När olyckan är framme…

Eftermiddagen blev inte riktigt som tänkt. Förskolan ringde och berättade att EmmyLou råkat ut för vad de delvis trodde en olycka eller om hon blivit geting stucken? Hon hade blivit jätteledsen och straxt därefter svullnat upp i halva ansiktet. Ena förskoleläraren hade sett henne ramla från en trampcykel och antagligen fått styret i ansiktet, men eftersom hon svullnade upp så mycket så tyckte en annan förskolelärare att det såg ut som hon blivit stucken av en geting. Så vi vet inte riktigt, kan det ha varit en kombo kanske? Något av det är det ju i alla fall. Hur som helst så åkte vi dit och tog med henne till akuten, för det såg inte bra ut.

Så börjar man ju givetvis att fundera i båda olika banorna, känns bättre att hon skulle ha svullnat upp så mycket av en geting än ett slag mot ansiktet. Svullnaden lade sig lite efter ett tag men nu ikväll har den blivit värre igen. Jag tänker om det kan vara en inre blödning eller om okbenet alltså kindknotan skadats? Läkaren på akuten visste inte riktigt vad han trodde. Han klämde lite, Emmy sa inget då hon brukar bli tyst när vi är hos doktorn. Men hade det gjort ont så borde hon skrikigt eller hur? Vi fick åka hem och ha henne under uppsikt hela tiden och avvakta för att se åt vilket håll det går åt. Det kan ju har varit ett slag som orsakade svullnaden utan att något gått sönder också.

Jag och EmmyLou gick och lade oss i sängen för att vila, det tog inte lång stund så somnade vi båda två. Helt utmattade.

image

Mitt ♥

Lilla Skruttan vilken otur, så hon ser ut. Halva ansiktet svullet, runt ena ögat och över näsan och upp i pannan. Nu är hon svullen runt det andra ögat också. Vi får se hur hon ser ut imorgon, är det inte bättre så får vi åka upp med henne till läkaren igen. När olyckan är framme så går det fort…

image

Jag som knappt sovit något sedan förra natten är helt slut nu, samtidigt kan jag inte riktigt slappna av. Jag får sova med ena ögat öppet och hålla koll på Emmy bredvid mig.

Imorgon är schemat tajt med tandläkarbesök och verkstadsbesök. Hoppas vår lilla tjej är bättre imorgon!

Kram / Madeleine

 1. Hej!
  Stackars liten..min dotter blev stucken på läppen och svullnaden flyttade sig runt i ansiktet..hoppas att det ”bara” är det och att ni sovit någorlunda inatt.
  Kram

 2. Usch! Ser ut som att det kan bero på getingstick – jag sjölv rålade ut för der och svullnade liknande runt ögat – flytta sig/spred sig under första natten! Såg själv inte klok ut och det gjorde rätt ont! Såg sticket först dagen efter faktiskt – även om jag nu redan visste att det var så! Hon ramlade säkert för att det gjorde så ont jag var svullen i 4-5 dagar efter..

 3. Hoppas att tösen mår bättre idag☺ Carola hävdar fortfarande att du ljuger…. Hur ligger det till med det. Kan ingen av er visa något bevis på att ni talar sanning? Vill ju inte läsa en blogg som inte är ärlig.
  Hoppas verkligen på att det är du som talar sanning för jag gillar din blogg.
  Är du och walqvist fortfarande vänner och hur är det mellan dig och My? Ha en bra dag.

  1. Tack, hon mår bättre 🙂

   Att Carola fortsätter med detta är helt jäkla otroligt! Att hon ännu en gång tar upp allt när hon vet att Mirka tar väldigt illa vid sig och inte alls mår bra av det är inte snällt överhuvudtaget. Det säger mera om Carola än mig!
   Varför gör man så? Nej detta är slutdiskuterat och jag har sagt mitt om allt detta av respekt för min väns skull. Vill andra i hennes omgivning fortsätta med det så får det stå för dom.

   Jag och Maria är vänner och pratar mellan varven 🙂 Har inte pratat med My sen New York, hoppas hon har det bra!

 4. Ser verkligen inte ut som något slag utan som en allergi svullnad. Jag ser ut så om jag klappar katter och råkar klia mig i ögonen.
  Hoppas lilla stumpan mår bättre idag. Gör ont i ens mamma hjärta när man ser barn ha ont. ❤️ Krya på dig Emmylou.

 5. Våran lilla kille som är lika gammal fick precis likadant. Han blev helt blå så det såg ut som att han hade fått sig en riktig snyting. De trodde också att det var ett insektsbett. Hoppas att hon mår bättre.

  Kram

 6. Varför tjatar du ”ann” Madde har sagt sitt i det här med Carola som någon har hittat på och är väldigt lågt gjort är det kanske du????? Kram Madde!!!

 7. Hej fina!
  Getingstick, allergisvullnad. Jag skulle omgående få kontakt med en läkare som kan allergier för och få rätt hjälp. Getingar är livsfarliga för fel personer. Vill inte skrämmas men ev allergi bör ni ta på allvar så inget allvarligt händer med lilltjejen för det kan gå fort….. vet av erfarenhet att vården i regionÖstergötland kanske inte är den bästa/smidigaste men stå på dig.
  Kramar om

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..