Förpesta inte befolkningen med dina ovaccinerade barn!

Hej fina ni! Jisses vilken dag alltså. Började med att gå över till grannen på andra sidan gatan, bvc. Baby Bella har gått upp ett kilo på en månad och växer enligt kurvan helt perfekt. Och nu är även de ångestladdade sprutorna tagna, tremånadersvaccinationen klar – check √

Jag har sovit som en kratta inatt pga av den här vaccinationen. Jag vet ju att denna vaccination är beprövad och ”trygg” om man får säga så jämfört med kanske andra vaccinationer. Och jag vet att jag hellre tar dom än att riskera att mitt barn blir sjukt och dör. Samtidigt som jag skrev i mitt förra inlägg så får jag ändå lite ångest över det hela pga av hur sjuk Adam blev. Jag kan inte rå för känslan, den finns där. Någon kanske tycker jag är fånig som tycker och känner såhär pga en ”liten” rutinvaccination. Men den personen vet kanske inte heller hur det är att se sitt barn medvetslöst gång på gång, bli helt blå i ansiktet och bara försvinna i armarna samtidigt som man gör mun mot mun metoden i ren panik.

Det är ju väldigt lätt att kritisera och håna en annan människa får något som man själv tycker är superlarvigt, men det ska man vara försiktig med. det finns ett ordspråk Döm inte någon förrän du har gått en mil i hans mockasiner. 

Sjukt att detta med vaccination kan trigga igång så många, att någon ens kan bli provocerad över mina känslor och det jag upplevt. Jag fattar inte!? Jag har sedan mitt inlägg fått rena hatkommentarer och anonyma mejl och helt sjuka direktmeddelanden på Instagram. Förpesta inte befolkningen med dina ovaccinerade barn, du är en sjukt egoistisk mamma om du inte ger dina barn vaccination, kontroversiella mamman måste göra saker för att provocera, smitta inte mina barn med dina sjuka ovaccinerade barn osv osv osv!!! Man tror man varit med om mycket genom åren för att man valt att vara en öppen och offentlig person, och då menar jag att vi har fått både ris och ros på olika sätt, en del helt ofattbart gulliga och genuina människor har hört av sig med kärlek. Och en liten procent med det ena sjukare än det andra. Tur det sistnämnda inte förekommit mer än det första. Men dessa kommentarer som jag fått det senaste dygnet är helt crazy och sådant sjukt kommer jag aldrig släppa fram i mina kanaler, aldrig! Tack snälla ni som alltid kikar in och gör små avtryck av kärlek, ni är fina och ni sprider glädje ♥

Självklart har jag vaccinerat mina barn, men ja det är lite jobbigt. Kan vi bara lämnade det vid det utan att vara taskiga, Punkt.

Lillsnörpan har fått feber nu och är lite hängig och ledsen. Jag hoppas verkligen att natten blir lugn och att hon repar sig snabbt efter biverkningarna. Det är ju normalt att de kan bli lite dåliga de första dygnen efter vaccination. Vi får besök imorgon som ska stanna hela helgen så jag hoppas att det blir lindrigt annars får jag tänka om i schemat som vi har planerat under helgen. Det blir säkert bra ♥

Efter bvc var Micke iväg med Tuvis till tandläkaren. Hon var superglad för att gå till tandläkaren är bland det bästa hon vet haha. Hur kan man ens tycka det är roligt att gå till tandläkaren? Jag är i och för sig glad över att hon tycker det för själv är det bland det jobbigaste jag vet. Skönt att tandläkarskräcken inte gått i arv 🙂 Men hon var sur när hon kom hem mamma jag fick inte laga någon tand, inte ett endaste litet tandtroll hade jag. Det hade Adam och jag tycker det är fuskigt! 

När tänderna var klara så skjutsade jag ner Micke till Rickard och Angelica. De fick nyckeln till deras nya hus idag och Micke hade lovat dom att lägga golv i tjejernas rum. Så medan de jobbade så lade Micke golv.

Mathilde har precis vaknat igen och är ledsen, ska ge henne lite Panodil och gosa ner mig en stund i soffan med henne. Sen har jag lovat att spela grodspelet med EmmyLou och shoppa kläder tillsammans med Charlie och Colin, våran favoritbutik har nämligen sommarrea och vi har fått 15 % extra rabatt på det 😀 Så jäkla grymt! Ni kommer också få ta del av erbjudandet men jag kommer lägga upp det i ett separat inlägg med fina bilder på mina snygga killar ♥

Återkommer alldeles strax – missa inte det 🙂

Kram / Madeleine

 

 1. Åh lilla plattan, hoppas hon inte får någon jobbig natt!! När Tuva fick sin 1.5-års vaccination så fick hon 41.8 i feber och ”mässlingutslag” och då blev t o m jag lite orolig över den höga febern. Annars är hon knappt påverkad förrens hon ligger på över 40, hon brukar alltid få rätt hög feber. Kul nu att jag ska ha min 4e i höst, samma år som du igen även om jag trodde jag va klar haha
  www lotte4.blogspot se

   1. Fast inte riktig mässling, utan vaccinstammen (A) som ger mässlingsliknande symtom, men aldrig sjukdomen. Vilket också betyder att den inte smittar andra och kan inte ge de komplikationer som sjukdomen ger.

  1. Lustigt att vaccinerade barn får feberkramper osv. Mina ovaccinerade barn har ALDRIG feber. Min 15 månaders har haft feber en gång, vid förkylning. 38,5 grader. Min stora 3,5 åring har haft feber betydligt mindre än samtliga av hans vaccinerade vänner, tror ca 7 gånger under hans livstid. Varav 5 gånger innan han fyllde 1 år, eftersom att han (tyvärr) fick 3 & 5 månaderssprutan som han blev jättejättesjuk av. Men det är väl en slump, som alltid när barn skadas av vaccin

   1. Vad svamlar du om Sanna? Mitt ena barn får lätt feber, det andra har haft feber 1 gång.
    Inget barn i min bekantskapskrets har haft feberkramp. Alla är så klart vaccinerade.

 2. Ville bara säga att jag vet precis hur det känns att hålla sitt livlösa barn i famnen.
  Det är en känsla som man nog inte kan ta in om man inte varit där. Min lilla tjej var bara tre veckor när det hände. Dock inte pga vaccination utan ett oupptäckt hjärtfel. Men att vare sig känna andning eller puls och känna att hon är nedkyld. Inget man ens önskar sig sin värsta fiende.
  Sen stå på akuten med alla dessa människor runt henne… Man blir liksom tom och tappar allt tidsperspektiv… Svårt att beskriva. Nu fick de liv i henne och vi fick ligga på barnhjärtklinik i 3 v och det räckte med medicinering. I mitt fall har jag mått skit dåligt att gå över tiden med de tre efterföljande barnen då hon föddes med katastrof snitt i v42+2 på grund av att hennes hjärta rusade. De trodde allt var bra när hon kom ut och det lugnade sig. INTE! Men nu är hon 12 år och helt frisk och har ”skin på näsan” för tre.

 3. Tyvärr är det alltid människor som ska ha en massa synpunkter och vara elaka mot andra, tyvärr. Man kan ju undra om dom inte har någon annan att gnälla på. Kanske lättare att skriva på någons blogg istället för att gnälla på nån i sin närhet..
  Jag skickar en massa styrke kramar till dig. Tycker mycket om din blogg och att du vill dela med dig så mycket. Kram

 4. Hej Madde!
  Jag la ut ett klipp på instagram idag, där min man och våran son på 5 år åker hoverboard med sits UTAN HJÄLM!!

  Ingen av mina följare skrev nåt om att grabben inte hade hjälm, dom såg bara glädjen i hans ögon Har stängt konto men iaf!

  Det som folk skriver till er offentliga är endast ren avundsjuka. Jag är själv snuskigt avundsjuk på att du får testa Yo-Yo vagnen i samarbete med osv. Men inte har jag skrivit ett hatfullt meddelande till dig för det. Varför skulle jag behöva det?!

  Njut Madde över ditt liv, dina barn och ditt arbete! Du är värd endast det bästa! ❤️ Strunt i alla dumhuvuden som finns där ute. Vaccinera dina barn, tatuera dig, banta inte eller banta på. Köp en bil på avbetalning eller ta in en städfirma hemma. Men kom ihåg, de människor du inte känner kommer alltid att kritisera dig och fortsätta att vara avundsjuka. Men dom som känner dig älskar dig för den du är och för allt du gör!!

  Mvh Miia, den som önskar dig allt gott i livet!

  1. Vill bara skriva till dig att jag gillar ditt svar. Mycket bra skrivet och jag kan bara hålla med dig till 100%
   Må så gott!

 5. Asså måste bara skriva, jag tycker folk är larviga att hålla på och tramsa ang. Vaccination. Vaccination är en frivillig grej i Sverige! Många av de sjukdomar som vaccineras emot ”dog” mer eller mindre ut innan vaccineringen trädde i kraft pga. Ett renare samhälle och friskare vatten! Trots att många tror att det är så det ska vara att man ska vaccinera. Men asså allvarligt vi är ta mig tusan inte skapta på detta sätt om vi va tvungna att ta en spruta eller flera för att överleva! Nej att spruta in gift i en så liten kropp tycker jag du gör rätt i att tänka efter några tusen gånger om. Sen att du valde att vaccinera det är ditt val och jag har gjort mitt val att låta bli att spruta i mina barn det. Men jag känner att jag har ett så pass giltigt själ till det också. vi har en i nära släkt som faktiskt avled tror det va 3dagar efter 3månads vaccination för hans lilla kropp tålde det ej. Så faktiskt blir jag arg när folk skriver om att man ska ta det. För det är helt FRIVILLIGT och det tycker jag att det ska förbli! Punkt!! Hoppas att din lilla flicka mår bra.

  1. Å jag blir arg när folk skriver som du Zanniz, det är långt fler ungar som dör utan vaccin än de som dör av att få det.
   Det är för jävligt att ens en gång EN unge ska dö, men du….
   Att vaccin finns är ju av en orsak, nämligen att hålla dödliga sjukdomar borta.
   Fast nu med den stora rörlighet i världen som vi har, så kommer ju fler och fler sjukdomar tillbaka.
   Jag är kanske lite ”ful” i mitt tänk, men, jag tänker att vi måste rädda de FLESTA barn, inte bara ett fåtal.
   Vaccinera du inte dina ungar, det är upp till dig, men se inte ner på andra som gör det.
   Argumenten väger för och emot vaccin och jag tror och tycker mig se att de allra flesta runt om i samhället är FÖR, och då är det ju av helt oegosistiska själ, nämligen att man även tänker på andras ungar, på världens ungar, att vi tack vare vaccin slipper en massa skit.

 6. Jag har en dotter på 10v som har 3 månaders vaccinet framför sig. Jag har tagit det utan tvekan på mina tidigare två barn. När jag läser din blogg så har jag fått mig en liten tankeställare och det är bra känner jag. Kommer att ta vaccinet men ser det på ett lite annorlunda sätt nu än tidigare.
  Tack för en bra blogg med mycket intressant läsning

 7. Vaccinationer finns ju av en orsak. Att som nån skriver att sjukdomarna inte finns längre är ju tack vare vaccin. Men tyvärr har det ju på senare tid visat sig att sånt vi varit förskonade ifrån kommer tillbaka. Så nog ska vi vaccinera.
  Det är fler barn som dör UTAN vaccin än AV vaccinet.
  Se bara utomlands där inga vaccin finns.
  Det enda jag är betänklig emot är typ influensavaccin. Är man i övrigt frisk och stark så kan man välja att avstå.
  Just influensa kommer aldrig jag mer att ta spruta emot för jag var sjukare än nånsin i nästan två år efter och då ska du veta jag är äldre och hör till riskgruppen.
  Men alla de vaccin som erbjuds våra barn de ska vi ta. Jag vet att nåt enstaka barn kan bli sjukt och t o m dö, men man får överväga konsekvenserna av vad som kan hända om vi låter bli.
  Sen jan jag ju l i t e, l i t e tycka att ni som har stort ”inflytande” och når många kanske kan vara lite mer restriktiva med både farhågor och åsikter ibland.
  Just vaccin pågår så många diskussioner om på andra platser och i annan media, att den som vill göra sig hörd kan göra det där.
  Då kanske du/ni skulle slippa tråkiga kommentarer också.
  Men hursomhelst så tycker jag inte man ska säga nej till vaccin mot sjukdomar som kan bli rena epidemier utan.
  Det ÄR inte synd om barnen med ett nålstick
  Däremot kan det bli synd om både dem och föräldrarna om barnet t ex skulle insjukna i nån sjukdom och drabbas av de följder som t ex mässling kan ge.

 8. Jag vaccinerar inte mina barn. Min första son blev enormt dålig efter 5 månaderssprutan. Efter att ha läst på fass & pratat med bvc, så slutade vi. Skulle aldrig för något i världen våga vaccinera vår andra son, som nu är 1 år. Skulle aldrig förlåta mig själv om han blev sjuk pga sprutan. Aldrig! Sjukdomarna är inget jag är orolig för som så.. Kunskap är makt & får mig att känna mig lugn. Självklart önskar jag inte att mina barn får någon utav sjukdomarna, men jag är inte rädd för dem heller.
  Och nej, jag är ingen foliehatt eller hippie! Jag är en ganska vanlig Svensson, jobbar till och med som Ssk.
  Förresten. Hur ska mina ovaccinerade barn smitta era vaccinerade? Ett, mina barn har inte ens sjukdomarna ni tror att de ska smitta er med? Två, vaccinet funkar ju så toppenbra- så vad oroar ni er för?

  1. Fast det finns ju de som inte kan/får vaccinera sig pågrund av andra sjukdomar, och därmed inte har skyddet, tex cancerpatienter som fått hela sitt immunförsvar raderat av sin behandling. Blir dina barn sjuk och smittar dessa så får det ju livshotande konsekvenser för den gruppen människor.

   1. Exakt. Dotter, 3,5 år, hjärntumör, cancer. Inget immunförsvar. Lever isolerade. Pga risken att stöta på ovaccinerade barn. Nej men vi lever ju inte redan i ett helvete. Vi och många andra familjer. Kan inte ens hälsa på på dagis som dottern längtar efter, för att fler och fler barn är ovaccinerade.

 9. Ja vaccinfrågan är känslig. Jag vaccinerade ett av tre barn. Orsaken är att min förstfödda fick hög feber och insjuknade i Steven johnson syndrom av första vaccinet. Hon låg i respirator på brännskadeklinik i tre v. Och vi höll på att förlora henne. För mig var det självklart att låta bli vaccination av kommande barn. Ett ”säkert” vaccin är det inte. Samtidigt har det sett till att hålla sjukdomar borta. Så vaccindebatten är svår. Allrahelst för oss som nästan förlorat ett barn pga vaccinering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..