Förlora ett barn och vaccination!

Idag har jag haft en liten Mathilde på bröstet nästan hela dagen. Hon har haft några dagar nu som hon har velat vara nära hela tiden. En kväll hade hon ont i magen, eller vad jag tror i alla fall. Men annars har det mest varit att hon vill ha närhet. Jag kan lägga henne på en filt bredvid mig, en liten stund i vagnen men ganska snabbt  har hon tröttnat på det och vill upp igen och känna närheten. Hon blir så ledsen lilla hjärtat ♥ Syskonen försöker trösta henne och ibland går det en liten stund annars är det bara mamma som gäller.

Jag funderar på om hon kanske håller på att bli sjuk? Det lär ju snart märkas i så fall, hoppas verkligen inte att det är så. Imorgon (läs idag) ska vi till bvc, min lilla bebis blev 3 månader igår och nu är det dags för första vaccinationen. Usch jag hoppas verkligen inte hon kommer bli dålig av den 🙁 Jag har ju lite ångest över det hela men jag vet samtidigt hur viktigt det är att hon får sin vaccination. Vet inte varför jag blivit så larvig när det kommer till vaccinationer egentligen? Eller jag tror kanske att det hör ihop med när Adam blev sjuk som liten efter sin svininfluensavaccination. Han fick ju den som liten när hela svininfluensa”epidemin” började härja runt. Alla skulle ta den och det var riktigt allvarligt. Jag väntade tvillingarna då och som gravid så blev man rekommenderad att ta vaccinationen också men jag avstod och tackade nej. Kände inte att jag vågade spruta in nån vaccination som inte var tillräckligt ”beprövad”. Ville inte att Micke och barnen heller skulle ta det men Micke var bestämd om att de minsann var tvungna. Och ja hellre om det räddar liv, men samtidigt så var jag orolig.

Efter vaccinationen så blev ju Adam jättesjuk, han slutade att andas bara sådär och det såg ut som han gick in någon slags trans. Vid ett tillfälle så satte han i halsen när detta hände och hade jag inte ingripit som jag gjorde då så hade han dött. Det berättade ambulanssjukvårdarna och läkaren efteråt. Usch det var det absolut värsta jag varit med om. Har bloggat om hela händelsen, jag kan inte läsa om det men Micke har gått tillbaka och läst det några gånger. Micke och Adam var inlagda på barnavdelningen i Linköping i perioder medan jag var hemma och höggravid med tvillingarna. Läkarna misstänkte inte då att det kunde ha med vaccinationen att göra, de gjorde en massa tester. Adam fick gå med långtidsekg, vi gjorde flera sömneeg och ja you name it. Det kunde inte hitta nått fel, och jag vet att de ifrågasatte om dessa konstiga anfall när Adam slutade andas verkligen var på riktigt. Tur i oturen så blev Adam dålig under tiden när de var inlagda andra omgången så personalen fick se det. Då slängde sig sköterskan på akutknappen och läkarna stormade in i rummet. Nej vi inbillade oss inte att Adam slutade andas och blev blå i ansiktet, det hände verkligen på riktigt och ja då blev vi tagna på allvar!

Aldrig har jag mått så dåligt som jag gjorde under den här tiden. Fyfan det var verkligen det hemskaste jag varit med om, jag trodde mitt barn skulle dö ifrån mig. Det måste vara det värsta man kan vara med om. Usch jag lider med alla er som har sjuka barn och som har förlorat ett barn ♥ Det är så fruktansvärt orättvist!

Inte förens senare när Adam blev bättre så har jag tänkt på att hans mystiska sjukdomstillstånd kan ha berott på vaccinationen. Jag har hört om det, läst om det och många har ju blivit dåliga efter den sprutan.

Media är ju väldigt bra på att förmedla saker och ting, och när man är sårbar så har man lättare att ta till sig saker. Så av detta har jag nog blivit lite knäpp av allt som har med vaccinationer att göra. Och även om svininfluensavaccinationen inte har med vaccinationen som alla tremånaders bebisar får, så få jag ändå ångest. Skulle jag inte vaccinera mina barn och de blev sjuka så skulle jag aldrig förlåta mig själv. Jag vet ju att det är för en bra sak skull man gör det. Men ni kanske kan förstå min oro och mina ”flashbacks”. Det är ju bara en tremånaders vaccination!

Bara att andas och räkna till tio, jag fixar det här! Tänk på oss lite extra idag ♥ Tack för omtanken och kärleken!

Kram / Madeleine

 1. Förstår din oro, fy vad läskigt med Adam! Men jättebra att ni ändå vaccinerar nu när det är en ”vanlig och beprövad” vaccination! Kramar

 2. Hej Madde! Du har helt rätt det är verkligen det värsta som kan hända att man förlorar sitt barn.
  Många tycker att Tiden läker alla sår men det stämmer inte. Det gör ont och det är som ett öppet sår……man
  måste försöka att hantera situationen och jag har ett barn i livet och jag måste kämpa!!!
  Jag tycker att du verkar vara en sån underbar person och en helt fantastisk mamma, du vet väl om att du är Värdefull!
  Var rädda om varandra!!Många kramar

 3. Min jänta blev dålig efter vacinationen man får vid 5månader. Tappade medvetandet, spydde som galet osv. Hon lades in på sjukhuset en par nätter där man nekade att vaccinationen skulle ha med saken att göra. Typiskt att de alltid ska tysta ner allt som hör vaccination till. Många vet inte hur farligt det kan vara. Och vården pratar väldigt tyst om det.

  Hur som helst tog bvc sköterskan det på högsta allvar och rapporterade jäntans biverkningar.

  Sedan dess har jag varit så anti vaccin. Har läst massor om biverkningar på fass m.m. Sånt alla kan (och bör ta reda på) men aldrig gör innan de skriver under på att barnen ska vaccineras..

  Kan tillägga att jag efter den händelsen ändå vaccinerat 2 barn till. Vaccin är ett jättesvårt beslut när man väl tar reda på fakta!

 4. Jag tror att det är jätteviktigt att man som förälder LÄSER PÅ inför vaccinationerna och inte bara ”gör” för att BVC rekommenderar det eller för att vara andra till lags. Det är du och din man bestämmer vilka kemikalier som ska sprutas in i era barn – ingen annan!

 5. Sen är det ju skillnad på de välbeprövade vaccinet gemfört mot vaccinet som kom i samband med svininfluensan. Det vaccinet var ju inte alls testat på samma sätt som de som ingår i Bvc-standar vaccin.
  Lycka till med lilltjejen idag, hoppas att hon slipper få feber.

 6. Tycker att alla borde läsa på om vacciner innan man vaccinerar. Som ovan skriver bara för att bvc rekommenderar är det inte alltid det rätta. Det är ni som föräldrar som har ordet och vet vad ni vill. Skulle barnet bli dåligt efter vaccination då är det förälderns ansvar skulle barnet bli sjukt utan vaccination då är det också förälderns ansvar. Så bara för att de vaccinerar går inte ansvaret till de, det är fortfarande förälderns ansvar! Sen att alla säger att just det vaccinet är väl beprövat… Det köper jag inte!! Det är inte beprövat på just den människan… Alla reagerar olika. Vissa får feber som är typ vanliga biverkningen medans andra utvecklar autsim (biverkning), adhd eller annat. En väldigt ovanlig biverkning hände tyvärr vår ena släkting 3månader gammal och blev inte äldre än så. Ovanligt men förekommande…. Men folk säger att den är väl beprövad och då känns det bra. Men att det är delar av bensin, bortaborterade foster m.m… I vaccinet det är ingen som tänker på. Tycker iallafall det är klokt och bra av de som verkligen tänker till innan de vaccinerar sina barn. Bra gjort madde, du är en mamma av guld

  1. Alltså Zanniz, jag vet inte vad det är för sidor du har varit inne och läst på men källkritik kan ju vara en bra idé att tillämpa istället för att bara svälja allting man läser med hull och hår.

   Den ”forskningsartikeln” som kom ut angående att vaccin orsakar autism har flera gånger blivit diskrediterad och att vaccin skulle innehålla bensin och aborterade foster är bara ren hittepå.

 7. Har läst båda inläggen om vaccination. Alltså jag förstår inte varför folk hoppar på dig. Du berättar ju bara att Du förknippar det med en dålig händelse. Tråkigt men att du valt och vaccinera dina barn fast du tycker det är jobbigt. Jag har ”bara” 2 barn och jag har tyckt det har varit skit jobbigt varje gång mina barn fått sprutan. Dels så blir de så ledsna och sen för att man vet att dom kommer må dåligt efteråt. Min minsta (5åringen) tog 5års sprutan för 1 månad sen hon vaknade på natten och skrek hon hade så ont i armen och självklart fick hon feber medans sonen fick inte när han tog 5års sprutan. Man vill ju inte se barnen ha ont och må dåligt man önskar ju många gånger att få ta smärtan/sjukdomen från barnen och ge sig själv. man blir maktlös när barnen blir sjuka. ( min dotter är allergisk mot myggbett har krigat i 2 dagar nu för att någon ska kolla på henne för självklart fick hon myggbett på kinden och ser ut som en hamster och har ont och är svullen. Vc skrev ut medicin som absolut inte fanns att hämta ringa runt och ha sig för att få medicin.) som mamma gör man alltid de bästa för sitt barn. All kärlek till dig fortsätt skriva och vara offentlig som du är. Bry dig inte om hat kommentarerna ( svenska avundsjukan). Puss och kram // 2 barns mamma från Norrköping

 8. Förstår dig precis <3 och tänker på de barn som blev kroniskt sjuka efter svinvaccinet: narkolepsi eller ME/CFS. Vidriga sjukdomar :-(. Fint ändå att Adam blev frisk.

 9. Höll på att mista min älskade syster i TBE. Vill inte uppleva det pga av en liten fästing så där är ett vaccin som jag gett mina barn av kärlek till livet. Kramar till din familj

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..