oprofessionell och opsykologisk!

Äntligen fick jag ett par minuter över att sätta mig här. Hela dagen gick i ett igår, det blir ju så ibland när livet kommer emellan :-)

EmmyLou blev jättedålig igår, febern sköt iväg till över fyrtio grader och hon fick problem med att andas. Hon har haft det jobbigt med andningen ett tag, pollen rör till det. Har låtit lite som astma, och det vet jag precis hur det ter sig. Men så förrgår kom en mera skällande hosta och då visste jag direkt att det var falsk krupp på gång och mycket riktigt var det så. Hon har hostat så galet mycket i två dygn nu så hon har tappat rösten, dessutom så har hon klagat på smärta i ryggen. Jag ringde till 1177 för jag kände att hon behövde få inhalera adrenalin och för att febern var så hög så kanske det också var lika bra att kolla sänkan så det inte var nått annat i lungorna som spökade. Att hon klaga på ryggsmärta fick mig också att dra åt mig öronen och det kände jag att jag ville berätta för sköterskan.

Så svarade Inger på 1177 och jag förklarade läget. När jag berättade att Emmy klagat på ryggont så hörde jag ett hånskratt på andra sidan luren ja fast du förstår en tvååring kan inte precisera att den har ont i ryggen! Då exploderade jag! Alltså hur kunde hon sitta och skratta åt mig och berätta för mig vad mitt barn kan och inte kan? Jag förstår mycket väl att personalen  på 1177 kan ha ett komplicerat jobb. Det kan inte alls vara lätt att urskilja de olika diagnoserna och sjukdomarna. Jag kan också tänka mig att det ibland kanske ringer väldigt oroliga föräldrar som förstorar upp situationer. MEN det får vi hoppas bara är undantag och att det händer väldigt sällan, sen är det säkert svårt att prioritera bland patienterna mellan varven.

Jag kände mig kränkt som förälder, och blev väldigt upprörd. Att vara så oprofessionell och opsykologisk som Inger var är inte okej. Det är högst individuellt hur precis en tvååring, snart treåring kan vara i sina beskrivningar. Sen känner man sitt egna barn bäst, inte sant? Jag talade självklart om för sköterskan att min dotter visst kunde precisera att hon hade ont i ryggen eftersom hon dels hade talat om det men också för att hon hela tiden tog sig på ryggen och klagade. Men återigen blev jag bemött av ett skratt och blev motsagd nej en tvåringen kan inte berätta vart den har ont, ena gången kan den ha ont i benet och andra gången kan den ha ont i ett finger. Gaaah jag blev galen! Undra om Inger själv har barn? Jag sa emot henne igen och hon bemötte mig med samma hånskratt igen.

Jag fick trots allt en tid till jouren igårkväll och väl där så fick EmmyLou inhalera och sedan dricka några upplösta betapredtabletter. Precis som jag trodde att hon skulle behöva också. Hon var så duktig min lilla älskling ♥ Första gången hon fick en mask över ansiktet och hon protesterade inte en enda gång.

Som tur var så hann vi till apoteket innan de stängde så när vi kom hem så fick hon en shot av Desentol och Lepheteon också. Natten blev sådär, inte allt för många timmars sömn kan jag påstå, men det viktigaste är ju att Emmy mår bättre. Febern var inte lik hög idag men hon är fortfarande påverkad av hostan och andningen, det är väldigt jobbigt för henne. Hoppas denna falska krupp går över fort!

Trots några riktigt jobbiga dagar så har jag under tiden från och till hunnit grotta ner mig i jobb. Och så har jag och den här lilla donnan planerat en liten babyshower 🙂

Hela familjen har varit engagerad faktiskt, så himla mysigt. Ni ska få se imorgon, hjälp så fint! Att vara festfixare måste ju vara en av de roligaste jobben ever!?

Köpte ett grått brickbord på em möbler idag också, blev toknöjd. Billigt var det faktiskt, de hade satt ner det i pris. Ni ska få se bild sen. Hade ju helst av allt velat hitta en serveringsvagn, men hittar ingen som jag fastnar för. Vet ni några snygga så får ni gärna tipsa mig 🙂 Däremot så hittade jag en massa fåtöljer, det skulle jag också vilja ha en. Liten och nätt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och hålla om min hostande tjej. Sov gott ♥

Kram / Madeleine

 1. Jag förstår din frustration med 1177, när vår flicka fick 40,8 i feber fick vi inte komma till jourcentralen eller akuten för hon hade inte 41 graders feber. Ibland undrar man var dom har för kompetens att kunna sitta i andra änden och berätta vad som är rätt och fel. Jätte bra att du stod på dig och hoppas Emmylou mår bättre.

 2. FyFy vad tråkigt att höra hur du blev bemött på 1177. Har själv varit med om liknande då min dotter alltid varit otrolig på att känna sin kropp. När hon var lite drygt 1.5 år mådde hon illa sa hon och gick till toan och kräktes. En gång hos läkaren då hon var i 2 års ålder klagade hon mycket på huvudvärk och läkaren sa att så småningom barn kan inte känna. Det kan lika gärna vara i magen. Visst blir man besviken! Krya på Emma Lou

 3. Fy vad dåligt. Hon borde inte få sitta där! Skratt åt en liten flicka som mår dåligt fy. Hoppas hon mår bra snart. Kram

 4. Jag blev så arg när jag läste om bemötandet du fick på 1177. Började faktiskt gråta. Otroligt oprofessionellt. Jag förstår inte ens poängen att ifrågasätta från hennes sida. Skönt att höra att din dotter mår lite bättre. Stor kram Christina. Ps Tack för en fin och inspirerande blogg med en härlig blandning av barn, vardag och inredning.

 5. Jag har tidigare jobbat på 1177 ( som hette sjukvårdsupplysningen då) och på BVC och barnmottagning, och vi FÅR inte sitt och bete sig så !! Det första man får lära sig är att lyssna på föräldrarna och ta dem på allvar. Bättre att ge en tid i onödan än att sitta och argumentera och reta upp småbarnsföräldrar. Nu fick ju din dotter hjälp och det var tur det. Hoppas du ALDRIG behöver bli bemött på detta sätt.
  Stor kram till dig från en gammal syrra o distriktssköterska.

 6. Vi har också haft väldigt dåligt bemötande av 1177. Vår son var då 9 månader. Vi vaknade på morgonen vid 07 han var så slö. Bara låg ville inte äta. Fick dålig kontakt. Vi ringde 1177. De frågade har han feber? Nej. Då behöver ni inte oroa er. Klick. Halv åtta ringde jag vår bvc hin ringde upp 08 och sa åk direkt. Jag ringer barnakuten o säger att ni är påväg. Tre läkare mötte oss sjuksköterska. De tog prov från ryggen. Hans feber steg från 37,5 till 40.5 på 20 minuter. De tog lugn röntgen på honom. Allt gick så fort. Han var Jättedålig o vi blev inlagda och isolerade i 4 dagar. Från den dagen så litar jag alltid på min första känsla när ngt är fel.

 7. Låter som ett riktigt Oprofessionellt bemötande. För att undvika att sådant händer är det mkt viktigt att ta det vidare på rätt sätt; kontakta verksamhetschefen på stället (i detta fall 1177) och berätta om upplevelsen. Jag kan förstå att du känner dig illa bemött av ssk du pratade med, men att inte ta det vidare till rätt person har tyvärr ingen vidare bra effekt, blir lite som att gunga gungstol; man har nåt att göra en stund men man kommer ingen stans… Hoppas din tös snart mår bättre!

 8. Det är sånt här som gör att jag aldrig ringer 1177. Ca 40 % av fallen så är det helt inkompetenta och iskalla idioter på ren svenska som sitter och tar emot samtal. Alla ni andra gör ett fantastiskt jobb. Tyvärr så dör folk idag pga den galna sjukan som drabbat världen. Jag vet inte vad man ska kalla den. Kanske empatilössjukan eller jag skiter i allt bara jag får mina pengarsjukan. Typ. 1177, ni som är dom 40 %, säg upp er eller ryck upp er.
  Ni andra. Kram på er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..