Snart framme…

Bloggar från bilen. Snart är vi framme vid sparhotel och det ska bli så skönt att bara få slappa en stund innan vi ger oss ut på stan för att titta på cortegen. Tack alla ni som tipsade om den.

Några av barnen slocknade direkt när bilen började rulla och några har skrattat oavbrutet. Lilla Emmy protesterade i omgångar men hittills har resan gått ganska bra.

göteborg10

göteborg17

göteborg13

göteborg16

göteborg15

göteborg18
göteborg19

Är det någon av mina läsare som kan tipsa om shoppingställen som man absolut inte får missa i Göteborg. Är det avenyn som gäller? Hoppas ni får en fin Valborg, jag tittar in senare ikväll ♥

 1. Hej Madde! Tack för en mysig blogg! Ni får inte missa Haga, mysigaste delen i Gbg med mysiga fik & butiker! Det är vårt favorit ställe i Gbg när man bara vill strosa runt & mysa!

 2. En butik jag ÄLSKAR i Göteborg är TGR, har du hört talas om den? 🙂
  De har en massa olika prylar och fina inredningsgrejer SUPER-BILLIGT! 😀
  En jättefin sak kan kosta 10-30 kr, man fattar absolut ingenting!! 😉
  TGR ligger långt upp på Avenyn, nära McDonals och KappAhl.
  Ett MÅSTE är även Balders Hage, en dröm med Shabby Chic-inredning (ser dyrt ut, men har riktigt bra priser (dock inte på TGR-nivå. ;)))
  Balders Hage ligger vid Brunnsparken, bredvid en restaurang som heter Golden Days (gå längs med vattnet i den riktningen banken ligger). KRAM
  Happy hunting till nya fina villan! <3

 3. Avenyn har inte mycket affärer utan mest restauranger. Jag rekommenderar Haga och besök då cafe husaren, enorma kakor och bullar vilket barnen kommer att älska! Villervalla outlet finns i närheten av Haga samt deras vanliga butik.
  Men vill ni shoppa så är Kungsgatan och nordstan bäst.

 4. Det är Haga som gäller! Så mysigt och gå och shoppa där. Massa inredning, mysiga caféer. Även villervalla och villervalla outleten ligger där.

 5. Nordstan är det ställe där allt är samlat. Inga wow-butiker där direkt dock (kolla hemsidan). Annars är det mest smågatorna mellan Avenyn och Brunnsparken jag föredrar men det kan vara knepigt att hitta något kul där om man inte är van tror jag 🙂

  1. Ja, tänk vad läskigt va om det skulle hända något. Det klarar nog inte Madde och Micke av, då får väl du rycka ut Hanna och tala om hur det ska vara?

   1. Menar du att du tycker bältet sitter bra? Eller var det ordet läskigt du ville göra dig lustig över? Här har du några fler synpunkter på bältets placering: stor skaderisk, farligt, föräldrarna borde veta bättre, totalt oacceptabelt!

    1. Men vad bra, Karin. Då är ni två stycken som kan tala om för Madde och Micke hur deras barn ska sitta i bilen. Det går inte att göra sig annat än lustig åt sådana tramskommentarer. Löjligt att du inte fattar att de själva vet vad som gäller när man åker bil med småbarn. Lägg er energi på något vettigt istället. Madde och Micke klarar sig så bra utan er ”hjälp”.

     1. Ida! Jag undrar varför du alltid känner dig nödgad att hoppa på läsares kommentarer så fort det anas lite kritik?
      Jag har läst denna bloggen länge och har noterat att du väldigt ofta kritiserar och/eller gör dig lustig över andras åsikter, varför?
      Det bidrar ju till stämningen på bloggen, och Madde har väl inte utnämt dig till bloggpolis?
      Precis som du rekommenderade Karin ovan att lägga sin energi på annat, så kanske du själv ska ta och rannsaka dig och inse att du är precis en lika god kålsupare!

     2. Varför inte låta Madde skriva sin synpunkt på de hela kommentaren var väl skriven till henne?!

     3. Du verkar ju helt störd Ida.om de påpekar något som föräldrarna inte verkar ha tänkt på är det väl jättebra att Hanna och Karin säger det utan att du ska komma med dina tykna uppkäftiga kommentarer.

     4. Ida du verkar inte ha alla hästar i stallet. Varför hackar du på människor som bara försöker hjälpa madde?om de nu inte har tänkt på det med bilbältet så är det väl jättebra att Karin och Hanna skriver det. Sluta sprid dålig stämning på bloggen och sköt ditt.

 6. Hej,
  det finns ett ställe som heter Freeport i Kungsbacka, det är outlet butiker med mycket olika märken, kläder, skor, sport, heminredning, är som en galleria, där varje märke har sin egen outlet butik. tycker man kan fynda där.

 7. Haga är jättemysigt. Många små supermysiga butiker å massa härliga caféer. Och glöm inte köpa den enorma kanelbullen. (Är Hagas ”signaturbulle”

 8. Hej! Nordstan är största shoppingcentret med butiker som hm mm. Mitt i stan ligger kungsportsplatsen ligger lite olika butiker (mellan nordstan och avenyn). Annars så finn mysiga inredningsbutiker/caféer vid Haga eller magasinsgatan. Ha så trevligt i Göteborg! 🙂

 9. Hej Madde igen katten kom åt tangenterna skulle rekommendera er att åka till freeport där dom i helgen har provkollektions dagar i många affärer som man kan göra riktiga fynd. Sedan har ni myrins interiör å textil ligger på göteborgsv 415 Kungsbacka har mycket fina tyger och inredningssaker. Trevlig vistelse här i Kungsbacka. Kommer ni hit ska ni åka in till torget å gå till glass å våffelkafet röda stugan. Mvh Jessica

 10. Shoppingtips är som sagt smågatorna runt Domkyrkan och Haga. Mina favoriter redan uppräknade, Villervalla, Balders Hage och Tgr. Strosar man i Haga är fika på nåt av cafeerna ett måste!
  Vill man ha de vanliga butikerna rekommenderar jag Frölunda Torg före Nordstan.
  Har ni tid och lust så är FreePort i Kungsbacka bra. Ibland fyndar man bland outlet butikerna, ibland inte.

  Hoppas ni hade mysigt på Avenyn ihop med alla oss andra!

 11. Hej Madde! Jag såg dig och din familj igår på cortegen. Är en trogen familjen annorlunda tittare, blogg läsare och instagram följare så det var väldigt roligt att se er! Tycker att du och din familj är såå härlig 🙂 jag bor i Göteborg och tipsar dig om shopping kring Domkyrkan. Där finns massor av butiker om man vill strosa runt ute i solen. Haga är lite som gamla stan med små mysiga speciella butiker. Dit kan ni gå om ni vill ta en mysig fika (det ligger dock en bit bort). Avenyn har inte så mycket utbud tycker jag och i Nordstan (Femman huset) är det ofta mkt folk och stressig miljö. Men om ni går raka vägen ner längs Avenyn hittar ni Kungsportsplatsen, Kungsgatan och gatorna kring Domkyrkan. Hoppas ni får en super bra helg! Kram Magdalena

 12. Hej!
  Hoppas ni får en härlig dag i soligt göteborg:)
  Jag håller m om Haga.
  Är ni i Haga har ni också
  -Linnegatan m fler små butiker och många fik o restauranger och sedan slottskogen m lekplatsen plikta åt ena hållet
  -och antingen vasastan o avenyn
  eller grönsakstorget, kungstorget, Kungsgatan åt andra hållet.
  (Vi är sjuka sjuka, men annars hade jag o mina kids gärna guidat och hänt en stund med er!
  En annan gång om ni vill : ))
  Bea

 13. Hej! Jag vill också tipsa om Slottskogen som är en stor park där du kan hitta en jättestor och känd lekpark som passar barn i olika åldrar. Där finns också en massa olika djur att titta på så som älgar, sälar, getter och pingviner. Lite allt möjligt med andra ord 😉 Universeum som du skrev om låter ju också som en bra idé. För shopping rekommenderar jag Haga och området kring Kungsportsplatsen och Domkyrkan. Nordstan har mycket affärer, men kan vara väldigt mycket folk och kanske lite rörigt att röra sig i med barn. Hoppas ert besök i Göteborg blir bra!

 14. i ski i Norge ett jätte stort köpcenter med ca 147 butiker 🙂 så blir det en liten semester oxå 🙂

 15. Hej madde måste säga att du har en jättebra blogg och din familj verkar vara så mysig. Jag såg att emmy-lou inte gillar att åka bil. Har själv en liten flicka på 6 månader som bara skriker i bilen . Gick bra första 3 månaderna. Men började det . Oftast framåt kvällen . Har du några tips som man kan prova .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..