Har du någon karaktär?

Så i morgon är det fredag och det kanske är helt fel dag att faktiskt ta tag i det? Men nu är det fasen dags! Jag ska gå in för träningen helhjärtat nu. Jag har misslyckats tre gånger nu. Första gången hade jag för bråttom, andra gången blev jag sjuk och tredje gången så flyttade vi och hade inte tid för något annat. Nu är ursäkterna slut och det finns faktiskt ingen bra utvald dag som är bättre än någon annan dag. Det är bara att sluta tjafsa och komma med undanflykter, bara gör det! I morgon hade jag i och för sig bestämt att jag skulle följa med en vännina ut men det behöver ju inte hindra mig från att motionera trettio minuter och äta rätt under dagen. Att det ska vara så jäkla svårt att bara komma igång. Med facit i hand så tycker jag personligen att de fyra första veckorna är ett helvete. Men jag vet också hur underbart härligt det är när man klarar det. Karaktär Madeleine, karaktär.

jag3

Sen är det ju det där jäkla skiten i magen också. Men det är värre en gång i månaden ungefär, vissa veckor är det sämre och vissa är det bättre. Men det ska inte få ta över mitt liv, jag vägrar. Det måste finnas någon alternativ lindring för endometrios. Till 99% är det just den skitsjukdomen. Jag vet att det är några av mina läsare som lider av endo. Ge mig alla era tips på allt ni kommer på som har med skitsjukdomen att göra.

Tänker att jag ska börja lägga upp en bild varje vecka på hur det går. Före och efterbilder. Inget fusk här inte.

Nu kör vi!

 1. Jag har haft magproblem sedan år 2000, fick först 2013 diagnosen endometrios. För mig är det enda alternativet för att slippa ha konstant ont, att försättas i konstgjort klimakterie. Käka p-piller 365dagar om året, inga uppehåll. Då har jag fortfarande ont men inte hela tiden så som jag annars har om jag har mens. Då är det 7dagar mens med fruktansvärt ont och ont även innan och efter.

  Nu efter förlossningen (3 månader sedan) så har inte mensen kommit igång än, jag fruktar att det ska bli likadant igen eller värre. Har kraftig mensvärk fast ingen mens än så länge.
  Det är ingen höjdare att vara tvungen att käka piller och fösa in en massa hormoner i kroppen varje dag men det slår ju att ha ont hela tiden.

  Hoppas du hittar någon lösning som fungerar för dig så du kan lindra din smärta. Denna sjukdom är en riktig skitsjukdom!

 2. tips, börja smått! Typ bara en 30 min promenad och öka successivt med att springa.
  Träna med någon väninna, hälst en som är på samma nivå som dig.
  Drt är inte äckligt att äta nyttigt, om du är sötsugen så är ju frukt jättebra!

 3. Hej ville bara slänga in en kommentar såg programmet trolljägarna Ikväll och blev så himla arg på denna kvinna som hållt på trakaserat dig en människa som hon inte ens känner, helt jävla sjukt vilken störd kvinna! Ville bara säga stå på dig och fortsätt vara du i tvn ☺ roligt att se alla glada familjer!

 4. Hej Madeleine!
  Jag såg familjen annorlunda igår och jag vill bara tacka dig för att du delar med dig utav ditt och din familjs liv. Jag tycker du är en helt fantastisk mamma som ger så mycket kärlek till dina barn och man. Men även att du tar dig tid att bry dig om dig själv.
  Jag har tre barn, fick mitt första när jag var 21 år, och är idag 38 år. Mitt motto har alltid varit: En glad mamma = Glada barn. Jag såg Trollhättan häromdagen och jag är så glad för din skull att du lyckas skaka av dig alla negativa kommentarer, så bra. Trollen är bittra och avundsjuka på det liv du lever, låt inte dem ta över! Du gör helt rätt som stampar ner foten och anmäl alla som skriver dumheter. Hoppas att jag/vi får fortsätta följa dig och din familj och er renovering (jag är så nyfiken på köket).
  Ha en fantastisk helg!
  Stor varm kram Jessica

 5. Hej Madde, känner en tjej på Facebook som heter Ella Granbom, hon har endometrios, o hon vet nog det mesta som finns att veta om detta. Finns föreningar om detta som hon är väldigt aktiv i. Lycka till!

 6. Såg på nyhetsmorgon här om dagen om just endometrios, har det inte själv fick diagnosen 2010 att jag hade pco-s. Tkr du är otroligt duktig när de gäller träning och kost ! 🙂 Har inga tips angående endometrios .. hoppas de finns någon annan som har bra tips 🙂 Trevlig helg till dig och din fina goa familj ♡

 7. Håller med ovanstående,(linnea) – börja lugnt och öka eftersom.
  Jag själv har problem med axlar/ rygg. Är 24 år och kan inte ens bära min egen handväska på tex en shoppingrunda – då får jag SÅ ont och blir SÅ stel.
  Jag har aldrig varit en ”träningstyp”. Men när man väl kommit igång så är det skönt och det känns på nåt sätt fel att slarva. Man vill gärna hålla i det. Men det gäller att man inte ser det som ytterligare en grej i vardagen man ”måste” göra. – det ska vara kul!!
  Då jag har problem med axlar/ rygg så lyfter jag vikter (mina rosa 1kilos, haha) och göra olika lyfter med dom. Vill även förebygga framtida gäddhäng också, hahaha!
  Jag tar även 45 min power walks, kanske 1-2 ggr/v. Och cyklar på träningscykeln kanske 2-4 ggr/v, ibland 10 min bara för att värma upp, ibland 45 min. Då jag nyss börjat tränat nästan så har jag inte så himla högt motstånd, bättre att gå in lite feeling först.

  Oj, vad långt detta blev.
  Kommer gå bra när du väl kommit in i det tror jag!
  Lycka till!!
  (Och jag kollar på varje FA- avsnitt, ni är så himla härliga)

 8. Hej jag har endometrios och har blivit mycket bättre sen jag Söutade med gluten, komjölksprodukter och griskött.
  googöa kost vid endometrios.
  Har du Facebook finns det en grupp som heter ”läka endometrios naturligt” och så rekomenderat jag gruppen ”medsystrar”
  Kram på dig!

 9. Hej Madde. Först vill jag säga att du är min idol ! kanske inte så vanligt att ha idoler vid 65-års ålder….men så är det. Jag har fyra egna barn (vuxna nu förstås) men jag har full förståelse för det du gör…och jag märker tydligt hur du ”ser” varje barn trots att de är många. Även pappa Micke ska ha en stor eloge.
  Jag vill önska dig och din fina familj stort lycka till.
  Varm kram från Bibbi.

 10. Endometrios här:)
  Jag har tagit bort livmodern och cystor i äggstockar. Hormoner funkar inte på mig. Synarela var riktigt hemskt. Lycka till❤️

  1. Hej Jessica
   Så trött på alla hormoner men när man tagit bort livmoder samt äggstockar så slutar väl kroppen producera eget hormon? Hur fungerar det?

 11. Heja Madde
  låter som en bra ide och börja lite försiktigt 🙂 Du har gjort de innan och de här fixar du galant 🙂
  Låter mkt jobbigt med din mage-hoppas verkligen att dom hittar någon form av lindring 🙂
  Ha nu en underbar helg med träning och familjen 🙂
  Kramis

 12. http://www.svt.se/opinion/article2700320.svt och http://www.skrivunder.com/vi_kraver_att_endometrios_erkanns_som_folksjukdom#form

  Jag har växt upp men en mamma som lider av endometrios och så som jag har sett henne lida av denna sjukdom. i nästan 20 år kämpade hon mot sjukvården som satte alla konstiga diagnoser på henne förutom just denna. Tillslut hamnade hon rätt och de valde då att ta bort hennes livmoder då den var förstorad och tarmarna hade börjat krångla regält pga att allt låg fel i magen. De har testat hormoner på henne, vilket gjorde allt ännu värre. Vet inte hur många gånger vi har fått åka med henne akut till sjukhuset för att det har bildats stora klasar med cystor som sedan har spruckit. Det kanske känns tufft när man är 30 (?) att ta beslutet att operera bort livmodern, men om du/ni känner er klara med barnafödandet så kan det vara värt att tänka igenom. Min mamma är numera som en helt ny person, hon har fått upp levnadsglädjen och kan nu leva som en vanlig människa och det är så underbart att se! Hon är med i en forskningsgrupp, så de gör regelbundna kontroller för att följa upp sjukdomen och förhoppingsvis klassas detta snart som en riktigt sjukdom, som kommer tas på allvar så att alla kvinnor i alla åldrar som lider av det här ska få rätt hjälp och även rätt till sjukskrivning om så behövs 🙂

 13. Jag hade också en tid tillbaka MÅNGA ursäkter för att ”slippa” ta tag i saker o ting. 2014 var ett jättejobbigt år för mig o familjen (dödsfall mm) men nu har jag äntligen tagit tag i saker o ting. Började i november att träna någon gång eller fler per vecka. (Crosstraining o lite gym) Nu i februari så har min man hakat på så nu är vi två + plus att jag kände att jag var redo att ta tag i min mat mm och skrev in mig på Viktväktarna. Har ingen form av förbud för godis mm utan äter kontrollerat. Har varit med förr när våra döttrar var yngre o bodde hemma o det fungerar hur bra som helst med barn hemma, bara att dom ska ha mer av fett, mejeri mm men det får man tips om av coacherna som är på plats på Viktväktarna.

  Lycka till nu med allt som har med träning, mat och din mage att göra. Känn inte stress över att ”nu måste jag det och det” utan en sak i taget och öka succesivt så kommer du igång. Hemmaträning framför tv:n är ju också ett alternativ och då kan ju barnen vara med på ett hörn.

  Håller tummarna för dig!

  Kram / Nettan

 14. Hej Madde!
  Leva med endometrios är tufft för många av oss. Gruppen medsystrar som fick tips om är en bra grupp där vi finner mycket stöd i varandra.
  Tens är en bra hjälp mot smärtan. Själv har jag ätit så mycket värktabletter så jag har svårt att tåla dem. Sen känner jag stor skillnad på hur jag mår om jag sover tillräckligt eller om jag slarvar med sömnen.

  Håller helt med om att jag hoppas att de hittar ett botemedel. Det är tufft att leva med smärta hela tiden. Många styrkekramar till dig

 15. Åh hejja dig! Jag har också börjat om med träning så många gånger, kommer inte till gymmet så behöver lära mig mer hemmaträning.. Kan du inte lägga ut någon rad i varje inlägg om hur din träning ser ut om dagarna.. Det kanske funkar som en ” träningskompis” fast på andra sida skärmen 🙂

 16. Ett tips som jag har hört om då det gäller endometrios är att äta LCHF kost! Det kan ju vara värt att testa om du inte har gjort det så jag skulle rekommendera att du kikar in på kostdoktorn.se där det finns massa fina tips angående kost och olika sjukdomar. Och du, du har en super fin blogg och ni verkar vara en härlig familj

 17. Hej!
  Har precis hittat hit till din blogg, och är helt fast! 🙂
  Älskar serien Familjen Annorlunda – det är höjdpunkten på hela veckan! Själv har jag 3 barn och fascineras av hur du hinner/orkar!
  Duktig du är som tagit tag i träningen! Har också börjat så smått, och nu faktiskt insett att det är bättre att börja smått för att sen öka.
  Ser fram emot dina för och efter bilder!
  Kram/ Jenny

 18. Madde ! Du är helt underbar. Många mammor struntar i sitt utseende efter 3 födslar. Snygg är du och är en jätteduktig mamma till alla dina barn. Eftersom jag inte kan få barn undrar jag om du kan lotta ut ett utav dem till mej ? :))) Kraaam

 19. Hej!
  Måste bara säga att det är så himla kul o följa er i familjen annorlunda, ni är så härliga!! Om det blir fler säsonger hoppas jag verkligen att ni är med! 🙂
  Superfin blogg förresten! 🙂

 20. Hej!
  Jag äter ett naturläkemedel som heter ”ovo vital”, jag blev rekommenderad av en läkare att köpa den. ( jag har provat ALLT annat känns det som!) Och det är den enda medicinen som hjälper, tycker jag! 2 på morgonen & 2 på kvällen, varje dag. Den gör att Endometriosen skrumpnar ihop och en del av det kommer ut med mensen, för medicinen tar bort de extra hinnorna som blir av ”endo”.
  Jättebra med naturlig medicin 🙂
  Sen äter min syster ”Efanol -jättenattljusolja”, den hjälper också bra mot ”endo” 🙂 !!
  Så man kan ju kombinera dessa 2:)

  Jag har sen 12 års ålder svimmat av mensvärken, och alltid blivit ”tvingad” att ligga till sängs under mensveckan, o alltid behövt hjälp upp till tex toan, då jag svimmat så fort jag klivit upp.

  Så det var en OTROLIG befrielse att kunna ta sig iväg till gymmet & att kunna gå överhuvudtaget, känna sig fri!!

  Hoppas att du köper sådana tabletter, för det är helt grymt sjukt bra de hjälper! 😀

 21. Skrev fel på Efamol! och glömde skriva vart man kan köpa:)

  Efamol*-jättenattljusolja
  &
  ovo vital finns att köpa på internet eller hos natur/hälsokost – affärer 🙂

 22. Jag har hört att LCHF ska vara bra när man har endo. För mig var det enda som lindrade något att börja smärtlindra i tid och CYKLO-F, finns receptfritt på Apoteket men man kan få en liknande på recept. Det var rena mirakelmedicinen för mig! Nu är jag så gott som besvärsfri efter 19års helvete tackvare att jag opererat bort livmodern!

 23. Hej Madde! Jag vill instämma med tidigare talare och säga att jag tycker att du och din familj är då roliga att följa i familjen annorlunda! Själv har jag ”bara” två barn och är mäkta imponerad över hur du får ihop allt så bra! Vad gäller träning så ska det bli kul att följa dig och din resa här på bloggen (för jag hoppas vi får följa med?). Jag har två söner med 18 mån emellan och hade en kropp som mådde sådär efter graviditeter och förlossningar så tätt. Nu har jag dock kommit igång med hemmaträning, löpband och löprundor (mest på helger). Det är så himla värt det och det gäller bara att kämpa på! Stor kram och lycka till! Du är en inspiration för mig och många andra!

 24. Hej! Fick min diagnos oktober 2011, de som fungerat bäst på mig är dubbeldos av neovletta ppiller, inga blödningar alls då. Plus att jag stått på smärtstillande också.. A och O är att vara rätt smärtstillande i tid så att inte hjärnan blir för aggresiv när du får ont… För går man för länge med kronisk smärta så reagerar hjärnan på minsta lilla smärta!

  Sen finns även gnrh analoger att testa, exempelvis enanton sprutor. De försätter dig i konstgjort klimakterie. De gör så att man ”svälter” Endometriosen och att de torkar ut, man kan behöva testa tusen olika behandlingar innan man hittat vad som just passar en själv.

  Har hört att en del blivit böttre av att sluta med gluten och mjölk.

  Men framförallt så e de viktigt att inte gå obehandlad. Se till så att du inte har några blödningar 🙂 rekommenderar också grupper på fb. Såsom medsystrar ellee endometrios.

 25. Heja dig! Inte magsmärtan utan att komma igång med träning. Jag är super jojare och borde också sätta igång, så får låna lite av din motivation och hopas jag hittar min karaktär igen 🙂 Man mår ju så mycket bättre!
  Kram till din undrebara familj

 26. Mitt tips ang träning är att boka in det i din kalender och följ det. Börja lätt och öka. Träna det du gillar så blir det roligare och enklare att komma igång.
  Ang kosten så är små förändringar gott nog och glöm inte äta när du tränar!

 27. Jag kan tipsa om akupunktur mot endometriosen. Jag har testat lite olika hormoner och mått skit av dom, men nålar har hjälpt mig!

 28. Hej Madde!
  Jag har en liten fråga till dig! I torsdags (26/2) programmet: familjen annorlunda, så hade du en himla snygg tröja när ni var i sporthallen! Jag undrar vart du har köpt den?!
  Mvh, Maddä

 29. Ända som hjälpt mig mot endometriossmärtorna är hormonspiralen. Hade så svåra smärtor så jag bara spydde veckan jag hade mens, men blev mycke bättre då spiralen sattes på plats!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..