Babyzen YOYO+ och då vi ska fira livet!

reklam i samarbete med babyzen yoyo

Vilken dag! Har varit supereffektiv verkligen. Kan bocka av en hel del måsten, jobb, möten och en och annan värk som jag inte riktigt var beredd på mitt upp i allt. Ser ju framemot när det händer, men när det väl gör det så ångrar man sig lite för en stund.

Just nu är jag sur på att hon bara verkar luras. Antingen eller kan jag tycka. Herregud vad hon härjar upp mig och sätter igång alla förväntningar den där lilla människan inuti min mage.

Sen behöver hon ju inte luras sådär när jag har möten inplanerade hahaha. Hon kanske trodde jag skulle ställa in men se där hade hon fel minsann 🙂

Som jag skrev igår så skulle jag visa er något smart och smidigt som jag tror många kommer att uppskatta att få se mera av. För mig så var den här helt ny och då är jag rutinerad inom ämnet kan man säga. Efter nitton år som mamma med ett stort intresse för barnvagnar så har jag haft en del vagnar. Har bloggat om alla vagnar tidigare, och även om många tycker att jag har haft sjukt många barnvagnar så det blev det ju inte så många förhållandevis till hur många år man slog ut det på och hur många vagnar en del andra har och har haft. Jag är inte värst alltså.

Det finns några vagnar som ligger mig extra varmt om hjärtat, ni vet favoriter som man får. Det perfekta ”gunget”, snygg design, enkel att fälla ihop, tar ingen plats, tillräckligt rymlig osv osv. Men att få allt det här i en och samma vagn är inte lätt, kanske helt och hållet omöjligt? Med åren har så har också vissa krav varit mindre och mera viktiga än en del andra.

Vi är en stor familj och vi är väldigt aktiva. Det är ofta vi är iväg och storleken på barnvagnen har alltid varit ett stort problem. Dessutom så har jag alltid haft vagn inomhus eftersom jag tycker det är smidigt att rulla med mig bebisen vart jag än är och har man dessutom flera barn som upptar ens uppmärksamhet så är det väldigt smidigt att kunna ha bebisen i en vagn och samtidigt kunna hålla koll. Jag är supernojig, att lägga den lilla i vaggan eller i spjälsängen i vårt sovrum och gå därifrån, det känns inte tryggt. Då kan jag inte koppla av om jag måste få saker gjorda (och det måste man ju mellan varven) utan måste springa och titta till bebisen hela tiden.

Därför kan ni tro att jag blev väldigt glad när babyzen YOYO hörde av sig och frågade om jag ville testa YOYO+. Idag kom Camilla från ReiRei och visade upp vagnen, mitt under en och annan förvärk som jag inte alls hade planerat skulle komma.

Nu måste jag vara lite mallig för jag är faktiskt först i hela Skandinavien med att ha den nya YOYO+ i färgen Ginger. Yes nu skryter jag och det får man väl ibland!? Föll för färgen direkt när jag såg den! Sååå himla fin ♥ Den förväntas komma ut om någon månad i handeln, hoppas så fort som möjligt för ni kommer älska den.

Det här är en barnvagn som jag hittills faktiskt bara har hört talas om, det jag vet är att vagnen är väldigt populär att resa/flyga med pga av sin storlek. Nästan alla jag känner med barn som rest och varit på semester har haft en YOYO. Därav har jag helt varit upptagen av tanken att YOYO enbart varit en resevagn. Men så fel jag har haft!

Babyzen YOYO+ fungerar från nyfödd med liggdel och med kompatibel bilstol. Efter 6 månader byter du klädsel på chassit till sittdel och använder vagnen upp till småbarnsålder (maxvikt 18 kg). YOYO+ är perfekt för stadsfamiljen och smidig för resenären. Kompatibla bilstolar: BeSafe iZi Go & iZi Go Modular, Bébé Confort Pebble & Pebble Plus, Cybex Aton Q and Maxi-Cosi CabrioFix, Pebble & Pebble Plus 

Så…den är liten, fungerar från nyfödd, kan användas med babyskydd (supersmidigt skriver mer om det lite längre ner) och den är snygg! Lätt att styra men endå rejäl på något sätt trots att den är så liten och lätt. Inte alls den där ”vingliga” känslan som man kanske tror att en liten och lätt vagn kan ha.

Sååå liten och lätt! 

Camilla berättade väldigt informativt om allt, det var mycket att ta in. Mer än vad man kan tänka sig, men de som har utformat den här vagnen verkar har tänkt på precis allt! Man skulle kunna tro att de haft en tiobarnsmamma med sig i teamet när de har tagit fram den här vagnen hehe.

Automatisk pop-up sufflett med solkeps och tre lägen (UPF +50), fullt liggläge med 5-punktsbälte, avtagbar klädsel maskintvätt, enhandsgrepp vid hop- och uppfällning samt körning, 4-hjulfjädring och exklusivt ”soft-drive” system: inget behov av att låsa de främre svänghjulen, total vikt 6.6 kg, liten och kompakt, mäter endast 52 x 44 x 18 cm hopfälld. Ryms i de flesta utrymmen och på kabinhyllan. 

Min nya vagn skrek EmmyLou och slängde sig över den. Det verkade som om hon också gillade den!

Här nedan visar Camilla enkelt hur man sätter fast adaptern till bilbarnstolen/babyskyddet. Man ”knäpper” helt enkelt bort sidoskydden på vagnen (tyget som skyddar barnet som annars ligger ned) , drar ner suffletten för att plana ut och klickar helt enkelt bara dit stolen i fästena som medföljer med adaptern.

Då ser det ut som på bilden ovan. Man behöver alltså inte ta bort någon liggdel för att sätta fast babyskyddet, man klickar bara dit det ovanpå kan man säga. Jag får visa er senare med babyskyddet på så ser ni bättre.

Däcken är gjorda av ett slitstarkt material, ett slags PU foam som är högkvalitativt och som inte behöver lagas pga någon tråkig punktering. Det kan inte heller fastna några stenar eller annat i däcken. Det är som ett hårt gummi som är stötdämpande. Camilla visade hur hon hårt tryckte en penna i däcket utan att det blev något som helst märke.

Vi fick med en överraskning också, en bärsele 🙂 en helt ny som inte kommit ut på marknaden ännu som jag förstod. Går att använda från nyfödd, eller rekommenderat från 3 kg. Det är en ergobaby och sist vi hade en sådan var när tvillingarna var små (tror jag om jag minns rätt). Det hade hänt en del sen sist och vi fick även där en ordentlig genomgång om vad som förbättrats.

Streck som enkelt visar hur man ska spänna/fästa bärselen beroende på hur stort barnet är…

Ordentliga stöd och  mera genomtänkt ergonomiskt bärande både för föräldern och får barn. På magen, ryggen eller på sidan/höften. Som kvinna så har man kanske mera sluttande axlar, eller är mindre över axlarna och då är det perfekt att också kunna korsa banden i ryggen. Ordentligt vadderade axelband. På alla remmar/spännen så är det ett extra ”lås” så att det inte finns någon möjlighet för något band att lossna och riskera säkerheten för barnet.

Vi stängde in studsbollen Buster så att vi kunde gå igenom allt i lugn och ro, det var inte populärt. Han är inte van vid det heller i och för sig. Han skällde och tyckte inte alls att det var roligt att inte få vara i centrum. Till slut släppte vi ut honom och han blev överlycklig. Som tur var så var inte Camilla hundrädd, tvärtom hon älskar hundar precis som jag och var också uppvuxen med golden retriver 🙂 Flatcoated Retriver är det ju lite mera go i kan man ju säga hahaha. Men han var duktig, han gick och lade sig några gånger när jag sa till honom, men det är bra jobbigt när man vill vara med där allt händer.

Jag har bestämt mig för att ta med vagnen till förlossningen/BB. Med tanken på att den blir så himla liten och är så smidig så kommer det bli perfekt! Man har ju en hel del med sig och vagnen kommer underlätta.

Åkpåsen är gosig men jag har tänkt att lägga ett babynest i vagnen första tiden.

Tror inte jag kan bli mera redo än så här! Rent praktiskt i alla fall. Imorgon är ska jag träffa barnmorskan igen, rutinkontroll. Undersöka lite närmare om damen kan ha vänt på sig, det tror jag tyvärr inte. Känns inte så just nu, däremot på morgon när jag vaknar och ligger kvar i sängen så kan det kännas som om hon inte alls ligger med huvudet uppåt.

Jag försöker att inte tänka så mycket på det, och ta det som det kommer men det är ju omöjligt just nu. När väntan är över och vi har henne i våra armar då ska jag ställa till med ett stort födelsekalas. Då ska vi fira livet!

Kram / Madeleine

 1. Å sicken vagn å vilken färg. Herregud va kul att vara först här och även få chansen att prova den. Tänk om det den funnits när jag hade mina små. Stor kram å Elika tycker jag är fint namn men nu tror jag din Micke kommer dissa mig haha.

 2. Kan bara säga att den vagnen är heeeelt otrolig ! Så jäkla smidig, perfekt för oss som liksom ni är en ganska stor familj, den tar verkligen ingen plats. Vi reser dessutom en hel del och då den blir så liten när man fäller ihop den så att den går som handbagage så är det perfekt. Finns bara bra saker med en Yoyo. Fem skumbananer av fem 😉

 3. Fin och smart vagn.
  Enda nackdelen jag kan se ör väl att barnet ligger så lågt (långt ner).
  Jan vara jobbigt om man är lång eller har ond rygg att böja sig så. Väntar spänt på användarrecension.
  /Hon som bara hade 14 vagbar till hittils 3 barn 😉

 4. Har precis köpt den vagnen, älskar den men fattar inte hur man klickar ner sidoskydden för att få på stolen på vagnen ..

 5. Hejsan.

  Jag måste bara fråga. Vad är din känsla, skulle det räcka att endast ha denna Yoyo som barnvagn till sitt barn? Från nyfödd till fsk ålder. Jag är så less på alla stora vagnar. När våran minsta tjej var nyföd så hade hon en brio go, en fantastisk vagn på många sätt men för stor. När barnerfarenheten har blivit ett faktum så känner jag att jag vill ha en så liten vagn som möjligt men som givetvis fungerar i vardagen med en nyfödd bebis. Våran bebis beräknas i maj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..