Gravidkläder, babydoppler och ärlighet!

Imorgon är det dags för mig att åka mot Linköping igen och fortsätta min nagelterapeut utbildning, ska bli roligt. Känns inte jätteroligt att lämna Micke hemma med sjuka barn, men det får bara gå. Själv får jag ladda med knäckebröd och frukt för att fixa alla timmar i skolan. Jag har världens bästa lärare som är väldigt förstående. Emelie är helt underbar och har blivit en nära vän till mig, men i skolan är hon tuff och piskar mig.

Så det här med gravidkläder. Ja det är väldigt vackert att vara gravid men jag gillar inte alls min gravida kropp och har aldrig gjort! Inte vad jag kan komma ihåg i alla fall. När jag ser mig själv på bild efteråt, alltså efter graviditeterna så kan jag tycka att magen är fin men när jag är mitt uppe i det så känner jag mig väldigt obekväm. Jag har aldrig tagit fina bilder på mig själv undertiden jag varit gravid någonsin, min fotografvän Angelica tjatar som bara den nu och kanske kanske kanske så kan jag gå med på det. Men bara kanske. Och gravidkläder, ja jag försöker ha mina vanliga kläder så länge jag bara kan. Nu kommer kylan och jag var tvungen att köpa mig en jacka. Beställde en vinterjacka från hm, den var helt okej dock så är den väldigt kort i armarna. Stort minus. Annars var den fin.

mage4

mage20

mage21

Jag har lite fetisch på kläder, speciellt ytterkläder. Av alla ytterplagg jag har så passar inget! Pratade med min vän Mikkan, grät ut lite över att min passform inte var som vanligt. Det slutade med att jag beställde en annan jacka från hennes butik MEDLÄNGREÄRMARSÅDETSÅ. Du är rolig du Madde! Jo fast faktiskt, sådant är viktigt och jag vill känna mig bekväm fast det kanske inte går just nu. Varför blir man lite knäpp när man är gravid? Dessa hormoner och känslor som väller över. Tur man kan skratta åt det.

Apropå hormoner. Mina vänner, jag blir så glad och varm i kroppen av att omringas av tokiga och galna vänner. Vet ni vad jag uppskattar mest, ärlighet! Och jag har världens ärligaste vänner på gott och på ont ska tilläggas hahaha. Men vi är alla likadana vilket är skönt. Idag pratade vi lite om 10 saker som man ”inte” säger till en gravid. Ja eller till mig säger man precis vad man vill, jag tar verkligen inte illa upp. Jag är ganska trygg i mig själv och bjuder på det mesta (det kanske också är på gott och ont?). Men uttryck som Du kan inte gå lite snabbare? Graviditet är ingen sjukdom! Den här graviditeten är jobbig för mig också! Äter du nu igen? Osv osv… är inget jag hänger upp mig på. Jag skrattar och säger eventuellt med en högre röst JA JAG ÄTER NU IGEN!!! Ni fattar jag blir inte alls påverkad eller tar åt mig 😀 Alla är vi olika, skämt och klumpiga uttryck om gravida kommer alltid finnas och varför störa sig på dom?

Till en annan sak, alla ni preggosar som har haft en babydoppler hemma, eller angelsound som det kan heta, en maskin som man kan lyssna av hjärtljud med. För och nackdelar, berätta gärna!? Vilken är bäst och vilken doppler använde ni? Jag är lite skeptisk till det hela egentligen, tror lätt man kan bli lite beroende av det, och kanske lite knäpp på köpet. Tänk om man inte skulle hitta hjärtljudet någon gång. Samtidigt så vet man väl inte hur nyttigt det är för bebisen att lyssna med apparat för ofta? Men jag tänker att det kan vara skönt att ha hemma om man skulle bli orolig. Just nu känns det lite jobbigt med tanke på missfallet av den ena, jag har dessutom haft ont från och till. Det är inte så att jag går omkring och tänker på det hel tiden, men ibland.

Nu ska lägga mig bredvid EmmyLou, tänk att hon ska bli storasyster ♥

Kram / Madeleine

 1. Hej Madeleine!
  Å grattis till bebisen! Jag själv väntar mitt 3:e barn i mars.
  Ang doppler, så köpte jag en denna gången då min yngsta tjej tyvärr bara blev 3 dagar gammal å avled den 23:e dec i fjol, så jag köpte en doppler denna gång, för att kanske kunna stilla lite av all den oro jag känner inför denna graviditet..
  Det kan nog vara både positivt och negativt egentligen… För vilken panik jag skulle få om jag inte hittade hjärtat?! Hittills har jag alltid hittat, å trot eller ej men jag är inte besatt utan lyssnar kanske 1-3 ggr i veckan max. Å då bara en kort stund. För mig har det varit jätteskönt att ha den att ta till när jag känt mig lite nere å velat ”fatta” att jag är gravid, att där är en bebis. Speciellt fram tills nu när jag precis börjat känna lite sparkar…

  Jag har iaf Clereblues doppler. Tyckte den va prisvärd, 289:- eller nått sånt..

  Stort lycka till, ska bli kul att följa dig eftersom vi ska ha typ samtidigt me 😉

  Kram Millan

 2. Tycker du är väldigt fin, med eller utan graviditet. Kan man säga så?
  Fast, jag hade nog lite samma känsla som du under min graviditet.
  Jag var liksom mest rund & tjock! Väldigt mycket vätska i kroppen, otymplig typ!!

  Jackan, köpte en likadan förra vintern. Den såg så fin ut på bilderna, men när jag väl fick hem den, va fan är det här tänkte jag! Och jag som är så kort också, passade inte alls så bra på mig men jag var tvungen att ha något varmt om mig.

  All lycka med nya stjärnan i magen
  Kram

 3. Inte läst din blogg på ett par dagar pga att livet kom emellan . Men vad roligt att du är gravid igen, grattis! Måste läsa fler inlägg och få reda på mer. Kläder som jag har tyckt fungerat både som gravid och inte gravid är House of Lolas, framför allt deras wrinkled leggings och make A wish dress. Kram från mig.

 4. Man går väl på kontroller och då lyssnar de väl på hjärtljudet
  Jag skulle då inte vilja ha en ”doppler” bara för att
  Orolig kan man ju självklart bli under en graviditet men vad tycker barnmorskor och mödravård om sånt, kanske ringer folk i tid och otid till dem utan att det egentligen är nåt fel.
  Men upp till var och en självklart
  Din jacka är fin men gillar inte ”knytet” under bysten.
  Men självklart upp till var och en det med.
  Ha en bra helg. Kramar

 5. Alltså. Här gick jag och trodde att jag hade bestämt mig. Två barn det får vara bra för oss. Jag drar mkt av lasset själv och har inga problem med det. Men barnen börjar bli stora så det är rätt Nice att för första gången på länge hinna med sig själv lite. Dricka ett glas vin, gå rundor om kvällarna och på helgerna.. Men nu. Ägglossning och så läser jag att du är gravid.. Guess what. Suget kom som en smäll i fejjan. Stort grattis till er! Här står jag nu, har drömt att jag slutade med mitt preventivmedel i natt. Mer sugen än någonsin. handla snygga barnvagnar och annat… Låter som något väldigt härligt 🙂 lycka till med allt! 🙂

 6. Stort grattis till bebis!
  Tips på jacka är annars fjällrävens med teddyfoder. Har nu 4 veckor kvar till bf och den går fortfarande att knäppa och sitter riktigt bra 🙂
  Ps. Du är banne mej alltid skitsnygg, så det så!

 7. Jag hade en doppler nu den senaste graviditeten då jag bär barnen långt bak o moderkakan i framvägg så det var ytterst sällan jag kände någon av dem. När jag väntade sonen åkte jag skyttetrafik in till sjukhuset då jag väldigt ofta inte kände honom. Med dottern så var det en trygghet o höra hjärtljuden då o då inte så att jag hörde varje dag men hade hon varit lugn ett tag så lyssnade jag.

 8. Grattis till bebisen Madde! Jag har en doppler, kommer inte ihåg märke dock. Jag är en orolig själ av naturen och vi har tidigare förlorat ett barn i vecka 20. Har inte alls använt dopplern så mycket som jag trodde, det var mest i början innan bebben började sparka. Nu är jag i vecka 29 och skulle det vara så att jag inte känner honom kan jag ta fram den och lyssna för att lugna mig. Helt klart värt köpet. kram

 9. Vad jag blev glad av att läsa er nyhet! Stort grattis! Fick själv nummer 3 i maj och man känner sig verkligen välsignad! har nu fått en del kommentarer från både släkt och vänner att nu är ni väl klara, tre räcker väl!? Medan jag känner hur kan man känna att man är klar!? Vet inte hur du känt själv men jag tycker det är riktigt jobbigt att få höra sådant….som sagt hur kan man veta att man är klar,är det så att vi skullen få fler barn är de exakt lika välkomna och jag tror aldrig jag kommer kunna säga att jag är klar,försöker ta till mig vad min barnmorska sa till mig, att man ska säga sitt senaste barn aldrig säga sitt sista för man vet verkligen inte. förlåt om jag bara svamlar men ville bara skriva av mig och säga att er stora familj verkar så härlig! och grattis igen till tillökningen

 10. Hade en doppler som jag köpte på clearblue.se. Jag har ganska mycket hull på magen & moderkakan i framvägg så jag kunde inte höra hjärtslag fören vecka 25. Men kändes skönt att ha ibland. Dock tycker jag nog att man istället bör gå på rörelserna i magen. Om man inte känner rörelser på ett tag så är det bättre att åka in & kolla än att oroa sig med en doppler som kanske inte får upp något hjärtslag fast det inte är någon fara.

 11. Jag har inte fått så många konstiga kommentarer..
  Eller två stycken.. En av en kund och en deltagare på min sambos gruppträningspass..
  Kunden frågade om jag skulle föda snart?!
  Då svarade jag eh nej, jag ska föda i Januari.
  Och hon på träningen frågade om det var mitt tredje eller fjärde barn?!
  Ungefär som att oj vilken stor mage..
  Jag blir inte irriterad, bara förundrad över människor som tvunget måste kläcka ur sig vad dom tycker.
  Jag har svårt för okända människor som ska kläcka ur sig kommentarer om tex. magens storlek och så..
  Man vet ju inte o personen ifråga haft ätstörningar innan och kan må jättedåligt av en sån kommentar..
  Stort grattis till nr 10 😀

 12. Var det oplanerat? Då funkar inte det där preventivmedelskalendern så bra alltså. Eller? Vore intressant med en utvärdering av den…den där som du skrev om nån gång tidigare! Eller var det med hjälp av den som du blev gravid?

  1. Jag har ätit provera… Något jag skrivit om i ett inlägg för ett tag sen.

   Jag rekommenderar nog dock att man använder preventivmedelskalendern när man VILL bli med barn. Känns lite osäkert att lita på den annars fullt ut.

 13. Hej! Och stort grattis. Jag har haft en doppler till alla mina 3. Köpte min på angelsound. Vet att den på apoteket funkar bra oxå.

 14. Hej!

  Använde mig av angelsound under min graviditet. Hade fått ett missfall innan och var otroligt orolig i min graviditet. Fick tipset av min gynekolog att köpa en för att stilla min oro. Som den lugnade mig! Så för mig var det bara plus! Lyssnade säker varje dag en stund men man lyssnar ju knappt en minut. Man vill bara höra hjärtat slå☺️

 15. Grattis..Angående dopplern.
  Be Micke ta hem en lite tjockare slang..en som räcker från magen till örat
  Sätt ena änden mot örat och den andra mot magen. Funkar lika bra som en köpt svindyr grej
  Det kom vi på för mer än tjugo år sen då det inte ens fanns såna ”nymodigheter”

  Det tar ett tag och hitta hjärtat på bebben men det funkar!!

 16. Har en doppler, tyckte det var jätteskönt att ha!! Tredje barnet, känns som man blir nojigare för varje barn…
  bor i din stad, säg till om du vill prova den så kan du få den 🙂

 17. Hare en doppler från clearblue! Jättenöjd och man kunde stilla sin oro ibland. Lyssnade inte överdrivet ofta, speciellt inte efter att bebisen började sparka dagligen. 🙂 men på slutet, när bebisen inte rörde sig lika mycket och på samma sätt längre så kunde jag ta fram den och lyssna ibland.

 18. Låt en sömmerska sy i grova resårer nere i ärmarna på din jacka. Den är ju jättefin på dig men jag vet hur frustrerande det är med korta ärmar.

 19. Min barnmoska sa till mig att man inte ska lyssna /använda doppler före vecka 20 att det kan skada bebisens hörsel. .. ???!!!! Och här lyssnar de inte före det när man går hos barnmorskan alltså.

 20. Hej! Vart beställde du din andra jacka som passade bättre? Svårt att hitta fina. Är gravid nu och kommer ha stor mage hela vintern, bf 2/3-18

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..