Vad ska bebisen heta? Och idag är jag glad…

Man får väl lov att vara lite stolt över sig själv ibland? Idag är jag faktiskt det :-) Klarade med god marginal det teoretiska nagelterapeut-provet idag. Woohoo vad glad jag är! Inte så ofta man skriver prov nuförtiden, och även om jag ska erkänna att jag var hysteriskt nervös så var det också roligt att få sätta tänderna i något.

Man kan tro att det är enkelt att ”bara” måla naglar. Det är fel! Under detta delprov så har vi fått plugga och ha prov på; hygien, Anatomi-hand-arm-nagel, nagelns alla sjukdomar (många), ergonomi, kundbemötande, salongens ABC, manikyr, gel polish, huden och kemi. Vi har bla utförligt fått förklara vad monomerer och polymerer är, vad en polymerisation är och att initiatorn är startskottet för det.

Vi har också fått läran om vilka kemiska produkter vi INTE använder. En professionell terapeut är såklart mycket noga med sådant. Så även om skapandet kanske är det roligaste så krävs det en hel del kunskap bakom det.

naglar18

naglar15

Emelie som har Lillynails academy i Linköping är en utav de bästa, tom guldmedaljör. Glad över att jag har henne som lärare även fast hon är jäkligt hård ibland hehe.

Är ni intresserade av att utbilda er till nagelterapeuter så kan jag varmt rekommendera Emelie och Lillynails acedemy i Linköping. Kursen är förlagd på helgerna så man lättare ska kunna kombinera sitt vanliga jobb med kursen. Inga förkunskaper krävs, dock så bör man väl vara intresserad av detta yrke innan man väljer att gå en sådan kurs. Alla är barn i början innan man lär sig, så man behöver absolut inte kunnat något innan man börjar. Vill ni veta mera om kursen så kan ni kolla HÄR såg att några av er ville veta mera. Vårens utbildning drar igång 2 februari, första tillfället ses man även två vardagar.

Jag skulle säga att att detta yrke är växande, mycket beror också på hur duktig man blir på det. En nöjd kund är en återkommande kund. Precis som med en frisör, är man nöjd så går man tillbaka… Som nagelterapeut kanske man får vara beredd på att stöta på olika sjukdomar också, man vårdar på ett annat sätt. Det estetiska är ett plus som är väldigt roligt också.

naglar17

naglar16

Usch vad långsamt tiden gick när Emelie skulle rätta provet! Fick både racerbajs och magsår på köpet hehe. Hon är så himla lurig också när hon sitter med sitt pokerfejs, lite halvjävlig skulle jag säga. Man försöker ju läsa av resultatet genom grimaser och ansiktsuttryck, tack gud att det gick bra 🙂

image

image

Ber om ursäkt för ett mindre intressant inlägg för er som inte har något större intresse av detta, men jag är så glad så jag var tvungen att dela med mig 🙂 Nu kommer jag utnyttja alla mina vänner som modeller, ta emot en och annan kund fram tills jag är helt färdig med utbildningen.

Just nu längtar jag tills imorgon, jag ska få höra bebis igen ♥ Och fredag ska vi göra ett mera utförligt ultraljud. Tänkte be er om lite inspiration, vilket namn tycker ni skulle passa in i min lilla barnaskara? Ge mig era namntips, just nu står det stilla. Konstigt, alla de andra gångerna så har jag i princip vetat vad jag vill att bebisen ska heta innan rutinultraljudet.

Tack för att ni redde ut Halloween åt mig, man kan inte hålla koll på allt 🙂

Kram / Madeleine

LOADING..