Giftiga och oemotståndliga och snart så kommer det ett namn!

Det här är Charlie, skitig och tjurig. Såhär ser han ut när han tjurar inte gör som mamma säger till honom. Gå och tvätta dig och byt kläder innan du går ut Charlie, NU! Han ”pipplar” gnäller och vill inte, sen skriker han rätt ut och totalvägrar för när Charlie inte vill något så vill han inte. Efter sitt lilla ”bryt” så kommer han tillbaka tittar på mig och lägger på sitt titta-vad-gullig-jag-är-ansikte. Det är då dessa små sjuåringar blir giftiga och oemotståndliga. Men mamma jag kommer ju bli lika skitig snart igen, jag vill inte byta kläder och tvätta mig! 

Okej jag erkänner jag står inte alltid emot och jag låter dom vinna mellan varven. Kan väl tycka att det inte är en sådan ”big deal” och idag hade ju pojken faktiskt rätt i det han sa dessutom. Han sprang ut, var borta i max en kvart och kom in och hade gräsfläckar på hela knäna. Samtidigt så blir jag lite arg på mig själv, jag brukar inte falla så lätt. Kan det ha med att jag fått barn alldeles nyss, att jag är lite blödig och tycker lättare ”synd om”? Det är säkert det, och kanske lite dåligt samvete över att jag alltid är eller ofta är uppkopplad med matvraket. Att amma tar sin tid, och måste får ta sin tid.

Men se så söt han är lilla dockan 🙂 Ni fattar ju vad jag menar hehe…

Måste visa. Mina engelska pelargoner är så himla fina. Överraskad att de fortfarande lever hemma hos mig, det är konstigt men de första vårblommorna jag köper dör alltid. Kostsam tråkig tradition. Nu har jag gett mig sjutton på att bryta den trenden. Jag tycker det är så himla roligt med blommor och trädgård. När jag blir äldre, typ gammal önskar jag att jag blir en sådan där pensionär som har en stor blommade och exotisk trädgård som kan en massa om olika växter. Blir alltid lika impad över folk som kan en massa om växtriket.

Det blev grillat idag. Flöt och fett, men gott så in i tusan. Ibland får man unna sig lite av det onyttiga det bara är så. Adam jublade över lökringarna, alltså har vi gjort lökringar???? Åh!!!! Lite som när min mamma och pappa köpte pizza och hyrde en VHS vilket hände ytterst sällan när jag var liten. När detta hände då var det fest för oss hemma. Herregud, så himla bortskämde vi är idag egentligen.

Detta kan i alla fall varit den godaste hamburgaren i mitt liv! Det låter kanske lite överdrivet men jag menar det. Jag har inte kunnat äta normalt på flera månader, sol och grill är en väldigt bra kombination för smaklökarna då 🙂 Måste passa på att tipsa om Rydbergs nya cheddardip/sås också, himmelsk god! Såg en gammal kompis i mitt instagramflöde som hade köpt den och då blev jag nyfiken. Hittade den överraskande nog på Willys samma dag. Alla ost-lovers den måste ni pröva!

Ni undrar säkert om bebisen fått något namn. Jo vi testar lite, lite olika men vi har fastnat för två namn som jag tidigare skrivit. Något av dessa blir det. Tror det blir det som jag hela tiden pratat om, som vi sagt från början. Efter allt velande så blir det nog så. Tror jag. Fyfasen! Idag fick jag känsla Ilse, sååå fint ju! Men Ilse Ilmrud? Låter inte det lite roligt? Mormor tipsar varenda dag om nya namn hon är så himla rolig. Nu sist var det Inessa…

Det kommer ett namn, snart i alla fall ♥

Imorgon ska jag lura med mig Angelica ut på en liten fotografering. Hon har varit så himla deppig på sistone. Ja jag vet ju precis hur hon mår, de sista graviditetsveckorna är tunga och tuffa! Hoppas på att solen är framme och ger oss vackert motljus så vi tillsammans kan skapa magi med Angelicas vackra mage. Kanske kan jag också övertala pappa Rickard att ställa upp på en bild också.

Kram / Madeleine

 1. Jag tycker inte alls du är blödig som väljer dina krig, men å andra sidan brukar jag inte kräva att barnen ska byta kläder för att de har smutsat ner sig heller. Så för mig hade det inte alls varit någon grej alls!! Vi bor på landet och jag tycker att barnen är smutsiga typ hela tiden. På morgonen och när de går och lägger sig är de dock alltid rena. 🙂 Jag tycker du gjorde rätt i att du gav med dig. Föräldrar brukar nog göra det ibland överlag tror jag. Så inget konstigt alls! 🙂

  Kram
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 2. Om ni är inne på Inessa kunde kanske Vanessa va ett alternativ? Vanessa Ilmrud, det låter fint! Visst blir det lättare att välja när folk (ombett) kommer med nya förslag hela tiden? Ha, ha, men du känner säkert att man bara är glad för er skull och tycker det är roligt med namn, helt enkelt. Det är er privatsak, och vilket ni än väljer blir det jättefint! Så fina barn du har, du verkar vara en underbar person och mamma! Vad gör det att man inte är konsekvent hela tiden, apropå det du skrev om Charlie. Jag tänker att det bara är bra att barnen får förhandla och känna att de kan påverka sin egen situation, och att de blir sedda och lyssnade på. Sen beror det förstås på vad saken gäller, och när de är så små som han är det nog en trygghet att de vet att mamma och pappa i slutändan måste ta vuxenansvar och bestämma. Men det betyder ju inte att föräldrarna alltid måste ha sista ordet och att man inte kan ändra sig när barnen sagt sitt och faktiskt har fog för det de säger. Jag tror tvärtom att det är utvecklande för dem. Att kunna förhandla och stå på sig är en ganska bra förmåga att ha när man ska ut i livet. Man får väl bedöma i varje enskild situation hur man ska göra, och man märker nog snart om de små illbattingarna medvetet utnyttjar föräldrarnas diplomati så att det spårar ur… Inte så lätt alltid, och man måste få bestämma hur man vill ha det i sin egen familj. Kram på dig!

 3. Hej!
  Vet att ni fått hundratals namnförslag till den lilla, jag har hela tiden haft ett namn i huvudet men tänkt att nä ska inte. ..ska ,ska inte. …men nu måste jag få det ur huvudet …det kanske inte tycks passa med Ilmrud men Irmeline är mitt förslag men sägs ev.utan e! Det tycker jag skulle vara fint på den söta <3 nu är det sagt iaf!
  Trevlig valborg!

 4. När jag ser bilder från ditt hem eller på dina barn så slås jag alltid av att det verkar snyggt men kliniskt rent och superordning överallt.
  Som taget ur en heminrednings-tidning.
  Får någon leka där eller lägga en duk lite snett/strö ut leksaker tänker jag.
  ”Fint” men opersonligt.
  Byta kläder när man ska ut och leka???

 5. Charlie är sååå söt, alla dina barn är söta men Charlie är den som är mest lik dig tycker jag, väldigt lik sin mamma är han, så söt.

  Ilse var fint namn kanske Ilsebell (Ilse-Belle) eller Ilse-Lyn, Daisy är fint också och Mini, Milly, Mini-Belle, MillyBelle, Livia-Belle, Minnah, Minja, Vida.

 6. Åhh bebis är så söt!! Här kommer lite namnförslag: Melrose, Lily, Chloè, Zoé, Lola, Meyla, Alicia, Cara, Bianca, Bonnie, Ester, Vega, Selma, Isobel, Arizona, April. Eller varför inte kombinera två av ovan namn:
  Lily-Isobel, Bonnie-Lola, Alicia-Chloé,
  Selma-Isobel, Vega-Zoé, Melrose-Lola.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..