra. Men våra dagar ser väl egentligen ut som alla andras. Det här var bara en av veckans alla dagar. Idag ser den lite annorlunda ut, jag ska hinna få till ett träningspass under dagen. Men barnen brukar tycka det är roligt att få vara med. Man anpassar dagarna efter hur man lever antar jag. Ikväll ska jag iväg ett par timmar timmar för att träffa en företagskund och då får Micke förbereda nattningen. När jag kommer hem igen så ska han iväg på en after work och då tar jag över. Man pusslar ihop det på något sätt. Det funkar liksom. Sen måste jag också säga att vi har helt underbara människor omkring som gärna ställer upp och passar barnen och hjälper till. Även om det händer väldigt sällan så vet man att de finns där.

William har en lillasyster som heter Ina, hon brukar komma hit med sin mamma och leka. Vi har en skitbra relation och det är jag väldigt tacksam för. Skönt när exen ringer och frågar hur läget är istället för att det är tvärtom. Jag helt säker på att barnen mår bäst när man föregår som ett gott exempel. Vi är väl lite som ”tomten är far till alla barnen” och även om det en gång i tiden har stormat så måste jag säga att min familjesituation inte kan se bättre ut. Vi är en stor härlig familj!

 1. Jag tycker att ni verkar va så härliga du & Micke! Vi har bara två barn men jag tycker aldrig det går att få en lugn stund haha men förhoppningsvis kommer vi in i det. Småbarnsåren är tuffa & man sliter häcken av sig och ni som har en så stor familj är verkligen beundransvärda!!

 2. Låter bra. Jag lever ensam då bara har egna familjer idag. Lever med dåligt samvete ibland:-) när barnen bodde hemma var jag pedant, den biten har försvunnit sen dom flytta:-) jag, ber ut mig bra på mina 90kvm!!! Rent men lägger kläder lite överallt:-( sticker hellre och tränar pass…..piskar mig att bli bättre…..känner mig lite skyldig då jag undrat hur din tid räcker till med alla barn. Då du oftast står framför spegeln. Dina riktiga Fan! Tycker nog att det är kul få veta din familje vardag och inte allt du köper, köper åter köper och visar i spegel..dom flesta bjuder.sina Fan på intressant läsning och inser att utan Fan ingen blogg. Viktigt visa en trevlig attityd vilket du ofta tappar kontroll över
  Mer än andra bloggare!!! Barnen får vara med på ditt hem? Ovanligt då det är alldeles för många farliga maskiner och ålders gräns….vet inget gym annat än dom få med barnpassning som tillåter det!!!! Tränat ett hårt pass, ska slänga mig i soffan och ladda för nästa i morgon:-) mycket träna blir det och.underbart…ha en trevlig helg
  ..

  1. Hm. Det där kändes inte som en ok kommentar!
   Tycker ni är grymma Madde! Jag är numera ensamstående med 3 barn o har fullt upp från 6.30-00 när de är här. Skulle gärna ha fler om jag lyckas träffa en ny kärlek. Bebussuget vill inte försvinna, o klockan har börjat ticka;)
   Här är det dock en del gnäll o tjafs mellan barnen daglugen som tär på tålamodet. Oftast är man redan slut efter heltidsjobbet o med en kropp som krånglar. Ha det gott. / Annika ssk:an med 3 ♥ monsterbarn.

 3. Ja kan ha fel nu men var det inte william som du ville skydda i FA genom att påstå att micke är hans riktiga pappa? någon ringde skattemyndigheten och frågade och kallades sjuk? Nu har han plötsligt en lillasyster och ni kommer så bra överens. Då måste william varit ganska stor när ni berättade om hans riktiga pappa? hur tog han det om han bara vetat om micke som sin far? eller har du ännu en gång ljugit dina läsare rakt i ansiktet?
  keep on and peace

  1. Vadå ljugit sina läsare rakt i ansiktet? Vad menar du, Inez? Madde har ingen som helst skyldighet att redogöra för en massa detaljer, speciellt inte när det kan vara ganska känsligt dessutom. Det där att någon kände sig tvungen att ringa Skatteverket för att stilla sin nyfikenhet är ju minst sagt sjukt. Hur kommer man ens på tanken? Vad spelar det för roll för oss läsare hur allt exakt ligger till, vissa saker kanske Madde vill ska vara privata. Och då får vi ju låta att respektera det, annars är det bara att lämna bloggen om det inte passar.

   1. Vad är det som är märkligt? Att Madde hade 3 barn när hon och Micke träffades? Alltså är det inget konstigt att de äldsta barnen har fler syskon.

  2. Vad säger att William inte vetat om hur det är?
   Vad säger att William inte fått vara med och styra vad som sägs?
   Vad säger att William inte respekterats och fått påverka i allra högsta grad?

 4. En del har träning i skallen och inget annat! Ja jäklar vad tror hon annapanna, anna maria Maria o.s.v jösses. Men det kanske lättar på trycket.hahs!!!

 5. Har funderat på hur det funkar med bil när man är så många i familjen. Brukar ni dela upp er när ni ska iväg någonstans hela familjen? Tycker du att det är svårare med alla praktiska grejer när man har många barn?

 6. Vill bara säga att det inte är något fel med att ha barn med flera män tyckte bara det va konstigt att han först är mickes son sen har han en lillasyster och är inte plötsligt mickes biologiska son. Upp till Madde om hon har barn med flera olika män.

  1. Madde skrev ett inlägg om detta förra året och förklarade läget. Så det är inte riktigt så att Micke helt plötsligt inte är Williams biologiska pappa. Men vad spelar det för roll för oss läsare hur många pappor Madde har till sina barn? Helt och hållet hennes ensak.

  1. Haha nädå bara förvirrad då hon i artikeln hade 2 barn när hon träffade Micke sen kom William ” från ingenstans ” och han är nu inte mickes son :-O

 7. Men var står det att inte Micke är far till William? Det står väl att han har en lillasyster, och att det är bra att x-en hör av sig? Det kanske är så att Micke är far till William OCH hans lillasyster? Om det nu alls angår oss – och det anser väl Madde att det gör, annars hade hon väl inte skrivit om det i en offentlig blogg? Tänker jag.

  1. William och hans lillasyster har samma pappa men olika mammor. Madde har skrivit flera gånger att William har en annan biologisk pappa, det är alltså inget vi läsare behöver spekulera om då Madde redan berättat hur det ligger till. Varför inte bara läsa det Madde skriver istället för att göra egna tolkningar och börja fundera över hur det kanske ser ut? Madde skriver ju själv att hon kommer bra överens med Williams pappa och hans fru och det låter ju jättebra att det kan fungera så.

   1. Jag har inte läst bloggen så länge och läser den bara sporadiskt nu också. Jag har inte sett något inlägg där det står vem som är pappa till vem, men ifrågasätter givetvis inte ATT hon har skrivit det. Eftersom Madde skriver om sitt privatliv anser hon förmodligen inte att det är förbjudet att ”spekulera”, jag skriver då inget alls om något jag inte anser att folk har med att göra. För mig personligen spelar det verkligen ingen roll vem Madde, eller någon annan, har barn med, och det var snarast det jag menade – det kan förhålla sig precis hur som helst, och ofta tycker jag att det finns infallsvinklar på det mesta som man inte ens tänker på. Men nu har hon ju tydligen redan berättat hur det ligger till, så då är ju saken ”utredd” 🙂

    1. Det inlägget skrevs i början av förra året men om du bara läser bloggen lite då och då så har du väl missat det. Det jag menade är ju att eftersom Madde berättat hur det ligger till så är det inte mycket att spekulera om.

 8. Madde! Du, lägger upp så passande bilder på dina barn. Undra hur du tänker, eller inte tänker alls som mamma till 9 barn…..Din sista bebis är nog ditt allt. Aldrig sett dig vara så mot sina tidigare bebisar under din blogg tid. Du, måste tycka hon är den sötaste….aldrig visades din tidigare tjej så mycke och på det sättet. Den sista är unik för dig…..

 9. Men snälla snälla, går det inte att spärra ”annapanna” som verkar vara svårt psykiskt sjuk och en riktigt stalker…..otäckt med sådana människor, man vet inte vad de kan ta sig för…=/…

 10. ”annapanna” verkar ha flera alias hon gömmer sig bakom för att kunna kritisera allt Madde skriver. Har sett flera andra namn som också håller på sådär och som skriver på samma sätt. Det måste vara en väldigt missnöjd och avundsjuk person som känner sig tvungen att gå in på bloggen och hitta fel på allt. Det är så trist att behöva se dessa kommentarer under varenda inlägg.

 11. Inte så konstigt att läsarna undrar varför Madde skaffar så många barn. Är det ren och skär buisness? Mer barn – fler läsare, mer pengar på kontot?

  1. Jag skulle gissa att Madde och Micke valt att ha en stor familj för att de trivs med det. Varför måste det alltid finnas en massa anledningar till att man väljer att ha många barn? Undrar varför det är så många elaka/konstiga personer på just den här bloggen?

 12. Tycker att det är rätt underhållande att läsa denna ”Annapannas” ( å allt vad hon nu kallar sig) kommentarer med sitt otroligt jobbiga sätt att skriva och värdelösa grammatik! Man kan ju bara skratta åt att en människa gör sig så mycket besvär för att försöka trycka ner någon som inte bryr sig ett skvatt, måste vara såå frustrerande för henne, haha! ”Annapanna” gillar att skriva sina mästrande, sura kommentarer om och om igen för att hon gillar uppmärksamheten, vilket kan tyda på att det inte finns så mycket annat i hennes liv.. Men vem vet, hon kanske bara gillar att va elak på fritiden och röra runt lite i grytan..? I vilket fall som helst så är hon rätt tragisk och patetisk!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..