Adventsstök och mys med familjen!

Idag överraskade Micke mig med en dryck från Blossa, inte någon glögg men en vintervärmare. Han såg den på systembolaget och tänkte på mig, det var ju snällt hehe, ack vad vore ett glas mousserande vitt vin. Ska bli spännande att prova den här ikväll. Har ni smakat den? Jag är extremt kräsen när det gäller varma drycker. Glöggen som kommer varje år med olika inslag av smaker är jag väldigt varsam med att ge bra betyg. Men sen är ju inte jag något proffs på vad det ska smaka. vanlig traditionell julglögg funkar för mig utan krångel.

jul31

Som jag skrev igår så besökte jag öppningen av dollarstore här i stan, förutom sminket som jag köpte så förälskade jag mig i två stjärnljusstakar i silver. Temat för i år. Till juldukningen så hittade jag också underlägg för 20kr stycket som kommer pryda bordet fint.

jul32

jul33

jul34

Älskar att fynda! Nu har jag kommit på att jag skulle vilja ha ny serie med porslin, den vi har är sliten. Skulle vilja ha något finare att ta fram vid speciella tillfällen. Har några tips på en fint porslin? George Jensen kanske?

Jag ska sätta fart med lite middag nu, ikväll blir det våran alldeles egna krämiga pasta carbonara med olika slags ostar. Den är to die for! Nom nom nom ♥ Och efter maten ska vi…kan ni gissa?

jul36

Precis, vi ska baka pepparkakor och pepparkakshus om vi hinner med det också 🙂 Med silverdetaljer såklart! Kanske göra några fina hjärtan som vi kan hänga i julgranen eller i fönstret.

Sen blir det soffan och så mycket bättre, Danny ikväll ska ni titta? Förra veckan var det Lisa Ekdahl, hon är tillsammans med min kusin Mathias sedan flera år tillbaka. De har en gemensam dotter som är lika gammal som Tuvis. Mathias är en fantastisk musiker, precis som min faster Kerstin skulle jag säga. Han har skrivit otroligt mycket musik till flera stora artister. Jag tycker han borde gå solo, bli sen egna och visa upp sin vackra talang för tonerna ♥ Det måste vara därifrån jag fått min lilla musikaliska ådra. Jag har ju spelat piano sen jag var riktigt liten, vågade aldrig riktigt ta plats och visa som jag velat. Men jag spelar på gehör även om jag gått pianoskola och fått lära mig noter vilket inte är lätt alls när man hör det utan att läsa det.

Nähe maten var det visst ja 🙂 Ha en fin lördag!

Kram / Madeleine

 1. Jag har bara udda porslin. Väl utvalt från secondhand och loppisar. Tycker det är charmigt att duka med olika tallrikar och likaså glas. Å välja kaffekopp efter humör och tillfälle.

 2. Himla fina stjärnor! Och läckra underlägg Jag älskar silver, det funkar alltid! Fast jag är inne i en ”guldperiod” just nu. Det känns varmt och juligt

  1. Jag har precis varit inne i min guldperiod ☺️✨ Därför fick det bli silver nu. Roligt men omväxling. Men visst är det varmt och juligt

 3. Hejsan!
  När du skrev om eran egna carbonara med flera ostar blev jag riktigt nyfiken. Du är inte sugen att dela med dig av receptet? Har mattorka här hemma och det känns som att vi äter samma hela tiden.

  Tack för en otroligt bra blogg och hoppas ni får en supet mysig första advent.
  Kram

  1. Hej Anne, klart jag ska dela med mig av receptet världens enklaste men sååå gott, kommer på bloggen imorgon. Visst är det tråkigt när man inte vet vad man ska laga för mat

   Vad glad jag blir att du gillar bloggen, hoppas du får en fin advent ❤️

 4. Kan inte du göra ett inlägg om dina vagnar & vilka du rekommenderar? Både syskon/tvilling & singel? Älskar din blogg & du har sån fin familj<3

 5. Swedish Grace från Rörstrand tycker jag är så underbar, finns i flera färger, själv tänker jag köpa hela serien i vitt men även köpa assietter i någon annan färg för att bryta av lite. Finns även kaffekoppar m.m. de flesta kommentarer jag läst om servisen säger att det är mycket bra kvalitet. ☺

 6. Jag ska ge dig bästa tipset på porslin.
  Köp Pillivuyt!
  Inget annat skräp…finns mycket dekorativt, men bla Mateus är skräp. Du kommer få fula naggningar i kanterna hur lätt som helst. Tål inte helt vatten och drar åt sig detta in i porslinsmassan. Billigaste porslinsblandningen för dyr peng.

  Pillivuyt säljs till hemmabruk, hotell och restaurang! Funnits över 200 år snart. Tillverkas i Frankrike helt giftfritt.
  Tåligheten är enorm och du kommer aldrig ångra dig, för allt håller.
  Det blir inga grå sträck på, det håller i ugn och frys, mikro, diskmaskin och tål slag och smällar!!!

  Favoriten är serien Plissé!!!!
  Så vacker.
  Besök Önska Linköping som har 25% hela november på hela sortimentet från Pillivuyt.
  Finns även på nätet, Cervera, NK mm….

 7. Skulle också vilja veta vilken vagn du föredrar, om det går att välja någon 🙂
  Jag står i valet och kvalet men det lutar åt en Bugaboo Buffalo. Har du haft en sådan?

 8. Vi har Maria Montazamis servis, vi använder den till vardags och till fest. Den är verkligen vacker och robust med tyngd i tallrikarna, det gillar jag. Vi har vit/silver och små mingeltallrikar i ljusrosa/vit. Ta en titt på den På fyrklövern hemsida, du kan beställa ett prova på paket med 2 mattallrikar och 2 förrättstallrikar + en gjutjärnsgryta för 129:- + frakt 49:- http://www.fyrklovern.se/moments

  Kram!

  1. Åh, den servisen har jag också och jag älskar den. Började med att tacka ja till ett provpaket. Sen varbjag med i en tävling och hade turen att vinna en hel Moments servis till ett värde av 10.000 kr. Gissa om jag var glad .

 9. Önskar dig och familjen ett härligt avslut på 1adventhelgen! Fint du har fixat till det!
  Ang. Nytt porslin så rekommenderar jag starkt Rörstrands Swedish Grace. Klassiskt och snyggt i sin enkelhet!

 10. Vad världen är liten, har varit med min yngsta dotter på adventsgudstjänst idag, hon läser till konfirmation. Kyrkokören var på plats och sjöng vackert, jag talade om för min Lisa att hon längst till vänster är Lisa Ekdahls svärmor! Ha en fortsatt trevlig första advent!

  1. Ja ibland är världen liten 🙂 Vad roligt, de sjunger otroligt fint. Ja Kerstin är min faster <3 Jag önskar dig en fin advent också...

 11. Ååh så fina stjärnor och underlägg, ljuvliga! Så din kusin är ihop med Lisa Ekdahl, kul, har du träffat henne? Hon är så himla söt och charmig och hon var bäst igår, den enda som gjorde en bra version igår. Danny är grym också. De två är bäst!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..