Äta sin moderkaka? Fotografera och vara kreativ…

Ensam vaken, uppe och kan inte somna. Borde vid det här laget vara svimmfärdig eftersom jag gick upp i ottan och är väldigt mycket höggravid. PregLife appen säger att jag är i i graviditetsmånad 10, det ni :-) Inte alla som går så länge minsann.

Pratade med Sandra förut, tänk att vi väntar barn exakt samtidigt igen. Livia och EmmyLou skiljer det inte många dagar på, undra om vi får någotsånär samtidigt denna gång också. Spännande. Hon känner sig inte redo ännu och skulle kunna tänka sig att gå ett par månader till med magen. Hon är inte klok haha!

Vi pratade lägligt nog om att äta upp sin moderkaka något som yogagirl valt att göra efter sin dotters födelse. Kontroversiellt och annorlunda, men ändå inte kanske? Jag vet inte vad jag ska tycka? Djuren äter upp den utan problem för att den bara innehåller bra saker för kroppen, men vi är ju inte djur. Jag vet i sjutton om jag är så sugen faktiskt. Att ”plantera” den under ett träd eller vad en del väljer att göra känns i tanken inte lika jobbigt som att stoppa den i munnen, njaaa jag skulle nog inte fixa det! Däremot tycker jag moderkakan är väldigt fascinerande och vacker på något sätt, likt ett träd med alla sina ”grenar”. Sandra kan inte heller tänka sig att äta upp sin moderkaka om hon inte mot förmodan skulle bli erbjuden tio miljoner för att göra det.

Modigt av yogagirl att tillaga den, med hjälp av citron, svartpeppar och ingefära (tror jag det var?) så ska tydligen moderkakan bli en riktig energiboost! Vad tycker ni om det här? Skulle ni kunna tillaga eran moderkaka och äta upp den? Eller har kanske någon av er faktiskt gjort det?

Just nu när jag inte riktigt kan komma till ro så kommer det kreativa fram i mig. Det bådar gott att den kommer tillbaka igen efter mitt ide. Jag älskar att fota och det är det jag vill göra och kommer göra igen så fort jag är i bättre i form.

Fotade bebisens newbie-kläder, perfekt inspiration till dig som går i tankarna på en gravidfotografering faktiskt. Visst är det fint? Och visst är kläderna helt underbara! Tuva-Li och EmmyLou har likadana klänningar, tänkte de tre minsta tjejerna skulle matcha ihop till midsommarafton kanske. Man kan säga att jag är ute i god tid, kors i taket. Allt för den perfekta bilden skull hehe. Nej vars, inte bara det faktiskt. Jag gillar kläderna ♥

Imorgon har jag två möten inbokade. Det ena ska jag dela med mig av direkt tänkte jag, ska bli så himla roligt! Det kommer en tjej hit och ska visa upp något väldigt smidigt och smart som jag är helt övertygad om att många av er kommer att gilla! Och många har nog redan erfarenhet av detta också skulle jag tro. Hur som helst, det ska bli jätteroligt! Det får ni inte missa 🙂

Nu ska jag krypa ner i sängen med alla fjorton kuddar och bulla upp mig själv, det ser antagligen väldigt roligt ut när jag ska sova. Tur ingen kan se haha! Redan nu längtar jag efter doften av morgonkaffet, det ska bli gott. Och till den hade jag tänkt att jag skulle sätta mig er och koncentrera mig på att svarar på allas kommentarer ♥

Sov gott, puss & Kram / Madeleine

 1. Jättefina bilder 🙂 Newbies är ju så fint!!

  Äta moderkakan, åh fy fan, jag får kväljningar av bara tanken…. Jag skulle inte klara det haha
  www lotte4.blogspot se

 2. Skulle aldrig kunna komma mig för med att äta moderkakan. Har vi klarat oss UTAN så länge så gör vi det nog nu också
  Tror du det ens är tillåtet ?
  Jättefina kläder
  Får jag tipsa folk om att Lidl just nu har fina kläder till små
  Till verkligt vettiga priser ?
  Hoppas lilla grynet tittar ut snart nu
  Kram

 3. Dom där dagarna när man har gått förbi bf-dagen är så otroligt långa. Med mitt tredje barn blev jag igång satt i vecka 43+2.
  Jättefina bilder på underbara Newbie kläder. Lycka till! Kram

 4. Åh vad jag hoppas att ni snart har eran lille tjej med er!
  Jag blev igångsatt i lördags och i söndags kom mitt fjärde barn! En fin liten pojke på 3850 g och 53 cm lång! Har aldrig fått en sån liten bebis förr så vi myser på massor !
  Hoppas att vi får åka hem från BB idag! Han va tvungen o sola lite!

  Vilka fina kläder!!
  Hoppas du fått sova gott och att kaffet smakar bra!

 5. Ska man vara noga räknas vi till djur 🙂

  Men usch nej jag hade aldrig fixat det, om jag fått barn haha 🙂
  Men alla är vi olika.

  Vilka fina kläder! 😀

 6. I kapselform hade jag absolut kunnat tänka mig att äta, men inget annat. LunaLiv är ett namnförslag från mig 🙂 hoppas hon tittar ut snart 🙂

 7. Men kräks av bara tanken! Why?!? Det är ju bara konstigt, det är väl ingen som får för sig att käka upp sina borttagna halsmandlar så varför moderkakan? Blä!

 8. Jättefina bilder, vad har du för kamera och objektiv? 🙂 kanske du kan göra ett inlägg om det, hade varit kul att veta! 🙂

 9. Jättefina bilder, vad har du för kamera och objektiv? 🙂 Kanske kan göra ett inlägg om det hade varit kul att veta! 🙂

 10. Fast var det inte torkad i kapselform hon ska äta den?
  Tror du Madde får läsa läxorna med dina yngre barn, så lär du dig att vi är djur- däggdjur…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..