Cupcakes, psykbryt och vårdagjämning!

Nu sitter vi i soffan och jäser efter en riktig kalasdag. Jag och tjejerna bakade cupcakes, de blev himmelskt goda. Ni vet sådär alldeles perfekta och saftiga. Vi hade creem cheese frosting på och det föll i smaken för alla. EmmyLou och Tuva-Li dekorerade och visst blev de väl söta ♥

Baka är alltid populärt att göra med barnen. Jag är inte alls någon vidare hejare på att baka faktiskt. Några ”basic” bakverk kan man väl, ni vet kolakakor, chokladbollar, rulltårta, muffins, hallongrottor, rulltårta, nougatkakor och sånt där lite enklare. Blir alltid impad över att se vad riktiga bakproffs kan åstadkomma i köket. Själv är jag mallig för det lilla jag kan 🙂

Jag fick faktiskt ett mindre psykbryt under bakningen. Skällde ut Dollarstore efter noter, ja de skulle höra mig hahaha. Helvetesjävlabilligaskitgrejer gaaaah! Nej barnen hörde inte för jag gick ifrån, men det blev en ramsa. Och egentligen älskar jag billiga ”skitgrejer” för det behöver ju inte alls vara skit för att det billigt, men just då och just nu ligger nerverna utanpå. Efter vårt kämpade i köket för att få till helt perfekta cupcakes så blev allt förstört när formarna från Dollarstore bara föll ihop och smeten rann ut på hela plåten. Ett tag var tårarna nära, och jag såg tjejernas besvikelse. Mamma varför gjorde du så? Det var inte mamma lilla gumman, DET VAR DOLLARSTORE!!! Hahaha….

Nåja vi började om och gjorde ny smet, tog andra formar dubbla formar. Det gick bättre, och våra cupcake höll! Sen bytte vi ut formarna till de vi hade innan för de var mycket finare konstaterade Tuva-Li och passade bättre 🙂

När mormor och morfar kom kunde vi skratta åt det hela och njuta av våra goda bakverk. Wille tyckte kalaset blev lyckat och nu har vi firat våran tonåring riktigt ordentligt.

Imorgon är det vårdagjämning, för att vara exakt klockan 11.29 om någon ville veta. Nu blir det ljusare och vi blir gladare, piggare, starkare och kära. Visst låter det väl underbart!? Själv så brukar jag alltid må lite dåligt när våren kommer, speciellt kring påsk. Jag vet inte varför, men jag har alltid känt så och jag kan komma ihåg att jag känt så sedan jag var barn kring den här årstiden. Men det går över fort som tur är. Konstigt att man kan påverkas så mycket av årstider.

Samtidigt älskar jag våren och sommaren, när det deppiga gått över. Alla blommor, det gröna och solens värme. Och kvällarna som blir allt mer ljusa, som vi ska mysa på altanen. Dock ska jag försöka klura ut något smart insynsskydd, som dessutom är snyggt också. Flera parasoll kanske? Större växter? Ska ta några bilder och visa er så kanske ni kommer på något som ni vill tipsa om? 🙂

Sov gott alla fina härliga bloggläsare. Jag hoppas på att få föda barn!

Kram / Madeleine

  1. Hej jag mår också dåligt när våren kommer. Påsken brukar vara jobbig. Trodde bara det var jag som hade så.
    Tur att det går över Kram Ingela

  2. Håller tummarna för att lilltjejen kommer snart och att hon vänder sig ”rätt” så det kan bli en smidig förlossning. Lyckönskningskramar

  3. Ett hett tips är att skaffa en muffinsplåt, då blir muffinsen höga och fina och det är omöjligt att smeten rinner ut. Hoppas du föder snart och att lillfia vänder sig Kram!

  4. Vill bara skriva att jag tycker det är såå kul att följa dig och din älskade familj. Du verkar vara en underbar människa, fantastisk mamma och har jättefina barn, och man ;P
    Önskar er all lycka och välgång med de nya knytet och allt annat <3
    Kommer fortsätta föla er! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..