En rad ur min bok…

Idag har jag haft en riktig tjejdag. Jag, Engla-Freja, Tuva-Li, EmmyLou och min brorsdotter Linn har varit på stan. Det var jätte mysigt. Linn är inte bara min brorsdotter hon är som en lillasyster och världens bästa vän. Hon får mig alltid att skratta.

wpid-2014-10-30-23.50.38.jpg.jpeg

wpid-2014-10-30-23.49.58.jpg.jpeg

wpid-2014-10-30-23.49.30.jpg.jpeg

Tänk vad mycket roligt vi har gjort tillsammans. Och jag är tacksam att jag har denna tokunge i mitt liv. På lördag ska vi ta en helkväll ihop och det kan bara bli alldeles perfekt!  I morgon ska jag överaska Linn med en tatuering som hon har önskat sig i flera år. Jag är också sugen på att tatuera mig igen. Jag har en text som betyder väldigt mycket för mig som jag ska sätta någonstans. Vart har jag dock inte bestämt mig för ännu. Dessutom så måste jag göra färdigt min lilla ”miss” på ryggen. Jag gjorde ju ett sådant där klassisk misstag och tatuerade in en annan människas namn på min kropp. Men ju mera jag tänker på det så känns det faktiskt helt okej. Det var ju en del av mitt liv. En rad ur min bok. Sen kan man kalla det misstag eller inte. Men jag håller på med en cover up på ryggen nu och den hoppas jag bli färdig med inom snar framtid.

Vad känner ni för tatueringar? Skulle ni kunna tatuera in en annan människas namn på kroppen?

 1. Jag skulle själv aldrig tatuera in någon annans namn på kroppen, tycker det skulle kännas ganska konstigt. Har inga tatueringar själv men tycker det är väldigt snyggt.

 2. Jag funderar på att tatuera mina bröders namn. Skulle också kunna tänka mig att tatuera mina framtida barns namn. Men en partners namn – nej aldrig.

 3. Nja.. barnens namn har jag, men ingen partners namn.. däremot har jag en symbol för ett x.. så inget namn men något som påminner om ens partner är ”ok” tycker jag.. fast jag skulle själv vilja att min man har mitt namn-dubbelmoral jag vet

 4. Jag skulle aldrig tatuera in min mans namn, har ingen aning om vad som händer i framtiden. Men jag ska däremot tatuera en lejon familj som då representerar vår familj: mamma, pappa och 2 barn. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer han alltid vara far till mina/våra barn. Kanske lite dubbel moral, men inte samma sak som att skriva namn…

 5. Har inga tatueringar själv gör jag e för feg.. är gift med mina tre barns pappa. Vi blev ett par då vi va 16 å skulle fylla 17 så i januari har vi vart ett par i 10 år. Jag har haft funderingar att tatuera in barnens namn och nått som symboliserar min man för han kommer även om vi skiljs åt ha gett mig det vackraste jag har, mina alla barn..

 6. Jag skulle kunna skriva in min partners namn om den tex går bort och man har barn tillsammans, men inte annars. Däremot kan man alltid ha nån sorts symbol som representerar den delen av mitt liv. Annars skulle jag nog bara skriva symboler om det inte var mina barn.

 7. Jag har mina fem barns namn på armen men förstår att du menar en partner..N ej de skulle jag inte.. Vi har varit ett par i 21 år men just att printa in hans namn.. Nej vrf de ?
  Vi är gifta o har ringar de räcker för oss..Mvh Monica

 8. Kontrasterna är enorma här på ”Allt för föräldrar”s bloggar. Yta möter missär på 2 minuter. Jag hoppas att fler tittar in på Vimmelmammans blogg och läser om hennes intensiva resa. Inte för att man inte får ha roligt, unna sig lyx eller flärd, utan för att få lite perspektiv på verkligheten och vad man lägger sin energi på.

  En del alias här på kommentarerna verkar ha väldigt mycket tid att engagera sig, kanske lägga det på något som i slutändan gör skillnad?

  När det gäller tatuering har jag en själv, symboler för mig, min man och mina barn. Skulle aldrig skriva min mans namn på min kropp.

 9. Nja inte riktigt. Men min man och jag har gått igenom himmel och helvete och han har betytt så jäkla mycket för mej som person så ja hans namn är redan inplanerad att tatueras in. Ja hans och barnen. Om det mot förmodan skulle ta slut så gör det inget just pga vår historia tillsammans

  1. Hihi! Den dagen om det tar slut! Vill, du garanterat.inte ha din man/barnens pappas namn på din kropp! Tro mig:-) lek med tanken, att han träffar en ny tjej och lämnar dig, otrogen…då, vill du knappt se mannen oavsett tid ihop.

   Förstår! Inte hur vissa tänker? Har tatueringar och kommer skriva in mina 4 älskade barn-barn namn…..en kamrat till mig har 52 tatueringar på sin kropp:-) de ni..

 10. Min äldsta dotter har tatuerat in sina småsyskons namn, ett på vardera underarm. En otroligt vacker gest som verkligen visar hur mycket hon älskar dem och deras starka band till varandra. <3

 11. Jag har både mina barns och min mans namn tatuerat. Det tar ju knappast slut mellan mig och mina barn men om mot förmodan med mannen får jag väl tatuera över, fungerar bra 😉 kram

  1. kära Fan till Maddes blogg! Ni. Borde väl ändå efter tid här inne, insett Maddes på börjad projekt ni aldrig ser slut resultat på? Det, har varit allt från ev. Flytt till dit.mamman bor (Hedemora? Vill ha mc, öppna verkstad där hon påbörja nån form av planering, knöl i magen har ältar lång tid och inget händer, nu hus köp, tv inspelningar, skriver bok, ritat tavlor, viktminskning, Pt, utbildning, tatueringar Pust!…känns det på något sätt moget av en 9 barns mor? Tycker det låter väldigt ostrukturerat/omoget..Jag, ser inget harmoniskt lugn runt familjen, men väldigt mycke desperat ha begär av en mor!!! En del kanske bör vänta med att skaffa barn, tills dom inser förändringen…

   Madde! Har än inte hittat sig själv, varken som person el mamma!!! Jag, har aldrig läst något liknande i blogg världen. En mamma som är så upp i sig själv!!!! Måtte det hålla hela vägen?

    1. Skit i vad ”Anna, ”Maria”, ”annapanna” eller vad nu personen vill kallas sig, skriver. Det är samma tjat och gnäll hela tiden. Om ingen bryr sig om eller påpekar dessa kommentarer lär ju personen tröttna till slut.

     1. Ida! Du, är för härlig!!! Det är mest du och några svansar till som lägger ner tid att kommentera inte bara mina inlägg!!! Så, det vore bra om du då föregick med gott ex och börja med det du föreslår andra!!! Nämligen’ sluta bry dig och tavlan om dina egna inlägg:-) suck!!!

 12. Barnens namn skulle jag helt klart kunna tänka mig att tatuera in nära hjärtat eller kanske ännu hellre på insidan av överarmen, men inte väldigt synligt på handleden eller så. Jag tänker att mina barn kanske inte alltid skulle komma att uppskatta det i alla sammanhang när de blir större. Men det är alldeles säkert olika hur olika barn förhåller sig till det, inget rätt eller fel. Min makes namn skulle jag kunna tatuera, tex på handleden, med villkoret att han tatuerar in mitt namn också, det skulle kännas ganska romantiskt och väldigt olikt vår hellylleimage

 13. Jag har mina barns namn, ville även ha min mans, men fick inte för honom. Har istället hans händer med våra ringar i ett halsband . Blev väldigt nöjd med det. Älskar tatueringar.

 14. Jag tycker inte om tatueringar över huvudtaget men jag anser att man ska ta för givet att ett förhållande ska hålla. Om man hela tiden har det som ett alternativ att man kan lämna varandra om man ledsnar så kämpar man inte lika hårt för att hålla ihop så: tro på kärleken! Tatuera om man vill, skulle det trots uppriktiga försök inte gå att hålla ihop förhållandet så får man lösa problemet med tatueringen sen.

 15. Aldrig en tatuering. Jag är en av dem som tycker det är gräsligt fult. Jag är så lycklig att min man inga tatueringar har. Tänk den dagen när trenden är över. Nä fy o usch !
  Förstår ärligt talat inte varför man gör detta, helt ok med ngt litet men när folk både tjejer och killar tatuerar hela armar, en del av halsen m.m. Nej tack ! Som en byggförman på vårt hyreshus som hela sommaren gick med långärmade tröja. Han hade hel tatuerade armar och han ville inte alls visa detta för sina kunder. Han erkände att det var en mkt dum sak att göra för 15 årsedan….. Stackarn !
  Så nej till tatueringar.
  Må gott !

  1. Jag, har.inte gjort mina tatueringar för trenden
   När, jag gjorde.dom för många.år sen, var det.ingen riktig trend…älskar som och väldigt.ovanliga och ritade av killen som tatuera mig!!! Jag, kör.inga stora överdrivna saker. Dessutom skrevs det i veckan om (färg) som används idag. Ett bra tänkande ger oftast ett bra resultat. Gjort dom för min skull och inte andras kommentarer*-:-) ha en bra hallowen. Sovdags, ska träna hårt i helgen:-)

 16. Har mina barns namn och även min mans…
  En fjäril som lyfter från en blomma, symboliserar min pappa som gick bort förra året…

 17. Hej Madde. Vad är det för en otrevlig anna,annapanna som härjar här anmäl henne.Du behöver inta ta sån skit.Fy vilken subba. Kram och du är bäst!!

  1. Snälla Inger! Att fråga något på sin blogg går inte läsa svaret. Ej heller alltid svar man själv önskar. Ledsen behöva säga dig! Att dina ord inte alls stämmer. Detta är inte mitt liv:-) du, har uppenbarligen helt missat hur Madde kan svara sina Fan, trots att dom är anledning till att bloggen överhuvudtaget existerar! Tar du del av bloggen och backar bandet
   Käns det som Madde tagit åt sig vad som skrivits. Det är inte alls ok att en bloggare får bete sig och fräsa frysa vräker sig. Sedan pipa vad andra ger för kängor…ha en bra kväll:-D

 18. De ända namnen jag skulle kunna ha är mitt/ mina barns namn, när nu den dagen kommer 😛 sedan har jag att de står mamma, pappa och syster på ryggen och en ängel på benet som symboliserar att alla har minst en skyddsängel. Men ängeln håller ett hjärna som står för en helt underbar människa som va min vän men nu mera är den vackraste och underbaraste ängeln i himmelen.

 19. Hej. Jag har mina barns namn och min mans namn intatuerat. Jag tycker att det är helt okej och upp till var och en. Jag älskar min man och vill vara med honom hela livet. Man kan ju inte tänka att man inte kan göra det för att det kanske tar slut, då kanske man inte ens ska vara tillsammans.

 20. Jag undrar när pendeln ska slå över till andra hållet och det blir trendigare att vara utan tatueringar. Tycker inte att det är snyggt och är inte längre originellt eller personligt när så många har dem heller. Snyggare o fräschare utan tycker jag.

 21. Kärlek till sina barn är för evigt till 100% så självklart har jag tattoo med mina barns namn,nej skulle aldrig tatuera in min mans namn nånstans på min kropp,vi har ringar i fingarna ist och det räcker bara fint☺️

 22. Jag har förr tänkt att jag aldrig skulle kunna skriva någon annans namn förutom mina barns namn.
  Men eftersom deras far är en del av mitt liv så skulle jag kunna skriva hans namn..

 23. Hej hej
  jag har tatuerat in mina barns namn på min vänster vad-på utsidan- de är jag väldigt nöjd med.
  För mig räcker de så.
  Finns dock inget rätt eller fel i de hela- de får var och en känna för eller emot själv.
  kram

 24. Har ett hjärta med mina 3 barns namn. Och skall göra en minnestatuering åt min lillebror. Hans namn får kanske stå med. För egen del skulle en killes/sambos/mans namn ej tatueras in på min kropp. Möjligtvis min fars. Men man vet aldrig vad som händer. Är nu sen 2 år singel efter ett 13 årigt förhållande.

 25. Jag har ju 2 utav mina barns namn på ryggen med gravid älva. Ska även göra en Pegasus häst med sista barnets namn runt. Har även en fladermus, ett djävuls hjärta och en symbol på mig. Barns namn kan man ju tatuera in utan att man ändrar sig. Men den man är ihop med eller gifter sig är en annan fråga. Det kan ju alltid ta slut. Men jag skulle faktist vilja tatuera in namnet på den jag gifter mig med runt ring fingret. Hoppas att cower upen blir bra!!!

 26. Har en tatuering själv. De enda namn jag kan tänka mig är barnens. Men följer larmet om tatueringsfärgerna nu med spänning… Ångrar min lite, plus alla krämer och smink mm…usch vad man utsätter sin kropp för egentligen!

 27. Hallå Madde! Roligt att läsa din blogg. Inga tatueringar för mig gillar inte sånt. Men smaken är som baken delad. Hej ha det bra! ♡

 28. Jag har tatuerat in barnens namn på armen.
  Någon annans namn skulle jag inte kunna tatuera in däremot. Men barnen älskar man ju hela livet och känns skönt att alltid ha dom där på armen. Har inte fått någon negativ reaktion på det heller. Det syns bra i mitt arbete för jag jobbar som usk och då får man ju inte ha långärmat på sig.
  Maria

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..