Fördelar med att vara sjuk?

Det blir en ytterligare en vab-dag. Tre tappra krigare är hemma idag, förkylda och lite febriga. EmmyLou är mera hemma än på dagis, känsligare än andra. Hon är också i den åldern när hon smakar på allt och jag tror många gånger att smittan  kan komma just från det. Tänk alla barn som smakar på allt och delar med sig av alla härliga baciller som finns i munnen och i näsan. Jag tror inte heller förskolan rengör sina leksaker så ofta som man egentligen borde faktiskt.

 Jag kommer ihåg att min bror berätta om ett projekt som de hade på hans dotters förskola för några år sedan. Alla barn skulle tvätta och sprita sina händer före och efter vissa situationer. Det visade sig ha en god effekt, procentuellt så var barnen friskare.

Nåja, EmmyLou håller ju på att få tänder också och det gör ju sitt. Dumma feber som kommer och går!

Wille har ont i magen och är lite febrig. Stackarn. Visste ni förresten att pojkar ofta får ont i magen när de har feber för att de har en massa körtlar i magen? Men det finns vissa små fördelar med att vara sjuk, det är man får ligga i mammas säng och titta på teve. Mammas säng är alltid skönare då!

Trasan håller en sällskap också och det är inte fy skam…

sovrum7

sovrum2

Är det något jag har fastnat för så är det dessa växter Corokia. Så skir och vacker.

sovrum1

Man kan ju få en extra kram av gosebjörnen när man är sjuk, det är också en av fördelarna med att vara hemma när man har feber. Trasan vill hänga på axeln, ja eller han vill nog sitta på axeln som om han vore en fågel. Han inser inte alls hur stor han faktiskt är. Charmigare katt får man leta efter!

sovrum4

Fina Wille ♥

sovrum5

Jag har fått lite mejl där ni har undrat vart min bubbliga vas och ljuslyktorna kommer ifrån som ni har sett ihop med mina kuddar från artbyem.se

kudde2

vas1

Ni hittar dom HÄR! Bubblig vas 189 kr och bubbliga ljuslyktor 89 kr

Nu ska jag rå om mina sjuklingar, men jag tittar in senare. Och missa inte min roliga tävling på instagram senare idag! 

Kram / Madeleine  

  1. Min son på 5 år hamnade på sjukhus en natt med misstänkt blindtarm. Men vi fick sen veta att det var körtlar i magen som svällt pga hans förkylning. Menar du att det är just killar som får det?

  2. Jo visst tjena hur ska vi hinna med att tvätta leksaker med jämna mellanrum? Vi är få vuxna och många barn som är på förskolan från 6-18 under den tiden är vi ofta tre fram till 13 då ofta en slutar sen två i bland mer som jobbar med barnen, Vore prio är att er barn har en bra verksamhet att vi arbetar efter de mål kommun har för oss. Visst skulle det behöva tvättas leksaker oftare men tiden finns inte till det

    1. Det handlar inte om att ge skit på någon specifik personal på förskolan. Hemskt ledsen om du tog illa upp. MEN att de inte hinns med att ha en bra hygien för alla barn och personal är ju bara sååå illa. Kommunerna borde tänka om! Det borde med jämna mellanrum finnas några timmar avsatta för just detta, att rengöra leker som små barn biter och slickar på. Har man en ren småbarnsavdelningen så är det ju ännu viktigare. Där vi hade våra tvillingar förut var det bara små barn, och vi var mera hemma än på dagis. Charlie och Colin var sjuka jämt! När vi bytte avd och dagis till en avd med barn i olika åldrar så blev det stor skillnad.

  3. Det är väl ganska vanligt att barnen är sjuka det första året på förskolan. De ska bygga upp sitt immunförsvar och det gör de genom att bli utsatt för alla bacillerna. De får ca 7-9 förkylningar första året, det är ganska vanligt. Jag tror att man tvättar händerna på barnen för ofta och att det är för rent idag. Tvätta leksaker mm gör man oftast när det är magsjuketider. Det bästa är väl att barnen får vara hemma när de är nyförkylda och att man håller på 48 timmar och en feberfri dag.

  4. Jag tycker också om de där blommorna, de är jättefina. Våran fick tyvärr adopteras bort till mina föräldrar då våran ragdoll inte kunde låta bli att tugga på den. Tror att den är giftig för han kräktes flera gånger om dagen och mådde dåligt:( Tänkte bara så att du vet om det om katterna är på och biter på den. Jag tycker att det är så svårt att hålla reda på allt som de inte tål, de små lurvbollarna<3 Hoppas barnen mår bättre snart!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..