När de fega trollen bildar slutna grupper…

Så ska vi ta det här till en ny nivå, fast ändå inte för det förekommer hela tiden. Dessa fega respektlösa troll som nu också skriver i slutna grupper på Facebook. I grupper där de finner likasinnade människor som står för samma åsikter. Det brukar vara ett ”gäng” som hittar varandra och ventilerar sina åsikter. Det hela resulterar i att ”hetsen” uppmanar till ännu mera diskussioner och det är inte ovanligt att tonen blir hårdare.

Det finns olika slutna grupper en av dom heter mammisar på Facebook, och det kan se ut så här…

wpid-2015-03-31-10.37.04.png.png

Tydligen så har ett av mina mindre barn setts på våran 45 kilo hunds rygg i något av avsnitten av Familjen Annorlunda. Därav har det blivit en diskussion om huruvida vi är som föräldrar, och enligt några i denna gruppen så är vi oansvariga. Nu är det här en liten liten del av allt som står runtomkring på slutna grupper. Och det här var ett snällt exempel. Jag får printscreens i mejl från upprörda bloggläsare som ser vad folk skriver.

Varför inte prata med personen direkt om man har något man vill fråga eller säga? 

Och kom igen nu, först skulle min hund må dåligt och sen är det min son som mår dåligt pga av att han står (enligt proffsen) alldeles för långt ifrån oss på ett foto. Åh jag fattar inte att folk orkar hålla på så här? Dra egna slutsatser och skvallra och prata om allt och alla.

Nej Victor är inte utfryst av familjen och nej han mår inte dåligt. Devil är världens gladaste hund och han älskar när barnen klänger på honom.

Det finns en annan grupp som heter hemmaföräldrars nätverk. Där skrivs det om föräldrar som lämnar sina barn på dagis. För det är ju så jäkla hemskt! Och lämnar du ditt barn på dagis när det är för litet (läs 2 år) så är du en hemskt morsa.

Varför är kvinnor (för oftast är det kvinnor) så elaka mot varandra? Varör inte lyfta varandra och ge varandra komplimanger.

Nästa gång mitt namn kommer att figurera i några av dessa sjuka diskussionerna så kommer jag öppet publicera era kommentarer och profiler här så kan ni få fråga mig öppet. Det går väl bra?!

Vad tycker ni om slutna grupper? Ska man få prata om andra människor hur som helst på detta viset?

 1. Det finns bara ett ord och det är avundsjuka. På ett eller annat sätt. Jag kommer aldrig förstå hur folk ens orkar. Jag älskar att följa er och eran familj. Imponeras varje gång hur ni orkar

 2. Fy fan rent ut sagt. Vilken nivå har en del ”vuxna” hamnat på? Och de ska vara bra förebilder för sina egna barn? Jag skulle skämmas ögonen ur mig om någon av dessa var min mamma. Tycker allt att du ska publicera deras profiler, och några fler printscreens utan överstrukna namn. Inte mer än rätt!

 3. Du undrar om man ska få prata om människor på det här viset?
  Naturligtvis så måste man få det! Vi lever i ett land med en yttrandefrihetslag som ger oss långtgående rättigheter att säga och skriva nästan vad som helst.
  Men jag vill framhålla att jag tycker att det är bedrövligt att folk skriver sådana där saker om din familj, det är patetiskt och elakt!

 4. Jag blir så fruktansvärt arg och även ledsen när jag läser detta. Tidigare ikväll så fick jag se att en kille hängde ut en annan kille helt öppet och offentligt. De skrev så fruktansvärt hemska saker om denna stackars kille. Att han behöver en plastikoperation, en ny hjärna,att han är en vidrig bög, han är helt dum i huvudet och världens äckligaste som skriver till tjejer och killar.
  Jag reagerade väldigt starkt på detta och även agerade. Jag ifrågasatte precis allt som han skrev om denna kille. Tyvärr så tog han bort mina kommentarer när det blev tvåsiffrigt bredvid ”gilla” och folk höll med mig. Jag blev så arg att jag tog bort fb. Jag vill verkligen inte se mer sådant.
  Så jag förstår att du ledsnar och vill publicera detta offentligt. Känns dock lite dubbelmoral över det hela(förstå mig rätt)
  Jag som vanlig tjej på 18 år är emot slutna grupper och även facebook överhuvudtaget efter idag. Facebook är inte mer än en stor jävla sida för mobbning och trackasserier som får mig att bli illamående samtidigt som jag tappar hoppet om mänskligheten.

 5. ”När någon letar fel hos dig är det endast en signal om att hon eller han är missnöjd med sin egna situation.”

  Men grupper där folk bara skriver en massa skit och elaka kommentarer är respektlöst.

 6. Hur orkar dem? Usch vad folk håller på…. nej jag tycker INTE det är okej med detta att snacka skit om andra i slutna grupper. Önskar folk var mer rakryggade och stod för sin åsikt officiellt! Bra skrivet Madde

 7. Så rätt! Man blir helt stum av allt elakt folk klämmer ur sig! Vuxna människor borde ha annat att göra anser man men det är väl avundsjukan som gör sig till känna.

 8. Att folk ens orkar….av det lilla man ser på tv och reflekterar över så händer det 10 ggr värre saker hos typ grannen som man inte lägger sig i ….hemska människor som inte vet hur de ska bete sig.

 9. Förlåt för uttrycket men folk är helt dumma i huvudet. Du är en jättebra mamma och jag älskar värkligen dig!❤❤❤❤

 10. Absolut inte! Man ska inte kunna gömma sig i en sluten grupp och kunna diskutera vad som helst! Alltså jag blir så j***a förbannad på alla tjejer/mammor som bara ska dra ner andra hela tiden. På riktigt förstår jag inte vart de får tiden ifrån att sitta och skriva elakheter en hel kväll istället för att umgås med barnen, mannen, middag med vänner eller vad som helst!

  Det finns bara en enda grej att göra om man stör sig så mycket på någon. Sluta läsa bloggen, sluta följa på instagram osv. Inte skriva hatkommentarer.

  Jag blir så ledsen (och skitförbannad) för alla er bloggare som ska behöva utstå dessa idioter med för mycket fritid och för lite social kompetens.

  Madde, jag beundrar dig som har 9 barn och jobbar och står i, driver en mycket omtyckt blogg och fixar och grejar hemma. Jag har ett barn och jag fattar inte hur jag ska få ihop det när jag börjar jobba.

  Kram på dig

 11. Fast hemma föräldrars nätverk är inte alls till för att diskutera hur hemska mänskor som lämnar sina barn på förskola. Jag är själv hemma med barn ”över normen” den gruppen är till för att stötta, dela med sig av tips för att kunna stanna hemma längre än f.p räcker osv. Sen är de klart att man diskuterar fördelar av att ha barnen hemma. Precis som att de i en grupp för vegetarianer diskuteras fördelarna med vegetarisk kost och hur hemsk djurhanteringen kan vara. Klart att i en grupp med över 1000 medlemmar så kan de skrivas klumpigt av vissa, men att måla ut gruppen som den är tillför att snacka skit om de som har sina barn på förskola? Kom igen. Har sj haft mitt stora barn på förskola och de förekom mobbning, sparkar , slagit , barn tröck min sons huvud i vattenpölar när personalen inte såg osv. Jag har därför valt annorlunda till mina nästa barn? Och de valet hade inte gjorts utan en stöttande grupp. Så jag tycker internet grupper är bra. Kan man hitta likasinnade, vilket kan va svårt i verkliga livet. Tycker såklart personangrepp är helt fel, och tråkigt du får utsättas för de.

  1. Håller med. Jag har valt att ha min yngsta hemma till 3 och har fått höra en del kritik må ni tro. Tycker det är jätte bra med slutna forum där en kan få stöd och hjälp och diskutera med likasinnade. Det är dock alltid fel att prata ”skit” om folk så klart! Men allmäna åsikter är helt ok om olika saker tex om fsk.

 12. Det börjar bli tröttsamt med alla dina inlägg som endast är till för att försvara dig… Du gör inget fel och därmed behöver du ej försvara dig?! Du och din familj vet vad som är sanning ellerhur? Det kommer alltid att finns idioter där ute, deras skitsnack säger 1000 gånger mer om de själva än dig/er som familj. Och du, varför inte bara konfrontera dessa personer direkt, såsom du själv beskriver att du skulle önska att ” trollen” gjorde mot dig? Jag hejar på dig, jag gillar att du lyfter detta med näthat och hur vi kan stoppa detta.

  1. Varför följer du Madde om du tycker hennes inlägg är tröttsamma!?
   Håll dumma påståenden/kommentarer för dig själv istället Anna!
   Ingen tvingar dej att följa Maddes blogg?

 13. Asså vad ska man säga…fattar inte varför mammor oftast är så hårda mot varandra!? Och ang. Dagis. Är det ett skämt om att folk blir upprörda att man sätter barnet på dagis innan 2 år? Oj…Asså i min värld är det vid 1 års ålder Inga som helst problem. Så hade jag och alla mina syskon och kompisar. Ingen har mått dåligt av det. Nu när vi väntar vårt första barn och planerar föräldraledighet så kom vi fram till att söka dagis till strax efter 1 års dagen. Nämnde det för en kollega…av hennes tystnad att dömma så är hon väl en av dom mammor som tycker det är för tidigt. Liksaså att JAG inte kommer vara hemma 1 helt år! Ojojoj. Det är ju förbjudet att INTE vara hemma 1 helt år…Vad är det för fel på att pappan är hemma lika länge ? Känner att jag börjar bli lite rädd. Ska nog inte säga för mycket till andra för påhoppad, bakom ryggen, blir man nog=(

  1. Jag tycker det är fel att lämna bort en ettåring och kommer alltid tycka det. Är mor och barnskötare. Finns inte en ettåring som vill skiljas från sin fam.

   1. Det kan hända att man måste….alla har inte valmöjligheten. Jag och mannen jobbar båda två. Tyvärr tjänar ingen av oss särskilt bra och jag jobbar dessutom deltid och har p g a det dålig föräldrapenning. Snålade så mycket på dagarna vi kunde men de räcker ju inte att vara hemma ens två år med. Ibland har man inget val även om man önskade att man kunde vara hemma längre. Jag har dock svårt att förstå varför man lämnar barn på dagis när man är hemma själv men det finns säkert skäl till det med… Har dock en underbar förskola som barnen älskar vilket gjort att det ändå känts OK, hade varit hemskt jobbigt annars.

 14. Hej!
  Enligt mig så verkar ni vara en väldigt fin och sund familj.
  Snälla låt inte elaka,avundsjuka,missunsamma människor ens få en minut av din tid….dom är inte värda det!
  Ha en fin Onsdag:)

 15. Jag blir så förbannad när folk ”roar” sig med att snacka skit bakom andras ryggar. Det är lite som mobbing?
  De mår så dåligt själva och måste då ”försöka” kränka/trycka ner andra! Åh, blir så förbannad!!!
  Bra att du står på dig. Heja

 16. Tycker du är en grym mamma, tror folk är avundsjuka ( typ helt gröna vid det här laget) Patetiskt och löjligt. Hoppas du sköljer av dig detta Ha en bra dag!!

 17. Jag tycker det är obehagligt att människor håller på sådär och spekulerar om saker dem egentligen inte har en aning om. Man kan verkligen fråga sig vad det är för personer som skvallrar och snackar skit på det sättet.

 18. Vad ska man säga? Det finns alltid personer som mår bra av att spekulera och intrigera. Tyvärr så anser många att bara för att man är en offentlig person eller för att man låtit visa upp en del av sig själv i media, så är man helt plötligt allmänt byte och får således ”stå ut” med andras åsikter och ibland också påhopp. Detta är helt sjukt och jag kan för mig själv må dåligt över utvecklingen i sociala medier. Hur saker och ting som i verkliga livet inte är ok, men som blir legitimt när man sätter sig bakom en skärm och skriver. Jag undrar ibland hur folk resonerar?!? Speciellt när man ställer upp med sitt riktiga namn i diskussioner.

  Kram på dig Madde och fortsätt vara som du är!!

 19. Nu är du inte mycket bättre själv, Madeleine, när du hänger ut Hemmaföräldrars sida på facebook på detta sätt, utan att veta vad det är vi diskuterar.
  Som Rebecca redan skrivit så har det inget med smutskastning av dagis att göra.

  1. Jag har själv tagit del av vad som skrivs där – jag har läst!

   Jag menar inte att hela gruppen står för något dåligt, absolut inte. Det här var ett specifikt fall. Och jag vill lyfta upp att det faktiskt kan skada många mammor runt om i sverige som kämpar för att få en ekonomi att fungera och därav MÅSTE lämnat sitt barn på dagis.

   Gå på politikerna istället – gör skillnad på riktigt!

   1. Här håller jag inte med! Menar du på fullt allvar att man inte ska få tala om vissa ämnen? Är det sunt. Bara för att vissa måste lämna sina ettåringar på fsk innebär inte det är rätt mot varken barn el förälder. Allt måste få diskuteras även fsk!

 20. Det är bättre ni mammor går med i mammuttar ! Det före kommer aldrig något sånt där. Det är en grupp för oss mammor som kan prata i godton och finnas där för varandra, stötta och ge hjälp.
  det finns även en grupp som heter mammuttar & papputtar för både mammor och pappor! Det är samma visa i den gruppen. Välkomna!

 21. Jag ska vara ärlig och säga att SJÄLVKLART skulle jag hänga ut dom troll jag stött på om jag hade några, som skriver fula saker om mig. Självklart skulle jag lägga ut adress, bild, telefonnr och allt vad som finns om jag hade det, just för att ge tillbaka. Varför ska vi bloggare ta så mycket skit och sen ska alla dom små patetiska krypen få leva vidare som om inget hänt?! Häng ut dom bara. Nu får det vara nog, vidriga människor som helt klart måste sakna mening i sina liv.

  Ha en bra dag Madde

 22. Måste faktiskt ta och hålla med Madeleine i hennes kommentar. Vad får du ut utav att sitta och smutskasta både Mammisar och Hemmaföräldrars sidor? En av dina ”trogna” följare har dessutom valt att begå regelbrott genom att ta en print på gruppens innehåll för att delge det till dig – villket inte heller är acceptabelt.

  Mammisar har för övrigt välformade regler som alla medlemmar skall följa – alla som kommenterade negativt i tråden som du anger har begått regelbrott.
  Desstuom vad det mestadels hunden som det diskuterades om, pga vikten på dess rygg – vilket hen eller du även väljer att utelämna här.

  Till din kännedom så vart dessutom tråden låst, medlemmar varnades och därefter togs tråden bort så snart den hade kommit in till administrationen – allt pga dess regelbrott.

  1. Men va spelar de för roll om de e ett regelbrott eller inte? De e väll inte själva gruppens regler som spelar nån som helst roll när folk skriver som de gör,
   De e kränkande, elakt och lågt att sitta och skriva så, det handlar om vad dessa personer väljer att skriva om Madde och hennes familj, inte vad gruppen har för jäkla regler.
   Är man vuxen och oroar sig om hundens rygg så kan man maila Madde och förklara sin oro på ett snyggt sätt, eller göra en anmälan till Jordbruksverket. Man behöver inte sitta och skriva det i en sluten grupp på Facebook. Så ditt försvar om att de bröt mot regler är jäkligt löjligt.
   Alla människor har ett val vad dom vill skriva och hur dom vill utrycka sig på internet, vågar man inte stå för det så kan man låta bli att skriva helt istället. De e inte ett jäjla dugg synd om dessa om de blir uthängda, för dom gjorde sitt val och skrev, Madde valde inte att bli smutskastad.

   1. Självklart borde det ha tagits med Madde direkt och inte i en sluten grupp där inte Madde är med (?) och kan förklara/försvara sig. Det är ett regelbrott men jag personligen anser att det ska tas av admin för den gruppen vilket tydligen har gjorts också efter vad någon skrev här! Den som tagit skärmdumpen borde också ha anmält till admin på en gång istället och låtit denne/dessa sköta saken. Då ser de som skrivit att detta inte är OK och gör förhoppningsvis inte om det! Det blir liksom omvägar att gå via Madde som troligen inte har behörighet att låsa tråden/ta bort kommentarerna och dessutom begår ju även den personen ett reglebrott i sin tur!

  2. Det är ju jättebra att admin tog tag i det! Man ska ju följa gruppens regler. Hoppas att den som spred skärmdumpen också får en varning, det är inte OK! Men det blir väl svårt att få fram vem. Tycker faktiskt att det är ett bättre sätt att ta tag i det ”på plats” och omgående! Ge alla som brutit mot reglerna varningar och uteslut om det händer igen! Då visar man att detta inte är OK! Heder till admin som tog tag i det!

 23. Min första tanke är ”hur har de tid att sitta och skriva och kommentera” var gör deras barn när mamma facebookar?
  Jag tycker inte det är ok med slutna grupper där det skrivs skit om andra människor som inte är välkomna i gruppen.
  Tack för en toppenblogg och ett glatt återseende i tv rutan.

 24. Håller med dig helt, är medlem i Mammisar och tycker absolut du har rätt i vad som skrivs. Kvinnor säger jag bara… suck.

 25. Så hur ska vi som läser detta och förfäras agera? Kommer vi säga ifrån när någon i vår närhet på något märkligt sätt kräver att vi ska tycka lika, uppfostra lika, tänka lika osv?

  Kommer vi stå upp och säga ”Varför måste alla göra och tycka lika??”

  (Alla som svarar ja – hyllning till er ❤️

 26. Jag är också med i Mammisar och min första tanke när jag såg bilden va ”nu kommer det bli ett jäkla liv om hunden” haha. Folk har verkligen alldeles för lite fritid eller intressant liv när man största delen av dygnet sitter och kommenterar trash om andra. Tänk om dom kunde lägga den tiden på barnen eller på att stärka sitt eget självförtroende!

  Nu verkar du va en person med bra mycket skinn på näsan, men tänk alla stackars osäkra mammor som får höra massa skit och faktiskt tro på den. Vuxen mobbning när den är som värst!!

 27. så lågt hänga ut Hemmaföräldrars nätverk utan att veta vad gruppen går ut på ! Det är ett stöd för de som inte följer normen å är hemma länge med barnen! Å jag personligen tycker många vuxna bara ser sitt perspektiv och inte barnens… Inget ska få förändras när man får barn å det tycker jag är tråkigt . Man får tycka som man vill men man hänger inte ut grupper i en blogg . Finns ju fullt av grupper där man pratar med likasinnade i allt från politik till fsk till vegetarianer osv….
  Är väl kanon bra !!!!

 28. Hemmaföräldrars nätverk växer … och hemmaföräldrarna syns … och hörs allt mer. Det är positivt men har tyvärr också gjort att det hänt att en och annan sökt sig till HFN:s facebookgrupp för att bråka. Sedan går de ut och skriver inlägg om vilken trist grupp det är och alla tycker si och alla tycker så.

  Nej, det gör de inte 🙂 Det finns inte EN åsikt i gruppen. Med över 1 700 medlemmar finns de lika många åsikter som medlemmar. Därför är det så viktigt att de som väljer att gå med i Hemmaföräldrars nätverks facebookgrupp börjar med att läsa under ”Om” den här gruppen. Där står det vilken filosofi som genomsyrar gruppen och det handlar i korhet om att man hoppar över de inlägg man inte känner sig bekväm med. Helt enkelt därför att de kan vara väldigt viktiga för någon annan.

  Ibland kommer det upp trådar med att föräldrar som själva inskolar sina barn i förskolan tycker att det är jobbigt att vara med och se hur många små ettåringar som gråter … dag ut och dag in. Det är något som gör att det bränner till i hjärtat. Och naturligtvis måste de få skriva av sig den känslan och tillsammans med andra klura på varför det ser ut så här och vad som kan bli bättre.

  En mycket viktig diskussion som handlar väldigt mycket om anknytning och där finns det mängder med forskning att luta sig mot och mängder med goda råd som föräldrar kan ta del av. Livet går sina egna vägar och även den som drömt om att vara hemma längre kan en dag finna sig i en situation där förskola är det enda alternativet … och då upplever många att det är toppen att vara i en grupp där man uppmuntras att lita till sin magkänsla kring inskolningen och där man får stöd och råg i ryggen att följa den – och agera på ett sätt vid inskolningen som fungerar bra för det egna barnet.

  Fula påhopp på Hemmaföräldrars nätverk

 29. Förr snackade man vid kaffebordet, nu möts man på nätet….Skillnaden är att fler deltar i diskussionen på nätet och att det finns kvar svart på vitt efteråt. Olika åsikter har väl alla men det är klart att rent ”skitsnack” inte är OK. Sedan har vi ju alla olika gränser för vad vi tycker är påhopp/annan åsikt/ärlig fråga mm. Jag reagerar mot att en i den här gruppen (som jag dock inte är medlem i) faktiskt har tagit en printscreen och delar med sig av. Jag är medlem i andra slutna grupper på facebook där det visserligen inte förekommit ”skitsnack” utan där vi ger varandra stöd och diskuterar. Vi kan ha olika åsikter om saker så klart. Jag känner mig dock trygg med att skriva i dessa grupper och ofta är ju policyn i en sluten grupp att ”det som skrivs här stannar här”. Jag tycker det känns olustigt om saker som skrivs där sprids vidare då man kanske skriver känsliga saker som man inte vill att alla ska få del av. Vet dock inte om det är samma policy i den här gruppen då jag inte är med där, inte i den andra gruppen om hemmaföräldrar heller. Jag lade heller inte märke till att ett barn suttit på hunden men jag antar att det var i FA? Kan dock hålla med om att man ska vara försiktig med barn och hundar, hur snäll hunden än är har de också en gräns och barn kan vara ganska hårdhänta eller skrämma hunden. Det betyder inte att jag försvarar det här pratet i gruppen, tycker inte att det är OK. Men jag tycker inte heller att det är OK att du lägger ut deras namn heller faktiskt….vet inte vad man ska göra åt sådant här. Du har ju deras facebook-namn, kan du inte inboxa dem helt enkelt att du vet vad de skriver och att du inte tycker att det är OK att de gör så, att de är välkomna med eventuella frågor till dig personligen istället…eller….äsch, jag vet inte…??

 30. Hej!
  Håller verkligen med dig om att man ska försöka stötta varandra så mycket man kan istället för att gadda ihop sig och gå på någon- framför allt någon man inte känner. Det du skriver att gruppen i hårda ordalag diskuterat om er hund och ett av era mindre barn är verkligen att hänga ut och smutskasta någon- inte ok på något sätt! Däremot måste jag tyvärr säga att du gör detsamma om gruppen Hemmaföräldrars nätverk- det är som sagt över tusen medlemmar och alla tycker inte lika. Det blir hårda diskussioner emellanåt, vilket administratören tar ansvar för och tar itu med. Jag är själv förskollärare- och är inte emot att ha mina barn på förskola- vill bara kunna ha möjligheten att få vara hemma med dem- för att jag vill- så länge som möjligt för att jag ser att deras viktigaste start i livet är tillsammans med mig och min man- inte på förskolan. Det finns mycket forskning som visar på att barnet inte har behovet av att socialisera sig med andra barn innan tre års ålder, vilket är vår anledning till att pussla och trixa för att kunna vara hemma med våra barn så länge det går. Men att skuldbelägga någon för att man gjort ett annat val är inte ok. Alla i gruppen tycker inte lika- jag har själv varit delaktig i diskussioner där jag känt mig påhoppad, men efter att ha mailat administratören som tagit itu med det nästan direkt har jag trots detta stannar kvar i gruppen. Däremot finns det flera andra grupper på Facebook jag lämnat för att diskussioner gått över styr- och att administratörerna inte tagit sitt ansvar. Men om jag hänger ut en specifik grupp pga mina dåliga erfarenheter av gruppen så är jag nog ett lika fult troll själv kan jag tycka.

  1. Självklart måste man kunna föra diskussioner och få ha olika åsikter.

   Jag tror säkert att hemmaföräldrars nätverk är ett jätte bra forum och står för punkter som jag också kan hålla med om.

   MEN, det jag fick till mig från en tråd där var inte alls roligt att läsa.

   Hur kan man vilja skuldbelägga en förälder som MÅSTE lämna sitt barn på dagis för att överleva och få en inkomst? Vad för signaler ger vi till andra föräldrar då? Jag vet många som uppriktigt sagt blir ledsna över vad som skrivs. De känner sig som misslyckade föräldrar pga att de måste lämna sitt barn på dagis (förskola).

   Är det inte i så fall bättre att ge sig på våra politiker som satt reglerna. Ge oss möjlighet att få vara hemma längre med våra barn.

   Sen finns det självklart de som utnyttjar möjligheten att ha sitt barn på dagis, undantag finns det alltid. Men jag är ganska säker på att om man kunde så skulle man vilja vara hemma längre med sitt barn.

   Tycker du jag är ett fult troll så får du självklart tycka det men jag står för mina åsikter öppet och gömmer mig inte i en sluten grupp!

   1. Man kan inte alltid ta hänsyn. Dessutom vet jag att många lämnar sina små barn för att de inte vill prioritera bort vissa saker. Jag kommer alltid tycka att det är fel! Små barn behöver sina föräldrar. Den åsikten har jag rätt att uttrycka! Men aldrig skulle jag ge på nån enskild. Dock har flera kritiserat och blivit arga på mig för att jag valt att ha mitt barn hemma till 3 år.

    1. Det är bra att vara hemma med sina barn, men kom igen 3 år? Jag anser att föräldrar som har sina barn hemma lääänge är sådana som inte pallar att jobba. Man kan väl jobba åtminstone 50% Det finns alltid utgifter man kan dra ner på, men för dom flesta ”Svensson” skulle det innebära en avsevärt sämre levnadsstandard. Jag väljer att bo bra, kunna uppleva saker med mina barn och äta bra och ekologisk mat. För att kunna det jobbar jag 30 timmar i veckan och mina barn behöver gå på förskola mellan 8-15:30. Omg vilket hemskt liv vi valt va??? Vi skulle kunna bo i en liten trång lägenhet, aldrig kunna resa bort utan endast vara hemma i betongdjungeln hela somrarna och äta hel och halvfabrikat. Enl mig är det inte värt det, för NÅGON i familjen. PUNKT

 31. What Susie says about Sally says more of Susie than of Sally…

  Fattar inte hur vuxna människor har tid att sitta och hata på nätet och dessutom i många fall är föräldrar. Det är ju ett SKÄMT att dessa människor ska uppfostra barn när de inte fått lära sig hur man behandlar andra. Luktar väldigt mycket avundsjuka och liten social kompetens.

 32. Jag skrev i den diskussionen och sa att förhoppningsvis skulle ju hunden faktiskt säga till om han nu inte gillar att ha ett barn på ryggen.
  Blev väll ganska snabbt dumförklarad och drog mig ut rätt fort.

 33. Häng ut dom!! Blir så less på sådant! Jobbar på en förskola och där är det samma sak. ..fast föräldrar som har slutna grupper på FB där de skri er om personalen istället för att ta det öga mot öga. Men eftersom det bara är hittepå skitsnack så törs de ju inte det!

 34. ”Det finns en annan grupp som heter hemmaföräldrars nätverk. Där skrivs det om föräldrar som lämnar sina barn på dagis. För det är ju så jäkla hemskt! Och lämnar du ditt barn på dagis när det är för litet (läs 2 år) så är du en hemskt morsa”.

  Den Bild du försöker sätta stämmer inte. Hemmaföräldrars nätverk – hemmaforaldrar.se – har över 1 700 medlemmar med föräldrar som väljer tid för barn och balans mellan familj och arbete. I gruppen skriver många väldigt privat om sina liv och sina tankar – därför är gruppen sluten. Det ska vara en fredad zon 🙂 Om du själv varit medlem och sett hur alla skriver och hur gruppen administreras så hade ditt inlägg varit mer relevant, men jag förstår har du tagit del av en skärmdump eller någon annan medlems åsikter. Jag tycker att man ska vara försiktig med att återge vad andra sagt … risken att nättroll får spridning av sina åsikter är annars stor. Men den som spridit det här till dig kanske kan vara så vänlig då och framträda med sitt namn och förklara syftet med att sprida en nidbild av en så stor och varierad grupp.

 35. Det är absolut inte ok. Tyvärr är det väl en grej som följer med att bli offentlig person som du, då får du liksom stå ut med att alla har åsikter om olika saker hit o dit. Men till stor del är det nog den som har lite för lite att göra som sitter o letar fel hos andra. Tycker ni verkar vara en härlig familj.

 36. Förstår att du blir arg av att läsa dessa kommentarer men här tycker jag faktiskt att du gick för långt. När du nämner enstaka slutna grupper och sen hänger ut bilder som felaktigt är spridna av medlemmar i denna grupp blir det läskigt för mig. Trodde att det fanns administratörer som skötte denna biten och gör det inte det föreslår jag istället att man går ur gruppen.

 37. varför måste man prata skit om andra .
  tror de kvinnor som gör de måste ha väldigt tråkigt liv och inte har något att göra .
  jag är med i många grupper på faebook som är slutna .och japp vist finns det många som vill tjafsa om hur vissa har de eller massa annat ,men man kanske ska rensa framför sin egendörr ibland innan någon yttrar sig vilket de oftast inte gör .jag menar man hade ju själv tagit illa upp.
  står bara på dig ni är en underbar familj .
  och de med att något av dina barn skulle inte stått så nära resten av familjen på något foto och vadå spelar väl ingen roll varför skulle han må dåligt av de .nää folk bara lägger sig i och drar egna slutsatser.

 38. Tycker att folk ska lägga sin energi på annat än att klanka ner på andra! De måste ha ett jävla tråkigt liv!
  Min son tex började på ”dagis” innan han fyllde året o han har inte mått dåligt för det!! Att barnen klänger på hunden är väl inte hela världen!! Vi har själv hund o sonen klänger på honom oxå. Så länge hunden inte tar skada så är det lugnt… Hundar säger ju ifrån om de inte vill!!!!

  1. Man ska inte låta barn klänga på hundar utan lära dem från tidig ålder att respektera djur. Till slut kan hunden tröttna och bli arg. Dessutom är det inte rätt mot hunden.

   1. Där håller jag med dig Sara! För när hunden väl säger ifrån gör den det på sitt sätt…hur snäll den än är egentligen. Alla har ju en gräns och kan ha en ”dålig dag”. Och när hunden väl sagt ifrån med ett bett t ex är det hundens fel, hunden som är opålitlig och straffas. Man ska alltid vara försiktig med barn och hundar ihop även om det är ”världens snällaste hund”! Lika viktigt som att lära barnen att aldrig gå fram till en främmande hund som är bunden utanför en affär t ex.

 39. Har följt din blogg ett bra tag nu och gud vilken härlig människa du verkar vara!! Du får inte ta åt dig av dessa människor. Jag är grymt imponerad av hur du pusslar ihop din vardag och hur underbar du verkar vara. Försöker suga åt mig så mycket så möjligt nu när jag har fått mitt första barn. Jag och min sambo följer er varje torsdag. Och oj vad vi skrattar för ni och barnen är så härliga. Ni är förebilder!!
  En stor kram till dig madde!

 40. Jag tycker inte att det är ok att hänga ut någon i något sammanhang. Det är alltid bättre att gå till källan och ta diskussionen mellan berörda.
  Det är inte ok med smutskastning och skitsnack, men skvallertackor och ”experter” har nog tyvärr funnits i alla tider. Låt dem inte ta upp dyrbar tid, du vet bäst själv när det gäller dig och familjen 🙂

 41. Jag tycker det är FEGT att uttrycka sina åsikter via slutna grupper. Det är fruktansvärt att det människor dom har ett behov av att behöva se ner på andra för att själv mår bra. Detta är ett starkt varningstecken på att hjälo kan behövas. Jag tycker du är en fantastisk mamma som ser till dina barn och fortsätt vara så bra som du är! Slår vad om att avundsjuka kan spela en stor roll här. All lycka till dig och din goa familj! Kram

 42. Kan inte annat än skaka på huvudet åt folk som orkar prata om andras liv.. hur lyckas man ha så mycket fritid?? Sen undrar folk vart världen är på väg med mobbing osv. Konstigt när vuxna inte kan uppvisa bättre exempel

 43. till att börja med så vill jag säga att jag själv inte är med i gruppen.

  Men! Jag tycker du överreagerar. Gruppen är inte till för att smutskasta någon. Den är till för att hemmaförälrar ska kunna stötta varandra. Det är 1-2 personer som tycker ni är oansvariga för att ni låter barnen klänga på hunden. Men det behöver inte betyda att ni är oansvariga i alla lägen.

  Sen är det inte ok att dra några slutsatser för att Victor står en bit ifrån er på någon bild. Det är ju bara bullshit.

 44. Jag orkar bara inte läsa allt som skrivs. Men jag tycker dels det är fult att skicka skärmdumpar, om man är medlem i en sluten grupp. Då är man en skvallerbytta. Men,,,, en sluten grupp är för medlemmarna, då ska de fan inte sitta och skriva skit om nån som inte är medlem och inte kan svara i gruppen. Har ni nåt att säga, säg det här, det är mest juste det och personen ifråga kan svara för sig.

  1. Inte ok att lägga ut skärmdumpar o ”censurera” så där dåligt. Det är precis som att Madde vill att alla ska kunna hitta dessa personer på fb…

   1. Nämen okej, så det är helt okej att jag är måltavla då? Stå för konsekvenserna, har man en åsikt ta det öppet med mig och tillåt mig att få bemöta det…

    1. Du gör ju precis lika dant som dom nu. Så då är du ju inte bättre själv? Tolka mig rätt, jag håller ofta med dig om saker, men hör tycker jag att du gör fel. Ta det med admin av grupperna istället och påpeka att det inte är ok att skriva saker bakom din rygg så där.

     1. Tyvärr så känner jag inget förtroende för admin för denna grupp som tillåter sina medlemmar att skriva saker som dessa. Om man blir en offentlig person så ska man automatiskt acceptera att andra diskuterar och skriver saker om en. Då får också de som väljer att skriva om offentliga personer ta att man skriver om dom.

      Jag är ingen måltavla för skitsnack! Våga stå för vad man tycker eller vad tyst…

 45. Dessa grupper har regler och borde införa regler att om man hänger ut någon så åker man direkt! Jag hållet med dig Mådde- kvinnor är så elaka mot varandra på offentliga medier! Kan man bete sig så gör man inte på det här viset! Bad som ligger bakom deras betende är oväsentligt. Det ät skandal! Man undrar om dom är såhär elaka mot sin omgivning också och hur är DOM då mot sina barn när dom måste hänga ut och trycka med andra?! Fortsätt vara den fina mamman du är! ��

 46. är det vuxna människor som sitter och nedvärderar på det här viset? Det är ju fruktansvärt, dom har inga liv. Jag skulle aldrig, även om jag inte fyllt 18 ännu sätta mig och diskutera hur en annan mamma behandlar sina barn, och dessutom inte nedvärdera, dom vet inte vad verkligheten är!!! Verkligheten av barn som far illa är helt annat. Kanske borde dessa människor öppna ögonen, sköta sig själva, och läsa på lite än att sitta och nedvärdera en familj som inte har några problem med att ta hand om barn. De borde kanske läsa på. Facebook borde de över mycket fler grupper och rensa Facebook från troll med allt för grova munnar…

 47. Människor är vidriga, alltid varit och kommer alltid att vara. Visst man tycker inte samma om allting men det finns ingen anledning att snacka skit om andra, iallafall inte om man är en vuxen människa. Sånt höll man kanske i 14-årsåldern och borde ha vuxit ifrån det iallafall när man fått barn(!!) O sen är det dessa föräldrar som det blir hus i helvete för när deras barn utsetts för nätmobbning fast de själva håller på med det. Har man inget bra att säga så bör man inte säga något alls 🙂 Nej usch, bra att du står på dig! Skulle hunden inte tycka det var okej när barnen klänger osv på honom så hade hunden sagt ifrån eller gått ifrån självmant, hundar är inte dum… O vad är det med att Victor står en bit från alla andra? Vad spelar det för roll? Dessa människor behöver en hobby!

  Kram på dig!

 48. Hej Madeleine. först och främst vill jag be om ursäkt och tar åt mig all kritik. Jag skrev inlägget gällande sonen. Att han stod en bit bort men det var aldrig något negativt, inte från min sida iaf. Har själv en tonåring och han skulle helst aldrig vara med på ett gruppfoto öht. Mitt inlägg var lite att man kan tolka en bild på hundra sätt men aldrig får döma. Som sagt tar åt mig och ber innerligt om ursäkt. ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..