Fin midsommarafton med rosa drinkar, för visst kan man dricka när barnen är med!?

Hur var er midsommarafton? Jag stängde av nästa alla mina sociala medier, önskade glad midsommar på Facebook och instagram och koncentrerade mig på att umgås med familjen och våra fina vänner som kom och firade med oss.

Såklart alltid något som strulade, vi hade glömt en påse med frysvaror på willys upptäckte vi när vi lagade mat. Så stressa ner dit för att sen lite senare än planerat hämta upp Angelica och hennes familj. Adam var överlycklig, tänk att få fira midsommar med sin tjej. Det är minsann stort när man snart åtta år.

Men till slut kunde alla njuta av midsommarmat och trevligt sällskap ♥

_14A8081

midsommar6

midsommar5

midsommar7

midsommar8

midsommar9

midsommar10

_14A7946

_14A7993

midsommar11

midsommar12

_14A8060

Angelica och jag blandade rosa drinkar från förr till oss själva. Sliskigt sött och gott. Självklart under ordnade förhållanden, lika bra att nämna det innan det ens blir en diskussion om att vi drack i närheten av barn. Jag tycker definitivt inte att alkohol hör ihop med barn, men jag tycker inte heller att man måste avstå helt. Ett glas vin, några öl eller en drink så länge man har kontroll så tycker jag det är okej.

Vi dansade, spelade kubb, och skrattade. Barnen verkade mer än nöjda. En lyckad midsommarafton kan man säga. Tänk om alla dagar kunde se ut såhär. Festlig mat, härligt sällskap, glada busiga barn och ledighet.

Den här veckan blir det allt annat än ledighet, men mycket roligt att se framemot!

Tittar in senare, hoppas ni får en fortsatt fin dag.

Kram / M

 1. Håller med dig gällande alkohol. visst kan man dricka lite fast man har barnen, men med måtta som du skrev, inte ställer man till med en suparfest bara för det är midsommar, och man kan nog aldrig dölja alkohol för barnen, bättre att visa att man kan ta ansvar för det man gör, annars kan det bli en sneddriven tanke om alkoholen,såg gott ut med era söta drinkar, passar bra till midsommar,

 2. Jag växte upp med föräldrar som söp till ordentligt på helgerna. Vi hade fyllefester hemma titt som tätt. Eller så var vi hos bekanta som hade fyllefester. Det var gräsligt. Jag var orolig och rädd eftersom dom vuxna betedde sig så konstigt. Ofta blev det högljudda bråk, skrik och tårar. För mig som barn var det väldigt svårt att hantera. När jag lärde känna en ny vän och jag skulle åka med på en resa med hennes familj och vi skulle äta middag, så fanns det både öl och vin till dom vuxna på bordet. Jag blev så oerhört förvånad när jag under kvällen insåg att min väns föräldrar inte blev fulla. Det var en helt ny upplevelse och väldigt positiv. Så ja, självklart kan man dricka alkohol med barn närvarande. Så länge man inte super. Det är stor skillnad. Och by the way, era rosa drinkar såg riktigt goda ut. Trots att jag själv inte dricker alkohol.

  1. Jag förstår det du skriver och kan känna med dig. Jag vet också hur det är…

   Och visst är det skillnad på att supa och ta ett glas vin.

 3. Tycker också att man kan dricka måttligt när barnen är med. Så sorgligt att se när folk super inför barn.
  Så var det nu i midsommar hos våra grannar. Hög musik o glada skratt och fylla hos de vuxna. Höll på och gå sönder när ett litet barn skrek förtvivlat i en vagn där barnet säkert skulle sova. Klockan var vid ett och efter ett bra tag ropade andra barn på festen flera gånger på de vuxna att lillen hade vaknat. Hemskt oansvarigt och bedrövligt. Har man barn med sig så går man hem när det blir för ‘ röjigt’.

 4. Jag tycker inte det är fel att dricka i närheten av sina barn så länge det sker under kontrollerade former såklart. Det är egentligen inget som andra behöver ha åsikter om, är övertygad om att ni själva kan avgöra vad som är rimligt.

 5. Jag håller med att man kan dricka MÅTTLIGT med barn. Men fylla med barn är hemskt! Jag är uppvuxen med helt alkoholfritt och kör på den linjen jag med, men har absolut ingen åsikt om andra familjer. Om man sköter det snyggt det vill säga. Är det måttligt finns det ingen anledning att ha åsikter om det. Varje familj måste ju få göra det som de tycker är rätt (alltså så länge det är måttligt). Tycker det är galet att alla människor ska klaga på varandra hela tiden (inte i denna tråd alltså). Ni är en underbar familj och borde bara få fina kommenterar!!

  Härligt att höra att ni hade en underbar midsommar med fina vänner!
  Många kramar!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  1. Känner samma. Varför är det så viktigt att dricka ett glas vin? Varför inte köra på läsk till alla? Man luktar, pratar och låter annorlunda redan efter ett glas,
   Inget vi vuxna märker men barnen känner av det. Inte så att jag påstår att barnen för den skull tar skada, och alla gör som de själva vill så länge det inte blir fylleslag. Men förstår inte mentaliteten att alkohol är så viktigt att dricka?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..