Så kom den äntligen!

Som barnen har längtat efter snön och nu kom den äntligen! Det första jag hörde i morse när jag låg i sängen var ett vrål från övervåning det är snö det är snö DET ÄR SNÖ!!! Sen insåg vi att allas overaller förutom Charlies var kvar på dagis. Men vi löste det ändå. Jag tittade ut genom fönstret med EmmyLou, det är ju första gången hon verkligen förstår vad snö är. Oj oj oj sa hon och tittade på mig med undrande ögon.

snö6

snö7

snö8

Lilla hjärtat, det var så roligt med snö! Hon hoppade omkring och började dansa runt bland snön som yrde. Jag vet när jag var liten när första snön kom, oftast som jag kommer ihåg det sent på kvällen. Då väckte mamma mig om jag låg och sov så gick vi ut i bara pyjamas så jag fick känna på snön. Varför känns det som om det alltid var snö innan julafton förr? Jag hörde på teve att det inte stämmer, trots att det känns som om det var så. Konstigt.

snö9

snö10

snö12

Första gången EmmyLou ska åka pulka och mamma är överexalterad ♥

snö11

Det är något magiskt med snölandskap, sagolikt och väldigt vackert.

snö3

snö4

Tuva-Li lekte att hon var isprinsessan Elsa, hon precis som alla andra tjejer, och killar med för den delen. Hon gick omkring och gav oss sina magiska ”kraftpussar”. Får man en puss av Elsa då får man krafter nämligen.

snö14

Grabbarna körde race nedför backen och byggde hopp tillsammans med några andra barn som också var där och lekte.

snö2

Efter en dag i snön så har vi nu gosat ner oss i soffan mätta i magen. Det blev en helt fantastiskt god middag bestående av spagetti och köttfärsås. Vi är så trött på julmaten nu så husmanskosten var väldigt uppskattad.

Imorgon ska jag jobba några timmar, och planera Victors resa till Geneve. Han ska åka dit med sin pappa Jocke, Victors farfar bor nämligen där och Victor har aldrig träffat honom. Jag är jätteglad för Victors skull, han har länge velat träffa sin farfar och få lära känna honom. Det ända han vet om honom är att han är specialist läkare och jobbar inom röda korset. Jag har haft lite kontakt med Victors farfar genom Facebook, uppdaterat honom lite bilder och så. Victor är hans enda barnbarn och jag tror han har längtat efter att få träffa honom också.

Kram / Madeleine

 1. Gud va kul för Viktor! Vad härligt med snö och fina bilder! Men kan någon förklara för mig varför ett sånt stort barn ska ha napp ute och leka? Jag ser det ofta på många barn och har aldrig fattat? Jag har nappbarn själv men kan inte förstå varför den ska va i munnen när man leker?
  God fortsättning!

  1. Ja det är jätteroligt för Victor att äntligen få träffa sin farfar 🙂 Och visst är det roligt med snö!

   EmmyLou är bara ett år och knappast så stor. Det hade varit skillnad om det verkligen var ett stort barn vi pratade om. EmmyLou brukar inte ha napp när hon leker, förutom när vi har varit ute när hon var ännu mindre och stoppade allt möjligt hon kom över i munnen. Då blev nappen räddningen. Just på dessa bilder så hade hon precis vaknat och därför hade hon napp.

  2. Till Anna och flera andra som kommenterar på bloggar.
   MÅSTE man påpeka allt möjligt ?
   Är det inte ölburkar eller nappar eller blöjor för länge eller
   bla bla bla.
   Det är så mycket negativt som kommenteras på bloggar.
   Kan ni inte bara för er själva konstatera :”jaha, hon har napp ute,
   han dricker öl osv. osv.”
   Ta det lite som det kommer helt enkelt.
   Hälsningar Skåneland

   1. Jo…nu skrev ju jag att jag funderar på varför barn har napp ute och när de leker. …å med frågan menade jag överlag, då Jag tycker jag ser det så ofta. Madde tog frågan som jag menade och jag fick ett bra svar….så varför behöver du ens bry dig…det är väl Maddes blogg? Och hon svarar sakligt och bra på de frågor hon får. Tack för det Madde, det är det som gör en blogg intressant och bra!

 2. Jättefina bilder! Måste bara skriva att jag tycker du är fantastisk på alla sätt! Hoppas att 2016 blir ett riktigt bra år för dej och din fina familj! Varma kramar!

 3. Undrar hur du har löst det med förvaring av barnens kläder i hallen. Upphängning av kläder och vantar o mössor. Håller på o inreder vår nya hall och vill ha bra lösning. Hoppas du vill ge förslag eller visa någon bild hur ni har det. Tack för din härliga blogg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..