Lite av allt och oktoberfest!

Sitter på golvet med datorn i knät och bredvid mig ligger en hög lego. Försöker jobba och leka samtidigt som illamående knackar på. Tre barn hemma idag, EmmyLou har varit ovanligt trött senaste dagarna, Adam har haft ont i huvudet och lilla Tuvis har senaste dagarna klagat på ont i magen. Hon sa i förrgår att hon hade klagat på dagis att det gjorde ont när hon kissade, inget vi blev informerade om. Men man kan ju missa. Däremot så kom tårarna i bilen på väg hem mamma det gör jätteont när jag kissar. Inte förens då förstod jag att det var därför hon hade haft ont i magen. Så följande morgon, alltså igår så tog vi ett kissprov på morgonen sen ringde jag direkt till vårdcentralen. Vi fick komma upp igår eftermiddag och det visade sig att Tuva-Li hade fått en urinvägsinfektion.

lego1

image

Vi fick träffa en jättegullig läkare som lät Tuva-li lyssna på sitt hjärta. Det var hon minsann mallig över när hon kom hem och berättade för syskonen. Nu får hon äta antibiotika en vecka och så hoppas vi på att den dumma urinvägsinfektionen ger med sig. Ingen av mina barn har någonsin haft urinvägsinfektion förut. Man har ju hört att det lätt kan komma tillbaka så vi får vara lite observanta.

Som några gissade på så var det en Bugaboo Donkey vi beställde och ni hade rätt! Så smidigt när man har två små barn men också väldigt praktisk med tanke på varukorgen på sidan när man inte har båda barnen i vagnen. Vi har beställt från Holland tidigare och har varit jättenöjda med både pris och service. Man sparar väldigt många tusenlappar på att beställa från Babyplus! I samarbete med Babyplus så vill jag varmt rekommendera deras hemsida, ni hittar den HÄR! 

vagn1

Förälskade mig i den grå färgen, lätt att matcha med andra färger. Och dessutom gillar jag deras uppdaterade version mot den vi hade erfarenhet av senast. Nu är det läderhandtag och läderbumper och fempunktsbälte. EmmyLou ville prova på en gång, och hon satt bra. Så bra att hon somnade i vagnen ♥

vagn3

vagn2

vagn5

vagn4

Jag är så tacksam för allas fina kommentarer, stöd och kärlek som ni sprider! Det värmer. Det kommer alltid finnas de som tycker vi är egoistiska, och själviska för att vi väljer att skaffa ett barn till. Det kommer alltid finnas de som undrar varför jag inte berättat något tidigare och tycker jag har undanhållit sanningen för er, mina läsare. Men faktum är att jag inte orkat, och inte känt att jag velat dela det här med någon annan tidigare förens nu pga det vi gått igenom. Ett val som vi gemensamt tagit. En del tycker att vi skaffar barn för att lappa ihop något trasigt osv. Men vad vet ni egentligen? Att jag delar med mig av mina känslor ska automatiskt betyda att jag måste ta era kommentarer, åsikter och alltid besvara?! Annars ska jag minsann bara vara tyst? Så får man givetvis tycka men jag personligen funkar inte så. Jag skriver för att jag vill, för att dela med mig och för att få ur mig. Vi är två föräldrar som älskar och gör allt för våra barn. Precis som jag respekterar era åsikter så kan ni respektera mina val, våra val. Glad över att så många vill glädjas med oss! Barn är inget man bara skaffar, det är något man välsignas med. Tack igen alla ni som orkar ge oss så många hejarop ♥ Jag ska besvara allas kommentarer så fort jag får några minuter över. Roligt att expressen hittat så gamla bilder på familjen hehe, tvillingarna ser ut som små rumpnissar.

I eftermiddag ska vi fortsätta att göra iordning på Willes rum på övervåningen, något som han sett framemot länge. Nu äntligen har vi tagit tag i det, en sak i taget. Ska visa er bilder sen 🙂 Något som vi också insåg när vi började planera hans rum var att han vuxit ur sin garderob. Jösses vad det har hänt saker bara sedan i somras, nu går det undan. Wille fyller tonåring i mars, ungefär samtidigt som bebis kommer.

Förra gången var det Engla-Freja som fick påfyllt med lite nytt, den här gången blir det Wille. Jag har passat på att fylla ut med lite nya kläder från KidsBrandStore som borde komma i början på nästa vecka. Passa på ni också medan dom har Oktoberfest! Just nu kan ni fynda en massa varor och få 15-60% rabatt och i samarbete med KidsBrandStore så får jag erbjuda er ytterligare 15% rabatt både på rean och på nyheter till ord. pris. Ange kod: OKTOBERFEST i kassan. Ni kommer direkt till butiken genom att klicka HÄR! 

Jag vill också passa på att tipsa er om KidsBrandStores fysiska butik som ligger i Täby centrum, där kan man klämma och känna på allt fint, inspiration kan ni få genom att följa deras instagramkonto.

oktoberfest-1-1

Nu serveras spagetti och köttfärssås i köket, hoppas jag får i mig lite mat idag. Det har varit lite si och så med den saken ett tag nu. Små portioner men ofta, inte superlätt när illamåendet står uppe i halsen. Lergigan comp hjälper men då blir jag helt däckad istället, jag menar drogad. Alla andra preparat märker jag ingen skillnad av. Määäh, det är jobbigt! Men jag är glad vi är friska, det kunde varit värre.

Ta hand om dig!

Kram / Madeleine

 1. Ja du har så rätt, det är ju inte så att man bara skaffar barn! Tror vi tilldelas dessa mirakel av en anledning och att just jag skulle få 5 gåvor.
  Och ni de dubbla.
  All lycka ❤️

  1. Man skaffar barn! Mer eller mindre medvetet. Om det nu är ett mirakel , vem ser då till att ett barn av två blir ett missfall
   VAD är det för mirakel och mening med det
   Eller tror du han däruppe tycker att ”Näe, här räcker det med ett barn till”
   ?

   1. Som sagt det vet man aldrig!
    Och jag har aldrig skaffat för skaffandes skull. Och hellre inte kunnat välja vilka graviditeter som resulterat i barn nej!
    Hur vidare jag tror på ”han där uppe ” är oviktigt .
    För mig är varje barn unikt och ett mirakel. Jag har fått gåvan att få 5 men även förlorat under graviditeter 4

    1. Nej man kan inte skaffa barn! Man kan förhindra att barn föds och man kan göra sitt bästa för att bli gravid men man kan aldrig tända ett liv. Det vet åtminstone alla ofrivilligt barnlösa. Det lilla vi själv bidrar med är inte så mycket att skryta med. Nej, där kan vi inte ta någon ära åt oss. OM man FÅR barn så är det en stor gåva i livet!

   2. NEJ man kan inte skaffa barn. Man kan förhindra att barn föds men man kan aldrig tända ett liv. Det vet åtminstone alla som är ofrivilligt barnlösa. Att det överhuvudtaget kan bli ett barn av det lilla vi själv har att bidra med är ett stort under.

   3. Nej man skaffar inte barn! Man kan förhindra att man blir gravid och man kan göra sitt bästa för att bli gravid men man kan aldrig tända ett liv. Det vet åtminstone alla ofrivilligt barnlösa. Och det lilla vi själv bidrar med är inte så mycket att skryta med. Nej, där har vi nog ingen ära att ta. OM man FÅR barn så är det en stor gåva i livet.

 2. Fina Madde, ta hand om dig själv nu. Renovation av rum får komma när du har orken och lusten. Läser och följer din blogg med stor glädje. Fantastiskt tycker jag, att du delar både glädje och sorg med oss läsare. Försök att lägga negativa kommentarer bakom dig (skräp korgen). Jag hejar på dig och din underbara familj

 3. Tänkte på en sak bara nu när du vabbar. Det måste bli mycket vab när man har så många barn. Det måste ju ändå vara bra att ha ett jobb där man kan jobba hemifrån litegrann ändå. Man förlorar inte så mycket inkomst och arbetsgivaren blir inte sur för att man är hemma.
  Att jag tänkte p det nu är vara för att min dotter har två barn och i samma veva som hon fick ett nytt jobb så fick ena barnet en segdragen öroninflammation. Trots att hon och pappan delade på vabbet så fick min dotter sparken för för mycket frånvaro.
  Företaget är nu anmält för brott mot diskrimineringslagen och jag hoppas att de får sitt straff

 4. Så fin vagn. Självklart ska du skriva och dela med dig när du själv vill, bara strunta i all skit som folk säger och skriver, låt det rinna av…All lycka till er <3

 5. Jag tycker också det ser ut som en tvillingvagn. Är det så? Hade du beställt den innan du fick missfallet? Kan man göra om den ena till en sittvagn?
  Får man med sittdel till den? Om du beställd den innan så kan jag bara beklaga ännu mer. Måste vara jättekämpigt.
  Lycka till med den lille som kommer. Förövrigt någon som skrev att 2 åringar inte sitter i barnvagn. Det är klart dom gör. Det gör 3 åringar och även 4 åringar. Inget fel med det.

 6. Åh illamående, usch! Är själv gravid i vecka 21 och har fortfarande problem med att jag blir illamående så fort jag blir hungrig. Och det blir jag ofta. Känns som det inte finns någit stopp
  Äter oxå lergigan comp men tycker inte de hjälper särskilt mot illamåendet. Så har du någit mirakel tips mer än att äta ofta får du gärna hojta till ☺

  1. Jag har testat flera läkemedel och har nu det sista alternativet, zofran och det hjälper mot illamående. Dock har jag nu fått magkatarr pga att jag spytt så mkt.
   Du kanske ska testa det eller prata med läkaren om det i alla fall.

   1. Kan zofran hjälpa till att styra hungersuget? Det är då jag mår dåligt så fort jag känner av hungern. Blir jag för hungrig kräks jag. Läkaren har skrivit ut omeprazol mot magkatarr men jag tvivlar att det är det jag har. Det hjälper iallafall inte

  2. Prova akupunktur, det gjorde att jag kunde sluta med alla mediciner och illamåendet försvann nästan helt. Tråkigt att Mvc inte rekommenderar det istället för tabletter

 7. Jättegrattis till det nya livet som snart kommer till er. Själv är jag mer än lycklig över att ha blivit farmor till den sötaste lilla pojke som finns. Livet är väl underbart när det kommer små barn och bara ger såna kärleksyttringar. Må bra och njut, och strunta totalt i elaka och dumma kommentarer.

 8. Jag är så avundsjuk på dig, jag vill så gärna ha ett barn till, men min sambo vägrar. Han har två och jag har två men min kropp skriker efter en till. Alla kärlek och lycka till er! ❤️

 9. Hej!
  Kanske hon behöver lite tillskott av rent D vitamin under hösten och vintern. Vid akuta problem kan transbärsjuice hjälpa som bl à finns hos Life (sockerfri). D.vitamin hjälper immunförsvaret.

 10. Stort Grattis till er fina familj
  Älskar din blogg!!
  Vi väntar vår fjärde nu i dec, er Emmy-Lou och vår lilla tös är lika gamla Vagnen var väldans fin, men hur i all världens värld beställer man från deras sida? Och hur mkt går vagnarna på? Lyckas inte få fram det Otekniska jag lycka till m allt

 11. Undrar om ni kommer att ta stamceller från bebis som du Madde lovordade i ett tidigare inlägg?
  Du lovade ju att läsa på och återkomma med nytt inlägg, men det har visst inte blivit av….

 12. Hej ❤️ Vad underbart att ni ska ha en liten till. Strunta i eventuellt missunsamma kommentarer och njut av det nya lilla livet. Kram och Grattis

 13. Alltså vart kommer den ljuvliga klänningen med luftballonger på ifrån? Måste ha en sådan till min dotter. Färgerna är så fina!

 14. Inte varit inne & läst din blogg på ett tag & här har jag ju missat en STOR nyhet. Supergrattis till er!Va härligt & mysigt. Ett till litet underverk. Måste vara spännande att få många barn, se hur alla ser ut & olika personligheter. Vilket datum har ni fått?Jag födde min första son 23 mars. Jag skrev i somras om att jag var rädd för mig förlossning om du kom ihåg. Det behövde jag inte oroa mig för. Hade en helt ENORMT lätt förlossning. Vaknade av att vattnet gick 01.00. Ungefär 10 minuter senare fick jag en värk. Det gjorde inte ont men jag visste att det var på riktigt. Fick värkar men oregelbundna & inte speciellt onda. Min mamma kom hem till oss för att passa vår son 02.10. Vi åkte mot förlossningen. Mannen körde som en blådåre & jag frågade varför han körde så fort. Hade värktimer på mobilen & hade bara två värkar under bilresan på 20 minuter. Väl framme vid sjukhuset funderade vi om vi skulle ta med BB väskan eller inte, kanske får åka hem!I hissen får jag en rejäl värk. Sen stannar det upp igen. Framme i förlossningsrummet pratar jag & barnmorskan hur förlossningen varit. Klockan är då 02.35. Klockan 02.40 kommer en rejäl värk till & en till efter det. Barnmorskan tycker hon ska få undersöka mig, låter som det är pågång på allvar. Står i journalen att 02.55 är jag öppen 10 cm & på en krystvärk föds vår lille kille 03.05. Helt jäkla otroligt. Kunde gjort om det vare dag!Magiskt!

 15. Grattis till graviditeten!! Så intressant att läsa din blogg. Är i vecka 16 och troddr de skulle vara mysigt och va gravid. Men ack va fel jag hade.

 16. Vår snart 6-åriga dotter har haft uvi 2 ggr så hon har ätit antibiotika. Hon klagar ibland på att det gör ont när hon kissar men det brukar gå över. Vissa barn kanske är känsligare än andra så man får hålla uppsikt!

  1. Lergigan Comp skriva ut mot gravidillamående och är fantastiskt. Har ätit det under mina graviditeter och det har hjälpt mig att leva ett någorlunda normalt liv. 🙂

  1. Man får mejla till dom så svarar dom snabbt 🙂 Kan också tycka att det vore smidigare om de hade priset tillgängligt, men det funkar att mejla också.

  1. Hej Elin, man får mejla direkt till babyplus och fråga. De svara snabbt och har superbra service 🙂 Tack vad glad jag blir att du gillar bloggen 🙂

 17. Hej! Grattis till graviditeten! En fråga bara.. Alla bloggare verkar gör väldigt olika med reklaminlägg! du skriver i texten i samarbete med både vagnföretaget och kläder.. Men ska det inte stå tydligt utmarkerat? En storbloggare blir just nu granskad, fast hon är den som markerar sådana inlägg absolut bäst! Så jg förstår inte, måste inte alla göra detta otroligt tydligt? Tack för att vi får följa din vardag! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..