Julens bästa julklapp!

Lagom till julafton så fick Engla-Freja det hon önskat sig mest, hennes rum renoverat. Lite mera jobb än att bara slänga upp lite ny färg på väggarna kan man säga. I alla rum i huset har det nämligen legat heltäckningsmattor sen typ 70-talet och det är inte jättefräsch. När man gick på mattan så var det som att gå i en sandlåda. Under mattan så hade klistret torkat och bildad små och stora ”sandhögar”. Jätte festligt haha. Ni ska få en förebild på hur rummet såg ut innan vi började renovera det. Det är en bild från husvisningen så möbler och inredning är inte vår.

img_6341.jpeg

Och så här ser rummet ut nu…

rum8

rum1

rum2

Älskar dessa ljuslyktor med fjädrar ♥

rum3

Grabbarna invaderar syrrans rum med star wars, suck!

rum15

rum12

Inte riktigt färdig ännu men absolut beboeligt. Vi ska måla lite lister, sätta upp ramar med artbyem.se fotoposters, få upp tapeten vid huvudgaveln. Placera ut alla fina inredningsdetaljer som Engla-Freja själv har hjälpt till att välja ut.

Jag letar efter en liten nätt bokhylla som ska få plats mittemot sängen där hon hon kan ha sina böcker och lite leksaker. Jag är så nöjd över valet av säng, under sängen är det stora förvaringslådor och där har hon just nu alla sina pysselgrejer  och dockor och annat. Sängen kommer från IKEA.

rum4

rum5

rum7

rum6

Innan renoveringen så hade Engla-Freja en enkelsäng som var placerad mot en av kortväggarna, nu har jag inrett efter feng shui och tänkt mycket på kraftpositionenrna. En av sakerna som är så bra med feng shui är att det är utom alla trender och främjar personligheten. Sen finns det 5 tydliga element att ta hjälp av vid inredning. Nästa vecka ska vi åka och handla blommor och gröna växter. Det finns så mycket bra med växter. Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt här uppe i norr där vi till största delen av året har det kallt och torrt inomhus. Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen. Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare, det har visat sig att till och med en tavla med naturmotiv kan ge effekt. Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig. Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig. Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen. Ja det finns så mycket positivt med växter. Eftersom Engla-Freja har Hortons huvudvärk så är det viktigt för mig att skapa ett rum för henne som känns harmoniskt.

En del av inredningen som Engla-Freja valt får en att tänka på våren och sommaren.

rum10

De här söta ljuslyktorna från den danska designen Hübsch är jättesnygga och roliga. Just nu är det mellandagsrea och då kan man fynda dessa lyktor i olika motiv för endast 139 kr Ni hittar dom HÄR!

Lampan som många har frågat om kommer från IKEA.

rum11

rum9

Det blev en VITA eos även till Engla-Frejas rum. Hon gillade den och man kan faktiskt inte få för många av dessa! Just nu kan man fynda dessa lampor också, ni hittar dom HÄR!

rum13

När hela rummet är klart så ska jag fota det med vidvinkeloptik. Stor skillnad mot hur rummet såg ut innan och Engla-Freja är överlycklig. Från hennes rum är det en jättestor terass där vi har en soffgrupp och två solstolar. I sommar planerar Engla-Freja att hon ska bjuda hem alla sina kompisar och ha en solparty. Lyckan är gjord och julens bästa julklapp är fixad!

Jag tittar in lite senare med ett tips som ni inte kan missa nu i mellandagarna!

Kram / Madeleine

 1. Tycker det ser trist ut med ett ”vuxenrum” utan färg till ett sånt litet barn..men tur smaken är olika och huvudsaken hon gillar det förstås! Väldigt fräscht vart det såklart!

  1. Håller med!! Det är jätte fint och alla har olika smak . Men varför ska man göra små barn vuxna så tidigt? Har svårt att tro att barn väljer sånt som är inne just nu utan att en vuxen hjälper till. Fjäderlampa och ljusstakar. För att det här ser ut som saker som dom flesta vuxna köper och som är inne nu, det är bara att titta på intrednings sidor,grupper, bloggar och tidningar. Helt opersonligt och sorgligt om du frågar mig. Man ska se att det bor ett litet barn i rummet inte som en vuxens sovrum. Jag brukar säga att lite får man vänta på till tonåren. Vad blir nästa steg? Bh/top och smink?
   Tummen upp för föräldrar som inte gör sina barn till små vuxna.

 2. Superfint, tjejen är ju väldigt intresserad av både kläder och inredning trots att hon e liten så rummet passar ju henne perfekt =) undrar vilken stl du har på Eos skärmen på hennes rum?

 3. Så fint hon fått det! Engla-Freja vet hur hon vill ha det! Bra tycker jag att dom får välja lite själva.Väldigt roligt att få så fint! Kram!

 4. Så fint ni gjort till henne! Vad har ni för golv i rummet? Det ser fint ut 🙂 Vi ska till att lägga nytt golv i barnens rum så behöver lite tips. Kram / Ella

 5. Bara ett vänligt påpekande Vissa människor kan (som jag) vara känsliga mot just Benjaminfikus och jag har läst att det kan vara farligt om katter får för sig att tugga lite på dom.. Kanske har ni inte alls problem med allergiska besvär, eller du kanske inte alls tänkt köpa just Benjaminfikus, men utifallatt, liksom 🙂

 6. Varför en dubbelsäng? Pojkvän lär väl vänta några år? Trodde först det var ert sovrum och inte ett barnrum. Många vuxna tar bort leksakerna alldeles för tidigt.

 7. Håller med om att det ser ut som ett vuxen rum, inte barnrum inte tonårsrum ens en gång—
  FINA saker är det överallt, men……
  I ett barnrum brukar ju leksaker SYNAS
  här är de förpassade till lådor under sängen.
  Undrar om inte barn ska vara barn lite längre.
  Snygg som bilder i ett inredningsmagasin är det

 8. Förresten har jag en liten fråga
  HUR många rum har ni, kommer ALLA barnen få egna rum eller är det bara tjejerna?

 9. Jag har den säger ifrån ikea, den är jätte bra tycker jag. Samt med förvaringen under 🙂

  Kommer bli kanon med tapeten sen.

  Hur många rum finns det i huset? Vilka barn delat rum?

 10. Jätte fint rum till eran Engla-Freja. Mycket smart med dubbelsängen. Tycker också det är smart att inte ha leksakerna framme. Nu kan hon plocka fram det hon vill ha, lite åt gången och inte ha allt serverat framför ögonen.

 11. Gillar verkligen lamporna, men vill inte köpa då de är av gås fjädrar, tycker så synd om dem när de plockas levande, eller står det nånstans på sidan vart fjädrarna kommer ifrån? du vet inte om det finns o köpa såna lampor med konstgjorda fjädrar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..