Hela musen är vidgad från Ystad till Haparanda…

Vet ni, jag börjar känna mig bättre och piggare! Så himla skönt och befriande, hoppas att det håller i sig nu och att jag kan börja ”leva” igen. Att man kan bli så nedgrävd och må så dåligt av en liten bebis. De som är så söta? Igår slog det mig för första gången att jag ska ta mig igenom en förlossning igen. Jag har liksom inte våga tänka så långt fram, allt har känt så jobbigt och annorlunda denna gång. Lite precis som med Emmy faktiskt när jag tänker efter. Så tankarna har snurrat att något är fel trots att jag fått motsatsen bevisad flera gånger. Ultraljuden har sett bra ut, hon sparkar och rör sig och växer som hon ska. Det är väl helt enkelt så att psyket spelar en ett spratt när det inte är som det ”brukar”.

Någon som har känt detsamma? Haft samma känslor? Jag vet ju att det är ganska vanligt att ha oroskänslor,det är helt normalt trots att det är påfrestande för tankeverksamheten. När jag väntade de första barnen så hade jag ingen av dessa känslor något nämnvärt. Man var väl ”ung och dum” tänkte aldrig att det faktiskt skulle kunna hända något. Men ju flera barn desto mera ökar ju faktiskt oddsen att något skulle gå snett har jag fått för mig. Eller har jag bara blivit mera medveten med åren? Nu låter det kanske som om jag tänker på det hela tiden och så är det ju inte. Men det finns i bakhuvudet och kommer fram ibland.

Sen vill jag ta dö på en konstig fördom som folk ofta har om oss som fått flera barn Öh den där ungen kommer väl bara att ploppa ut så många gånger som du fött barn! (Haha) Ja oftast brukar det avslutas med ett skratt på slutet för på något sätt så är det väldigt roligt!

Nej hörrni! Även fast man skulle kunna tänka sig att jag är som globen där nere, som om det ekar upp i hela apparaten och som hela musen är vidgad från Ystad till Haparanda så poppar inte ungfan likt förbannat ut bara sådär. Förstår inte varför man tror det? Visst man har banat vägen förut och kroppen vet vad som gäller men för det så tappar man ju inte ut ungen när det är dags. Det kan faktiskt bli tvärtom, att livmodern har svårare att ”jobba ut” barnet om man har fått många barn. Förövrigt så läker musen efter en förlossning och spricker man så brukar man sys. Knipövningar är bra efteråt, det är jag en hejare på. Blev uppskrämd en gång efter att jag fått Victor, läste på nått forum att jag skulle kissa på mig om jag inte knipövade minst tre gånger om dagen efter första barnen. Jag knep maniskt i ett halvår hehe.

Här är ”lilla” magen ♥

klader2

Vad gillar ni tröjan? Jag älskar den! Jag är inte så rosa egentligen men den här rosa, lite vintage dustypink älskar jag! Det bästa är att jag kommer kunna ha den som oversize tröja sen, älskar oversize! Bekvämt, snyggt och funkar i kombo med allt. Jag har köpt in gelpolish från Lillynails som är dusty pink ♥ Snart kommer jag kunna ta emot kunder, en eller två dagar i veckan kommer jag köra. Och undertiden kommer jag vidareutbilda mig inom skönhet och hälsa. För att jag tycker det är roligt och utmanande. Ni hittar tröjan HÄR!  Titta under märket Rosemunde. 

klader3

Ballongmagen, ser gigantiskt ut från denna vinkel 🙂

Grejade lite på övervåningen tidigare ikväll. Vilket crib grabbarna får egen soffan osv, lyx för mina gräääbs. Ibland undrar jag om de vet hur bra de har det? Vi tittade på Sofias Änglar igår, Wille bara gapade. Ja så är det många flera som har det, som vi inte ser! Man ska vara tacksam för allt här i livet, men jag tycker inte man ska behöva be om ursäkt för att man har det bättre ställt men ni fattar hur jag menar. Man vill hjälpa dom, jag skulle lätt kunna börja jobba som Sofias Änglar. De kanske behöver en praktikant till våren? Eller jag borde kanske ringa meterfilm och sätta ihop ett eget program, ju flera sådana desto bättre va!? Flera som hjälper.

Ser ni pjucksen? Jag kommer leva i dom nu tills lilla ”P” kommer ut. Vad tycker du CamCam? Totalt värd dom eller hur? 😉 Jag försökte kräva en skofabrik men den gubben gick inte. Har ni missat vem CamCam är? Hon bevakar en del bloggar, ibland undrar jag om hon är hög på kattsand eller bara jäkligt PK för att hon lyckas provocera så många. Jag tycker hon är roande, man får liksom välja hur man uppfattar saker som hon skriver. Men ja oftast roande. Ni hittar hennes välbesökta bloggbevakning HÄR!  

klader4

Colin och jag drog iväg på lite äventyr, Han lika förvånad som jag att vi kom iväg själva. Jag mutade mitt stora barn att se till sina småsyskon. Det ni! Skulle väl aldrig en ”normalstor” familj göra, låta syskonen se till varandra? Det är bara vi stora familjer som håller på med sånt hehe. Vart går gränsen för stor familj? När är det okej att storebror eller storasyster tittar till sina syskon en liten stund liksom? Vilket utlägg jag skulle kunna göra om det då… Berätta hur tycker ni?

klader6

klader5

Nu ska jag krypa ner i soffan med mina underbaringar en liten stund innan det är dags för nattning. Sen plockar mamma fram godisskålen (morötter har jag fått dille på) och slänger på en bra film.

Ta hand om er, ni är också underbaringar bara så ni vet!

Kram / Madeleine

 1. Jag känner igen oron som blir större för varje gång man är gravid. Men skulle det vara något fel så kan man ju ändå inte göra något åt det ifall det inte syns i undersökningarna så man måste bara försöka slå bort de tankarna. Och vad gäller att se till sina syskon ibland…Alla våra barn väljer helst att passa syskonen om de får välja en uppgift. Och barn som växer upp och aldrig har hjälpt till med något är det bara synd om. Alla behöver få lära sig att hjälpa till för att kunna bli självständiga sen.

 2. Snygg tröja! Kan tänka mig att den är skitsnygg i oversize 🙂
  Själv har jag 3 barn och oroade mig mer för sista. Skulle kanske möjligtvis vilja ha en till men vet inte än. Undrar om jag fixar det. Men jag måste väl snart bestämma mig om jag inte vill bli ”för gammal”..
  http://www.lotte4.blogspot.se

 3. Snygg tröja! Väldigt fin mage!
  Har bara fött 2 barn och herregud så nervös jag va inför sista förlossningen.
  Fick panik när vattnet gick. Men det gick så bra så när allt väl var igång.

  1. Tack snälla du, vad glad jag blir <3

   Förstår precis vad du menar, jag vet när vattnet gick av sig själv för första på mig. När Adam skulle födas, jag fick också lite smått panik till en början då 😀

 4. Det är bra att bloggbevakning finns. Hon skriver med glimten i ögat och påpekar när bloggare inte skriver ut samarbeten eller gör smygreklam. Inget fel med det. Rätt ska vara rätt i alla branscher.

  1. De flesta i bloggbranchen, de som är seriösa har fått tydlig information av RO, och många av oss har varit på informationsmöten.

 5. Haha, jo den kommentaren har man hört förr! Att barnen bara glider ut tjohoo…
  Kortare stunder tycker jag det är helt ok att de större passar de mindre. Tror kanske det handlar om mognaden hos de större barnen också, där är ju barn olika.

 6. Tror alla familjer oavsett storlek använder storasyskon som barnvakt, så länge det är tillräckligt stort avstånd mellan dom förstås 🙂

 7. Här hjälper tjejerna åt ibland att passa sin lillebror. Men då är tjejerna 12 och 15 och lillebror 5 år. Ett tag la 15 åringen sin lillebror 3 väller i veckan när vi vuxna tränade (under 6 veckor) och kommer få göra det snart igen. Antingen sov han när vi gick eller så fick hon ligga bredvid tills han somnade. Ge och ta helt enkelt 🙂

 8. Mina två barn är hemma själva nån timme då och då och de är 11 och 6 år. De tycker själva att det är roligt och spännande, annars skulle jag nog inte låtit dem vara själva. Första gången var de kanske 9 och 4. Storasyster hämtar lillebror på fritids ibland när jag jobbar länge på eftermiddagen, mest för att de båda vill.

 9. Vet precis hur det är med kommentarerna.. har fött 6 barn å alla barnen va snabba ut. Den kommentaren jag får är att du som har så lätt å föda å fött så många barn behöver ju bara fisa så är ungen ute.. hade någon sagt de mitt i mitt förlossningsarbetet så tro jag faktiskt de inte levt idag
  Det här med oron fick jag efter 4 barn. Nr 4 upptäckte vi nämnligen i vecka 24+5.
  Då började alla tankar på tänk om något e fel åsså går de inte att ta bort för att de e så långt gånget. Barn nr 5 hade jag sån ångest med å de slutade med att jag fick en förlossnings depression med både 4:an å 5:an. Mellan 5:an och 6:an fick vi två missfall och sen hade vi en bebis i magen som vi upptäckte på ultraljudet att den skulle inte överleva förlossningen å skulle den det så hade den 3%chans att överleva 3månadersdagen;-/
  Så vi fick göra abort. Än idag gör de så sjukt ont i mig när jag tänker på det.
  Men 7 månader efter så blev jag gravid igen och jag hade mkt problem med ångest å att något skulle hända men som tur va så hade jag någon Att prata med. De hjälpte mig enormt mkt

  1. Låter som du har gått igenom en enorm pers och sorg <3 Och jag förstår att det har satt djupa sår 🙁 Skönt att du har haft någon att prata med. Och vilken rikedom att du har en sådan stor fin familj. KRAM

 10. Ang att ha stora syskon som barnvakt så är jag personligen förhindrad för detta numera , då skolans kurator tvingade olagligt till sig ett samtal utan mitt godkännande med min 14 åring & ställde frågor & vände på dotterns svar enligt dotterns själv. Detta slutade iallafall med en enorm soc anmäla då mitt barn fick ta för mycket ansvar då hon passa småsyskon i 30-1 timme någon gång i månaden. För fy vad jag fick höra av kuratorn hur illa de va. Så nu vågar man knappt be dem se efter dem medan man går ner i källaren till tvättstugan.

 11. Jag har 4 barn, 17,15,7,5. Tre tjejer och en kille på slutet. Dem stora tjejerna hjälper oss med dem små. Vi ber om barnvakt och dem ställer gärna upp, ibland frågar dem själv om dem får ta med dem till affären, fika med dem i stan, ta med dem till kompisar mm. Vi är väldigt tacksamma för allt dem gör för oss och sina syskon. Dem lär sig hjälpa till, ta ansvar, dem växer i sin roll/som person.

 12. Haha, din rubrik alltså!! Haha!!

  Jag tycker inte alls att det blir lättare förlossningar (eller svårare) ju fler barn man har. Jag har fött 5 barn och det har varit fem helt OLIKA förlossningar varje gång. Nr 3 var rekordsnabb och så mycket kaos och nr 4 var hur lugn som helst (säkert den mest stillsamma av dem). Och den senaste var bara annorlunda. Så man vet aldrig vad man kommer att möta och antal förlossningar spelar egentligen ingen roll.

  Din tröja är helt underbar!! Älskar den!! Fast säkert mest för att din fantastiska mage är klädd i den. Så fin mage!!

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

  1. Tänk så olika det kan vara med förlossningar. Min tredje förlossning var min ”värsta” och längsta Dom arton timmarna kommer jag aldrig glömma!

   Vad roligt att du gillade tröjan, den är supergosig Och tack, vad glad du gör mig. Du är så himla rar!

 13. Jag och min äldre syster var ofta barnvakt åt vår yngre syster när vi var mindre (jag var 11 och syrran 14 när vår yngsta syster föddes) . Åtminstone jag tyckte det var jätteroligt, älskade att få ta hand om henne och gick ofta frivilligt ut på promenader och liknande med henne! Först vid sena tonåren (15 års åldern) började jag få andra intressen Men vi har ett starkt band än idag , 20 år senare och jag bryr mig väldigt mycket om henne!

 14. Haha det lät roligt, från Ystad till Haparanda Vi i Götet säger – stor som Tingstadstunneln Det är en biltunnel mellan stan och Hisingen.
  Konstigt nog så var jag mest nojjig över att vara stor som Tingstadstunneln efteråt.
  Jag var ju 35 när jag fick mitt första barn. Att ta kejsarsnitt fanns aldrig i mina tankar. Det är ju en del som gör planerade kejsarsnitt. Varför gör man detta frivilligt. Läste att det finns flera kvinnor utomlands som väljer kejsarsnitt för att inte förstöra ” tingstadstunneln ” och samtidigt låter läkaren sy ihop magmusklerna o buken så det bli platt Tänk vad en del tänker även på detta.
  Jag hade hästar när barnen kom och ridning är absolut den bästa knipövning man kan få. Så det har inte blivit ngr läckage eller annat efter två barnfödslar.
  Ridningen är helt suveren att få ihop bäckenbotten musklerna igen.
  Tänk vad fantastisk kroppen egentligen är, för det skulle ju vara en mardröm att vara öppen från Ystad till Haparanda och det är man ju inte. Det bästa med att fått flera barn måste ändå vara att när man väl ligger i en förlossning så lyssnar man på sin kropp och ha det där kom ihåget. Så kändes det för mig när jag fick två snabba barn eftervarandra. Jag bara väntade på hur barnet skulle se ut. För vist är det fantastiskt att alla barn ser olika ut ( förutan enäggstvillingar då )
  Hoppas du mår bättre snart.
  Må gott !
  Pia

  1. Hahaha då lade jag nått nytt på minnet, ska börja med Tingstadstunneln

   Ja har hört att ridning är bra, apropå det så är det min dröm att våga mig upp på hästryggen igen. Efter en incident för hundra år sedan så har jag inte vågat. Men jag ska bli modig tänkte jag

   Jag håller med dig, våra kroppar är verkligen fantastiska.

   Tack fina du ❤️ KRAM

 15. Lite glatt ändå att även du känner till uttrycket ”Globen” då ”Hunken på XL” ofta slänger sig med uttrycket ”Som att kasta korv i Globen”. Kul att ni har den känslan och humorn mellan er! Tumme upp!

  1. Hahaha såå roligt ”hunken på XL” Är det så han kallas?

   Slänga käft måste man kunna då och då, även om jag måste erkänna att ”hunken på XL” är lite bättre på det än mig

 16. Hej! Har 4 barn. 20,18,6 och 4. Glömmer aldrig paniken när jag ringde på klockan utanför förlossningen med barn nr 2.
  -Hur i helvete kunde jag vara så jävla dum att utsätta mig för det en gång till. Hade ren panik.
  När jag stod där och vänta så kom det en annan kvinna som oxå hade långt gångna verkar. När dörren öppnades så erbjöd vi båda varandra att gå först. Antar att hon hade samma tanke.
  Efter mycket tjat och smärta så fick jag äntligen ryggbedövningen i onödan för när läkaren som lagt den tog i handtaget så var lillfisen ute. Då vände han på sig och sa
  -Nästa gång kanske du lyssnar på mig?
  Jag svarade på en sekund.
  -Jag kommer inte hit fler gånger.
  Men det gjorde jag. Nu är det så att jag är gravid nu men vågar inte ropa Hej ännu för 2014 var jag också gravid men i v 16 upptäcktes en Mola. Som dom inte såg i v 9. Mola är metastaser på moderkakan. Antingen har man bara Mola. Eller som i mitt fall så har man ett foster och Mola. det visade sig att fostret dött kort efter ul i v 9 men upptäcktes inte förrän ul v 16.
  Det jobbiga är att gravtestet visar positivt även om det är Mola. Nu väntar jag på ett tidigt ul för att veta om det är bra eller dåligt. Ett kaos av tankar i huvudet.
  Ingen förlossning är den andra lik.

 17. Mina äldsta är barn vakt 2 gånger i veckan när jag jobbar och min jobbar. Men får betalt så det blir som vilket jobb som helst och dessutom får dem lära sig ansvar.
  Men det det bästa av allt är att dem vill och älskar sina syskon pengarna är bara en bonus.
  Tänk om människor kunde sköta sitt istället
  Kram till dig och Micke

 18. Hos oss är det självklart att storebrorsorna hjälper till och är barnvakt ibland. Det är 11 och 13 år och riktigt fina med sina lillbrorsor som är 5 o 6. Jag tycker det är bara vettigt, barnen lär sig mycke av det och faktiskt blir mer självsäkra! Ibland får de belöning o ibland inte. Ibland väljer en av killarna hellre diskmaskinen osv. Vi hjälps åt helt enkelt.

  Tack att du skriver äkta o intressanta inlägg! Ha det gott!

 19. Vi har fyra barn och folk i vår omgivning tycker att vi är en såååå stor familj (nästan onormalt stor) och vi har fått frågan om vi inte har någon tv hemma, för har man fyra barn så gör man väl inget annat än att pippa? För att inte tala om bilen? Hur får man plats med fyra barn i en bil? Och det där med att nästan beklaga en graviditet. Jag skulle lätt kunna skaffa ett femte barn, tyvärr så har min kropp sagt ifrån och vi är glada att sista graviditeten slutade lyckligt. Vår äldsta dotter passar sina små syskon korta stunder utan problem. Lycka till med nya bebisen. Tänk så älskad hon kommer få känna sig hela livet med så många syskon ❤️

 20. HAHAHAHA… Bästa inläget på länge. Helt i min humor ;P Men du kan ju inte visa så snygga pucks och sedan inte tala om var dom är köpta fattar du väl?? Varvarvarvarvarvar? Pöss på dig :*

 21. Jag börjar också få lite tankar om det här med förlossningen.
  Tänker ibland shit vad är det jag gett mig in på..
  Trodde ju aldrig jag skulle gå igenom det igen, hade en tuff förlossning med första barnet..
  Men men i Januari är det dags så bara att hoppas barnmorskan har rätt att det kommer gå fortare andra gången..
  Jättefin tröja och jättefin bebismage <3

 22. Tänkte fråga dig en sak/be om råd
  Jag har 3 underbara barn! Min sambo har varit väldigt tydlig med att han är klar(han var nöjd redan vid 2) jag känner i hjärtat att jag mer än gärna haft ett barn till men när jag tänker är 3 mer ”praktiskt” bil, rum och tid… men ändå finns känslan där…att aldrig få uppleva detta igen!!! Tror dock inte att jag nånsin kommer att bli mätt på bebisar Har ni alltid varit överens gällande många barn?

 23. Öh va?! Varför skulle bara familjer med många barn låta barnen passa varandra?
  Min äldsta passar mina yngsta jätteofta – dock skulle jag aldrig muta honom för att göra det utan säger jag att han ska passa sina systrar så ska han göra det utan muta…..haha, kanske är mutan som skiljer storfamiljer från andra familjer 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..