Nu är det nära!

Sitter och gäspar, borde nog gå och lägga mig en stund. Sov dåligt inatt, vaknade hela tiden och kunde inte få till någon skön sovställning. Hade dessutom en krypande känsla i hela kroppen och ett ”tryck” både upp och ner. Men vet liksom inte vart det är värst, men uppåt till så lindrar åtminstone renni lite grann hehe. Fy fasen vad jag längtar efter att få slänga dom åt helsefyr.

Imorse när jag gick upp så hade den berömde proppen gått, slemproppen. Usch vad äckligt det låter hahaha. Ni som varit med om det vet hur den känslan är, ni som inte varit med om det kanske kommer få uppleva det någon gång. Det blir precis vad det låter som – slemmigt. Alla kvinnor känner inte av att den går, och ibland släpper den i omgångar. Den här slemmiga proppen har faktiskt en funktion, den finns redan från början av graviditeten och från vecka fyra fem ungefär så har detta slem blivit tjockare för att skydda fostret mot uppåtstigande infektioner.

När slemproppen lossnar så är det ett första tecken på att något händer och att förlossningen inte är långt borta. Men det kan ta dagar och det kan gå fort. För mig har den gått som jag noterat och känt under tre olika graviditeter. Med Wille, Engla-Freja och EmmyLou. Och varje gång så har den lossnat på morgonen och bebisen har kommit på kvällen/natten. Så kanske kanske vågar jag tro att det är på gång och på riktigt nu ♥

Jag har under dagen också fått några riktigt kraftiga sammandragningar, det brukar också vara ett gott tecken! Jag är lugn, tar det med ro. Konstigt det där att man kan känna sig lite ångestfylld och panikslagen innan av bara tanken på att man snart ska föda, men att man i samma stund som man går in i det kan bli helt cool och ta det helt kontrollerat. Det är nästan som om man går in i en förväntansfull dimma och får övernaturliga krafter, och när man minst tror att man ska klara det så blir man starkare än den starkaste och får urkrafter som inte går att förklara. Kvinnan är fantastisk!

Däremot så finns det de som inte tar lika mycket med ro här hemma, nerverna ligger lite utanpå just nu. Magkatarr och denna väntan. EmmyLou förstår nog inte riktigt mer än att något ska hända, en bebis ska flytta hem. Det kommer nog inte bli verkligt förens hon får träffa sin lillasyster på riktigt. Tuvis frågar varje dag, hon längtar så hon spricker. Micke säger att det känns som att gå och vänta på tomten, man vet att det är december men man vet inte vilken dag det är. Bra förklaring va? Hehe! Charlie och Colin kunde inte bry sig mindre tror jag, det låter kanske okänsligt. Klart de frågar ibland men just nu vill de bara att hon ska komma så vi kan återgå till ett vanligt liv. De vet att de inte får gå iväg till kompisar just nu ifall vi måste åka. Ni vet sådana dära tråkiga logistiksaker som man faktiskt måste ta hänsyn till. Wille däremot, han är så förstående som alltid! Mamma förstår du att du ska få ditt tionde barn, fattar du T I O barn! Det är inte dåligt när man tänker efter, förstår du vad du har gått igenom. Ganska så smått otroligt när man tänker efter. Ja Wille så är det, så berättade jag att man kan jämföra en förlossning med att springa ett maraton. Ja jäklar, jag säger ju det. Inte många som springer om dig där döh. Så lillgammal han är ibland. Victor vill också hemskt gärna att mamma ska bli normal igen, kanske kan erkänna att jag är mer på hugget just nu. Och det kan ju bli jobbigt om man är en bortskämd nittonåring. Dessa ungdomar(!) jag sa till honom idag att jag tyckte han skulle ta värvning i det militära. Han bara tittade på mig och skrattade. Efter sommaren ska Victor börja jobba hos sin mamma, det kommer bli spännande. Då blir jag inte bara en jobbig morsa utan även en jobbig chefjävel hahaha! Det kommer nog bli bra. Roligt för honom att få jobba lite med det han tar studenten ifrån, ljud och bildskolan. Han är grym på att redigera filmer, avancerad teknik  för en annan. Media och foto/bild är också något han har pluggat i sin utbildning. Vi blir ett bra team tror jag. Oliver vill också gosa bebis, han smsar både nu och då frågar hur det går.

EmmyLou kröp ner i vaggan förut idag när jag stod och vek tvätt. Hon bara lånade bebisens säng och lampor sa hon. Det är ajabaja att ligga i den men samtidigt hade jag inte mage att flytta på henne, hon somnade nämligen och det såg så skönt ut att ligga där och gunga ♥

Efter maten så fixade vi lite med barnvagnen. Haft en liten hårboll som legat där och hårat ner. Hur många gånger jag än lyfter bort Trasan så vill han vara där, jag blir galen på honom! Det blev att dammsuga och rolla hela vagnen, så nu är den som ny igen. Och skötväskan på plats! Har ni några tips på ur jag kan avvänja katturslingen från att ligga i vagnen? Han skulle ju aldrig vara elak mot bebisen men jag tänker att han skulle kunna lägga sig på henne när jag vänder ryggen till och det kan vara farligt. Dessutom så vill jag inte ha djur i ”sängen”. Elsa är mera väluppfostrad, hon har sin speciella ställen där hon ligger och ”divar” sig, hon ser ut som en porslinskatt ibland.

Var tvungen att klämma och känna lite på YOYO vagnen också, dock så fick jag skäll! Packa ner den där nu annars kommer du garanterat glömma den när vi ska åka. Okej okej bäst att lyda! Men ser ni vad smidig, helt otroligt. Älskar den!

Nu ska jag ta en dusch men jag lovar och hoppas kunna uppdatera er snart igen!

Kram / Madeleine ♥

 1. Bädda barnvagnen med aluminiumfolie nu ett tag innan bebisen kommer. Hoppar katten i så blir han rädd, o sen gör han nog det bara ett par gånger..

 2. Ha ordning en spray flaska mer vatten å spruta då katten ligger lr hoppar i vagnen. dom gillar ju inte vatten så mkt å lär sig fort att inte vara där.

 3. Det kanske är lite elakt mot katten. Men ett tag så hoppade våran katt upp på bordet. Jag hade en liten sprayflaska med vatten, som jag sprutade på. Efter några ggr så räckte det att jag tog fram sprayflaskan så gick hon där i från.

 4. Hej! Kan tipsa om att lägga aluminiumfolie på vagnen, katter gillar tydligen inte att gå på det. Jag gjorde det och katten hoppade upp en gång och aldrig mer i vagnen. Kan vara värt att testa! Lycka till och hoppas hon kommer snart. Själv har jag BF på onsdag, så väntar också…

 5. Hej hej
  Apelsin eller citronskal funkar med mot katten dom hatar nämligen lukten av citrusfrukt. Jag la det i mina blomkrukor när våran katt bara knuffade ner dom hela tiden och han slutade med det. Sen luktar det ju gott i resten av huset perfekt.

 6. Hej! Som andra skrivit aluminiumfolie och sätt på myggnätet när hon ligger i sen, det kan skydda lite. Det finns annan typ av myggnät som är stabilare så katter inte kommer in. Lycka till med förlossningen ❤

 7. Folie funkade inte på min katt La istället ett påslakan över så allt hår hamnade där och så fort bebis kom så slutade han att lägga sig i både vagn och spjälsäng

 8. Dra över ett regnskydd , det kanske inte den gillar eller vågar att hoppa upp på och krypa in i. Ja alltså – innan bebis har kommit menar jag Lycka till

 9. Katter vill ju ofta ligga där det är ”finast” och mest ombonat, så ett tips kan vara att göra i ordning en ännu finare plats åt honom i närheten av där vagnen brukar stå 🙂

 10. Hej!
  Testa att lägga aluminiumfolie på och i vagnen! På alla tänkbara landningsställen 🙂 då prasslar det och är läskigt o sen vill man inte dit nå mer!

 11. Grattis till bebis nr 10!! Mysigt!!
  Tips till det där med katten i vagnen… Vi bor i Norge o här sover alla barn ute i barnvagnarna på dagis, o då vil de att man ska ha kattnät över vagnen för säkerhets skull. Som ett myggnät fast med grova ”maskor” som katterna inte gillar att gå på o som skyddar bebisarna från att katter kan krypa upp o lägga sig på dem så de inte får luft
  Hittade en bild på nätet så kan du se vad jag menar.
  Lycka till med lillfröken
  https://www.fruugo.no/clippasafe-universal-vognenpram-katten-net/p-9886455-20745232?gclid=CK3swMn3_tICFYpDGAodeicF4Q

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..