Förberedelser…

Rolig reklam för en grym tårtmakare!

Idag är det exakt 10 dagar kvar tills Victor tar studenten. Det är helt galet! Min lilla pöjk ska alltså ta studenten ♥ Jag är väl inte själv om att känna att det är lite overkligt. Nyss är var de så små och helt plötsligt är de vuxna, tar studenten och ska ut i livet.

Studentmössa och kostym är klart. Det enda vi har kvar att köpa nu är skor. Studentmössan har Victor själv designat på en hemsida, kommer dock inte ihåg vad den heter. Den kom i en fin kartong skyddad i en tygpåse.

EmmyLou tycker det är roligt att storebror ska vara fin och vill gärna vara med och titta.

Roligt att kunna sätta sin egen prägel på studentmössan, designa den som man själv vill ha den. Jag har beställt tårtor från Motalas bästa tårtmakare mittgodaste (ni kan hitta henne på Facebook också om ni klickar HÄR! ) Det blir nog tårtor som liknar studentmössan, lite kul att få det personligt. Nu vet jag hon har väldigt mycket beställningar inför student och kommande bröllop under sommaren, men söker ni det lilla extra till fest, kalas eller annat så tveka inte att höra av er till henne så kan hon förhoppningsvis hjälpa er med något fint 🙂 Jag tycker hon är grym på det hon gör, en riktig konstnär dessutom inspirerar hon som följer sin dröm! Jag har sagt flera gånger att jag tycker hon borde synas mera pga det hon skapar. Så är hon så himla gullig också ♥

Victor var så rolig när vi skulle handla kostym mamma har ju stil så hon får välja! Okej sa tjejen i butiken. Själv blev jag förvånad, Victor brukar annars ha ganska bestämd åsikt om vad han vill ha och inte. Jag var ju inte sen med att gå igång efter det förtroendet hehehe. Den här ska vi prova, och den här och kanske den där borta! Det stod till slut mellan en blå och den här gråa som det till slut blev. Grått är mera lättanvänt vid andra tillfällen så därför blev det grått. Victor gillade den grå kostymen också och viktigast är ju vad han tycker självklart. Vi köpte två skjortor, en så han kan byta under dagen/kvällen. Den lätt rosa föll han för direkt och det är roligt att han vågar gå på lite färg tycker jag. Den andra skjortan tog vi en vit. Tydligen så är det väldigt många som byter just skjortan under kvällen för att de vill vara fräscha när de ska ”gå vidare” ut på festligheter efter mottagningen hemma.

Jag fastnade för slipsen den ska du bara ha! Tur vi tyckte likadant. Rosa och gråa toner. Nu funderar jag på om vi ska ha några blomsterarrangemang som går i samma färger förutom det blågula temat på dukningen. Kan ju vara roligt 🙂

Björkar ska vi köpa och sätta upp på framsidan tillsammans med ballonger och charmiga studentplakat (haha som jag rotar i bildbanken). Vi kommer servera krämig pasta, kycklingspett, skinkrullar, snittar, kalla såser, bröd, ostar, sallader och pajer. Ska kolla med farmor om hon vill göra en smörgåstårta, hon är jätteduktig på det, blir alltid sådär gudomligt gott. Det blir en liten buffé kan man säga.

Det enda som oroar mig är vart vi ska sitta, beroende på hur vädret blir. Fredag nästa vecka, enligt prognosen så ska det vara ganska okej väder men det vet man ju aldrig. Helst av allt så skulle jag vilja få tag på ett partytält så man kan duka upp långbord och sitta där. Jag ska klura ut något bra.

En bra plan är att förbereda så mycket som möjligt innan tror jag.

Så skulle jag vilja unna mig själv något fint att ha på mig på den här stora dagen. Såg en klänning idag som jag tyckte var fin, vad tycker ni om den här? Hiss eller diss?

Nog är det en hel del som det ska ordnas och grejas med innan studenten, inte lätt alla gånger. Men jäklar vilka proffs vi blir när när det är dags för barn tio att springa ut 🙂

Kram / Madeleine

 1. Jätte fin klänning tummen upp för den.Minns själv när min dotter tog studenten sådan upplevelse Stort grattis till den blivande studenten Och tack för en fin blogg /Siru

 2. Hej
  Min Emil tar oxå studenten Och jag fattar det inteVart tog tiden vägen? Sprang själv ut som 18 åring med Emil i magen❤️
  Mycket fix och trix är det …men vad kul det är⭐️Jag har planerat och handlat beställt i över två månader nu… så nu bara maten kvar har en underbar svärmor som hjälper mig lite⭐️Vi ber att vädergudarna är med oss kram

 3. Åh så härligt med studenten !! Minns min egen som de vore igår- även fast det är 9 år sen!!
  Och vilka fina kläder !! Kul o få planera en massa !! Hopps att Viktor får en underbar dag!!
  Klänningen var ju superfin !!!
  Önskar er en toppendag!❤️☀️

 4. Va spännande!
  En ny värld väntar för Victor (och mamma såklart) och det låter som att den stora dagen blir super
  Synd man inte är bjuden för maten lät ju supergod
  Klänningen var verkligen jättefin.

 5. Det är en del att tänka på inför en student, tur vi har iaf 6 år kvar till den första .
  Verkligen snygg kostym med tillbehör till studenten Grått o rosa är så snyggt ihop.
  Klänningen du länkade till kan du verkligen ha, du kommer vara superfin i den.

  Lycka till med allt!
  Kram, Sarah

 6. Klänningen är ”skitsnygg”! Köp den! Även Victors outfit är grymt snygg. Du har så bra klädsmak både till barnen och dig. Lycka till på fredag!

 7. Hej Madde! Vilken härlig tid du och framförallt din son har framför sig. Njut och försök koppla av när dagen är, den är så underbar. Älskade att planera, fixa, stressa, fundera och klura på vad denna dag skulle innehålla. Dagen då studenten var så vandrade känslorna på ytan hela tiden, många tårar som rann.
  Ett tips är att skriva upp vad som gick åt och hur mycket speciellt när man har fördelen att ha studenten åren efter varandra. Var toppen att kunna gå tillbaka och se vad vi behövde utöka buffén med eller inte. Även om det är en annan slags buffé (ena året hade vi dubbelmarinerad kött/kyckling och färsk potatissallad, året därpå pulled park buffé och till dessa hade vi mycket annat smått och gott till) kommande år.
  Må så gott!!

 8. Den blir bra klänningen. Så klart kommer den se ännu bättre ut när den sitter på dig än när den hänger. Du är ju söt hur och fin hur som helst. Kram

 9. Victor kommer att bli jättestilig på Studentdagen . Du kommer garanterat bli en stolt och rörd mamma . När det gäller klänningen som du har hittar så go for it , den är supersnygg .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..