Super Charlie och krämig carbonara!

Imorgon är det dags för skola, dagis och jobb igen. Helgerna går så jäkla fort, tycker vi borde få minst en extra dag i alla fall. Dessvärre har Colin fått falsk krupp ikväll så det verkar som att det kanske blir ännu en dag med vab :-( helt otroligt! Men blir en sjuk så brukar både två, tre och fyra stycken till bli sjuka. Jag skulle verkligen behöva komma igång med lite jobb, men Micke har en hel del att göra på sitt jobb också så det blir väl jag som tar det då jag kan vara mera flexibel.

Igår fick vi en rolig överraskning på posten. Ett paket, vi kunde ju valt att vänta till julafton att öppna det men vi bestämde att barnen fick det i första advent present 🙂 Barnen hade gått och tittat på det hela dagen, och väntan var olidlig. Snälla mamma kan vi inte få öppna det nu då? Ångrar att jag ens nämnde att det skulle få öppna en julklapp hehehe. Men efter att Emmy sovit middag så fick de äntligen öppna paketet. Jag vet inte vem som blev gladast, alla blev överlyckliga men min alldeles egna super Charlie blev helt till sig av lycka! Är boken om mig mamma? Ja det kan vi väl säga om du vill, men skulle jag skriva en bok om dig så skulle den heta bus Charlie 😉

Vi fick boken Super Charlie och den försvunna tomten. Utan att överdriva så har vi läst den säkert fem gånger bara ikväll. Den passar alla åldrar, Emmy satt som förstelnad av spänning likaså Adam som undrade hur det sluta. Tack Camilla ♥

Bra julklappstips till er som har idétorka. Barnen vill läsa mera om super Charlie, så det får nog bli några sådana böcker i julklapp till barnen.

advent12

advent14

advent15

Som utlovat så tänkte jag dela med mig av vårt smarriga carbonara recept, inte alls någon traditionell carbonara utan något som har vuxit fram. Jag är en ”torsk” på pastarätter, helst skulle det vara hemmalagad pasta men det fick bli det snabba alternativet igår.

Carbonara Ilmrud 6-8 pers

1 pkt rökt skinka 200g

1 st purjolök

8 dl vispgrädde 40%

1 st grönsaksbuljong

Riven ost ca 100-150 g gärna en ost med lite smak! (vi tog det vi hade hemma)

Parmesan ca 100 g riven (efter smak)

Bacon 3 pkt

Färska champinjoner

Maizena

Vitpeppar, svartpeppar och vitlökskrydda.

Gör så här:

Skär upp skinkan och purjolöken i bitar (som på bilden nedan) och fräs det i en klick margarin i en kastrull på mellanvärme tillsammans med grönsaksbuljongen. Under tiden det fräser så blanda till lite maizenaredning, skär upp bacon och champinjoner i bitar. Krydda med lite vitpeppar, vitlökskrydda och ganska rikligt med svartpeppar över skinkan och purjolöken. När purjolöken sedan blivit mjuk och fått lite lätt färg så häll över grädden. Låt koka upp och häll ned de båda rivna ostarna, låt puttra ett tag och tillset maizena till önskad konsistens (jag gillar krämiga såser). Stek bacon, gärna knaperstekt om man gillar det, häll lite av stekflottet ner i såsen för att förstärka smakerna. Stek sedan champinjoner. Voila färdigt! Servera med pasta och en god sallad.

carbonara1

carbonara2

carbonara3

carbonara4

carbonara5

carbonara6

carbonara7

Vill man ha ännu mera ostsmak så kan man toppa med lite extra riven parmesan. Snabbt, enkelt och barnsligt gott! Hoppas det faller er i smaken 🙂 Själv gillar jag inte svamp men det behöver man ju nödvändigtvis inte äta. Däremot är den här carbonaran en av mina favoriter.

Testar ni så kommentera gärna och berätta vad ni tyckte. Jag vet att hjärnan bakom receptet skulle tycka det vore kul 😉 Wille har lovat att börja gästblogga en gång i veckan med sina recept här på bloggen, det kommer efter nyår 😀 Då måste ni peppa honom!

carbonara8

carbonara9

Från mat till kattlådan, det är visst dags att tömma den. Jag är lite nojig när det gäller katter och vara gravid, på med handskar och fram med handspriten. Jag gosar inte överdrivet mycket med mina pälsälsklingar heller, noja noja. Usch jag får dåligt samvete men jag får ta igen det sen. Dessutom så får de en massa kärlek av alla andra i familjen.

Känner att jag kommer somna som en klubbad säl sen, drömma om pepparkakor och super charlie. Såg ni mina filmer på insta”snap”? Vårt pepparkakshus blev ju fantastiskt.

Kram på er alla fina ♥ / Madeleine

  1. Åh Linda, super Charlie är jättebra! Min dotter älskade dessa böcker när hon var liten! Vi har dom tre första men nu är hon för stor för dom. Men det är verkligen dom bästa böckerna vi har haft i hela boksamlingen och då är den stoooor! Tycker absolut att du ska köpa hem allihopa Kram!

 1. ibland är jag så jäkla skitlat och det är inte kul o laga mat alla gånger! därför brukar jag göra en variant på den du lagt upp recept på fast något enklare och mindre tidskrävande 😀
  till oss 6 så brukar det gå åt 3-6 paket bacon, ett paket kelda pastasås med parmesan och skinka samt 5-8dl grädde, man steker bara baconet o blandar ner i grädden o pastasåsen -klart! ja kör oftast en färsk pasta till detta (enbart för det går snabbare hehe)
  denna går också att variera in i det oändliga med svamp, lök, annanas, ärtor, paprika ja det man gillar bäst helt enkelt!

  ha en fin dag och hoppas du mår lite bättre!! (ang ditt inlägg om bm så har jag alltid tyckt att kvinnohälsan i lkpg är bra och vissa bm jobbar även på förlossningen som är där, jag har trivts där och det är ganska enkelt att byta bm om man inte klickar med den första man får! dom har dessutom flyttat ner till samma hus som tandregleringen nu, mittemot tinnis, så det är dessutom smidigare att ta sig dit)

 2. Nu vet inte jag om jag råkade skicka den här kommentaren redan (mobilen lever ofta sitt eget liv) men jag såg att många bloggare åker till Paris idag och antar att du inte följer med pga av ditt illamående.. usch tycker så synd om dig!

  Tack för en mysig blogg!

 3. Hej ville bara säga med kattlådan. De är inte sanden att ta i som är farligt för gravida de e pulvret som blir när du häller i o ur sanden så flyt de omkring i luften så de e andas in de du ska undvika. Så antingen får nån annan byta lådan nu eller så får du ha min o nästa skydd . God jul på er alla

 4. ÅÅÅ så gott det ser ut. Måste prova nån dag. Älskar pasta. Så fint du har i ditt hem. Blir avundsjuk på ett positivt sätt. Håller med kommentaren ovanför. Du verkar vara en fantastisk kvinna. Kramar

 5. Provade detta i går och vår kräsna tonåring åt 4 portioner . Det var supergott så tack för att du delade med dig av receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..