Marknadens bästa!

I samarbete med Ossoami skulle jag vilja presentera marknadens bästa jeans! Och med handen på hjärtat så vill jag faktiskt påstå att dessa brallor håller exakt vad de lovar! Som många vet så är jag en trogen besökare på barnmässan i Karlstad varje år och förra året ställde Ossoami ut där och det var första gången jag kom i kontakt med Ossoamis jeans.

Det var 2012 och idén om Ossoami började gro. Med 20 års erfarenhet av textilproduktion i bagaget, bl a av funktionsytterplagg för barn, bestämde Linda Sjölund sig för att utvecklade en kollektion barnbyxor som verkligen tål att användas!

De första Ossoami-jeansen kom ut på marknaden i oktober 2013. Idag finns det snart 50 återförsäljare i Sverige samt en webshop i egen regi www.ossoami.com . En nyligen genomförd kundundersökning visar att  barnfamiljer som använder våra jeans är överväldigande positiva, inte bara till den unika slitstyrkan utan också till passformen och designen, vilket är oerhört roligt. Min tanke har hela tiden varit att designa & tillverka jeans med utgångspunkt i vad barn gör och hur de använder sina kläder. Lindas son Theo, idag 9 år, är designchef i företaget :o). Ingenting passerar utan hans godkännande & IRL-tester – Varken när det gäller tålighet, komfort eller look.
Ossoami är först i världen med att erbjuda barnjeans knäförstärkta med Cordura® denim*.

”Det känns fantastiskt! Lika fantastiskt känns det att kunna garantera att småbarns-föräldrar inte längre behöver lappa några knän pga vardagsslitage. Ossoami håller nämligen minst tills det är dags för nästa storlek. På våra basmodeller ger vi t.o.m 1 års garanti mot trasiga knän!”  

Vi är supernöjda! Jag har haft jeansen i ett år och nu var det dags för nya byxor till våren och det självklara valet blev Ossoami. Många lovar guld och gröna skogar och så blir man som konsument besviken när företagen inte uppfyller sina löften. Men efter ett års användande så kan jag konstatera att Ossoami verkligen håller måttet!

Just nu erbjuder jag en värdekod som heter ILMRUD. Detta är ett nykundserbjudande som ger 75 kr rabatt när man köper sitt första par jeans hos www.ossoami.com. Koden gäller 25/4-3/5 och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

🙂

ossoami1

ossoami2

ossoami5

ossoami3

ossoami6

ossoami7

ossoami4

ossoami8

  1. Härliga bilder och bra tips! Men vet du, jag väntar fortfarande på bilder på thujorna. Du skrev att du skulle visa fler bilder när allt va klart – och jag väntar… Är så spänd på resultatet! Önskar dig en bra start på veckan nu (och en extra kram till din mage du har så mycket ont i)!

  2. Ossoami har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med att nå ut till bloggmammor! Det känns som om man ser och hör om deras jeans överallt numera. Men jag måste erkänna att jag faktiskt inte tycker att de är snygga. Vet av erfarenhet att det är fantastiskt skönt med byxor som håller och inte går sönder på en gång, men trots det är jag nog inte beredd att byta bort kidsens snygga jeans… 🙂 (Yes, det är ok att kalla mig fåfäng…)

    1. Hej Ulrika. Ossoami verkar för helt kemikaliefria produkter och produktion och vi brinner för frågan Minskad miljöpåverkan genom minskad konsumtion. Det är därför vi har tagit fram barnjeans som håller sju-tio gånger längre än standardjeans. Detta är också anledningen till att vi minimerar efterbehandlingsprocesserna i produktionen av våra jeans. De spår av anilin och NPEO som Testfakta hittade var minimala och långt under gränsvärdena tex för ÖkoTex-certifiering (ÖkoTex produkter kan alltså innehålla det samma) men de borde ändå inte ha funnits där. Byxorna man testat är från vår första produktionsomgång hos en producent som inte följt våra krav och som vi därför sedan ett år tillbaka inte längre använder oss av. Vi ställer krav på alla våra producenter att skadliga kemikalier inte får förekomma i Ossoamis produkter och vi skärper nu våra kontroller ytterligare för att detta ska efterlevas. Kontakta oss gärna på kundsupport@ossoami.com om du vill veta mer om kemikalier, testning osv

  3. Jag tror att alla barnfamiljer skulle ha en massa gott att säga om en vara såsom byxor, om man får ett gäng till sina barn helt gratis. Jag kör med Polarn & Pyret då de inte innehåller gift.

    1. Prova Helena så får du se att det inte spelar någon roll! Oavsett om jag fått dessa jeans gratis eller inte så tycker jag de är KANON!

    2. mm, det är klart att företaget väljer en storfamilj som har en mamma som bloggar om det… men åsikterna verkar vara olika om produkten.

  4. Jättebra att Ossoami marknadsför sig på detta sätt tycker jag, det blir lättare för oss småbarnsföräldrar att sålla i det bruset som finns idag! Man kan försöka hitta fel med allt, men jag väljer Ossoami idag då det är en produkt som håller länge och det om något står för miljötänk. Varför ifrågasätta en produkt som faktiskt tar sitt ansvar i många fler aspekter än många andra märken? Tycker de förtjänar sig en hyllning! Notis: Jag har följt denna blogg under en lång tid och tror inte att Madeleine skulle skriva om något som hon inte tror på. Köpt eller inte. Tack för en bra blogg, och tack till Ossoami för bra jeans! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..