Vi övertalade honom!

Vi har haft en jättefin jul trots flyttkartonger och röra. Vi började julafton med att fira hemma hos mormor och morfar. Vi tittade på kalle, åt gott och hade lite paketöppning.

jul41

Barnen var jätte duktiga och höll sig i skinnet trots att det hemskt gärna hade velat öppna sina julklappar redan på morgonen.

jul42

Till morfar Håkan hade vi köpt en fin whiskey, han är nästan lite av en samlare på whiskey och han hade inte en sådan så det var roligt att kunna komma med något nytt. Mormor fick två blusar.

jul40

Barnen fick allt från kläder till leksaker. Och själv fick jag en superfin lampa som kommer göra sig perfekt i huset. På kvällen så kom Williams biologiska pappa Tobbe och agerade tomte. Colin var lite skeptisk ”är du verkligen den riktiga tomten?” Något skumt var det! Men vi övertalade honom att det faktiskt var tomten och jag tror han gick på det. Alla gav tomten en kram förutom Charlie som inte vågade.

Jag tycker det är fantastiskt att vi kan umgås allesamman. Tobbe, Micke och victors pappa Jocke, utan no hard feelings. Det är verkligen det bästa för alla parter och framförallt det bästa för barnen. William blev jätte glad att Tobbe kom. Det blir lite ”tomten är far till alla barnen” fast utan all dramatik 🙂

Nu är julafton över och jag ser framemot nyårsafton, Victors födelsedag och ett helt nytt år med en massa roligheter!

Ikväll ska jag gå på annandags balen. Tradition för de yngre haha, men det är faktisk väldigt roligt för en annan också. Oftast så träffar man gamla vänner från förr, klasskompisar och människor som flyttat från stan. Det var flera år sedan jag var där men jag är helt säker på att vi kommer ha superkul.

Hur har eran jul varit?

Kram ♥

 1. Vi har förverkligat vår dröm om en gård på landet och firar vår första jul här. 8 vuxna och 11 barn, 3-9 år. Livat och glatt, alla friska och på topphumör! Traditionell julmat och grön och grann gran. Hästar, får och kaniner i stallet, höns i hönshuset och 2 katter lite varstans, och 5 hundar varav två egna. Som jag läste någonstans – ”trångt, varmt, hårigt, sandigt – men för all del ganska hemtrevligt”! Vi har haft en underbar jul med öppen brasa, julfika i stallet och massor med sagor om tomtar och troll. När det var mörkt var vi i skogen bakom huset och lade ut mat till skogens djur, och kärvar till fåglarna. Och tänka sig, när vi kom hem hade tomten varit där och lämnat massor med julklappar, för att barnen var så snälla och tänkte på skogens djur. God fortsättning till er! Ninna, som troget följer din blogg, har en egen på g.

 2. Låter som en härlig jul. Vi firade vår första jul i vårt egna hus med våra barn och våra närmsta släktingar. Härligt men också ganska utmattande då vi haft huset fullt med gäster sedan i måndags. Jag gillar nog vardag mer

   1. Vad spelar det för roll hur många pappor Madde har till sina barn, hon har ju dessutom redan berättat att dem 3 äldsta har varsin pappa. Vad är det att bli upprörd över huruvida dem har bra kontakt eller inte? Har ni inget annat att lägga er energi på?

    1. Inget att bli upprörd över du kanske blir jag visste inte hur många de är. Har inte läst bloggen så länge. Så ta det lugnt Ida!

     1. Madde har flera gånger skrivit om att hon har 4 pappor till sina barn, ändå ska det tjatas om det i tid och otid. Hur många gånger ska hon behöva förklara det innan alla fattar? Och vad är det för speciellt att ha barn med 4 olika? Någonting måste det ju vara eftersom alla undrar och frågar så fort ämnet kommer på tal.

     2. Men Ida du är fortfarande inte anställt som bloggpolis. Jag tror att Madde förstår att nya bloggläsare ställer frågor som hon kanske redan svarat på. Inte svårare än så. Det är DU som eldar igång genom att alltid se det negativa och försvara. Förstår inte att Madde inte blockar dig då du bara ställer till med dålig stämning.

 3. Bra Madde!! Det är kärlek det. Bra för barnen att ni är sams. Som vuxen får man skärpa sig. Sen kvittar det hur många fäder det är. Löjligt att tjata om.God fortsättning.Kram.

 4. Till Ida: skrev jag inte att jag inte läst bloggen så länge!! Madde får har hur många pappor till sina barn hon vill!! Sä Ida lägg ned ditt tjat

 5. Till Ida: skrev jag inte att jag inte läst bloggen så länge!! Madde får har hur många pappor till sina barn hon vill!! Så Ida lägg ned ditt tjat.

   1. Finns ingen blogg som det är så tjafsigt på som den här. Så fort en läsare frågar något blir den genast påhoppad av någon annan. ”Lägg er inte i” ”sluta tjata” Är det inte upp till Madde att skriva det om någon? Snart orkar ingen vare sig läsa den här bloggen längre och absolut inte kommentera!

    1. Och det är väll lustigt att det alltid är Ida/Ina som skall försvara alla frågor folk ställer. Lovar att om Madde blockade denna person skulle denna blogg kunna vara lika trevlig som alla andra.

     1. ”Du började”, det är ju så barn håller på. Bråkar om vem som började bråka, trodde det var vuxna personer som läste och kommenterade bloggen. Största problemet här är ju att så många tror att det är dem som bestämmer över bloggen. Madde skiter antagligen i allt tjafs och alla påhopp eftersom det egentligen inte är riktade till henne utan det är mer en massa skitsnack läsarna mellan. Men men det är väl så det funkar på den här bloggen.

 6. Alltid samma tjafs. Avund , elaka påhopp, skitprat, antagande . Skaffa ett liv för farao. Ni låter som gamla bittra kärringar.Låt Maddes blogg vara så det kan bli lungt här.

 7. Jag tycker inte att det är en konstig kommentar. Hade nog reagerat likadant om jag inte visste att det var fyra pappor inblandade. För att ena dagen kommentera att man inte har någon kontakt med pappan och nästa dag skriva att man är så glad att man har bra kontakt med papporna kan låta konstigt om man inte vet och inte lusläst/räknat ut det. Ser det inte som en negativ kommentar, bara en undran. Jag hade också kunnat fråga det. Men här är ju ALLT påhopp som inte tydligt hyllar och applåderar!

  1. Man får bara skriva på den här bloggen om man vill hylla Madde och allt hon gör, allt annat är förbjudet. Man får inte fråga någonting får då kommer försvarsadvokaterna med sina pekpinnar och menar att man minsann inte ska vara så nyfiken och lägga sig i. Alltid samma personer som försvarar Madde jämt och som alltid ser sin chans att se ner på andra läsare. Så fort någon inte håller med så menar alla att den personen är avundsjuk. Avundsjuk på vadå? Vad menar ni egentligen? Är det Madde man ska vara avundsjuk på och varför i så fall?

 8. Vår familj firade jul hemma hos sambons stora släkt och alla var samlade. God mat, trevligt sällskap, tomte och många paket. Jätte mysigt och trevligt men nästa år funderar vi på att rymma ut till en stuga vid någon skidbacke hela familjen 😀

 9. Det är jättebra för både barn och föräldrar att kunna prata och även till viss del umgås trots separation. För mig fungerade det jättebra med barnens pappa och barnens nya bonusmamma, tills han skaffade en ny tjej. Nu får vi varken prata eller ses över huvud taget för den nya bonusmamman trots att barnen tjatar om att de vill att pappa hälsar på osv. Njut så länge det varar, allt handlar inte om kontakten mellan just det separerade barnet! 🙂

  1. Ja eller hur, inger. lovisa, ina, eugenia, annapanna, och allt vad ni nu heter. Inte har ni lärt er heller att förnamn stavas med stor bokstav. Skulle gissa att det är samma personer som byter namn lite då och då och som bara skriver en massa skit och låsas försvara Madde. Som Malin skrev ”det finns ingen blogg som det är så tjafsigt på som den här”. Madde verkar ju inte bry sig direkt och alltid retar det någon.

 10. Du Ida ni är 2 en ganska snäll en som bara tjafsar.Sen så har du tillkommit på senare år.Tröttsam är du. Vi stavar som vi vill. Du får stå ut med det.Gnäll kärring.Madde skrattar säkert åt er.ha det!!

  1. Ja visst är det två Ida här? Har tänkt på att det är så olika stil på inlägg som det står är från Ida. Detta är inte kritik mot någon utan bara en undran…visst är det så?

 11. Jag undrar också varför man skulle vara avundsjuk för att man frågar en fråga. På vem? Dom som är värst tycker jag är försvararna som antar både det ena och det andra med sina påhopp. Det är DOM som tror att dom är duktiga å försvarar Madde som gör att det blir tjafsigt för man får fan inte ställa en vanlig enkel fråga utan att folk ska klanka ner på den som frågar. Sluta med detta!

  1. Håller helt med, Malin. Man får aldrig fråga någonting utan att bli attackerad. Varför måste andra läsare svara på frågor som är ställda till Madde? Så jäkla trist.

 12. Jag trodde frågan till läsarna var ”Hur har eran jul varit?” ? eller vad läser ni? Här handlar det väl inte om att vara försvarare eller påhoppare utan snarare om ”civil ton”. Det känns som om det är samma tugg. Hade du inte fyra pappor? Ha kurage och maila frågan direkt till Madde. Varför ska vi behöva läsa samma sak om och om igen?

 13. Jag både ser och kan läsa . Många av er är bara ute efter att hitta fel.Men om ni vill kalla mig för att alltid ta Madde i försvar så gör det jag kommer fortsätta med det. Som en vän.

  1. Prova och läsa en fråga med negativ ton och sen en gång med positiv ina. Hur en fråga tolkas är upp till läsaren. Läser man med negativ ton är det klart att allt låter negativt. Men om du tycker att ditt mission in life är att försvara Madde så gör det då ^^

   1. Du skriver ”er” också. Du drar alltså in mig också i näthatar-anklagelsen. Bara för att jag inte tycker lika som du! Jösses.

 14. Går det inte att hålla sig till att kommentera Maddes innehåll i inläggen eller kommunikationen med läsarna som Madde för. Jag fattar inte det här struntprat bredvid.

 15. Om Maddes sk. försvarsadvokater kunde låta bli att lägga sig i allting skulle det vara frid och fröjd på bloggen. Är ju dem som gör att det jämt är så dålig stämning.

 16. Det är väl definitivt ni, Malin och Ida, som bidrar till trist läsning….Allt är normalt att fråga även om man som läsare förstår att avsikten inte är annat än att vara ”smartas”, och leta efter något att hänga upp er på. ”Skrev du inte tidigare…?”, Var det inte så att…?”, ”Hur kan du?”,…..Tröttsamt värre…..

  1. Nu är det ju du själv, Elisabeth, som bidrar med dålig stämning. Tröttsamt värre när du klagar på andra för att själv framstå som bättre än alla andra. Ditt inlägg bidrar ju knappast till någonting. Hade du verkligen inget vettigare att skriva? Det där var det mest onödiga jag läst på länge. Antar att du är en av Maddes sk. försvarsadvokater eftersom du känner dig tvungen att haka upp dig på allt.

 17. Jag säger inget annat än fakta. Skrolla själv igenom kommentarerna och se vad ni bidrar med. Försvarsadvokater, vilket fånigt ord, snarare bloggläsare och inget annat. Det är klart fördelaktigt att ip-nummer visar vem som gömmer sig bakom skärmen.

 18. Vad spelar det för roll vad det är för ip adress Elisabeth? Att tycka olika är inte olagligt. Speciellt inte när det vi diskuterar inte har ett dugg madde att göra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..