Jag är galen! Och ge för mycket av sig själv…

Tänk, snart fyller min näst minsta 3 år. Det känns så overkligt faktiskt, overkligt på många sätt och vis. Overkligt att hon blivit storasyster och blivit så jäkla stor. Jag skulle ju inte flera barn efter EmmyLou. Hon var ju liksom min minsta och sista lilla bebis. Den där lilla ankan som jag klemade bort och daddade med alldeles för mycket. Den där lilla som jag egoistiskt nog bara ville ha för mig själv. Bara för att jag visste att jag inte skulle få uppleva bebistiden någonsin igen. Men ibland vill livet något annat än det man bestämt och tänkt, och vet ni jag tror det finns en mening med det också. Och  På den här bilden nedan så var hon inte så stor men redan då hade hon en vilja av stål.

Men det var inte EmmyLou jag skulle skriva om egentligen. Som ni säkert har förstått så tycker jag det är gulligt att ha ett romantiskt sovrum. Och av någon anledning så har det blivit väldigt rosa, och det är fint.

Men jag ska erkänna jag har börjat tröttna lite. Min favoritfärg är blå och har alltid varit blå. Så jag tänker att jag kanske göra om lite och få ett romantiskt sovrum fast ett som inte är så rosa. Eftersom EmmyLou bor inne i sovrummet också så har det blivit lite mycket barngrejer.

Jag håller på att att fram en egen nyas av grå som jag har tänkt att måla med (ska visa den åhl ni kommer älska den!), när jag ändå är i fixartagen tänkte jag haha. Ahh jag vet jag är galen! Men det är ganska roligt att greja också 🙂 Så nu ligger jag och skissar på hur jag skulle vilja styla om sovrummet.

I helgen ska jag träffa en vännina som jag inte träffat på länge och unna mig ett glas vin, som jag har längtat efter det! Ja inte vinet direkt men att bara kunna sitta ner och prata utan att bli avbruten. Få vara Madde en stund och få tanka energi. Jag är alltid den som kör på, som alltid ställer upp på alla andra och som inte kräver särskilt mycket tillbaka. Nu ett tag har det blivit lite väl mycket sådant och jag har gett alldeles för mycket av mig själv till andra i min omgivning. Självklart ställer man upp och hänger i liksom, men ibland behöver även jag få stanna upp och få andas. Micke säger alltid att jag är för snäll och att jag inte ska vara så himla naiv och blåögd. Madde sluta vara alla till lags hela tiden och sluta hjälp alla hela tiden. När får du någonsin något tillbaka? Ja det kanske ligger något i det? Men varför är det så egentligen, jag menar jag vill ju bara se gott i alla. Jag måste bli bättre på att tänka på mig själv, inte ge så mycket av allt hela tiden och våga säga ifrån mera. Vad kan hända mer än att jag kanske kommer må bättre?

Har ni någon i eran närhet som tar energi? Hur tänker ni? Bara kör ni på tills bägaren rinner över eller säger ni inget alls? Jag menar en vänskap måste ju vara lika ömsesidig och respektfull som i ett förhållande.

Kram / Madeleine ♥

 

 1. Jag gillar det sovrum, romantiskt och fint 😉 Jag målade om vårt i 3 väggar rätt så mörkgrå färg och en vägg ännu mörkare. Inbillar mig att det blev mörkt och ombonat att sova i haha.

  Jag har en familjemedlem som jag tycker tar alldeles för mkt energi än vad h*n ger och i helgen fräste jag ifrån lite men avslutade ändå på ett snällt sätt så vi får väl se…..

  www lotte4.blogspot se

  1. Fina Lotte <3 Grattis till bebis i magen! Sååå himla roligt!

   Låter väldigt ombonat 🙂 Har du lagt ut bild på sovrummet?

   Ja ibland måste man "fräsa" ifrån, tyvärr så hjälper ju inte det alltid 🙂

 2. Det som även kan hända om du slutar ställa upp på allt och alla är att du knappt får några vänner kvar. Så blev det för mig. Kändes bra i början innan jag märkte något då jag kände mig så mycket lugnare. Men så småningom så märkte jag att jag nog knappt haft några riktiga vänner. Och livet blir ganska trist utan.

  1. Tråkigt, men de var ju inte riktiga vänner! Ställde se upp för dig? Hoppas du har fått eller får riktiga vänner. Kram

  1. Man ska aldrig säga aldrig! Men just nu vill jag finnas och räcka till för de barn jag har <3 Så nej vi planerar inte fler barn just nu.

   1. Vad säger de stora barnen i så fall? Fick intrycket att din stora son inte riktigt ville ha fler syskon 😉 Hur tänker ni kring det, att det inte är deras sak eller är det något ni känner är viktigt att alla i familjen är med på?

 3. Åh dom sänglamporna är bara underbara. Vi hade dem också tidigare men bytte. Hoppas de finns kvar tills vår sovrumrenovering, då ska jag köpa dem igen.
  Jag diggar din blogg mycket Madde!! Så avslappnad, rolig, intressant och härlig. Bästa bilderna!!!
  Det måste vara en ynnest att få ha dig som vän <3

  1. Hej Malin, ja visst är dom fina! Gillar dom sååå mycket, tror de finns kvar påa Ikea tyckte jag såg dom sist vi var där 🙂

   Vad glad jag blir att du gillar bloggen <3

   Tack snälla!

   Kikade på din hemsida, såå himla roligt med secondhand! Både ekonomiskt och bra för miljön 🙂 Om jag har vägarna förbi någon gång så kommer jag kika in hos dig 🙂

   1. Vad roligt att du hittade till mig =)
    Tyvärr har jag inte lönsamhet i företaget så jag kommer att upphöra med min bäbis 🙁
    1 september är min sista öppetdag. Varmt välkommen till Östhammar, Roslagen <3

 4. Jag ”rensade” bland mina vänner för flera år sedan. Beslutet kom då jag ställt upp för dem massor både mentalt (lyssnat och funnits där när de behövt det) och fysiskt vid otal antal flyttlass och även ekonomiskt då jag lånat ut pengar. När jag behövde dem fanns ingen där, ingen alls. Och inte fick jag tillbaka pengar jag lånat ut när jag behövde dem åter… En dyr läxa! Efter rensningen fanns ingen kvar. Nu har jag hittat nya vänner men det är lite ytligt, har ingen jag ”delar allt” med. Ibland kan jag sakna det, men hellre detta än att ha det som innan…

 5. Jag är likadan och känner ofta att jag ger mer än får. Men JAG mår bra av att ge, varför ska jag då inte göra det. Jag kommer aldrig att kunna styra över vad andra gör och hur mycket de känner att de kan ge. Huvudsaken är att jag känner mig nöjd med mina val och hur jag är. Därför fortsätter jag att ge…..

 6. Känner igen mig så väl. Känns som att jag alltid ska fixa med allt till alla andra. Men tror att vissa personer tar på sig att ha den rollen omedvetet. Och då blir det himla bekvämt för andra att slippa ordna med något. Har vänner som tycker att det är jätteroligt när vi träffas men känn som att vi bara träffas om det är jag som dragit ihop något. Har också börjat tröttna nu.

 7. Står oxå inför sovrumsrenovering i höst men ska göra ett stilrent sovrum med lite hotellinspiration. Ska ha en ganska mörk grå bas kombinerat med en tapet från Sandberg. Längtar så! Beundrar dig som har så många barn och renoverar som ni gör! Så imponerad. Jag har en tös på sex år och vill inte ha fler pga sjukdom. Är så tacksam att vi fick henne, många års väntan och längtan . Tycker docka att det kan bli kaos ändå hemma hos oss vid renovering även fast vi bara är tre .

 8. Ja energitjuvar,en sådan hade jag i min närhet tills personen i fråga började ge sig på mina barn som blev ledsna då blev det slut.Har tänkt efteråt att energitjuvar inte vet att de sårar andra eller vill de det?De tar och tar och själv ger och ger man utan ett tack eller tror man att de ska bli snällare bara man ger ännu mer nästa gång,men nästa gång blir man ju lika besviken.Som alla gånger vi sa en tid vi skulle ses så kom hon minst en timme senare varje gång,likt förbannat stod jag alltid troget i tid och väntade men på vad egentligen?När hon skilde sig hjälpte jag henne med barnen men hon kom inte efter dem den tid hon sagt till mig eller sina barn och jag trösta dem.Till min son sa hon att hennes son är bättre i skolan än min fast jag bara får höra snälla och bra saker i skolan om min son, varför säger hon något sådant till ett barn? För mig rann nog bägaren över flera gånger och jag måste tänka på mig och mina goa barn nu.Det är synd att barnen inte kan fortsätta vara vänner men eftersom hennes son blir mer och mer lika henne går det inte.Min son har många vänner som behandlar honom med respekt och gör att han mår bra så varför vara med någon som inte gör det? Tack för en blogg som får en att tänka till.

 9. Jag körde på förut, tankade ingen energi och tog aldrig och umgicks med någon. Var liksom jobbet och hemmet som blev mitt ”liv”. Tills jag kraschade, förutom det fanns det alldeles för många som stal energi ifrån mig så det var väl största bidragande orsaken. Nu däremot försöker jag verkligen träffa människor som får mig att må bra, och göra saker för mig. Det är så skönt efteråt har jag börjat märka :D. Härligt också, man blir ju så glad inombords 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..