Egentid med tjejerna och världens bästa Emelie!

Imorgon ska jag och tjejerna ta egentid. De ska få följa med mig till världens bästa Emelie, min nagelterapuet. Ska bli härligt att få träffa henne igen. Hon har precis varit på semester i Spanien, hon skickade snap till mig på palmer och sol. Jag blev inte alls sugen på värmen, inte alls. Är det något som jag tycker hör till vardagslyx så är det att gå och fixa naglarna. man känner sig ompysslad och blir fin. Dessutom så är det så trevligt att få en avslappnad pratstund utan stress. Vi brukar skoja om att hon ärligt talat skulle utveckla sin karriär som samtalsterapuet hahaha.

Sist jag var hos Emelie så blandade hon till exakt den färgen jag ville ha. Proffsigt. Sen pimpade vi två naglar på vardera hand med lite smycken. Tycker man det är lite ”klumpigt” eller ”obehagligt” med naglar så rekommenderar jag att man gör mandelformade naglar första gången. Väljer man en sådan form så kan man leva som vanligt fast med ”långa” naglar. De fyrkantiga naglarna tycker jag är svårare att leva med. Sen ser det lite nättare ut med rundade mandelformade naglar.

naglar10

naglar11

naglar23

naglar24

Vad tycker ni jag ska hitta på den här gången? Något pastellrosa? Glitter? Definitivt matt färg va? Jag kan ju aldrig bestämma mig. En av varje kanske, jag har ju tio naglar. Engla-Freja vill göra naglar, hon älskar att hålla på med naglar och grejar hela tiden här hemma. Hur gammal måste jag vara för att få göra naglar mamma? 

När är det okej att få göra naglar? Hon målar och har lösnaglar (som hon bara har hemma). Målar små blommor och figurer på naglarna. En estetisk tjej. Men innan hon får göra naglar på salong så får hon nog bli lite äldre kanske, hon kan nog få lite lack imorgon ♥

Men i alla fall, hos Emelie får man världens godaste kaffe också! Det hör liksom till besöket. Bor ni i Motala, Skänninge, Mjölby eller i Linköpingstrakten besök henne! Ni kommer inte bli missnöjda. och vill man passa på att vaxa sig eller bli lite brun så fixar hon det också. Ni hittar Emelie HÄR! Och vill man boka direkt så gör man det HÄR!

Sov gott / Madeleine

  1. Jag har hört att man ska vara 15 år innan man börjar bygga naglar, men vet inte varför eller om det stämmer. Det kanske finns en risk att de gör illa sig om de leker och nageln viker sig eller ngt. Har dock bara gjort acryl så vet inte hur ”mjuka” andra naglar är. Men nöjer hon sig med lack så kan man ju fixa det hemma med lite stenar osv.

  2. Ärligt talat har jag alltid tyckt naglar ska vara mandelformade som du väljer att kalla det. Men du, hur länge håller lacket OCH naglarna. Jag fixar mina naglar själv och när man gjort sina sysslor en dag blir ju lacket slitet. Håller salongslacket längre?

  3. Lite nyfiken på vad det kommer sig att inte katterna får gå ut fritt? Tänker när ni bor i hus med trädgård. Är det för ni är rädda att någon skall stjäla dem då de är värda mycket pengar? Finns det inte risk att de verkligen kommer vilja springa fritt då de får smak att vara utomhus i nätburen? Att de typ får se kakan men inte äta den ☺

    1. Ja dels att katterna är mycket värda självklart, sådana katter själs hela tiden. Och mycket för att vi bor i centrala Motala, trafik överallt. Skulle aldrig riskera att de blir överkörda och skadade.

  4. Jag tycker inte att man ska introducera skönhetsfix till barn. Vet elvaåringar som fixar ögonbrynen, har löshår och fejknaglar och jag tycker det är sjukt. Ytligt. Grupper med hippa tjejer som försöker vara större än de är. Varför vill så många göra sina små tjejer till tonåringar? De kommer dit så småningom. Tro mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..