Tillbaka till livet, träning är den bästa medicinen!

Hemskt ledsen för min frånvaro. Det känns ärligt talat som jag precis fått tillbaka mitt liv. Pånyttfödd! Jag sitter upp och har i denna stund inte ont. Förstår ni hur värdefullt det är? Hela dagen igår och natten till igår så har jag legat i sängen och gått omkring i huset som en zombie. Man kan säga att jag har haft en topp av endosmärta som nästan ätit upp mig inifrån och ut. Jag har ganska hög smärttröskel och ger inte upp i första hand. Jag är en fighter och försöker i alla lägen att hålla mig över ytan. Men efter det jag gått igenom nu så är jag glad att jag lever! Jag vet det låter kanske väldigt dramatiskt men jag har inte varit med om något värre. En ihållande smärta i hela magen upp under revbenet och runt i ryggen, som tandvärk fast inte i tänderna gånger tio. Ett illamående som om man drabbats av kräksjuka fast spyorna inte kommer och så lite feber på det! Hade någon fråga mig om jag ville att någon skulle ”släcka lyset” åt mig så hade jag tackat ja alla gånger, så ont hade jag! Jag som alltid har tyckt att folk som valt att avsluta sitt liv varit egoistiska svin, men nu kan jag se det med helt andra ögon. Jag fattar att folk tar livet av sig. Det är fan tragiskt och väldigt hemskt, och jag skäms över att jag ens skriver det och har känt det. Jag skulle ju aldrig gå så långt för jag skulle be om hjälp men bara själva grejen, det finns de som lider såhär varje dag och det får mig ledsen. Det är så fruktansvärt. Jag har en gång blivit erbjuden smärthantering, men jag har känt att jag haft det under kontroll. Jag har mina speciella källor där jag hämtar energi. Genom min familj, mina djur, min musik och träning. När jag är ensam hemma kan jag sitta vid mitt piano och bara blunda medan jag låter noterna bara komma, med rätt andning så mår jag också bättre när det är tungt. Och när man haft en svacka pga av smärta kunna komma tillbaka och börja träna och motionera.

Vänner, det finns inget som är så betydelsefullt som vänner när man mår dåligt. Jag har haft en del vänner som inte visat sig vara vänner. Sådana som bara utnyttjat en till sin egen fördel. Usch för sådana sk vänner!

Idag fick jag till 5 km i spåret och det kändes så himla underbart! Träning är den bästa medicinen och tillsammans med människor som uppmuntrar så blir allt så mycket roligare. Jag är så taggad inför New York! Att få träffa alla inspirerande kvinnor, träna i central park och springa tjejmilen tillsammans med SpringTime! 

image1

En annan sak som jag faktiskt tagit till mig från er bloggläsare med erfarenhet av endometrios är att tänka på att äta laktosfritt. Jag ska testa, jag drack kaffe med laktosfri mjölk i kaffet (ja jag vet att jag ska undvika kaffe och ja jag kämpar med det!) och jag mår bättre. Laktosfritt kanske kan hjälpa mig mer än vad jag trott!?

laktos1

Ta hand om er och kramas mycket!

Kram / M

 1. Hej!
  Hoppas laktosfritt kan hjälpa dig. Jag lider av endometrios svåraste graden. Jag har ätit helt mjölkfri kost de senaste åren. Men det som är värre är socker! Äter jag det minsta socker så är det precis som jag matar endon direkt, fruktansvärt!

  1. Usch lider med dig! Och vet ju hur det känns 🙁 Jag också märkt att socker har negativ effekt på mig, eftersom jag lagt om mina kostvanor och detoxat mig från socker så känner jag skillnad direkt om jag stoppar i mig socker. Hemskt!!!

 2. Laktosfritt hjälper bra för mig. Har även börjat äta glutenfri mat och känner mig mindre uppblåst. Skönt att smärtan släppte. Vet hur fruktansvärt det är. Man blir helt golvad. Kram

 3. Låter nästan som gallstensbesvär.
  Men en sak, de flesta som tar livet av sig gör det inte för att de dras med fysisk smärta-

 4. Hej! Ett tips från mattanten! Uteslut inte laktos helt! Magen glömmer hur man bryter ner det å du får en riktig allergi! Det räcker med lite i maten el liknande!

 5. Hej Madde det var länge sedan jag läste din blogg och tittade på lite gamla inlägg. Ser att ni har fixat köket. Undrar var ni tagit köket ifrån? Väldigt snyggt..

 6. Hej, vet din smärta! Äter som någon annan sa, komjölksfritt och glutenfritt, samt utan socker. Har hjälpt mycket!
  tycker du ska be om en titthålsoperation. Du kan ha stora härdar/cystor. Som kan vara bra att ta bort. Fick mindre ont efter min operation.
  Läste även om detta igår!
  http://cbdolja.com/om-cbd-olja/
  Flera endo-tjejer som testar. Blir spännande att följa om det kan hjälpa
  Kraft och kram! Och tack för att du delar med dig, info om sjukdomen behövs!

 7. Hej.
  Du kan köpa den vanliga 40% grädden om du ska ha den i maten. För nör den kokat 30sekunder så är laktosen borta. Det funkar utmärkt för de som äter laktosfritt men inte mjölkproteinfritt. Det studier som bevisat att laktosen försvinner vid 30sek kokning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..