Familjen Annorlunda 2015

Tack för ännu ett år. Det har varit jobbigt och samtidigt helt fantastiskt. Jag har lärt mig en massa om mig själv, satt punkt och påbörjat en ny mening. Jag har blivit förälskad, skrattat och gråtit. Kramat dom jag älskar och sett mina barn växa ännu ett år. Saknat min pappa och träffat en bror. Låtit själen dansa och äntligen fått hålla EmmyLou.

Dessutom har vi levt med ett kamerateam, ett av världens bästa! Christel, professionell inslagsproducent, varmhjärtad och alldeles underbar. Makan, våran fotograf som alltid fångar ögonblicket och får en skratta. Affe, ljudteknikern som alla gillar. En trygghet som barnen busat med. Det här blev klart för över ett halvår sedan, innan sommarlovet. Och nu efter många många veckor tillsammans så har vi spelat in en ny säsong av FAMILJEN ANNORLUNDA 🙂 

IMG_0995

IMG_0986

IMG_0996

IMG_1169

IMG_1217

IMG_1242

En helt annan vinkel från tidigare. Kanske mera uppskattat. Lite mera bara oss. Verklighet.

Nu välkomnar jag 2015 och många nya äventyr att vara tacksam för. Nu vet ni varför jag varit så upptagen. Dessutom så har jag också spelat in ett annat program. Skönt att slippa hålla det hemligt. Jag ska berätta massor!

Hoppas ni kommer att titta på oss!

    1. Det undrar jag oxå. Så det har inte varit på riktigt de övriga åren kan man ju fråga sig. Synd att Madde inte har svarat på någon kommentar som just tar upp vad hon menar verklighet av oss.

 1. Jaaaa shit vad kul!! TV4 play har just nu gratis familjen annorlunda avsnitt där ni bland annat är med och såg alla på mindre än en dag. När börjar det sänds på tv:n och vilka andra familjen kommer vara med? 🙂

 2. Åh, vad glad jag blev nu 🙂 har inte missat ett enda program och har saknat det så mycket! Har själv fyra barn och beundrar er verkligen ❤

 3. Åh vad roligt, blev glad hela jag när jag såg rubriken. Följde er i familjen annorlunda precis när jag första gången flyttat hemifrån, så mycket kärlek och trygghet i er familj fick man via tvrutan!! Gott nytt år 🙂

  1. Vad roligt att du tycker så 🙂

   Mirka och hennes familj är med igen, och så även en familj som varit med sen tidigare. Trollmorsan från skövde? Hjo? Har ingen koll…

   1. Blir väl 5:e gången Mirka och hennes familj är med. Den känner man ju vid det här laget. Undrar om dem har svårt att hitta nya familjer som vill ställa upp? Vad mer finns att visa som vi inte redan vet?

    1. Exakt. Och när fam helt plötsligt gör nåt med sina barn. Tex Kolmården lr nån annan tripp då fattar man. För tydligen klarar inte dessa familjer och göra nåt skoj för barnen utan TV hjälp (betalar) Och nu kommer försvararna säga: vi behöver inte göra dyra saker. Kasta pinnar på gprden duger för oss. Men visa det i tv å då. Visa er vardag….inte nå fejk som tv betalar!

     1. Nämen Lotta…

      Du har verkligen förutfattade meningar om stora familjer!

      Vi gör massor med saker med våran familj. Påsken som var tex då åkte vi till västervik och bodde i stuga. Visst kastade vi pinnar och gick i skogen men kostade minst lika mycket som kolmården med hyra av stuga mat osv…

      Dessutom så funkar inte teve som du tror märker jag på ditt minst sagt korkade uttalande ”inte nått fejk som tv betalar”

      Tagga ner!

 4. Tillägg: Men om det möjliggör för dessa barn att få uppleva nåt litet extra ex Kolmården så tack till TV 4. Barnen ej valt och ha 15 syskon….

 5. Lotta eller vad du nu heter. Vilken värld lever du i? Jasså, alla med flera barn har taskig ekonomi….Lustigt undra vad du baserar det på.

 6. Blir så jäklar förbannad .. vissa kanske vill ha flera barn ? Bara för att man har många barn så innebär det inte att man inte kan göra någonting. Hade madde tyckt att det var jobbigt att göra saker med många barn så tror jag inte hon hade skaffat så många barn. Alla är inte lika så respektera det. Blir så jävla trött på alla som bara gnäller va e det egentligen ? Avundsjuka ? Eller har man för lite att tänka på runt sitt eget liv ? madde värkar vara en super mamma tycker jag , varför inte peppa varandra istället?

 7. Trollmorsan. Är den familj som barnens namn slutar på th och många diagnoser. Varit separerade en tid i sommrasför hjärtat (pappan) orkade inte mer. Men sen har de hunnit få missfall i höstas ändå. Stabilt! Ena dagen skild. Ähh vi skaffar en till unge. Löser alla problem:-)

  1. Vad elak du är, Lotta. Vad vet du om Trollmorsans barn? Känner du dem personligen? Du verkar själv inte må speciellt bra. Du har väl knappast med att göra om dem skaffar fler barn? Se det som något positivt istället, ett par som haft det tufft men som valt att kämpa tillsammans för familjen. Visa lite medkänsla.

   1. Framgick tydligt när dom var med på tvn förra gången att flera av barnen hade särskillda behov och var mycket överaktiv och utåtagerande.

    1. Vart vill du komma, Lotta? Vad är det att diskutera om någon har särskilda behov eller inte? Förstår verkligen inte vad du vill få ut av dina kommentarer. Kan du berätta vad ditt syfte är? Mer än att vara elak och spy galla över människor du inte ens känner?

    2. Vilket borde göra att dom verkligen visar hur det är att leva i en ”annorlunda familj”. Menar du att dom inte platsar pga diagnoserna eller vad ?
     Skäms & skräms av din trångsynthet ”Lotta”

 8. Och deras ekonomi har ju inte du en aning om eller hur ? Så lägg ner lotta eller vad du nu heter. Spara ihop lite pengar och gör något kul ett litet tips bara ! Så kanske du kan sluta vara avundsjuk på madde 🙂 och att ha många syskon vad gör det ? De e väll bara positivt .. man slipper vara ensam. Man lär sig att dela med sig. Man lär sig ta hänsyn.

 9. woho!!
  Ska bli så spännande att få se hur ni haft det i höstas! 😀
  Gott nytt år till hela familjen och god fortsättning i det nya året!

 10. Men nu tror jag att du går för långt Lotta. Så otrevlig du är. Man kan tro att annapanna är tillbaka . Lika läskig blä!

 11. Åh!!!!!!! Gud vad roligt!!!! 😀

  Tycker om din fina familj och det här va en väldigt bra nyhet då mitt liv är lite tungt just nu. Något att se fram emot!!!!! <3

 12. Så himla kul! Det ska bli härligt att följa er igen. Härligt med er i familjen annorlunda som vill dela er vardag med oss! Gott nytt år och lycka till med huset! Har bott i vårt hus 10 månader och det är fantastiskt på alla sätt men var beredd på att ALLT tar lite (faktiskt ganska mycket längre ) tid. Låt det få ta tid, njut och inspireras! Kram!

 13. JAAAA!!!! 🙂 jag har haft mina misstankar om när du har varit upptagen men åh vad glad jag blev av att läsa det 🙂 nu ser jag fram emot massor att följa er igen!
  Kram och ett riktigt Gott Nytt År 2015 😀

 14. Va roligt att ni är med igen. Gott nytt år!

  ”Lotta”, du vet att man inte behöver läsa allt och kan välja bort sånt som inte tilltalar en va? Så tragiskt att påbörja nya året som en riktig bitterfitta? Jag LOVAR att du behöver verkligen INTE titta på familjen annorlunda om det upprör dig så. Om du ändå väljer att se det och retar upp dig så till den milda grad så du känner att du måste kräka ur dig all negativitet, ja då är du antingen otroligt bitter, korkad lr så behöver du kanske bara ligga? Kolla på nått annat program o läs nån annan blogg, hur svårt kan det vara lixom???!

 15. Roligt att ni ska vara med igen, även om jag gillar Mirka och hennes familj hade det varit kul med en ny familj.
  sedan måste jag bara säga att även om man har många barn så har man råd att göra saker med sina barn( om båda jobbar eller har inkomst) , det gäller väl alla familjer oavsett barnantal. Visst kostar det mera att ha 7 barn men ibland handlar det om att prioritera saker i livet.
  lycka till med flytten

 16. Kul!! En fråga: hur hinner du umgås med alla dina barn, sitta och läsa en saga, laga mat, leka, prata, lyssna på allt de vill berätta samtidigt som du håller på med karriär, flytt, blogg och bebis? Jag känner att jag har fullt upp med mina två och hinner knappt med de så mycket som jag skulle vilja. Hur hinner du? Hinner ni komma iväg och göra saker varje dag, bara komma utanför dörren på en cykeltur där du går med den lilla i vagnen eller gå till en lekplats…

  1. Och Läxor och allt annat med… När den lilla har ont i magen eller håller på att få tänder exempelvis på kvällen…

   1. Jag undrar också hur Madde hinner med så mycket som hon gör, dygnet har ju trots allt bara 24 timmar. Det är så mycket på gång hela tiden och jag förstår inte hur man hinner med allt samtidigt som man har 9 barn. Låter väldigt stressigt att ha så många projekt på gång samtidigt. Men så länge var och en trivs så är det ju bra.

    1. Ja, jag skulle gärna vilja skaffa fler barn än två. Men jag kommer inte hinna, mina barn vill ha tid med mig varje dag, våra barn behöver ha tid med oss båda varje dag. just nu är båda barnen uppe och rantar om natten, den ena ska på toa någon gång och den andra är inne i utvecklingsfas. jag frågar inte för att vara otrevlig utan för att förstå. Beundrar hur ni orkar, två barn är kanske tillräckligt för oss fastän jag många gånger ser framemot fler

     1. De är de säkert men förstår vad Sanne menar hon är van vid sitt jag fattar inte heller hur ni hinner med alla med många barn. OBS haha inget negativt här nu ni är duktiga ☺

     2. Ja men ändå? Oavsett om man är två är det väl viktigt att man som barn får tid och stöd i det man behöver. Jag vet hur det är att ha två barn samt arbetar inom förskola jag kan känna att tiden där jag och min stora kan va lite för oss själva är guld värd. Lika så tiden jag och min lilla. Som förälder värdesätter jag detta oerhört. Jag är inte född igår och visst har man gemensamt ansvar.. Kanske värdesätter man olika saker… Själv tycker jag att tiden med barnen är något alldeles extra och jag tycker det är viktigt att kunna hinna med var och en så som de förtjänar. Jag kanske har höga krav -vad vet jag!

 17. Gott nytt år! 2014 vet ett tufft år för oss med mkt sorg..nu hoppas vi på ett böttre 2015 men lever ändå efter en dag i tager tänket! Kram
  Annasvarld.vimedbarn.se

 18. Ja vad roligt att ni ska vara med igen!! Saknat er,ni är en så störtskön familj med mycket humor. Minns att jag skrattade gott sist ni var med.Ser mycket fram emot att titta på er i familjen annorlunda! Följt er på bloggen men det är inte samma sak.Du ska inte börja vlogga?Gott nytt år till hela er fina familj!

 19. Hehe, ditt nyårslöfte var inte att uppdatera bloggen oftare i alla fall, Madeleine… ;-D (Skojar bara, så ni behöver inte hoppa på mig nu!!!)

  1. Vi är nog många som tänkt samma tanke. Men antar att Madde har fullt upp med flytten så bloggen har nog inte högsta prioritet just nu. Med 9 barn och ständigt nya projekt finns nog en hel del annat att stå i. Spännande i alla fall med Familjen Annorlunda, nya huset och allt som är på gång.

   1. Nej jag förstår att det är annat att greja med. Jag skulle inte hinna blogga över huvud taget, hinner nätt och jämnt läsa de jag följer…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..