En dag på mässan!

Trötta ben och onda fötter. Så har ännu en dag och kväll gått på denna barnmässa. Men värt det alla gånger. Alla härliga och glada människor. Alla glada barn och med ett mål att att samla in pengar till välgörenhetsmålet 2015 – Susanna i Ghana. Jag har skrivit om Linda så många gånger och jag beundras över hennes arrangemang. Hennes vilja att göra skillnad. Hennes kärlek till medmänniskor och hennes stora hjärta som vill alltid vill hjälpa andra. Detta år har Linda valt att hjälpa Susanna i Ghana.

Med en tanke som grundar sig i en vision om att ingen kan göra allt men alla kan göra något, byggde 26-åriga Susanna Benckert upp barnhemmet Shalom och gav 23 föräldralösa barn ett hem sommaren 2010. Sedan dess driver hon det helt själv endast med hjälp av svenska bidragsgivare.

Shalom Orphanage ligger ute på Ghanas landsbygd i den lilla byn Kofi Ansah, som består av ca 40 hus och drygt 300 invånare. På barnhemmet har 23 barn mellan 3 och 17 år sitt liv och sitt hem. 23 barn som de flesta har blivit föräldralösa då deras föräldrar tidigt gått bort i sjukdom.

De senaste fyra åren har en mängd olika livsviktiga projekt genomförts på barnhemmet som har förbättrat barnens livssituation avsevärt. Med fokus på barnens hälsa och utbildning så går barnen nu i skolan, har tillgång till sjukvård, varsin hälsoförsäkring och en varierad och näringsrik kost. Rent och fräscht vatten finns tillgängligt, tack vare att man har borrat efter grundvatten och anlagt en vattenpump.

De pengar BARNmässan kommer samla in kommer att gå till att ge Susanna i Ghana möjligheter till att arbeta vidare mot de långsiktiga målen för barnen och barnhemmet, vilket bland annat innebär att bygga upp förutsättningar för att barnhemmet ska kunna bli självförsörjande.  Genom att inrätta åkermark och bygga upp en hönsfarm skapas förutsättningar för detta, då barnhemmet kan odla samt producera sin egen mat och sälja överskottet på den lokala marknaden. Ute på landsbygden I Ghana ägnar man sig mycket åt byteshandel. Genom att kunna producera ett överskott av grödor samt ägg kan även barnhemmet bidra till byteshandeln vilket skulle gynna både barnhemmet och övriga bybor i Kofi Ansah.

Susanna i Ghana verkar också för att förbättra möjligheter till gemenskap samt aktivitet för barnen i Kofi Ansah. Genom att upprätta ett aktivitetsområde med bland annat fotbollsplan samt möjlighet till läxhjälp skapas möjligheter för alla byns barn att efter skolan bli sedda, få stimulans, hjälp, kärlek och glädje.

Hjälp till självhjälps-tänket är en viktig utgångspunkt i arbetet för Susanna i Ghana. Genom att skapa förutsättningar för grundläggande trygghet och stabilitet fokuseras arbetet på barns hälsa och utbildning, samt möjlighet att påverka sin egen situation och framtid. Barnen på barnhemmet och i byn kommer från svåra levnadsförhållanden och har aldrig tidigare vågat tänka bortom morgondagen. När deras livssituation får utvecklas och förbättras så börjar barnen också våga drömma, tro på sig själva och på framtiden. Ett viktigt steg i ledet mot att kunna förverkliga sina drömmar genom att kunna påverka sin egen framtid. Tillsammans skall vi hjälpas åt att göra skillnad.

Så alla ni som kommer till mässan, besökare, utställare och föreläsare ha detta i bakhuvudet. Vi är där för att hjälpa, vi tillsammans gör skillnad.

Jag brinner för projekt som dessa och även om jag inte kan bidra med mycket så bidrar jag med något. Kommer somna extra gott ikväll med tanken om att min medverkan på mässan kommer att hjälpa något ♥

På mässan har jag också hunnit träffat fina företag som varit på plats. Charlie fastnade för Geggamojas monter och deras gigantiska nallebjörn. Jag fastnade för en jätte söt klänning till EmmyLou, fotar den nästa vecka och visar. Superhärligt material, mjuk och skön.

barnmässan26

barnmässan27

barnmässan28

Blev inspirerad av några hysteriskt söta ”leksaker”, det kommer bli temat i Tuva-Lis nya rum.

barnmässan22

barnmässan23

Inte så svårt att tycka om denna ”gamla” barnvagn 🙂

Jag sprang på en bloggkollega från Allt Från Föräldrar bonde söker fru – Carina Tropp. Sprudlande och glad!

barnmässan29

barnmässan20

Anita shulman hade med sig sin söta dotter på mässan. Vi har haft snick snack på stora scenen ihop hela helgen.

barnmässan30

En annan monter som lockade mig var NOVA STAR´s

barnmässan18

barnmässan17

barnmässan19

Härliga barnkläder! Tvillingar gick modevisning i helgen och då klädes dom i Nova Star. Jag gillade fleece tröjorna och slog till på två stycken.

Ser framemot en dag på mässan imorgon också 🙂

 

LOADING..