Nu blommar villan i Holm! Och studentförberedelser…

Vi har fördrivit tiden med att vara ute idag också, så härligt när vädret tillåter utomhusaktiviteter och vårpyssel. Hela helgen har vi varit ute och nu kan vi också njuta av att villan i Holm fått fina blommor runtom huset.

Vi tog med oss tjejerna och åkte till fågelsta trädgård, en liten blomstrande säsongshandel när det kommer till blommor. Vi brukar åka dit och när jag såg att de hade öppnat igen så blev jag överlycklig. Så himla mysigt, och på något sätt så känns det som man vågar tro att våren kommit på riktigt då.

Både Tuvis och Emmy fick välja de blommor som de tyckte var finast. Till Emmys stora förtjusning så fanns det ju lila blommor så självklart så blev det sådana.

Nyfiket kikade de in i alla växthus vad ska det bli här inne mamma? Jag försökte påminna Tuvis att hon varit där förut och att det var jättemycket blommor överallt. Men hon kunde inte minnas det.

Så när vi kom hem igen så visade jag henne på datorn för jag hade ett svagt minne av att jag bloggat om det tidigare och det hade jag ju :-)(en av anledningarna till att det är så himla roligt att blogga, man kan gå tillbaka och titta på vad man gjorde). Här var hon inte stor lillskruttan ♥ Inte så konstigt att hon inte kom ihåg kanske? Och Adam var inte så stor han heller på den där bilden.

Sen började det allra roligaste – att plantera! Emmy sprang in och hämtade en sked, hon skulle bara ha en sked. Tuvis undrade om det där arbetet inte var för hårt för ungar som henne!? Hahaha hon är så rolig när hon uttrycker sig.

Inget är för svårt för ungar som Emmy i alla fall. Hon är inte rädd för att ta för sig och hjälpa till. Inget är för svårt för Dora, inte för mig heller – jag klarade det! Tuva var inte lika övertygad så hon gick in efter en liten stund.

Nu har vi piffat till det här hemma, vilket välkomnande den lille bebisen ska få minsann om-hon-kommer-någongång! Gaaaah jag vill bara att hon ska komma nu! Det här är inte klokt, och jag är så förväntansfull.

Imorgon ska jag ha ett möte med ett företag inför Victors student, det är ju lite hemligt eftersom det ska vara en överraskning. Men Victor brukar inte hänga här inne och läsa. Det är ett företag som bla trycker fina tavlor. Jag har fått en superrolig ide och därför blev jag glad när de hörde av sig och ville träffa mig för ett tag sen. Det kanske är flera av er som har barn som tar studenten, eller har något att fira?! Då måste spana in vad jag har på gång inom kort. Lika bra att förbereda så tidigt som möjligt, har fått tips av er rutinerade studentenfirare att ha allt klart i tid. Ni får gärna ge mig mera tips på roligt studentfix, det uppskattas. Vilken fest det kommer bli 🙂 Känns helt overkligt att jag har en son som ska ta studenten! Nu ska jag gå och lägga mig, men förhoppningsvis så blir jag väckt och får åka till förlossningen! Håll tummarna ♥

Kram / Madeleine

 1. Underbart det ser ut, här uppe törs vi nog inte sätta ut blommor än på en par månader är jag rädd, ska bli 10 minus i veckan och just nu blåser det storm. Här hänger höstens ljung fortfarande med, kanske borde ta ur ljusslingorna sedan i julas iaf när jag tänker efter:)
  Hoppas bebisen bestämmer sig för att komma snart, väntan är det som är jobbigast.

 2. Så underbara blommor..nu får ja habegär!
  Nu får bebisen komma!trist att vänta!
  Det låter spännande med student!
  Vad läser viktor för program

 3. Åhh studenten! Bästa dagen och tiden! I sommar är det två år sedan som jag tog studenten. Min familj höll också allting hemligt, men bland annat så fick jag åka kundvagn (som de hade dekorerat så fint), de hade hyrt en gigantisk chokladfontän- uppskattades av alla, en popcornvagn hyrde de också- mycket uppskatt. Hade som en ”gästbok” där alla skrev glada lyckönskningar vilket är kul att titta tillbaka på idag. Servetterna hade de virat in besticken i och för att hålla ihop servetten med besticken så fäste de ett klistermärke på servetten, detta klistermärke var en bild på mig. Sen hade jag två stycken studentskyltar för ena företaget hade glömt att leverera i tid så familjen var stressade att det inte skulle bli någon skylt- men den kom med en dags marginal tydligen. Vi hade buffé men hade det varit idag hade vi haft food truck istället. Rekommenderar att Victor en ordentlig (!) frukost på studentdagen. Det är jättetrevligt med champagnefrukosten men det ger en värdelös grund för att orka med dagen då det är mycket intryck och en låååång dag. Man vill ju inte vara trött mot sina gäster. Så grunda med en stadig frukost. Nu vet jag ju inte hur det ser ut på hans skola men försök ge rådet att dricka alkoholfritt på champangefrukosten. Det gjorde alla i min klass, vilket var tur för en elev upplevdes som full av lärarna (vilket hon var)- hon fick inte vara kvar på skolan och springa ut eller äta avslutningslunchen eller ta de sista bilderna med klassen. Utan skickades hem. Och det vill man ju inte vara med om. Förlåt för lång kommentar, hoppas och tror att Victors student blir jättebra! Kram, Erica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..