Paraffinbad hjälpte mig…

Efter en helg med ikea besök, städning och några sjuka barn så har jag nu äntligen fått tid till att sätta mig vid datorn. Micke jobbar ju varje lördag så helgerna blir lite korta för oss. Helg för oss är lördagkväll och söndag, och det går fort. Då måste man hinna med så mycket som möjligt när ledig tid finns.

Har uppdaterad med lite nya möbler och nya innerdörrar. Ska visa er imorgon, det gör verkligen sååå mycket att byta dörrar. Estetiskt så får rummen en helt annan mera rättvis look. Roligt när man verkligen ser skillnaden också.

I fredags så var jag i Linköping med Victors flickvän som skulle göra nagelförlängning hos min nagelteknolog Emelie. Hon blev helt såld när hon såg mina naglar och bokade tid direkt. Hennes naglar blev verkligen to die for och nu vill jag göra om mina egna igen. Vill ni ha inspo eller boka tid så kan ni följa Emelie HÄR. 

naglar10

naglar13

naglar21

naglar20

naglar19

Nästa gång jag ska till Emelie så kommer jag också köra på mandelformade naglar. Däremot så får jag ju lite beslutsångest. Alla färger är superläckra verkligen! Vad tycker ni?

naglar12

Har gått och blivit lite kär i Emelies soffa ♥

naglar18

naglar11

naglar14

Jag passade på att göra en paraffinbehandling när Angelica gjorde naglarna. När jag väntade tvillingarna fick jag jättemycket problem med händerna. Det började med att händerna svullnade och fingrarna domnade/somnade. En jobbig känsla, jag blev tokig ärligt talad. Sen fick jag små blåsor överallt i händerna som kliade, när de sprack så blev det sår och gjorde jätteont.

Jag fick till mig att det här med att fingrarna somnande förhoppningsvis skulle gå över efter att tvillingarna föddes. Det gjorde det som tur var efter en väldigt lång tid. Däremot så har jag fortfarande problem med blåsor i händer från och till. Som tur är inte lika illa nu som det var när jag var gravid. Det konstiga är att det alltid blivit värre när jag varit gravid. När jag väntade Tuvis blev det värre och likadant när jag väntade EmmyLou. jobbigt.

Känner någon igen sig i ovanstående så kan jag varmt rekommendera paraffinbad för händerna. Paraffinbad används bl.a för att öka blodcirkulationen och mjuka upp torra händer. Paraffinbad används också för att påverka leder och muskler på djupet vilket lindrar smärta. Paraffinbad öppnar upp porerna och kapslar in värme och fukt i huden. Värmen ökar blodgenomströmningen och huden blir mjuk och sammetslen.I en behandling får man doppa ner händerna/fötterna i ett uppvärmt paraffinbad, ca 55-60 grader, 5-6-ggr. Sedan täcks händerna av plastpåsar och därefter stoppas de in i uppvärmda frottevantar. Paraffinet i samband med värmen får därefter verka i cirka 10 minuter. Många reumatiker behandlas med paraffinbad.

naglar22

naglar23

Noga med en ordentlig tvätt innan...

naglar16

naglar17

Jag kände skillnad på mina torra händer direkt! Huden blev len som bebishud och lederna kändes mjuka. Skulle lätt vilja ha ett paraffinbad hemma. Nu kommer jag fortsätta med det här ett tag framöver och det ska bli kul att se hur resultatet blir efter en tids behandlingar.

img_7114.jpeg

img_7116.jpeg

img_7115.jpeg

Ledsen för mobilbilderna, skulle kunna tro att jag är en amatör som inte ser till att ha batteri i kameran. Haha!

Men som sagt – prova paraffinbad! Det är superskönt 🙂

Nu ska jag hänga upp den sista tvätten för idag och krypa ner i sängen. Imorgon ska jag upp med tuppen för att lämna in bilen på verkstad. Blääää är det något jag avskyr som pesten så är det att behöva åka till verkstaden. Men tur att dom finns såklart, vad skulle man gjort annars?

Kram / Madeleine

LOADING..